Gdy nie było Barelli czyli kiedy? Gdy Gagliardini biegał na jego pozycji czy z mikim na jego pozycji. Pomoc Interu bez Barelli gra 2 tempa wolniej i jest to oczywiste nie tylko dla kibiców ale i dla trenerów. Zarówno u Conte jak i u Limone barella gra najwiecej minut. Inni menadżerowie również zdają sobie z tego sprawę dlatego rekordowe oferty spływają właśnie za Włocha. Ofert za Hakana czy Brozovicia jakoś wiele nie ma. Sprzedaż Brozovicia który nie jest już postacią kluczowa, przesunięcie na jego pozycje Hakana i na lewa mezzale dołożenie fratessiego do już koksa Barelli na prawej z miejsca zapewni Interowi najlepsza druga linie w serie A.Speaker pisze: ↑29 cze 2023, 18:50Niektóre rzeczy wydają się pomysłem fatalnym ,póki tego nie zrobimy.Kredence pisze: ↑29 cze 2023, 17:11Bo Frattesi to dobry pilkarz, który może stać się jeszcze lepszy. Ale Ty chciałeś/ chcesz zastąpić nim Barelle, co jest pomysłem fatalnym.Speaker pisze: ↑29 cze 2023, 08:20 Ja już dawno pisałem o Frattesim, że to kozak i co nastąpiło? -chlopak w końcu dostał szansę w kadrze od Manciniego, na którą zasluguwał i godnie zastąpił Nico w meczu LN z Holandia, a to już nie tylko poziom Sassuolo. Pozdro dla sceptyków i dla @ jaszczomba też pozdro.
Italia np. dużo lepiej wyglądała z Holandią, gdy Fratta zagrał na pozycji Barelli , niż z Hiszpanią. Zobaczymy jak przyjdzie ,jak to będzie wyglądało.
Barela to zawodnik którego trochę ciężko posadzić na ławce, a Inter podobał mi się parę razy kiedy go nie było. Uważam ,że trochę idealizuje się jego wpływ na grę.
Mercato
-
jaszczomb
Re: Mercato
-
Towarzysz
Pełna zgoda z jaszczombem. Nie wiem czy Speaker oglądałeś te same mecze co ja, ale za każdym razem gdy brakowało Barelli graliśmy jak jakieś Torino czy Empoli, bez pomysłu na grę, zachowawczo, kompletnie bez jaj, aż się oglądać nie chciało. Ale nie wiem, może Tobie to się podobało
-
speaker
No mnie Barella irytuje mocno czasem. W tym roku np. go nie było z Hellasem i co? Nie było co zbierać po Vetonie. A przez to, że grał najwięcej i w prawie wszystkich meczach to jest odpowiedzialny za te 12 porażek co Inter poniósł i sam powiedział ,że miał sezon wzlotów i upadków. Dużo się jedzie po Inzaghim, tylko że nie mówi się o tych zawodnikach co są na boisku jak oni się zaprezentowali. Nagroda najlepszego pomocnika dla niego za ten sezon kompletnie niezrozumiała Ja uważam, że dużo stracimy na sprzedaży Brozo, bo to jest zawodnik doświadczony , kreatywny , ze świetnym odbiorem dużo dający w defensywie ,jeden z najlepszych w Europie. A Barella jak straci swoją dynamikę i chęć do biegania , to może być różnie. Generalnie jak Inter straci Marcelo i Onane, to z tą obroną nie wyobrażam sobie ile goli stracimy w przyszłym sezonie.
-
Tom_Hardy
Barella ma 26 lat, jest Topem Ligi i Europy, co ma stracić w przeciągu kilku najbliższych lat jeśli nie dopadnie go jakaś poważna kontuzja (tfu)? To są właśnie te oczywiste debilizmy za które Cie krytykuje.
A ilu to grajków z Sass czy Atalanty mialo byc Topami , a okazało sie leszczami? Barella sie sprawdził, a skąd pewność że Frattesi przechodząc do klubu gdzie jest wielka presja na wyniki na już nie spali sie?
A ilu to grajków z Sass czy Atalanty mialo byc Topami , a okazało sie leszczami? Barella sie sprawdził, a skąd pewność że Frattesi przechodząc do klubu gdzie jest wielka presja na wyniki na już nie spali sie?
