Jakiego piłkarza widzielibyście najchętniej na San Siro ??

Tutaj dyskutujemy na temat piłkarzy i kadry szkoleniowej Interu
ODPOWIEDZ
recoba23

Odp: Jakiego piłkarza widzielibyście najchętniej na San Siro ??

Post autor: recoba23 »

Jarek_FCI pisze:
recoba23 pisze: kurczę ja to sobie tak marzę żeby na San Siro przybył Pirlo... :roll: ale to tylko marzenia. Nawet jeśli by chciał przejść to i tak mamy cambiasso i vieire :inter: a tak na serio przydałby się wcześniej wymieniany Messi  :yes2:
Pirlo kiedyś grał w Interze i się nie sprawdził, a milanistów nie potrzebujemy.
WIEM że grał kiedyś w Interze, ale to mój idol jak Cambiasso więc po prostu chciałbym żeby grał w mojej ulubionej drużynie i tyle.
Jak byś miał za ulubieńca np. Maldiniego też byś chciał żeby grał w Interze no nie? A prawdopodobieństwo, że Maldini przejdzie do Interu jest takie samo, jak wygranie CL przez Zagłębie Sosnowiec...
marcointer
Kontakt:

Post autor: marcointer »

Ja to bym na obecną chwilę chciał Quaresmę na 100-lecie  za Figo
i może jakiegoś solidnego młodego środkowego obrońcę przecież Matrix , Cordoba - mimo iż grają obecnie bardzo dobrze to wkońcu to się skończy i co wtedy pustka? dlatego mój wymarzony skład na dzień dzisiejszy to tak :
Cesar  Andreoli (niech wraca z Romy!) Maicon Maxwell Chivu
Quaresma Cambiasso Zanetti Stankovic    Crespo - Ibra  :inter:
jarsonnnn

Post autor: jarsonnnn »

buhaha puyol to tylko do tej zenujacej barcy sie nadaje... cannavaro-tutaj nie przecze,klasa
jarsonnnn

Post autor: jarsonnnn »

Blagam was tylkko nikt z milanu...damy sobie rade bez nich :szal:
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Andreolli nam nie potrzebny moim zdaniem strasznie przereklamowany zawodnik. Bardzo bym chciał żeby dołączył do nas Barzagli.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
zidek

Post autor: zidek »

Moim wymarzonym piłkarzem jaki mógłby przejść do Interu to BENZEMA on jest fantastyczny:) jakby Crespo odszedł po  sezonie to chętnie widze Benzeme w Interze. Na bramce jest Cesar to wystarczy boki obrony tez git srodek obrony troche stary się robi ale zato jest bardzo zgrany w pomocy jeszcze jakiś ofensywny  :szal:pomocnik za Figo typu Menez Quaresma,Diego Kerlon Quagliarela itd
Dzonyy

Quagliarella to nie jest typ rozgrywającego. Ja bym chciał Elano z Man City ale o nim możemy zapomnieć.
zidek

Post autor: zidek »

mnie Elano nie przekonuje ale jest dużo piłkarzy wysokiej klasy, których można by ściągnąc dużo sie mowiło o Deco i van der varcie a ja bym chciał Fabregasa ale to nierealny cel;/
marcointer
Kontakt:

zidek pisze: Moim wymarzonym piłkarzem jaki mógłby przejść do Interu to BENZEMA on jest fantastyczny:) jakby Crespo odszedł po  sezonie to chętnie widze Benzeme w Interze. Na bramce jest Cesar to wystarczy boki obrony tez git srodek obrony troche stary się robi ale zato jest bardzo zgrany w pomocy jeszcze jakiś ofensywny  :szal:pomocnik za Figo typu Menez Quaresma,Diego Kerlon Quagliarela itd

Popieram Cię  Benzema  jst świetny i Menez też świetny a w dodatku 2x Młodzież ,Francja i mega talenty !
Scourge33

Post autor: Scourge33 »

