Serie A
-
piotrek7
Odp: Serie A
Po dwóch kolejkach SerieA na górze Napoli, Juve i Udinese, a więc jak na włoskie realia, dynamicznie grające ekipy. Co prawda Udinese i Napoli mają krótką ławkę i grają 3 w obronie co niezbyt dobrze wróży na przyszłość to już Juventus będzie wg. mnie kandydatem nr 1 do mistrzostwa, bo
1 Grają po europejsku... europejsku czyli 4-4-2 (np. Juve), 4-2-3-1, ewentualnie 4-3-1-2 z kreatywną pomocą.
2 Dokonali wzmocnień, szczególnie na skrzydłach.
3 Nie grają w europejskich pucharach.
Pomijam fakt, że dzięki zbudowaniu nowego stadionu pod względem finansowym zdecydowanie wyprzedzili konkurencje. Co było zresztą widać po tegorocznym okienku transferowym.
A na dole Milan, Inter, Roma czyli statyczne lub w całkowitej przebudowie drużyny. Milan jakoś sobie poradzi: mają dobrych napastników...
Ale w przypadku Interu jestem pełen obaw.
Drużyna jakby w przebudowie w oparciu o tych samych coraz starszych zawodników co nic dobrego nie zapowiada. Zresztą Gasperini to widzi, że w ataku jest strasznie statycznie i stara się przesunąć bocznych obrońców do pomocy by zrobić trochę ruchu w przodzie. Z tym że Inter z 3 obrońców już zupełnie nie potrafi bronić, a w ataku też szału nie ma. Zwyczajnie ten schemat potrzebuje czasu na dotarcie jak również konkretnych wzmocnień tylko, że w Mediolanie ani czasu nie ma, a o solidnych transferach też na razie można pomarzyć.
1 Grają po europejsku... europejsku czyli 4-4-2 (np. Juve), 4-2-3-1, ewentualnie 4-3-1-2 z kreatywną pomocą.
2 Dokonali wzmocnień, szczególnie na skrzydłach.
3 Nie grają w europejskich pucharach.
Pomijam fakt, że dzięki zbudowaniu nowego stadionu pod względem finansowym zdecydowanie wyprzedzili konkurencje. Co było zresztą widać po tegorocznym okienku transferowym.
A na dole Milan, Inter, Roma czyli statyczne lub w całkowitej przebudowie drużyny. Milan jakoś sobie poradzi: mają dobrych napastników...
Ale w przypadku Interu jestem pełen obaw.
Drużyna jakby w przebudowie w oparciu o tych samych coraz starszych zawodników co nic dobrego nie zapowiada. Zresztą Gasperini to widzi, że w ataku jest strasznie statycznie i stara się przesunąć bocznych obrońców do pomocy by zrobić trochę ruchu w przodzie. Z tym że Inter z 3 obrońców już zupełnie nie potrafi bronić, a w ataku też szału nie ma. Zwyczajnie ten schemat potrzebuje czasu na dotarcie jak również konkretnych wzmocnień tylko, że w Mediolanie ani czasu nie ma, a o solidnych transferach też na razie można pomarzyć.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 17:03 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chuchu
- Kontakt:
Napoli po dobrych dwóch pierwszych kolejkach w kolejnych dwóch nie wygrało meczu. Po czterech meczach prowadzi Juventus ale ten ostatnie dwa spotkania tylko zremisował. Pierwsze zwycięstwo podobnie jak i Inter w sezonie odniósł Milan, który wygrał skromnie z Ceseną 1-0. Zapowiada się dziwny sezon w Serie A, ciekaw jestem jak z łączeniem gry w Lidze Mistrzów i w lidze poradzi sobie Napoli. We wtorek grają z Villarreal.