-
speaker
Barella jest genialnym odzwierciedleniem gry Interu. dużo biega, robi wiatr ale wykończyć coś porządnie,to on ma poważny problem czasem. Ja nie wiem czy Frattesi będzie lepszy czy nie ,ale tak po mojemu to jest najlepszy czas żeby sprzedać Barelle za odpowiedni hajs, a życzę mu jeszcze fajnej kariery np. w PL i jestem bardzo ciekawy jakby tam sobie poradził. I na tym kończę swoje wypowiedzi na jego temat.
TomHardy@ , ty mnie nie krytykujesz ,generalnie jesteś hejterem niezłym.
TomHardy@ , ty mnie nie krytykujesz ,generalnie jesteś hejterem niezłym.
-
Jaszczu91
Z innej beczki. Transfermarkt zaktualizował się dzisiaj na nowy sezon i w transferach przychodzących Interu widnieje Acerbi z kwotą 3.5 mln euro. Umknęło mi to na stronie? Bo wydaje mi się że potwierdzenia jeszcze nie było.
-
Kebo
Mam radę, może skończ swoje wypowiedzi na wszelkie tematy na tej stronie. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.Speaker pisze: ↑30 cze 2023, 16:05 Barella jest genialnym odzwierciedleniem gry Interu. dużo biega, robi wiatr ale wykończyć coś porządnie,to on ma poważny problem czasem. Ja nie wiem czy Frattesi będzie lepszy czy nie ,ale tak po mojemu to jest najlepszy czas żeby sprzedać Barelle za odpowiedni hajs, a życzę mu jeszcze fajnej kariery np. w PL i jestem bardzo ciekawy jakby tam sobie poradził. I na tym kończę swoje wypowiedzi na jego temat.
TomHardy@ , ty mnie nie krytykujesz ,generalnie jesteś hejterem niezłym.![]()
-
andyvdm
Marcelo podsumowuje mercato Interu

Dac sie wycisnac na 18 mln Arabom ktorzy placa kazdemu po 20 mln za sezon kto tylko chce przyjsc za czolowego ponocnika Serie A
Dac sie wycisnac na 18 mln Arabom ktorzy placa kazdemu po 20 mln za sezon kto tylko chce przyjsc za czolowego ponocnika Serie A
-
jaszczomb
Już czeka cała kolejka chętnych aby tylko go przejąć za tak śmieszne przecież pieniądze. A nie, czekaj…
-
andyvdm
-
jaszczomb
O niczym nie zapomniałem, cena jest jaka jest bo żaden inny klub nie jest nim zainteresowany na tyle aby przebić ofertę śmiesznych 18 mln. Brozo by ja wciąż mógł odrzucić bo by wolał hajs ale poza oferta barcy opiewająca na 13 mln nie miał czego odrzucać. To jasno pokazuje jak „gorącym” nazwiskiem na rynku jest Chorwat
-
speaker
Lepiej się poczułeś? Jeśli tak to dobrzeKebo pisze: ↑1 lip 2023, 20:47Mam radę, może skończ swoje wypowiedzi na wszelkie tematy na tej stronie. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.Speaker pisze: ↑30 cze 2023, 16:05 Barella jest genialnym odzwierciedleniem gry Interu. dużo biega, robi wiatr ale wykończyć coś porządnie,to on ma poważny problem czasem. Ja nie wiem czy Frattesi będzie lepszy czy nie ,ale tak po mojemu to jest najlepszy czas żeby sprzedać Barelle za odpowiedni hajs, a życzę mu jeszcze fajnej kariery np. w PL i jestem bardzo ciekawy jakby tam sobie poradził. I na tym kończę swoje wypowiedzi na jego temat.
TomHardy@ , ty mnie nie krytykujesz ,generalnie jesteś hejterem niezłym.![]()
-
Jaszczu91
To zdjęcie z insta Brozovicia najlepiej obrazuje dotychczasową postawę Interu w mercato. Jednak ten transfer niestety stał się już faktem. Teraz pora spojrzeć na liczby. Według transfermarkt mamy dodatni bilans transferowy na poziomie 28.75 mln euro. Biorąc pod uwagę fakt, że zarobiliśmy na poprzedniej edycji ligi mistrzów więcej o jakieś 50 mln niż prognozowaliśmy, to nie wyobrażam sobie że te pieniądze nie zostaną wydane na solidne wzmocnienia. Jeden Thuram w miejsce Dzeko to zdecydowanie za mało.
Moje cele na to mercato.