Najchętniej widziałbym w Interze Franka Ribery'ego i/lub Quaresmę. Na DM może Essien, pod warunkiem że w Chelsea się znudzi...
Myśląc o przyszłości trzeba liczyć się z tym że i Cruz i Crespo niedługo się skończą, więc przydałby się jakiś młody perspektywiczny napadzior: choćby wspomniany Mohamed Zidan, Benzema.
W obronie czekam na zdrowego Samuela i Cordobę:)
Gdyby Cannavaro przestał sie tułać za granicą też bym sie nie pogniewał.
Dzonyy

Cannavaro już stary nie wiem czy jest sens go ściągać na sezon lub dwa , a z formą Cordoby i Samuela może być różnie po kontuzjach. Co do napastnika to wydaje mi się że po tym sezonie opuści nas Crespo więc na jego miejsce ktoś chyba że Adriano by zostało a po odejściu Cruz'a , SuperMario mógłby już grywać.
Wojtala

Post autor: Wojtala »

Dzonyy pisze: Cannavaro już stary nie wiem czy jest sens go ściągać na sezon lub dwa
Dokładnie też nie widzę najmniejszego sensu ściągania Cannavaro, za stary i za słaby już jest.
Środkowy obrońca by się przydał może Kolo Abib TOURE z Arsenalu. Dość dobre warunki fizyczne i nieźle sobie radzi.
W pomocy chętnie zobaczyłbym Quaresme w miejsce Figo, w środku brakuje nam takiego klasycznego rozgrywającego coś al'a Steven Gerrard. Z napastników też wypadałoby kogoś kupić, chętnie zobaczyłbym Luce Toniego może trochę latek ma na karku ale strzelać to on potrafi. W Adriano nie wierze że sie odrodzi chyba nie ma co na niego liczyć. No i trzeba dać szanse Mario Balotelli'emu według mnie przyszłość Interu, jeśli oczywiście dobrze będą nim kierować. I oby go nie sprzedali tak jak to zjebali z Martinsem, jedno z naszych najgłupszych posunięć transferowych.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 10:34 przez Wojtala, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
marcointer
Kontakt:

OMG - odbiło wam z tym Canavaro? Ile on ma lat 35? to może lepiej Maldiniego albo Stama co?
Ja tam popieram wszystkich którzy są za tym by Andreoli dalej szkolił się w Romie i tak za 2-3 lata wrócił oraz tyck którzy są za sprowadzeniem tych 3 graczy
-Quaresma>Figo
-Menez->Dacourt,Solari,Cesar
-Benzema-Niestety ale Crespo choć coraz mniej lubię Adriano

PS:No i oczywiście mam nadzieję , że Balotelli nie zmarnuję szansy i pokaże jeszcze wiele razy na co go stać by w przyszłości
być czołówym piłkarzem Interu i całej Serie A  :love:
Scourge33

Post autor: Scourge33 »

No może i się wygłupiłem, bo rzeczywiście dziadek już się z niego robi...
Ale taki Philippe Mexes, Co o nim myślicie? Bardzo szybki środkowy obrońca, dobrze się ustawia, potrafi przewidzieć zachowanie przeciwnika, pewnie gra wślizgiem, no i przede wszystkim młody...
Tylko jeden problem z nim jest: już dziś jest wart duże pieniądze, ale inwestycja byłaby tego warta.