-
miniu86
Żeby coś ugrać w tym sezonie będziemy musieli na prawdę dobrze grać na wyjazdach. Dość powiedzieć, że do tej pory z " czołówką" Serie A ugraliśmy 1pkt i to u siebie. Z Romą. W bramkach 0-3. Następny w kolejce czeka Juventus. Również u siebie. Miejmy nadzieję, że Ranieri to ogarnie. Alvarez póki co spisuje się słabo, może lepiej postawić na Coutinho? Oczywiście do powrotu Wesa. W ataku obowiązkowo 1 skład dla Pazzo. Cholernie ciężko zapowiada się ten sezon.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Chuchu
- Kontakt:
Juventus 2-0 Milan
To był tak mocny Juventus czy tak słaby Milan? Wydaje się, że jedno i drugie. Cały mecz gospodarze zdecydowanie przeważali i chociaż oba gole pady przy dość sporej dawce szczęścia to było to zwycięstwo w 100% zasłużone. Czyżby Juve faktycznie miało powalczyć w tym sezonie o mistrza? Przy tej formie Milan raczej scudetto nie obroni, Inter też już sporo punktów stracił a to dopiero 5 kolejek za nami. Zobaczymy jak to będzie, trzeba też coraz poważniej w tych kategoriach traktować Napoli, które też regularnie zdobywa punkty.
To był tak mocny Juventus czy tak słaby Milan? Wydaje się, że jedno i drugie. Cały mecz gospodarze zdecydowanie przeważali i chociaż oba gole pady przy dość sporej dawce szczęścia to było to zwycięstwo w 100% zasłużone. Czyżby Juve faktycznie miało powalczyć w tym sezonie o mistrza? Przy tej formie Milan raczej scudetto nie obroni, Inter też już sporo punktów stracił a to dopiero 5 kolejek za nami. Zobaczymy jak to będzie, trzeba też coraz poważniej w tych kategoriach traktować Napoli, które też regularnie zdobywa punkty.
-
Kusy
Milan rozegrał bardzo słabe spotkanie, dawno już nie widziałem tak słabo grającego Milanu. Juve zmierza chyba w dobrym kierunku...
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
hQ
- Kontakt:
Jeśli Juve zdobędzie Scudetto, to będzie świadczyło o tym, jak gówniana jest Serie A.
-
MiRas.
- Kontakt:
Tak grający Milan na pewno nie ma co myśleć o obronie Scudetto, nie ma co prognozować jednak w jakim miejscu tabeli się znajdą, bo my znajdujemy się w sytuacji podobnej jak Milan. 5 kolejek za nami, a tabela Serie A wygląda dla mnie komicznie. Milan i Inter w dolnej części tabeli, Palermo, które miało być chłopcem do bicia po utracie największej gwiazdy jest czwarte, podobnie zresztą jak Udinese, które po stracie Sancheza oraz Zapaty nie spuszcza z tonu. Różnice punktowe są na dzień dzisiejszy to nie są żadne różnice, bo na razie w Serie A panują swego rodzaju anomalia. Jak wróci prawidłowa forma Milanu, a Ranieri poukłada Inter, do którego wróci Sneijder, (a pan gówno nie będzie już nigdy sędziował naszego meczu) to wszystko powróci do normy.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Andy
- Kontakt:
Juventusowi na razie dobrze idzie, wkońcu nie mają nic do stracenia i wkońcu chcą wywalczyć upragnione Scudetto (!) Baaa.. mało tego, piłkarze Starej Damy nie występują w żadnych innych rozgrywkach co jest ich dodatkowym atutem..ale prędzej czy później i tak spuchną..mam nadzieje, że nastąpi to szybciej niż się nam tylko wydaje
.
Dzisiejszy mecz niczym szczególnym nie powalił...Juventus atakował, ale zagrożenie było niewielkie, chociaż i ja muszę przyznać, że wynik remisowy byłby tutaj niesprawiedliwy.
Dzisiejszy mecz niczym szczególnym nie powalił...Juventus atakował, ale zagrożenie było niewielkie, chociaż i ja muszę przyznać, że wynik remisowy byłby tutaj niesprawiedliwy.
-
and
Oj, cieżko będzie! Jedynie co dobre to ze Milan raz ma spore kłopoty. Póki co wiele do nich nie tracimy, ale ... Pozostali uciekają 
Na szczęście to dopiero początek i wiele jeszcze może się zdarzyć !
Na szczęście to dopiero początek i wiele jeszcze może się zdarzyć !
Grande Inter !!!
-
IlCapitano
Całkowicie zasłużone zwycięstwo Juventusu, Milan bezradny. Gratulacje.