1. Zostawić Onanę
2.Frattesi lub Samardzić do pomocy + Perreyra jako uzupełnienie
3. Konkretny obrońca w miejsce Skriniara.
4. Pozyskanie Lukaku.
Jeśli trzeba będzie jeszcze sprzedawać to znaczy, że stan naszych finansów jest dramatyczny. Dużo gorszy niż mi się wydawało.
Moje cele na to mercato.
1. Zostawić Onanę
4. Pozyskanie Lukaku.
Jeśli trzeba będzie jeszcze sprzedawać to znaczy, że stan naszych finansów jest dramatyczny. Dużo gorszy niż mi się wydawało.
-
Kebo
Jest dokładnie tak jak napisałeś w ostatnim zdaniu. Finał LM pozwoli nam na przeprowadzenie samofinansującego się okienka. Klub nie ma ani grosza do wydania bez sprzedaży piłkarzy. Przecież ten kompromitujący dla klubu ruch z Brozo nie wystarczy nawet na Frattesiego. Strach pomyśleć co by się działo w przypadku słabszego rezultatu w LM np. odpadnięcia w grupie. Suning top jak to mawiają.Jaszczu91 pisze: ↑4 lip 2023, 14:04 To zdjęcie z insta Brozovicia najlepiej obrazuje dotychczasową postawę Interu w mercato. Jednak ten transfer niestety stał się już faktem. Teraz pora spojrzeć na liczby. Według transfermarkt mamy dodatni bilans transferowy na poziomie 28.75 mln euro. Biorąc pod uwagę fakt, że zarobiliśmy na poprzedniej edycji ligi mistrzów więcej o jakieś 50 mln niż prognozowaliśmy, to nie wyobrażam sobie że te pieniądze nie zostaną wydane na solidne wzmocnienia. Jeden Thuram w miejsce Dzeko to zdecydowanie za mało.
Moje cele na to mercato.
1. Zostawić Onanę
4. Pozyskanie Lukaku.
-
Mora
- Kontakt:
Obawiam się, że pieniądze z Ligi Mistrzów są już w Chinach i tam zostaną.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
VVujek
Pieniadze z CL wyrównały straty spowodowane nie wypłacaniem kasy przez sponsora.
-
speaker
No to mamy już 2. kozaczków.
Jakoś czuję ,że Thuram z Martinezem powiozą tę lige , a za kadencji Fratty niejedno Scudo wpadnie. Czekamy na Kamadę i Singo. A na koniec jakby taki Pavard zajrzał.
To byłoby to kosmiczne okienko. Oczywiście Onana zostaje, a Zhang wyskakuje z kasy!
Jakoś czuję ,że Thuram z Martinezem powiozą tę lige , a za kadencji Fratty niejedno Scudo wpadnie. Czekamy na Kamadę i Singo. A na koniec jakby taki Pavard zajrzał.
-
Odet
Trochę się gotujemy, ale na razie pięknie wygląda te mercato.
Thuram i Frattesi in, Gaglia won.
Trochę Brozovica żal, ale tylko trochę, bo Asllani na tym skorzysta.
Jakby tak jeszcze Suning miał pieniądze, to strach pomyśleć co Ausilio i Cobra by nawywijali.
Pozdr.
Thuram i Frattesi in, Gaglia won.
Trochę Brozovica żal, ale tylko trochę, bo Asllani na tym skorzysta.
Jakby tak jeszcze Suning miał pieniądze, to strach pomyśleć co Ausilio i Cobra by nawywijali.
Pozdr.
-
Cmyru
Ja tam wolałbym zupełnie inaczej.
1. Opchnąć Onanę za dobry hajs, 60 mln jest do wyjęcia, bo MU nie ma bramkarza obecnie. Onana dobrze gra nogami, jest przyzwoitym bramkarzem, ale nic ponadto, nie jest jak Mike w Milanie, że ratuje mecze. Kupić Drągowskiego lub Mamardashvili. Poziom w bramce zostanie utrzymany, nawet obaj są młodsi od Onany, a Inter będzie kilkadziesiąt mln do przodu. W przypadku Gruzina to pewnie jakieś 25 mln zysku (60-35), ale Drągowskiego można wyjąć za 10-15, więc 45-50 mln do przodu.
2. Frattesi do pomocy + dać szanse Agoume. Wtedy jako regista Frattesi/Asllani, mezzala Hakan/Miki, box-to-box Barella/Agoume. Wygląda dobrze.
3. Zgoda. Musi przyjść ktoś konkretny, bo ten Bisseck to taki niepewny. Nie jestem przekonany do Demirala, ale pewnie stanie na nim. Wtedy mamy Bastoni-Acerbi/Bisseck-Demiral do pierwszego składu. De Vrij, Acerbi/Bisseck i ew. Darmian w razie potrzeby jako zmiennicy i powinno być git.
