Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Shady »

Jaro pisze: Obecnie są najlepsi  :P ale to zasługa ich marketingu, budują solidny klub, ładny stadion itp. 
czy taki ładny? sporo osób na jego wygląd narzeka. Reszta wymienionych przez Ciebie rzeczy ma co najwyżej pośredni wypływ ma frekwencje u nas. Co do najlepszych w Polsce, raczej nie przepadamy za takim określeniem, ponieważ sporo możemy poprawić.
Jestem ciekaw jakby to wyglądało gdyby przez jakieś 10 lat walczyli tylko o pozostanie w lidze bez żadnych nadziei na sukces.
Nie tak dawno, gdyby nie zmiana właściciela to nie wiem w której lidze teraz byśmy bylii. Idąc dalej, jeszcze wcześniej byliśmy w 2. lidze i jakoś (kibice) się trzymamy.
27 lipca będę w Poznaniu  :-D ciekawe czy potwierdzą moje zdanie  :] ODRA WODZISłAW  :ave:!  :lov
też będę :]
Ostatnio zmieniony 19 lip 2008, 20:00 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Blackrider

Post autor: Blackrider »

Gdyby kibice Legii posiadali taki stadion jak ma Lech, byłoby super na linii zarząd-kibice i wszytko funkcjonowało jak trzeba, to pod względem opraw, dopingu pierwsza byłaby Legia potem długo długo nic i kolejne kluby Lech, może wisła choć dla mnie nie są za specjalni
Shady

Blackrider pisze: Gdyby kibice Legii posiadali taki stadion jak ma Lech, byłoby super na linii zarząd-kibice i wszytko funkcjonowało jak trzeba, to pod względem opraw, dopingu pierwsza byłaby Legia potem długo długo nic i kolejne kluby Lech, może wisła choć dla mnie nie są za specjalni
Gdyby babcia miała wąsy...

Druga sprawa, skąd takie wnioski, że tylko Legia byłaby wtedy "naj"?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 09:34 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Post autor: Globus »

Bo ma potencjał i przez wiele lat była "naj" :P
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

W Kielcach na starym stadionie tez bylo fatalnie. A juz na nowym  Scyzory robiły super oprawy i na młynie co mecz byl doping przez 95 minut.
Stadion jest wiec bardzo ważny jesli chodzi o kibicowanie i Globus ma racje. Stadion ma duży wpływ na poziom kibicowania. Jak np na meczu Korona-Wisła to bylo takie piekiełko ze hej!
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

W Bełchatowie sprawy z kibicami wygladają nieciekawie. Ludzie, kiedy były sukcesy, zwycięstwa nad Wisłą, Legią wypełniali stadion... kiedy zaś przyszedł cieżki okres odwrócili się od klubu... Osobiście nie rozumiem takie postawy, chore....

Niestety w Bełchatowie dzieje sie nie za ciekawie jesli chodzi o sponsora PGE... Sa jakies problemy ze sponsoringiem, nie ma zakupów, co może spowodowac brak sukcesów ;/ Sponsor widac nie ma pojęcia o pojęcie... powiedziali podobnież, że fundusze będą jeśli będa wyniki, a jak zrobic dobre wyniki bez funduszy? O tym nie pomysleli poprostu żenada ;/
Shady

Jaszczu91 pisze: W Kielcach na starym stadionie tez bylo fatalnie. A juz na nowym  Scyzory robiły super oprawy i na młynie co mecz byl doping przez 95 minut.
Stadion jest wiec bardzo ważny jesli chodzi o kibicowanie i Globus ma racje. Stadion ma duży wpływ na poziom kibicowania. Jak np na meczu Korona-Wisła to bylo takie piekiełko ze hej!
Dodaj do tego, że odkąd Korona ma nowy stadion to jest w ekstraklasie, a więc na pewno przybyło sporo nowych kibiców "sukcesu", przez co ruch kibicowski się ożywił.
Globus

