Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie
Jeśli 7 to wiek to Shady wybaczmy młodszemu koledze te niepoprawnie skonstruowane wypowiedzi. A co do noszenia szalików w Anglii to tamtejsi kibice raczej zaopatrują się w ten gadzet mozna podac kilka przykladow: kibice ,,The Reds" podczas swojego YNWA unoszą w góre barwy i zawsze tych szalików widać dużo oglądalem mecz Hull City i tam również większosc byla w szalach, Ja osobiście niewyobrażam sobie iść na mecz bez szalika czulbym sie jakoś nie swojo:P dlatego zawsze zabieram ze sobą moj szalik

-
Paru
Ja w Kielcach będę bez szala, bo jedź człowieku na zgodę, to wrócisz z barwami zgód 
-
Globus
Paru pisze: Ja w Kielcach będę bez szala, bo jedź człowieku na zgodę, to wrócisz z barwami zgód![]()
MISTRZ! KIBOL!
Ładnie się stary ośmieszyłeś teraz Cracoviaku
Ostatnio zmieniony 28 sie 2009, 22:38 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Paru
Ośmieszyłem się tym, że wszystkie barwy mam zgodowe? Widzisz, jak brat chce szal ode mnie, to mu go zawsze dam.
-
Shady
Cracovia zerwała w poprzednim sezonie zgodę z Koroną, więc spokojnie możesz szal wziąć 
Ostatnio zmieniony 29 sie 2009, 06:26 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Cracovia ma tyle zgód, że Paru chyba sam nie wie z kim jeszcze trzymają a z kim już nie:P

-
alsiw7
dzisiaj wielkie derby mediolanu!!! pewno nasi ultrasi przygotuja oprawe znajac zycie to tez milan przygotuje pewno juz nawet niema biletow wszystko wykupione ;p
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Pewno przygotują oprawe nasi ultrasi:P. Żadna sensacja, że wszystkie bilety wykupione w końcu to derby drugiego co do wielkości miasta we Włoszech...

-
BoLoNsKi
Ale z tego co wiem to Paru czuje duży sentyment do Koroniarzy
Zresztą wielu kibiców ma znajomych wśród swoich byłych zgód.. mimo wszystko siadać z byłą zgodą a nie ze swoimi...
tak na marginesie.. jakie zgody ma Cracovia jeszcze?
Lech, Arka, Tychy, Sandecja, Tarnovia i Dyskopolo?