Teraz podwójnie szkoda wczorajszego meczu, który 11 na 11 byśmy przynajmniej zremisowali, jestem tego pewien. Dół tabeli wygląda komicznie. My wprawdzie wychodzimy na prostą - tak się przynajmniej wydawało wczoraj do 41 minuty dopóki ścierwo z gwizdkiem nie zaczęło drukować - ale Milan nadal gra niesamowitą padakę.
Mecz z Juve będzie ciężki.
Teraz podwójnie szkoda wczorajszego meczu, który 11 na 11 byśmy przynajmniej zremisowali, jestem tego pewien. Dół tabeli wygląda komicznie. My wprawdzie wychodzimy na prostą - tak się przynajmniej wydawało wczoraj do 41 minuty dopóki ścierwo z gwizdkiem nie zaczęło drukować - ale Milan nadal gra niesamowitą padakę.
Mecz z Juve będzie ciężki.
-
Piekarz
Juventus miał szczęście, że milan sam sobie postanowił strzelić bramki, bo drużyna Conte tego wieczora wykończenia nie miała za grosz. Ale dobrze się stało, bo Allegriści nie zasłużyli na pół punktu, a ponadto ciągle to bandę zza miedzy uznaję za rywala w wyścigu po mistrzostwo, nie Juve.
W Napoli jakoś nie wierzę - potrafią grać jak mistrz, ale czuję, że zabraknie im ciągłości i za często będą się wkradać takie koszmarki jak mecz z Chievo.
Tabela na początku często wygląda dziwacznie, ale trwa to zwykle 3-4 kolejki. Cóż, traktuję to na razie jako przedłużenie tego dziwnego stanu. Myślę, że z nadejściem zimy to Mediolan będzie dyktował warunki tej gry.
W Napoli jakoś nie wierzę - potrafią grać jak mistrz, ale czuję, że zabraknie im ciągłości i za często będą się wkradać takie koszmarki jak mecz z Chievo.
Tabela na początku często wygląda dziwacznie, ale trwa to zwykle 3-4 kolejki. Cóż, traktuję to na razie jako przedłużenie tego dziwnego stanu. Myślę, że z nadejściem zimy to Mediolan będzie dyktował warunki tej gry.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
miniu86
Mecz za miesiąc, będzie na Meazza i to musi być nasze zwycięstwo. Mamy 7pkt do lidera, na repre wyjeżdża tylko 3 zawodników z 1 składu tak więc nic tylko trenować i kumulować sportową złość. Po przerwie na pełnej zabrać się za odrabianie pkt.
Edit: Hehe ja póki co również za rywala do scudetto uważam Milan tak więc lepiej, ze to Juve dzisiaj wygrało a nie na odwrót.
Edit: Hehe ja póki co również za rywala do scudetto uważam Milan tak więc lepiej, ze to Juve dzisiaj wygrało a nie na odwrót.
Ostatnio zmieniony 2 paź 2011, 23:17 przez miniu86, łącznie zmieniany 1 raz.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Serpente
I tak jest gówniana,bez względu na to kto wygra scudetto. Juve dzisiaj bardzo ładnie wyglądało na tle Milanu,może Rossoneri odczuli brak kontuzjowanych piłkarzy,bo dzisiaj nie grali nic ! Juve nie będzie takie silne jak wypadnie Pirlo,gość który robi im praktycznie całą grę,jest mózgiem drużyny,u nas jak wypadnie Sneijder to przynajmniej jest paru typków którzy mogą indywidualnie przy odrobinie szczęścia odwrócić losy meczu,tam jednak nie ma takich piłkarzy i jestem ciekaw co będą szczekać Juventini jak przestaną wygrywać (nie wierzę że Pirlo,Matri czy Vucinic rozegrają sezon bez żadnych pauz). Myślę że gdyby natchnąć w Inter jakąś motywację i serce do gry to myślę że spokojnie poradzimy sobie z Juventusem !hQ pisze: Jeśli Juve zdobędzie Scudetto, to będzie świadczyło o tym, jak gówniana jest Serie A.

-
Kusy
trzeba się liczyć z Juve w tym sezonie niestety, nie grają w żadnych pucharach, wszystko dla nich skupia się tylko na lidze.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
piotrek7
Widziałem mecz Juve – Milan no i muszę przyznać, że goście zostali zmiażdżeni (nie nawiązuje do debaty Kaczyński – Tusk jak by co
).