P.S. Balotelli mile mnie zaskoczył, przede wszystkim tym że radzi sobie z presją... Również żałowałem Martinsa, ale następca szybko sie pojawił.
Dzonyy

Mexes'a ja bym nie chciał kupe kasy za niego trzeba by było dać głównie dlatego ze Roma nie chce nas wzmacniać.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

latem przyda sie troche transferów bo to co sie teraz dzieje z kontuzjami w Interze to jest tragedia!!!! definitywnie trzeba juz sprzedac Adriano bo dostaniemy za niego troche kasy cos kolo 15-20 mln euro, zapewne odejdzie Figo i Crespo. w ich miejsce nalezy kupic kogos z najwyzszej polki. za Luigiego moze Quaresma. szczerze mówiąc obserwuje go w tym sezonie i naprawde jest to zawodnik znakomity. co wazne nie jest tez kontuzjogenny i jesli nie bedzie z kazdego prostego podania robic wielkiej magii to bylby znakomitym wzmocnieniem. w miejsce Crespo chetnie bym widzial Huntelaara. widzialem kilka jego meczów w tym sezonie i mysle ze bylby znakomitym następcą Hernana. trzeba tez kupic kogos do obrony bo Materazzi nie gra juz tak genialnie jak w zeszlym sezoniea lat mu nie ubywa niestety. mysle ze mozna w przyszlym sezonie bedzie postawic na Balotelliego. moze jeszcze nie jako podstawowy zawodnik ale zeby z lawki czesto wchodzil. mnie jeszcze zastanawia jedna sprawa. zarówno w tym jak i w poprzednim sezonie miala miejsce taka sytuacja: na początku szlo slabo i wszyscy juz zwalniali Manciniego. Potem jednak Inter mozna powiedziec ze niszczyl kolejnych rywali i apetyty wszystkich wzrosly. Byly wielkie nadzieje na wygranie Ligi Mistrzów ale na kilka spotkań przed meczami 1/8 finału forma gwałtownie spadła. ostatnio Inter odpadl na tym etapie z Valencią po dwuch remisach. teraz w pierwszym meczu na Anfield przegrał z Liverpoolem po słabym meczu 0:2. ja nie wiem czy tak sie dzieje ze wzgledu na psychike pilkarzy?? przeciez gra tu wielu doswiadczonych zawodników a takze wielu mlodych.
Tomekk

Post autor: Tomekk »

dla mnie Gerrard. Kazde pieniadze bym za niego dal podobnie jak i za Messi'ego ale to anglik uwazam najbardziej by nam pomogl
Interista_opole

Post autor: Interista_opole »

Quaresma, Quigliarella i Jakis szybki do ataku, może Torres ;)
Inter fan

Post autor: Inter fan »

Ja mam nadzieje że Vieira wróci do formy jeszcze z gry w arsenalu i wzmocni Inter w środku pola ponadto chciałbym jakiegoś skrzydłowego pomocnika typu Frank Ribery lub Malouda.
korcia29

Post autor: korcia29 »

Ja chciałbym widziec Eto, Fabregasa i aguero.
;-) Piotro :D
Dzonyy

Na rozgyrwającego przydałby się Diego.
wtksoplica

Post autor: wtksoplica »