-
kjuska
Kibica West Hamu zabili... Polacy
Przy okazji meczu West Ham – Millwall dochodziło do dantejskich scen, polała się krew. Chuligani wokół stadionu atakowali się czym popadło. Jedna osoba dostała nożem w szyję, inna w klatkę piersiową. I jedną z nich zabili Polacy. To też Polacy wbiegali na boisko w Rumunii, atakowali policjantów w Pradze i bili się w szwedzkim samolocie.
Uliczna wojna w Londynie: To West Ham gra z Millwall >>>
Brzmi jak sensacyjny nagłówek z portalu informacyjnego? Właśnie tak we wtorek w nocy i przez całą środę wyglądał polski Internet donoszący o zabiciu w chuligańskich walkach kibica West Hamu. Przy czym nikt nie podał, kto spowodował zgon 44-letniego kibica ciosem w klatkę piersiową.
Byłoby to trudne, bo... kibic żyje, a jego życie i zdrowie nie są zagrożone, choć rzeczywiście został ranny. Potwierdził to w rozmowie z Portalem Kibica oficer prasowy Metropolitan Police. – Nikt nie zginął, wszyscy mają się dobrze. Z naszych informacji wynika, że trzy osoby trafiły do szpitala, ale nie ma żadnego zagrożenia dla ich stanu zdrowia – zapewniał przedstawiciel londyńskiej policji.
Kiedy czytaliśmy wczoraj wieści Interii o „krwi na butach” i śmierci kibica, zapewne wszyscy byliśmy wstrząśnięci. Ale po lekturze angielskich mediów ten wstrząs mijał. Powód jest prosty – tylko polskie media poinformowały, że kibic zginął. Dziś większość portali poprawiła już swoje teksty na wersję „solidnie dostał” lub „trafił do szpitala”. Ale nie wszystkie. Pod tekstem znajdziecie najbardziej sensacyjne informacje z TVN24.pl, które do tej pory nie zostały zmodyfikowane.
Można by to uznać za zwykłe niedopatrzenie. W końcu angielskie „stab” może znaczyć i dźgnąć, i zadźgać. Ale to nie pierwszy raz, kiedy polskie media „mylą się”, czyniąc informacje bardziej sensacyjnymi. W zeszłym tygodniu informowaliśmy o zamieszkach w Bukareszcie i Pradze. Informowały też inne polskie media, ale największe portale opisały sprawę cztery razy poważniej. I to dosłownie.
Interia.pl napisała, że na boisko Stadionul Dinamo wbiegło 400 osób. W tym samym czasie rumuński serwis „Gazety Sportirulor” podał, że zachowało się tak tylko 100 osób. I jakkolwiek haniebne nie byłoby to zachowanie, nagranie z zajścia sugeruje, że to Rumuni mają rację. Z kolei w Pradze rozrabiali kibice Crvenej Zvezdy. Niektórzy z nich przed meczem ze Slavią starli się z policją. Aresztowano... no właśnie. Według Interii, 150 osób. Ale według serbskiego dziennika „Blic” tylko 44 osoby. I tu dużo, i tu. Ale różnica jest oczywista.
Jeszcze wcześniej znaleźliśmy informację, że szwedzcy chuligani walczyli ze sobą na wysokości tysięcy metrów nad ziemią, na pokładzie samolotu. Sterroryzowana załoga, pasażerowie i „szczęśliwie udało się wylądować” – tak opisywał sprawę Onet.pl. Tymczasem według źródeł w samej Szwecji chuligani – owszem – byli i pobili się, tyle że wyrzucono ich z samolotu jeszcze przed startem.
Polskie media...
Przy okazji meczu West Ham – Millwall dochodziło do dantejskich scen, polała się krew. Chuligani wokół stadionu atakowali się czym popadło. Jedna osoba dostała nożem w szyję, inna w klatkę piersiową. I jedną z nich zabili Polacy. To też Polacy wbiegali na boisko w Rumunii, atakowali policjantów w Pradze i bili się w szwedzkim samolocie.
Uliczna wojna w Londynie: To West Ham gra z Millwall >>>
Brzmi jak sensacyjny nagłówek z portalu informacyjnego? Właśnie tak we wtorek w nocy i przez całą środę wyglądał polski Internet donoszący o zabiciu w chuligańskich walkach kibica West Hamu. Przy czym nikt nie podał, kto spowodował zgon 44-letniego kibica ciosem w klatkę piersiową.
Byłoby to trudne, bo... kibic żyje, a jego życie i zdrowie nie są zagrożone, choć rzeczywiście został ranny. Potwierdził to w rozmowie z Portalem Kibica oficer prasowy Metropolitan Police. – Nikt nie zginął, wszyscy mają się dobrze. Z naszych informacji wynika, że trzy osoby trafiły do szpitala, ale nie ma żadnego zagrożenia dla ich stanu zdrowia – zapewniał przedstawiciel londyńskiej policji.
Kiedy czytaliśmy wczoraj wieści Interii o „krwi na butach” i śmierci kibica, zapewne wszyscy byliśmy wstrząśnięci. Ale po lekturze angielskich mediów ten wstrząs mijał. Powód jest prosty – tylko polskie media poinformowały, że kibic zginął. Dziś większość portali poprawiła już swoje teksty na wersję „solidnie dostał” lub „trafił do szpitala”. Ale nie wszystkie. Pod tekstem znajdziecie najbardziej sensacyjne informacje z TVN24.pl, które do tej pory nie zostały zmodyfikowane.
Można by to uznać za zwykłe niedopatrzenie. W końcu angielskie „stab” może znaczyć i dźgnąć, i zadźgać. Ale to nie pierwszy raz, kiedy polskie media „mylą się”, czyniąc informacje bardziej sensacyjnymi. W zeszłym tygodniu informowaliśmy o zamieszkach w Bukareszcie i Pradze. Informowały też inne polskie media, ale największe portale opisały sprawę cztery razy poważniej. I to dosłownie.
Interia.pl napisała, że na boisko Stadionul Dinamo wbiegło 400 osób. W tym samym czasie rumuński serwis „Gazety Sportirulor” podał, że zachowało się tak tylko 100 osób. I jakkolwiek haniebne nie byłoby to zachowanie, nagranie z zajścia sugeruje, że to Rumuni mają rację. Z kolei w Pradze rozrabiali kibice Crvenej Zvezdy. Niektórzy z nich przed meczem ze Slavią starli się z policją. Aresztowano... no właśnie. Według Interii, 150 osób. Ale według serbskiego dziennika „Blic” tylko 44 osoby. I tu dużo, i tu. Ale różnica jest oczywista.
Jeszcze wcześniej znaleźliśmy informację, że szwedzcy chuligani walczyli ze sobą na wysokości tysięcy metrów nad ziemią, na pokładzie samolotu. Sterroryzowana załoga, pasażerowie i „szczęśliwie udało się wylądować” – tak opisywał sprawę Onet.pl. Tymczasem według źródeł w samej Szwecji chuligani – owszem – byli i pobili się, tyle że wyrzucono ich z samolotu jeszcze przed startem.
Polskie media...
Against Modern Football

