Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
kesa

Odp: Inter 2009/2010

Post autor: kesa »

rdk pisze:
A gdyby tak Arboleda?:D
Doczytałem do tego momentu i zrezygnowałem z dalszej lektury.
I dlatego czyta sie do konca, jak juz pisalem bylo to raczej w formie zartu;)
Forza_Michal pisze: Kesa-kuka pwodna skąd wytrzasnąłeś  Martinsa:D ciekawa opcja:) Ja i tak jakoś jestem zwolennikiem Cassano!
A bo ogladam czesto lige angielska i musze przyznac ze nadal daje rade, wrecz dojrzal pilkarsko, jak dla mnie najlepszy gracz Newcastle:)
Biały

Post autor: Biały »

Zarate jako ofensywny pomocnik to też chyba było pół żartem pół serio;p zgadza się, że jest dobry technicznie i ma świetny strzał ,ale to napastnik i do tego grający strasznie egoistycznie! Jeśli taki sęp ma rozgrywac Twoim zdaniem w Interze to daleko nie zajedziemy;p
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
kesa

no okej, moze nie na rozgrywajacego ale takiego szarpiacego pomocnika, byc moze na skrzydle jak najbardziej, ktos w koncu musi odciazyc Zlatana! :)
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

bramka bez zmian, z obrony pozbyłbym sie Rivasa a za niego dałbym kogoś z juniorów. Burdisso na ławke sie elegancko nadaje a Materazzi za stary żeby go sprzedawać a taki "motywator" w szatni sie przyda . Reszta ok.
Pomoc - na wylocie wg mnie jak najbardziej Vieira :-D , rok temu już o tym pisałem i wiedziałem że ten sezon taki bedzie ale nikt mi nie wierzył :-D , Dacourt to już mu sie kontrakt kończy i przedłużać tego nie będziemy, Bolzoni - w tym roku sie prawie nie pokazał, w zeszłym nie zaistniał w przyszłym obawiam sie że bedzie biegał w innej koszulce niż Cambiasso i Zanetti bo co tu sie dłużej oszukiwac tak jak czekalismy na Adriano tak będziemy czekać na Bolzoniego. Jimenez sam chce odejśc i niech idzie bo  trener na niego nie postawi a szkoda bo rok temu pare meczy mu naprawde wyszlo świetnie. Figo zawiesił buty na kołku. Mancini - uzyłbym go jako karty przetargowej przy innych transferach. Boski Rysiek może zostać i pokazać czy warto było poswięcac dla niego Pele.
Atak - oby został Ibra, jest Balotelli , wypozyczenie go byłoby jak dla mnie debilizmem bo albo bedzie trenował u nas i strzelał gole dla Interu albo pójdzie do słabszego klubu i popadnie w przeciętnośc a wtedy to już bedzie można spisać go na straty bądz czekać jak na Adriano i Bolzoniego. Chociaż nie bo Bolzoni przepadł u nas ale ja w Mario wierze bo juz pokazał że potrafi i jak chce to może. Brazylijskiego grubasoimprezowicza juz nie ma , Obinna to nie ta klasa na Inter. Cruz i Crespo - jak odejdą obaj to nic sie nie stanie ale jeśli nie pozyskamy przynajmniej 3 nowych napastników to jeden z nich może zostać. Suazo - wydaje sie że trener odrazu go nie chciał więc pewnie dalej chciał nie bedzie.
tyle o obecnej kadrze. Wiadomo że Przyjdą Milito i Motta, mówi sie też o napastniku z ligi holenderskiej którego nazwiska jakimś cudem nie moge zapamiętać. POdstawa to ofensywni zawodnicy do pomocy - Deco + Sneijder z takiego rozwiązania bym sie cieszył. Podobno Nani jest na wylicie z MU , też koleś jest dobry i młody jeszcze. Do napaści maży mi sie Cassano. To że nie sprawdził sie w realu wcale do mnie nie przemawia a jesli komuś to przeszkadza to pewnie obecnośc w klubie Cambiasso i Samuela też przeszkadza. (co ciekawe cała 3 w czasie gry w madrycie nosiła koszulke z nr 19 - gdzieś czytalem że w realu przynosi ona pecha)
To znana powszechnie prawda a co do moich odczuć to może zabraknąć miejsca w składzie dla Stanko. Ogolnie powinno dojśc do małego wietrzenia w składzie bo jakby nie było to jest dalej bardziej drużyna Mancio niz Mou.
kesa