Jaszczu91 pisze: W Kielcach na starym stadionie tez bylo fatalnie.
Ponieważ w Kielcach Koroniarze pojawili się dopiero po awansie do 1 ligi  :P
Jaszczu91 pisze:
A juz na nowym  Scyzory robiły super oprawy i na młynie co mecz byl doping przez 95 minut.
Powiem Ci że te ich oprawy jakoś mnie nie powaliły na kolana... poza tym w młynie średnia wieku wynosiła 16 lat co bardzo denerwowało prawdziwych kibiców z Kielc i zaczęli oni robić czystki wypraszając dzieci z młyna na inne sektory
Jaszczu91 pisze:
Stadion jest wiec bardzo ważny jesli chodzi o kibicowanie i Globus ma racje.
:]
Jaszczu91 pisze: Stadion ma duży wpływ na poziom kibicowania. Jak np na meczu Korona-Wisła to bylo takie piekiełko ze hej!
Większy wpływ ma zaangażowanie kibiców w śpiew, fanatyzm, wyniki drużyny (chociaż nie zawsze), doświadczenie

Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Nie wiem co ma marketing do kibiców Lecha ? Nawet przed tym nim Lech zaczął grać dobrze i tak byli przy nim.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jaszczu91

Oglądaliście wczoraj magazyn szybka pilka na tvp 2? bo a tak. Według mnie to tvn robił o wiele lepszy program. Mieli ładniejsze studio, bardziej fachowych ekspertów a i prowadzący lepiej mi sie podobali. Patyra i Iwański za bardzo chcieli pokazać jacy to oni sa sympatyczni i wyluzowani. A naśmiewanie sie z Poloni Bytom w takim profesjonalnym programie nie powinno miec miejsca. Jeszcze wracając do superpucharu to wrzutka Rockiego palce lizac.:-)
FORZA INTER!
Shady

Jaszczu91 pisze: Według mnie to tvn robił o wiele lepszy program. Mieli ładniejsze studio, bardziej fachowych ekspertów a i prowadzący lepiej mi sie podobali.
Jaja sobie robisz? Program na TVN to było kompletne dno.
Patyra i Iwański za bardzo chcieli pokazać jacy to oni sa sympatyczni i wyluzowani. A naśmiewanie sie z Poloni Bytom w takim profesjonalnym programie nie powinno miec miejsca. Jeszcze wracając do superpucharu to wrzutka Rockiego palce lizac.:-)
Co do programu na TVP2, nie przypadł mi do gustu, od razu widać kto jaki klub lubi i faworyzuje. Wyśmiewanie klubów (poza Wisłą i Legia) praktycznie przez cały program. Jak na razie to takie samo dno jak to z TVNu.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2008, 16:29 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Omen

Post autor: Omen »

Najlepszy magazyn ma Canal plus bez watpienia
:szal:
Platini

Post autor: Platini »

Dzonyy pisze: Nie wiem co ma marketing do kibiców Lecha ? Nawet przed tym nim Lech zaczął grać dobrze i tak byli przy nim.
A zdziwiłbyś się jak duzo zalezy od odpowiednich działań marketingowych w relacji z kibicami :)

ShadY pisze:
Jaszczu91 pisze: Według mnie to tvn robił o wiele lepszy program. Mieli ładniejsze studio, bardziej fachowych ekspertów a i prowadzący lepiej mi sie podobali.
Jaja sobie robisz? Program na TVN to było kompletne dno.
Nic tylko się zgodzić z Toba. Na TVN-ie aż wiało niedoinformowaniem prowadzących, a ten Salak to :|
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
Omen

Post autor: Omen »

Jednak liga jutro ruszy...przynajmniej mecz Wisły z Ruchem.Ale to dobrze bo chociaż będzie można obejrzeć.
:szal:
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Ta.. liga jutro ruszy, ale dalej nie wiadomo czy będzie to liga 16 czy 18 zespołowa xD Właśnie Koźmiński na ten temat się wypowiedział, szczerze powiem nic nie zrozumiałem z niej. Zagłębie jak to określił jest "zamrożone" ... czyli co... czyli nie wiadomo  :brawo: W I lidze nie będzie póki co grało meczów, zostały one wstrzymane, ale jednocześnie przecież Zagłębie znów jest wstawione do BurdelKlasy, to samo tyczy się Korony... Idąc dalej według PZPNu liga ma wystartować jutro, ALE... nie wiadomo co na to władze Ekstraklasy. Z tego wynika, że PZPN to co innego, Ekstraklasa to jakaś osobna instytucja, a do tego dochodzi jeszcze PKOl, który swoimi kredkami rysuje swoje zasady.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Shady

Krwawy_eM pisze: Ta.. liga jutro ruszy
Nie ruszy, przełożyli pierwszą kolejkę. Delikatnie mówiąc - oni są popierdoleni.
pct