-
Paru
Sentyment ? Od dziś korona jest Naszą kosą. Wzajemne bluzgi na meczu.BoLoNsKi pisze: Ale z tego co wiem to Paru czuje duży sentyment do KoroniarzyZresztą wielu kibiców ma znajomych wśród swoich byłych zgód.. mimo wszystko siadać z byłą zgodą a nie ze swoimi...
-
alsiw7
mam pytanie wczoraj byly derby ktore wygralismy 4-0 ma ktos kibicowskie zdjecia z tego meczu?? jak tak to prosze o linki
-
Minister
I co teraz już Korone ble fu i co jeszcze?Jak masz jakieś pojęcie to właśnie wy zaczeliście tą ,,kosę'' przez bluzgi.Specjalnie po to tam pojechaliście żeby wrzucić Koronie?Bo tak to wyglądało.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
BoLoNsKi
Michał.. dla mnie połowa zgód w Polsce jest jak ta była Cracovii i Korony... nic prawie nie łączy.. tylko że jest. A później jak przychodzi mecz obu drużyn to wielka spinka. Dla mnie te prawdziwsze zgody to jeszcze Legia - Pogoń, Legia - Zagłębie, Lechia - Śląsk, Lechia - Wisła, Widzew - Ruch (mimo ich burzliwej przeszłości jak widać wiele mają juz teraz wspólnego), Polonia Bytom - Arka.. zapewne coś bym tu jeszcze dodał ale na razie nie mam pomysłu

-
MarcoPolo
- Kontakt:
Udało mi się znaleźć tylko to:

A czy Milan w ogóle coś zaprezentował to nie wiem

A czy Milan w ogóle coś zaprezentował to nie wiem
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Paru
Dokładnie Bolon. Nasza zgoda z Koroną to były pojedyncze spitusy. Zresztą to nie My zaczęliśmy tylko Korona. Czytając forum Korony zauważyłem, że oni byli na to przygotowani, tak samo, jak i My. I jak ktoś napisze, że to wszystko przez Lecha, to nie ma pojęcia nic o Polskiej scenie kibicowskiej.BoLoNsKi pisze: Michał.. dla mnie połowa zgód w Polsce jest jak ta była Cracovii i Korony... nic prawie nie łączy.. tylko że jest. A później jak przychodzi mecz obu drużyn to wielka spinka. Dla mnie te prawdziwsze zgody to jeszcze Legia - Pogoń, Legia - Zagłębie, Lechia - Śląsk, Lechia - Wisła, Widzew - Ruch (mimo ich burzliwej przeszłości jak widać wiele mają juz teraz wspólnego), Polonia Bytom - Arka.. zapewne coś bym tu jeszcze dodał ale na razie nie mam pomysłu![]()
Do tej listy powinieneś dopisać Cracovia-Arka.
-
ardiano88

A teraz kto zna włoski niech tłumaczy
Dodatkowo.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 21:37 przez ardiano88, łącznie zmieniany 1 raz.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
-
Mora
- Kontakt:

Milan pokazał kartoniadę z napisem AVANTI,ale nie mogę znaleźć zdjęcia...Ma(R)co_Polo pisze: A czy Milan w ogóle coś zaprezentował to nie wiem
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Zzzz
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Bolonski nie ma sensu takie rownanie zgod np ja dobrze wiem że pomiedzy zgodami mojego klubu sa wiecej niz bardzo dobre relacje, a tak to można tylko gdybać.