Dynia pisze: mówi sie też o napastniku z ligi holenderskiej którego nazwiska jakimś cudem nie moge zapamiętać.
Pewnie chodzi Ci o Ibrahim'a Afellay'a :)
Biały

chyba raczej o Arnautovica :) a tak przy okazji to nie wiem czemu Inter tak odwleka podpisanie z nim kontraktu. Podobno przeszkadza im, że piłkarz ma kontuzje, która go wyklucza z gry na 4 miesiące, ale przecież on ma być inwestycją na przyszłośc więc nie wiem w czym problem.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

Paliuka

Post autor: Paliuka »

Ale skoro ma taką poważną kontuzję to nie może zapewne przejść testów medycznych i tym samym podpisac kontraktu.
Minister

Post autor: Minister »

Mnie osobiście jakoś ten Arnautovic nie przekonuje.Mamy Mario,Acquafresce więc po co nam kolejny młodziak.W dodatku nasza Primavera też ma zdolnych napastników!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
luzak

Post autor: luzak »

Jose chce sprowadzić:stopera(prawdopodobnie Carvalho),jakąs ''10''(Deco?może ktoś inny) i dopiąc transfer Arnautovicza(Mourinho mówił o napastniku ale to chodzi o niego,bo jeszcze nie jest kupiony). I więcej transferów raczej nie będzie.
Biały

z tego co mówi tutaj: http://www.inter.it/aas/news/reader?N=44842&L=it , to szuka już tylko środkowego obrońcy :)

M. ;**

Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Czyżby?
Per migliorare ancora di più la nostra struttura occorrevano un centravanti, un centrocampista e un difensore centrale.
Poza tym ten news już jest na stronie.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Biały

a dalej?... Carvalho, Deco e Eto'o? "No. Milito, Motta e un altro".E chi è l'altro? "Un difensore centrale bravo".

M. ;**

Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Przecież nie zaprzeczył, że chce też pomocnika i napastnika ;). No i ten obrońca musi być bravo, a nie wiem czy Carvalho taki jest :).
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Minister

Podstawa to rozgrywajacy!!Nie wyobrażam sobie żeby żaden z trójki Deco,Melo,Snejder miałby do nas nie trafić!!
a geje do obozów pracy!"
IRT

Post autor: IRT »

Forza_Michal pisze: Podstawa to rozgrywajacy!!Nie wyobrażam sobie żeby żaden z trójki Deco,Melo,Snejder miałby do nas nie trafić!!
Melo nie jest rozgrywającym.

Ciągle licze na Sneijdera, Deco trochę za stary. Barcelona podobno oferuje 50 milionów za Fabregasa, pieniędzy sporo, ale Morattiego napewno stać, skoro płaci wszystkim co zechcą... można by powalczyć.

Carvalho też młodzikiem nie jest. Nie podoba mi się takie odmładzanie składu...
IRT. :]
Forza Inter!
Omen

Post autor: Omen »

Po sprowadzeniu Motty nie potrafię zrozumieć zainteresowania Melo który nie jest tą klasyczną ''10''!U nas jest tak że o miejsce na jednej pozycji rywalizują piłkarze genialni a na drugiej nie ma kto grać a przede wszystkim brakuje tego najważniejszego czyli rozgrywającego!Nie sądzę że Inter ma tyle pieniędzy żeby sprowadzić jeszcze kogoś takiego po transferze Motty i ewentualnym Melo...A wtedy czeka nas sytuacja taka jak zwykle czyli szybkie pożegnanie z LM.
:szal:
Minister