Patrząc na obecną sytuację w szeregach Interu pierwszyn celem transferowym w nadchodzącym mercato powinien być środkowy obrońca, z konskim zdrowiem, doświadczony na arenie międzynarodowej lecz jeszcze młody. Takim zawodnikim jest choćby F. Mexes z Romy. Jednak zespół ten raczej nie będzie chciał nas wzmacniać a jeśli już to bedzie oczekiwał za swego defensora niemałych pieniędzy. Innym rozwiązaniem jest Barzagli z Palermo. Jednak kolejka po Włocha juz jest duża i też trzeba będzie sie mocno postarać alby nas zasilił.
Szukając wzmocnień w pomocy trzeba przedewszystkim zwrócić uwagę na ustawienie preferowane przez naszego szkoleniowca. w 1-4-3-1-2 role skrzydłowych spełniają boczni obrońcy, a w pomocy grają środkowi bradziej defensywni z jednym ofensywnie nastawionym zawondnikim. Tak więc ewentualne przyjście R. Quaresmy moze nieco zaburzyć funkcjonowanie tego systemu poprzez ograniczenie ofensywnych zapędów Brazylijczyka Maicona. Kandydatura Portugalczywa odpada, ale nie znaczy to , że nie potrzeba nam kreatywnych rozgrywających. Najleprzym byłby chyba J.R. Riquelme, dobrze współpracujący w rempezentacji z filarem naszej pomocy Cambiasso. Jednak "Romek" nie planuje narazie opuszczać ojczyzny. Skoro tak to trzeba sie rozejrzeć za innym piłkarzem równie dobrze wyszkolonym technicznie i z podobnym przeglądem pola. Najlepiej aby znał ON juz realia gry w SerieA. Idealnym rozwiązaniem wydaje sie być M. Hamsik. Młodzian z Napoli w niedawnej potyczce z Interem pokazał, ze jest zawodnikim nietuzinkowym, potrafiącym zagrać niekonwencjonalnie. Cena z niego cały czas rosnie jednak jeszcze nie jest tak duża aby zrezygnować ze sprowadzenia go do stolicy lombardii.
Myśląc o wzmocnieniu linii ataku trzeba wziąść pod uwagę to jacy zawodnicy mogą nas opuścić. Pierwszy w kolejności wydaje sie być Crespo, który po odniesionej podczas turnieju Copa America kontuzjii nie może wrócić do dyspozycji z sezonu 2006/2007. na jego miejscie moznaby kupić J.K Huntelara. Holenter tak jak i nasz Argentyński kanonier również jest napastnikiem wykańczającym akcje zespołu, typowym królem pola karnego. Innym zawodnikim, który tym razem na stałe może opuścić nasze szeregi jest Adriano. Jego następcą może być M. Zidan bądz E. Lavezzi. Pierwszy z nich pokazał klasę na ostatnim PNA, z koleji partner Hamsika z Napoli napsuł sporo krwi naszej obronie w niedawnym spotkaniu ligowym.
Innymi "kopaczami" o których warto pomyślec to: K. Benzema oraz J. Menez. Dwaj niezwykle ciekawi zawodnicy z nad sekwany byliby niemałym wzmocnieniem dla niejednego klasowego zespołu.
Miodek_1313

Post autor: Miodek_1313 »

Moim zdaniem najbardziej przydałby się nam Cesc Fabregas, bądź Gerrard żeby wzmocnić naszą linię pomocy bo tego teraz nam najbardziej potrzeba, i jakis szybki skrzydłowy do zaliczania wielu asys i nie raz bramek typu wcześniej wymienionego Ribbery'ego bądź Nani - młody, szybki, bardzo dobry, taki by się przydał
Per me... C'e solo l' Inter !!
Lucib11

Post autor: Lucib11 »

Hehe no nieźle chłopaki :P Również chciałbym widzieć wszystkich tych zawodników na san siro ale trzeba patrzeć troche bardziej realnie...
Jako że będziemy mogli sprowadzić jakiegoś zawodnika spoza Unii to chciałbym aby to był oczywiście jakiś utalentowany brazylijczyk. Myśle, że Renato Augusto mógłby być dobrym zawodnikiem i nie kosztowałby majątku. Z Serie a może Hamsik?? Chłopak jest jeszcze młody ale wątpie aby łatwo chcięli sie go pozbyć... No i musi przyjść w końcu jakiś Włoch bo troche wstyd jednak. Fajnie jakby to był np. Lavezzi. Marzeniem byłby Montolivo ale wydaje się to być mało realne. No i w końcu pewnie będzie kasa na jeden wielki transfer, więc chciałbym aby do Interu trafił ktos z czwórki: Quaresma, Nasri, Benzema, Menez. Chociaż najwyżej cenie sobie talent Nasriego.
...Che tanto e sempre la stessa storia...
Dzonyy

Lavezzi to argentyńczyk przecież. A co do Włocha to przydałby się bo przecież chcą wprowadzić to ograniczenie co do ilości obcokrajowców w składzie.
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Jak dla mnienajlepszy bylby jakis srodkowy obronca, ale teraz nie ma dobrych wolnych na rynku. Chyba ze Barzagli ktory gra w Palermo na wysokim poziomie od paru sezonow. No i przede wszystkim rozgrywajacy - ale klasowy taki jak Gerrard co jest malo realne
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Corredo