Post autor: pct »

Krwawy_eM pisze: Z tego wynika, że PZPN to co innego, Ekstraklasa to jakaś osobna instytucja, a do tego dochodzi jeszcze PKOl, który swoimi kredkami rysuje swoje zasady.
Wlasnie rowniez dlatego robi sie taki burdel. 3 oddzielne instytucje, dzialajace teoretycznie w jednym celu robia swoje i wychodzi taki cyrk. Ekstraklasa SA zrzesza wszystkie kluby najwyzszej klasy rozgrywkowej od jakis 3 lat i z tego co rozumiem podlega PZPNowi, ktory natomias podlega ministrowi sportu. PKOL natomiast jest organizacja pozarzadowa zrzeszajaca zwiazki sportowe od dyscyplin, ktore sa w programie igrzysk. Wiec do konca za bardzo nie rozumiem na jakiej podstawie PKOL ma taka sile, skoro jest ostatnia instancja do odwolania sie w tym kraju.

I informacja na swiezo ...
Zarząd PZPN postanowił w czwartek, że Ekstraklasa wystartuje w składzie 16 drużyn. Wystąpią w niej Piast Gliwice i Arka Gdynia. Do czasu rozstrzygnięcia skarg Zagłębia Lubin i Jagiellonii Białystok przez Trybunał Arbitrażowy przy PKOl. kluby te nie będą rozgrywać spotkań w I lidze, a przypadku uznania odwołań PZPN może powiększyć Ekstraklasę.

Członkowie Zarządu uznali decyzje trybunału za skandaliczne i skrajnie nieodpowiedzialne, podjęte z naruszeniem prawa oraz dotychczasowej linii orzeczniczej tego organu. W tej sytuacji PZPN podejmie kroki prawne zmierzające do zmiany orzeczenia Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl.. Zapowiedziano jednocześnie kontynuowanie przez organy dyscyplinarne Związku surowej polityki wobec klubów i innych podmiotów, które dopuściły się korupcji w sporcie.

W kontekście prawomocnej decyzji trybunału w sprawie Widzewa Łódź postanowiono, że klub ten występować będzie w sezonie 2008/2009 w I lidze w miejsce wycofanej Polonii Warszawa. W rozgrywkach o mistrzostwo II ligi w grupie wschodniej miejsce łódzkiego klubu zajmie Concordia Piotrków Trybunalski.

Canal+ i Ekstraklasa SA prawdopodobnie postanowią opóźnić start rozgrywek Ekstraklasy. I liga wystartuje zgodnie z planem, zagra w niej Widzew w miejsce wycofanej Polonii.

zrodlo: pilkanozna.pl
Jaszczu91

Jak sie tak dłużej zastanowić to w tej sytuacji nie ma dobrego rozwiązania. Zawsze ktoś bedzie pokrzywdzony. Dlaczego? Bo popełniono błędy znacznie wczesniej.
Rację mial Zbigniew Boniek wnioskując na poprzednim zjeździe o nie karanie klubów degradacja. Jednak wszyscy zarzucali mu ze chce ratować swój wiedzew, a teraz sie okazuje ze mial racje. Uniknęli byśmy tego bałaganu jednak nikt nie poparł Bońka i teraz mamy taka sytuację jaka mamy.:-( còz
FORZA INTER!
szuli

Post autor: szuli »

bo boniek chciał ratować nie tylko Widzew, ale także inne kluby ... i nie da sięukryć, ze dupska zamieszanym w to osobom
handlowali? - muszą odpowiedzieć, nie ważna marka i nazwa klubu, za przekręt trzeba zabulić

jak dla mnie to nasza liga w tym sezonie mogła by w ogóle nie grać (albo mogli by zrobić lige z tylko tych klubów na których nie ciążą zarzuty, była by mała ale mogli by grać 3 rundy - mecz i 2 rewanże)
a reszcie zawiesić licencje - I PO KRZYKU, sąd, pierdel dla winnych i kary i to wsio
Obrazek

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Tak sobie teraz wymyśliłem takie coś. Po co karać zespoły degradować je o klasę bądź więcej w dół. Zróbmy jedną ligę w której będą występować drużyny z ekstraklasy i 1 ligi. Jakieś 30 drużyn i będzie wtedy OK.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Ulis