Omen może nie szybki pożegnanie z LM ale kopanie na ,,afere''.A co  się stanie jak Zlatan odejdzie?Na kogo wtedy będziemy kopać?Może Adriano wróci:D?Wierzę że Mou sprowadzi rozgrywającego i najprawdopodobniej będzie nim Deco.Kolesie się znają,pracowali ze sobą,kiedys powidzieli sobie kilka cierpkich słów ale myślę,że się dogadają.
a geje do obozów pracy!"
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jakoś nie dziwią mnie kolejne newsy o tym, że Inter celuje w kolejnego Def pomocnika. Zdążyłem się już przyzwyczaić co nie oznacza, że nie uważam tego za głupotę. Mam nadzieje, że nie skończy się tylko na poszukiwaniach "10". Bez dobrego ofensywnego pomocnika w kolejnej edycji LM będziemy tam gdzie zawsze czyli w czarnej dupie.

Co do Zlatana, to nie ukrywam, że szanuje go, ale nigdy za nim nie przepadałem. Od zawsze traktuję go jako najemnika z pod znaku Joga Bonito. Jeśli tak bardzo chce odejść to krzyż na drogę, obyś odpadł z Lm grając w Barcelonie przeciw nam. Jednak nie wiem po co niby nam Eto'o. nie dajmy się robic w konia. Mamy Milito i  potrzeba nam kogos kto podcholuje piłkę, a nie kolejną typową "9", która czeka na podania, a o ironio u nas nie ma ofensywnego pomocnika który miałby te piłki dogrywać.

Na rynku są do wyjęcia Cassano i Tevez i to na nich wypadało by się skupić.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Co do tego obrońcy to w sumie bardzo dobrym pomysłem byłby Zapata - wysoki, silny i młody, a do tego trafiłby się nam 3ci Kolumbijczyk.
Obrazek
chidehu

Post autor: chidehu »

co do cassano to jestem za, ten zawodnik przekonuje mnie już od dłuższego czasu i z wielką chęcią i uśmiechem na twarzy podziwałbym go razem w duecie z Milito, bo przyznam szczerze na pozostaniu ibry juz nie zalezy mi tak bardzo jak kiedyś. Tak jak większość z was też uważam, ze w Interze potrzebny jest jeden, dwóch ofensywnych piłkarzy. Mamy Cambiasso, motte i to wydaje mi sie w zupelności wystarczy z pomocników defensywnych. Co do Melo, przyznam nie znam piłkarza, wiec nie wypowiem sie na jego temat. Szkoda mi diego, który odszedł do Juve i z którym wiązałem duże nadzieje. Elano, mysle, jest piłakrzarzem który mógłby z powodzeniem grać w interze jako jeden z tych zawodników, ktorzy mieliby pociagnąć gre interu. Deco ? hmm, niebardzo jest przekonany co do tego piłkarza, wydaje mi sie, ze najelepsze czasy ma już za sobą. Renato Augusto to piłkarz którego też widziałbym w pierwszej 11 :D co wy na to? pozdrawiam
Obrazek
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

hm, mam dziwne przeczucie ze pożegnamy się z ibrą, w takim wypadku brałbym tylko pieniądze, żadnego eto'o i spróbowałbym nieco karkołomnej rzeczy, i dosyć nierealnej - pozbywamy się viery i innych cruzów, i próbujemy jeszcze raz 4-3-3.
Julio Cesar - Maicon Samuel Chivu Santon - Muntari Cambiasso ...(jakiś sensowny rozgrywający, np Sneijder,albo Elano) -  .... (może Robben?) Milito/Mario naprawiony Quaresma
do tego na ławce Toldo Materazzi Burdisso Maxwell Motta Zanetti Stankovic Mancini Arnautovic, co wy na to?:P
Magister

Post autor: Magister »