Post autor: Corredo »

Po wczorajszym meczu Interu z Torino bardzo przypadła mi do gustu gra Alessandro Rosiny. Ładnie wypracowywał sobie i kolegom akcje po których mogła paść bramka dla "Toro". Zważywszy na to, że po odejśćiu Figo będzie brakować nam takiego "kreatywnego pomocnika" chętnie widziałbym Rosine w Interze w przyszłym sezonie. Nie wiem ile Torino zarzyczyło by sobie za Alessandro, ale myśle, że warto by było go do nas ściągnąć za w miarę rozsądną cenę. Można by było nie wykupywać Jimeneza a pozyskać Rosine za tę pieniądze.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Corredo - nie wykupywac Jimeneza???!!! ty chyba oszalales.Jimenez gra bardzo dobrze tylko Mancio stawia ciągle na Stanko który jest w bardzo slabej formie od początku sezonu. Jimmy poza tym jest bardzo kreatywny i jest jednym z najlepszych zawodników którzy potrafią zagrać pressingiem na polowie rywala. Rossina owszem tez jest dobry. najlepiej by bylo jakbysmy mieli ich dwóch :)
RADOSLAW771

Post autor: RADOSLAW771 »

:szal: Po pierwsze chcial bym zeby w Interze zostal Adriano do niego w ataku mamy wspanialego Ibre, bardzo utalentowanego  Balotelliego no i Cruza. (Crespo nie licze bo raczej na pewno sie porzegna z Interem po sezonie). wiec przydal by sie moze jeszcze jakis zawodnik do ataku jest tu wiele opcji do zakupu np. Aguero, Benzema, Quagliarella(za nim przemawia to ze jest Włochem).
Jesli chodzi o pomoc przydal by sie zawodnik ktory zastapi Figo(nie mozna juz na niego liczyc bo jesli nawet przedluzy umowe z Interem na kolejny sezon to i tak jest czesto kontuzjowany). wiec najlepszym zastepca dla Figo jest zdecydowanie Quaresma. Ten zawodnik potrafi wszystko zrobic z pilka bardzo przypomina Cristiano Ronaldo. A wlasnie w Interze brakuje zawodnikow ktorze sa typowymi skrzydlowymi, taki Quaresma potrafi zrobic akcje z niczego. Wzmocnic mozna by takze drugie skrzydlo (Quaresma potrafi grac na prawym i na lewym ale powiedzmy ze jest prawym skrzydlowym). wiec na lewa flanke sciagnol bym najlepiej Ronaldinho bo gdy on wroci do formy to nikt go nie zatrzyma. Wkoncu to jest jeden z najlepszych zawodnikow na swiecie. Srodka pomocy by nie zmienial bo gdy Cambiasso i Vieira sa w formie to nie ma na nich mocnych. a nie mozna zapomninac o Zanettim i Stankoviciu.
Nastepnie w obronie kupil bym jakiegos srodkowego obronce Np Berzagli, Lucio, Richards( mlody perspektywiczny zawodnik z Manchesteru Citi). a w bramce nie potrzeba nam zmian poniewaz Julio jest najlepszym bramkarzem na swiecie.  :szal:
piszcie co uwazacie o tym co napisalem..... :] :] :]
:flaga33: :flaga33: :flaga33:
BENIOOO

Post autor: BENIOOO »

No wlasnie jesli mancini zostanie to  po co wykupywac jimeneza jak i tak bedzie siedzial na lawce.dlatego mam nadzieje ze mancini odejdzie.ja bym postawil na pomoc 2 lub 3 zawodnikow najlepiej dwoch skrzydlowych i ofensywnego np. Nasri,Capel,Menez,lub Quaresma,reszty nie trzeba zmieniac
ODPOWIEDZ