-
BoLoNsKi
Wasze zgody to tylko Śląsk i Chełmianka... (z Łęczną układ nieprawdaż?)? Ze Śląskiem zgoda ma 14 lat i rzeczywiście jest często umacniana (patrząc na różne wydarzenia). Natomiast zszokowała mnie 28 letnia zgoda z Chełmianką ;o Ta jest godna podziwu, jednak nie wiem czy dalej kontakty są tak zażyłe ;> oświeć mnie : )
Ja nie równam zgód, tylko wiem że jedne jeszcze mogą przetrwać 20 lat a inne rozpadną się przez różne wydarzenia w ciągu 2 lat. Chodzi o to, że co jakiś czas w danej grupie jest wymiana pokoleń. Tak jak teraz Górnik ma nowego gniazdowego (najprawdopodobniej ze względu na zgodę z GieKSą, gdyż właśnie starsi nie przychylali się za bardzo ku niej, ale za to młodzież zaczęła rządzić i doszło do jej przybicia), tak i zapewne przez zmianę warty w innych klubach może się coś pozmieniać.
Ja tylko mam nadzieję że przez coraz częstsze akcje Legii z Zagłębiem i BKS-em nie ucierpi zgoda z Pogonią. (Wprawdzie ostatnio im wizytówkę naszą oddano - flaga LEGIA WARSZAWA - ale różnie to bywa).
P.S
tak na marginesie:
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... bijac.html
tego dziennikarza do wyborczej powinni ściągnąć
A ktoś oprócz mnie jedzie z was na śląski w sobotę?
Ja nie równam zgód, tylko wiem że jedne jeszcze mogą przetrwać 20 lat a inne rozpadną się przez różne wydarzenia w ciągu 2 lat. Chodzi o to, że co jakiś czas w danej grupie jest wymiana pokoleń. Tak jak teraz Górnik ma nowego gniazdowego (najprawdopodobniej ze względu na zgodę z GieKSą, gdyż właśnie starsi nie przychylali się za bardzo ku niej, ale za to młodzież zaczęła rządzić i doszło do jej przybicia), tak i zapewne przez zmianę warty w innych klubach może się coś pozmieniać.
Ja tylko mam nadzieję że przez coraz częstsze akcje Legii z Zagłębiem i BKS-em nie ucierpi zgoda z Pogonią. (Wprawdzie ostatnio im wizytówkę naszą oddano - flaga LEGIA WARSZAWA - ale różnie to bywa).
P.S
tak na marginesie:
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... bijac.html
tego dziennikarza do wyborczej powinni ściągnąć
A ktoś oprócz mnie jedzie z was na śląski w sobotę?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 11:38 przez BoLoNsKi, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Kowal
widzieliście co zrobil bambus w meczu Anderlecht - Standart Wasylowi
http://www.youtube.com/watch?v=nANm5LzySKA przecież to jest masakra.. kara dożywotnia,zresztą powinni go zajebać za ten faul
,
co do tego artykułu to np. szczerze wątpie w te słowa - "Ale w sobotę połączymy siły przeciwko Irlandii Północnej. Wszyscy polscy chuligani, z Lecha, Wisły i Ruchu Chorzów, będą razem." a jeśli wszytkie mocniejsze ekipy miały by się spotkać na ślaskim to może prędziej dojdzie do tego co zdarzyło się przed bodajże meczem z Luksemburgiem w Warszawie
co do tego artykułu to np. szczerze wątpie w te słowa - "Ale w sobotę połączymy siły przeciwko Irlandii Północnej. Wszyscy polscy chuligani, z Lecha, Wisły i Ruchu Chorzów, będą razem." a jeśli wszytkie mocniejsze ekipy miały by się spotkać na ślaskim to może prędziej dojdzie do tego co zdarzyło się przed bodajże meczem z Luksemburgiem w Warszawie