Podobnie jak inni uwazam, ze w tym oknie musimy koniecznie kupić ofensywnego pomocnika - klasyczną 10, aby coś wreście zwojować w LM, bo jak nie, to po raz kolejny nie przekroczymy progu 1/8 finału. I niestety kolejne rozczarowanie. Moim marzeniem jest Ribery (co prawda on gra na pozycji skrzydłowego, ale rozegrac umie doskonale), choć to tylko marzenie, bo jesli odejdzie to czuję, że napewno do Barcy, Ale do wyrwania z dobrych jest Sneijder i jego trzeba sprowadzić, jako zmiennika na jego pozycję kupić Elano i bedzie dobrze. Co do Ibry jeśli chce odejść to trudno, będę go miło wspominał, bo bardzo dużo mu zawdzięczamy. Tylko mądrze trzeba pieniądze z jego transferu wykorzystac. Cassano wydaje mi sie ze do nas przyjdzie, Mamy Diego Milito, wedłlug mnie to świetny transfer, na rynku pozostał Tevez i na niego trzeba sie pokusić.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2009, 18:36 przez Magister, łącznie zmieniany 1 raz.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

pietrasowy pisze: hm, mam dziwne przeczucie ze pożegnamy się z ibrą, w takim wypadku brałbym tylko pieniądze, żadnego eto'o i spróbowałbym nieco karkołomnej rzeczy, i dosyć nierealnej - pozbywamy się viery i innych cruzów, i próbujemy jeszcze raz 4-3-3.
Julio Cesar - Maicon Samuel Chivu Santon - Muntari Cambiasso ...(jakiś sensowny rozgrywający, np Sneijder,albo Elano) -  .... (może Robben?) Milito/Mario naprawiony Quaresma
do tego na ławce Toldo Materazzi Burdisso Maxwell Motta Zanetti Stankovic Mancini Arnautovic, co wy na to?:P
Brawo  :lol: Il Capitano na ławce  :P Jeszcze jakieś pomysły?  Zanetti grać musi choćby z tego względu że znakomicie uzupełnia się Maiconem. Co do Quaresmy to ja wnim nie widzę potencjału aby grał zdecydowanie lepiej. (w przeciwieństwie do np Manciniego)
IRT

Posadzić na ławce Zanettiego było by totalną głupotą. Zawodnik ten od wielu lat sprawdza się, jest pewnym punktem zespołu i w każdym meczu gra naprawdę dobrze, wykorzystując swoje doświadczenie i ogromną wytrzymałość jak na swoje lata. Mimo wieku jest to nadal bardzo dobry zawodnik, który może pograć jeszcze 4-5 lat w podstawowym składzie, bo prawie się nie starzeje. Jego przydatność widać zwłaszcza gdy reszta zespołu zawodzi na całej linii, wówczas to można zobaczyć, że kapitan naszej drużyny zawsze się stara i gra dobrze, choć przeważnie w innych meczach nie jest tak doceniany jak Zlatan, Cesar, Maicon... I chociaż może jest i w tym słuszność, to jednak taki zawodnik to skarb i nie można go posadzić na ławkę.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2009, 19:51 przez IRT, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Inter!
Inter fan

Post autor: Inter fan »

Zgadzam się z forzaragazzi i IRT.Skąd wogule pomysł żeby Zanetti siedział na ławie.Nie ma takiej bajecznej techniki jak chociażby Ibra ale za to nadrabia ambicją i wolą walki,stąd w przeciwieństwie do Ibry walczy w ataku i w obronie.A co do transferów to cieszę się z Milito i trochę mniej z Motty chociaż też klasowy zawodnik.Zdecydowanie też chciałbym zobaczyć w Interze Cassano,który mógłby grać jako "10".Co do Elano nie radził sobie zbyt dobrze w city aczkolwiek ma potencjał.Mam nadzieję że nie wyłożymy ponad 20mln na Felipe Melo,wg mnie było by to zmarnowanie sporej sumki za którą można by było sprowadzić innego ofensywnego piłkarza np.Sneijdera bądź Van der Varta. 
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Jeśli Ibra odejdzie to będzie szkoda ale na pewno tragedii nie będzie. Za niego można wyciągnąć potężne pieniądze, tylko żebyśmy nie dali ciała jak kiedyś z Ronaldo do Realu za 40 mln :roll: W miejsce Zlatana za te pieniądze spokojnie byśmy kupili klasowego napastnika i rozgrywającego, co jednak nie zmienia faktu, że chciałbym aby Szwed z nami został chociaż na kolejny sezon.