I tu nie można powiedzieć, ze Juventusowi tylko wyszło spotkanie. Zwyczajnie gospodarze przewyższyli rywali piłkarską kulturą. Ten pojedynek przypominał mi konfrontacje Bayernu z City w LM.
Co prawda w Juventusie w ataku brak gwiazd i zrozumienia co było widać, ale trzeba przyznać, że dawno nikt tak nie zdominował Milanu.
A klub z Mediolanu? Żyć się odechciewa jak się na ich „grę” patrzy. Drużyna płaci najwięcej za pensje we Włoszech, a gra znacznie gorzej od takiego bardzo osłabionego Udinese. Z taką linią pomocy, a dokładniej 3 defensywnymi pomocnikami i emerytem Seedorfem daleką nie zajdą i tego im życzę.
I tu nie można powiedzieć, ze Juventusowi tylko wyszło spotkanie. Zwyczajnie gospodarze przewyższyli rywali piłkarską kulturą. Ten pojedynek przypominał mi konfrontacje Bayernu z City w LM.
Co prawda w Juventusie w ataku brak gwiazd i zrozumienia co było widać, ale trzeba przyznać, że dawno nikt tak nie zdominował Milanu.
A klub z Mediolanu? Żyć się odechciewa jak się na ich „grę” patrzy. Drużyna płaci najwięcej za pensje we Włoszech, a gra znacznie gorzej od takiego bardzo osłabionego Udinese. Z taką linią pomocy, a dokładniej 3 defensywnymi pomocnikami i emerytem Seedorfem daleką nie zajdą i tego im życzę.
-
pewny
teraz mamy przerwę na mecze reprezentacyjne, więc jest czas na przemyśle jeszcze kilku spraw przez trenera i sztab szkoleniowy... plus do tego sami zawodnicy tez mają trochę czasu na przysłowiowy odpoczynek i ogarnięcie się...
Maicon, Pazzini, Snejder, Ranochia... mogą podleczyć swoje urazy na spokojnie i ruszamy dalej do boju... Poli też jakoś za kilka dni ma wrócić do treningów...
także teoretycznie taka przerwa dobrze nam zrobi, bo kontuzji i urazów w ostatnim czasie masa jest u nas
Maicon, Pazzini, Snejder, Ranochia... mogą podleczyć swoje urazy na spokojnie i ruszamy dalej do boju... Poli też jakoś za kilka dni ma wrócić do treningów...
także teoretycznie taka przerwa dobrze nam zrobi, bo kontuzji i urazów w ostatnim czasie masa jest u nas
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Seba
Juventus póki co jest w gazie, ale zobaczymy jak będą sobie radzili w obliczu absencji 2-3 kluczowych zawodników. Oni kompletnie nie mają ławki rezerwowych. Druga sprawa, iż w dotychczasowych dwóch spotkaniach wyjazdowych zagrali zdecydowanie gorzej, niż w meczach domowych. Przypominali zeszłoroczny Juventus, czyli chaotyczny i bezpłciowy. Nowy stadion zapewne także daje im sporego kopa. Jeśli mnie pamięć nie myli, to rok temu Stara Dama miała chyba nawet 8 pkt przewagi nad Interem. Nie wspominając już sezonu, gdy Roma traciła do nas 12 oczek, a o mały włos nie dobyli mistrzostwa. Mediolańskie ekipy się podleczą i raczej kwestia czasu, aż zaczną rozdawać karty.

-
kadrian89
Wcale nie jest niestety powiedziane,że Juventus i Napoli dość szybko spuszczą z tonu. Racja, Juventus zagrał w tym sezonie już spotkania, w których prezentował się słabo, ale widać że zmiany u nich idą ku lepszemu. Z całą pewnością jakaś słabsza seria spotkań może im się trafić - pytanie tylko czy Inter stać na szybką poprawę na tyle, ażeby nie zaliczać głupich wpadek i zacząć wygrywać długimi seriami. Moim skromnym zdaniem sukcesem będzie dojechanie do połowy sezonu z nie większą niż obecnie stratą do lidera.
-
Kusy
Widać że Milan po dzisiejszym spotkaniu z Palermo już się przebudził i powrócił na właściwy tor, wygrali w dobrym stylu 3-0.