Post autor: Ulis »

Ehh szkoda naprawde nerw, słów i czegokolwiek na to co się obecnie dzieje. Czytając codziennie artykuły, z coraz to nowszymi 'nowinami', tylko jedno można powiedzieć/zaśpiewać/wykrzyczeć:

'Pzpn Pzpn, &eBać &eBać pzpn !!!' ;/
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
Shady

master_snake pisze: Tak sobie teraz wymyśliłem takie coś. Po co karać zespoły degradować je o klasę bądź więcej w dół. Zróbmy jedną ligę w której będą występować drużyny z ekstraklasy i 1 ligi. Jakieś 30 drużyn i będzie wtedy OK.
I kiedy chcesz to rozegrać? To by było 58 kolejek, do tego PP czy PE i wychodzi sporo ponad 60 meczy w sezonie. Nie bardzo są warunki w Polsce do rozgrywania tylu meczy. Nawet na zachodzie tyle się w lidze nie gra.
Jedyną sensowną karą za kupowanie meczy jest karanie indywidualnych osób bezpośrednio odpowiedzialnych za to. Skończył by się burdel ze składami poszczególnych lig, a i ukarani by byli Ci na to zasłużyli.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Tak sobie tylko dla jaj to napisałem. Bo skoro już panuje taki cyrk to czemu miałoby nie być większego? :lol: Również jestem za karaniem indywidualnych osób odpowiedzialnych za maczanie palców w kupowaniu/sprzedawaniu meczów itp.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Według mnie powinni zamrozić wszystkie drużyny, które są w to umoczone i niech grają tylko te, które są bankowo czyste... a reszta niech wegetuje jak roślinki... po co degradować? Wystarczy 1 sezon wegetacji, brak kasy od sponsorów, wpływów z meczy.. zawodnicy odejdą i kara idealna bez zbędnego zamieszania ;P

A... i niech nie zamrażają na miesiąc tak jak zrobili to z Zagłębiem... walnąć im cały rok i już.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Z tą ligą to już jest parodia :) będą się bawić w kotka i myszke :P zamiast porządnie ukarać.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Shady

Krwawy_eM pisze: Według mnie powinni zamrozić wszystkie drużyny, które są w to umoczone i niech grają tylko te, które są bankowo czyste...
Każdy kupował lub sprzedawał... taka jest prawda, wiem to choćby od kumpla, który grał 2-3 lata temu w 5 lidze i awansował do 4. Stwierdził tylko, że nie chce nawet myśleć jaka kasa chodzi w wyższych ligach (jego zespół też sprzedawał). Jak chcą degradować to niech po prostu nazwę każdej ligi zmniejszą o jeden.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2008, 22:04 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

ShadY pisze:
Każdy kupował lub sprzedawał... taka jest prawda
Nie pamiętam który dziennikarz(?) to powiedział bodajże rok temu ale jak widzę jest w tym  wiele prawdy- W 1 LIDZE CZYSTE SĄ DWA KLUBY- WISŁA I LEGIA!  czuję w kościach że koleś miał rację :/

Obrazek
Shady

Globusik pisze: W 1 LIDZE CZYSTE SĄ DWA KLUBY- WISŁA I LEGIA!
Oczywiście...
szuli

Post autor: szuli »

Wisła i Legia na 100% sprzedawały hurtowo, ale nie ma dowodów, albo nie chcą ich mieć
Obrazek

Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Globusik pisze: W 1 LIDZE CZYSTE SĄ DWA KLUBY- WISŁA I LEGIA!  czuję w kościach że koleś miał rację :/
To się uśmiałem. Jak była mowa o korupcji to nic nigdy nie słyszałem ostatnio o śląskich klubach jak Górnik, Ruch, Odra, Polonia, Piast... jedynie GKS Katowice był drużyną zamieszaną kiedyś w korupcje ale już wyszli z dołka. Nie można też wszystkich wrzucac do jednego worka że wszyscy biorą, bo są ludzie/jednostki którym zależy na czystej polskiej piłce. To prawda co mówił Shady- to co się dzieje w niższych ligach to jest parodia, a Polską piłkę powinno się oczyszczac od jak najniższych lig.
P.S. Mój kumpel też zna kolesia który jest sędzią w 5 albo 4 lidze i bierze w łape prawie przy każdym meczu :/
ODPOWIEDZ