-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Bolonski zgoda ze Ślaskiem jest od 20 lat+ 2 lata ukladu i czesto na meczach w Lublinie widuje nawalonych kibiców Śląska:P, również na każdym wyjezdzie nas wspierają. A z Chelmianka sprawy mają sie dobrze. Często organizujemy ok.100-200os.wypady na wyjazdy CH i spodziewam się troche Chelmian w srode na meczu z Widzewem:) a co do Łęcznej to fakt jest uklad o nieagresji czy też chuliganski ale czasami wygląda to na..zgodedużo kibiców Motoru jezdzi na mecze Górnika i to samo w odwrotną strone w latach 90 była chyba zgoda z Łęczna
ale czemu została zerwana tego to nie wiem.
A jesli chodzi o zgode Legii i Pogonii bylem na forum portowców i dużo wpisów bylotypu "Legia przyjacielem Pogoni nie jest" itd chyba troche kibice Pogoni wkurzyli się za wrzucanie na murawe rac przez Legionistów ale jakie są stosunki miedzy Legia a Pogonią zapewne dobrze wiesz ja moge tylko opierać się na jakiś komentarzach
ale czemu została zerwana tego to nie wiem.
A jesli chodzi o zgode Legii i Pogonii bylem na forum portowców i dużo wpisów bylotypu "Legia przyjacielem Pogoni nie jest" itd chyba troche kibice Pogoni wkurzyli się za wrzucanie na murawe rac przez Legionistów ale jakie są stosunki miedzy Legia a Pogonią zapewne dobrze wiesz ja moge tylko opierać się na jakiś komentarzach

-
Minister
Hah no normalnie ten artykuł jest lepszy od wycinków z juvepoland i Milanu
hah
Kowal jednoczmy się z maczetami
Kowal jednoczmy się z maczetami
"Gdy padnie tolerancji mur
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Kowal
Forza_Michal pisze: Kowal jednoczmy się z maczetami![]()
Jasna sprawa

-
BoLoNsKi
eh.. takie mordobicie ma być a ja nawet kastetu nie mam
Zresztą taką widać wiarygodność tekstu że chodź by Terror Corps którzy mają rzekomo się zjednoczyć z innymi.. od paru lat nie istnieją ;p
A tu z Italii coś:
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Szesc ... omosc.html
Kiedy ma być ten ogólnowłoski protest kibiców w Rzymie?
A tu z Italii coś:
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Szesc ... omosc.html
Kiedy ma być ten ogólnowłoski protest kibiców w Rzymie?

-
Paru
Pary 1/16 Pucharu Polski:
Okocimski KS Brzesko - Arka Gdynia
Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław Śląski
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
Start Otwock - Łódzki KS
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom
GKP Gorzów Wielkopolski - Legia Warszawa
Hetman Zamość - Wisła Kraków
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk
Piast Kobylin - Cracovia
Polonia Słubice - Piast Gliwice
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław
Korona Kielce - GKS Bełchatów
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Ciekawie zapowiada się w Szczecinie, Łodzi, Stalowej Woli, Tychach, Sosnowcu. Nam wypadł super folklorystyczny wyjazd do Kobylina, z czego bardzo się cieszę
Okocimski KS Brzesko - Arka Gdynia
Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław Śląski
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
Start Otwock - Łódzki KS
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom
GKP Gorzów Wielkopolski - Legia Warszawa
Hetman Zamość - Wisła Kraków
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk
Piast Kobylin - Cracovia
Polonia Słubice - Piast Gliwice
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław
Korona Kielce - GKS Bełchatów
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Ciekawie zapowiada się w Szczecinie, Łodzi, Stalowej Woli, Tychach, Sosnowcu. Nam wypadł super folklorystyczny wyjazd do Kobylina, z czego bardzo się cieszę
-
Mora
- Kontakt:
Nie wiedziałem ,że tacy bajkopisarze rodzą się poza granicami Polski.Autor tekstu zamiast fotki Psycho Fana z maczetą mógł zamieścić zdjęcie drzewa obwieszonego skrojonymi szalikami innych drużynBoLoNsKi pisze: http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... bijac.html
tego dziennikarza do wyborczej powinni ściągnąć![]()
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
kjuska
Transparent kibiców Delije na ich niedawnym meczu wyjazdowym

Against Modern Football

-
Paru
Widać solidarność Serbów z Nami, tak jak i My solidaryzowaliśmy się z Nimi ! KOSOVO Jest Serbskie!