Napoli -Parma 1-2 takiego wyniku to nikt się chyba nie spodziewał.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
piotrek7
Napoli zwyczajnie gra na "pół gwizdka" przed starciami w LM (tak samo było przed meczem z Villareal), więc akurat dla mnie, w tym spotkaniu, wynik mógł paść każdy.kusy pisze: Widać że Milan po dzisiejszym spotkaniu z Palermo już się przebudził i powrócił na właściwy tor, wygrali w dobrym stylu 3-0.
A Milan? Zwyczajnie na LM nie musi się oszczędzać bo starcie z BATE to przynajmniej na papierze wydaje się formalność, ale trzeba przyznać, że zagrali (jak na Milan) całkiem dobrze. Wyjście 3 napastników zrobiło swoje.
-
Kusy
Tutaj się nie zgodzę że Napoli grało na "pół gwizdka". Grali u siebie i wystawili bardzo mocny skład, mają przecież jakieś tam aspiracje do zdobycia tytułu mistrzowskiego, to z takimi drużynami muszą wygrywać.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Michal_fci
Rozdawac karty moze zaczniemy tylko jak juz wszyscy zdobeda AS-y to krolami wojny nie wygramySeba. pisze: Juventus póki co jest w gazie, ale zobaczymy jak będą sobie radzili w obliczu absencji 2-3 kluczowych zawodników. Oni kompletnie nie mają ławki rezerwowych. Druga sprawa, iż w dotychczasowych dwóch spotkaniach wyjazdowych zagrali zdecydowanie gorzej, niż w meczach domowych. Przypominali zeszłoroczny Juventus, czyli chaotyczny i bezpłciowy. Nowy stadion zapewne także daje im sporego kopa. Jeśli mnie pamięć nie myli, to rok temu Stara Dama miała chyba nawet 8 pkt przewagi nad Interem. Nie wspominając już sezonu, gdy Roma traciła do nas 12 oczek, a o mały włos nie dobyli mistrzostwa. Mediolańskie ekipy się podleczą i raczej kwestia czasu, aż zaczną rozdawać karty.
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
Kusy
Zobaczymy jak dzisiaj się zaprezentuje Juve z Chievo. Dla nich liczy się tylko liga, nie grają w żadnych pucharach. Zrobią wszystko aby zdobyć scudetto. Nie zdziwiłbym się jakby szybko odpadli z Coppa Italia.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
miniu86
Przez bezbramkowy weekend w Serie A tracimy do lidera nie 10 a "tylko" 8 punktów. Ciekawe czy Inter wykorzysta tą kolejną ostatnią szansę daną przez los.
-
Kusy
Bardzo dziwne dzisiaj wyniki padały, padło aż 5 remisów wynikiem 0-0
ale to lepiej dla nas, dzięki temu tracimy mniejszy dystans do czołówki.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Seba
Los nadal jest dla nas łaskawy. 8 pkt jest jak najbardziej możliwe do odrobienia. Jednak trzeba zacząć regularnie zbierać oczka, bo przeplatanie porażek ze zwycięstwami nic niestety nie da. Przydałoby się wygrać dwa kolejne mecze, aby do spotkania z Juventusem przystępować z 10 punktami.

-
IlCapitano
Podziwiam Was, że wierzycie jeszcze w jakieś odrabianie 8 punktów do lidera. Po tym co wczoraj widziałem to bardziej się martwię o dół tabeli niż o Scudetto.
-
Dzonyy
Sezon zaczął się fatalnie. Piłkarzą brak chęci i sił do gry. Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie będziemy poza europą 
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Kusy
Musimy wierzyć że jest możliwe odrobienie tych strat, za to jesteśmy kibicami Interu. Teraz to bardziej od odrabiania strat to ważniejsze jest poprawienie gry, która w tym momencie wygląda bardzo źle.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
Cesena 0-0 Fiorentina
Atalanta 0-0 Udinese
Cagliari 0-0 Siena
Chievo 0-0 Juventus
Genoa 0-0 Lecce
To musiało być ustawione
Cała Serie A chyba wczoraj jakąś popijawe robiła, może świętowali porażki Interu i Napoli bo żeby w 5 meczach nie padł ani jeden gol to na niezłym kacu musieli grać.
Atalanta 0-0 Udinese
Cagliari 0-0 Siena
Chievo 0-0 Juventus
Genoa 0-0 Lecce
To musiało być ustawione