Spokojnie do wyciągnięcia jest Villa, Cassano można kupić za zdaje się 15mln € do tego kupienie Sneijdera nie będzie trudne bo Real zapowiedział sprzedaż kilku graczy, między innymi Holendra. Niestety nasz zarząd jak zwykle śpi :roll: trzeba nam ofensywnych wzmocnień, a nie żadnego Melo czy Ledesmę.

Na przyszły sezon widziałbym ustawienie nasze tradycyjne 4-3-1-2:
J.Cesar; Maicon, Samuel, Chivu, Maxwell; Stankovic, Cambiasso, Zanetti; Sneijder/Cassano; Ibrahimović/Villa, Milito/Balotelli
Minister

Może zarząd nie śpi ale wszystko robi za wolno i  łatwo im sprzątnąć graczy spod nosa!NIe musielibysmy już  szukać rozgrywającego gdyby nie można powiedzieć oddanie bez walki Diego!Juve zrobiło konkretne wzmocnienie a my narazie robimy wzmocnienia na SerieA i na LM napewno to nie wystarczy!Nie możemy być wiecznie królami własnego podwórka:)
a geje do obozów pracy!"
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

Zadużo jest zamieszania woguł Ibry , niech powie jasno czy chce zostać czy chce odejść . Teraz dopiero widać ze nie utorzsamia sie z tym klubem jak chodźby Stankovic nie wspominając o Zanetim . Pamietam jak do nas przychodził i w wszystkich wywiaam mówił ze kocha inter i od zawsze im kibicował , teraz jakoś tego nie widać . Jak zostanie to super , ale jak odejdzie to płakał nie będe , lepiej mieć w zespole kilku "robotników " niz jedną gwiazde , a za jego piedziądze mozna wzmocnić zespół . I po co nam w zespole ktoś kto cały czas będzie mówił że chce odejść ... Mamy Mario , mamy Milito , sciągnąć jeszcze jednego klasowge napastnika lub 2 jeśli Ibra odejdzie . I nasz najwiękdzy ból pomocnik ofensywny ... musimy jakiegoś ściągnąć który będzie rozpoczynał nasze ataki . A co do Javiera to on Kocha inter , i zrobi wszystko dla niego , będzie walczył do końca ...i takich graczy nam potrzeba .... WALCZĄCYCH !!!
Minister

Odrazu widac że chce odejść,wystarczy spojrzeć na jego zachowanie gdy oglądany był mecz Udinesse-Milan.Wszyscy się radowali skakali a on stał z boku i wydawałoby sie że usmiecha sie jedynie jak kamera na niego jest skierowana.Widać że chłop  jest juz zmęczony SerieA i chce spróbować czegoś więcej.Jeśli odejdzie i wzamian dostaniemy Eto i OJRO to będę bardzo zadowolony.Z niewolnika nie ma pracownika:D.DO tego dokupić Cassano/Ville lub Teveza. i będzie SI!
a geje do obozów pracy!"
IRT

Każdy jego gest, jego zachowanie, jego poczynania, jego komentarze są interpretowane przeciw niemu. Jeżeli odejdzie, to wiecie kto się do tego przyczyni w największym stopniu? Kibice. Dlaczego? On w wywiadze dla Eurosportu powiedział, że KIEDYŚ będzie chciał spróbować jeszcze gry w lidze hiszpańskiej. Dla mnie to nie było nic nowego, bo jasne było, że odejdzie chociażby pod koniec kariery do Malmo. Tymczasem media i kibice zrozumiały te słowa jako chęć odejścia w tegorocznym mercato. Media zaczęły rzucać jakimiś ofertami od Realu, Barcy, Chelsea, ManU i połowy świata. Kolejne newsy denerwowały kibiców i zaczęli na niego gwizdać, wywierając na nim presje odejścia z klubu. Zlatan broni się przed tym - powiedział, że zostaje na 99,99%, bo przecież zawsze wszystko się może zdarzyć np. Moratti postanowi go oddać za darmo. Oczywiście nikogo to nie obchodzi, przecież on napewno odejdzie to 0,01% traktują jako 100% odejścia, kibice swoje, media swoje, a Zlatan chce zostać...
Forza Inter!
ODPOWIEDZ