4. Mam nadzieję, że Lukaku już w koszulce Interu nie zagra. On ma umiejętności, potrafi dobrze podać, zastawić się, ruszyć z kontry. Dobrze wykonuje karne i strzela od czasu do czasu ogórkom. Niestety w ważnych meczach się kompletnie nie sprawdza. Zważywszy to, oraz fakt, że ma już 30 lat i jest drogi, uważam, że nie warto. Jeżeli by przyszedł, to pewnie rok wypożyczenia z obowiązkiem wykupu, czyli Inter podpisuje 31 latka i daje mu duży kontrakt na kilka lat. Recepta na wtopę i komin płacowy. Wiadomo, że się Correi nie pozbędziemy i że koleś zagra dwa mecze i resztę będzie się leczył. Więc mamy tak naprawdę Lautaro i Thurama do pierszego składu i nikogo więcej. Trzeba jednego solidnego napastnika + może zostawić Satriano? Chociaz jeżeli Szymek ma nie dawać Satriano żadnej szansy, to może lepiej go sprzedać/wypożyczyć.
5. Kupić prawego wahadłowego.
-
jaszczomb
Po przeczytaniu 2 pierwszych podpunktów jasno stwierdzam, że nie masz pojęcia o czym piszesz więc dalej nawet nie czytam.Cmyru pisze: ↑5 lip 2023, 08:25Ja tam wolałbym zupełnie inaczej.
1. Opchnąć Onanę za dobry hajs, 60 mln jest do wyjęcia, bo MU nie ma bramkarza obecnie. Onana dobrze gra nogami, jest przyzwoitym bramkarzem, ale nic ponadto, nie jest jak Mike w Milanie, że ratuje mecze. Kupić Drągowskiego lub Mamardashvili. Poziom w bramce zostanie utrzymany, nawet obaj są młodsi od Onany, a Inter będzie kilkadziesiąt mln do przodu. W przypadku Gruzina to pewnie jakieś 25 mln zysku (60-35), ale Drągowskiego można wyjąć za 10-15, więc 45-50 mln do przodu.
2. Frattesi do pomocy + dać szanse Agoume. Wtedy jako regista Frattesi/Asllani, mezzala Hakan/Miki, box-to-box Barella/Agoume. Wygląda dobrze.
3. Zgoda. Musi przyjść ktoś konkretny, bo ten Bisseck to taki niepewny. Nie jestem przekonany do Demirala, ale pewnie stanie na nim. Wtedy mamy Bastoni-Acerbi/Bisseck-Demiral do pierwszego składu. De Vrij, Acerbi/Bisseck i ew. Darmian w razie potrzeby jako zmiennicy i powinno być git.
4. Mam nadzieję, że Lukaku już w koszulce Interu nie zagra. On ma umiejętności, potrafi dobrze podać, zastawić się, ruszyć z kontry. Dobrze wykonuje karne i strzela od czasu do czasu ogórkom. Niestety w ważnych meczach się kompletnie nie sprawdza. Zważywszy to, oraz fakt, że ma już 30 lat i jest drogi, uważam, że nie warto. Jeżeli by przyszedł, to pewnie rok wypożyczenia z obowiązkiem wykupu, czyli Inter podpisuje 31 latka i daje mu duży kontrakt na kilka lat. Recepta na wtopę i komin płacowy. Wiadomo, że się Correi nie pozbędziemy i że koleś zagra dwa mecze i resztę będzie się leczył. Więc mamy tak naprawdę Lautaro i Thurama do pierszego składu i nikogo więcej. Trzeba jednego solidnego napastnika + może zostawić Satriano? Chociaz jeżeli Szymek ma nie dawać Satriano żadnej szansy, to może lepiej go sprzedać/wypożyczyć.
5. Kupić prawego wahadłowego.
Drągowski utrzyma poziom Onany xDD (najlepszy żart od długiego czasu), Fratessi przychodzi na mezzale co cofnie Hakana na registe czyli tak jak grał przez pół ostatniego sezonu. Do reszty się nie odniosę bo jak już wspomniałem nawet nie czytałem tych wylewów.
-
speaker
jaszczomb wśród jaszczombów po prostu.. 
-
jaszczomb
Po prostu wśród osób które oglądają mecze...
-
speaker
Byłbym na razie powściągliwy co do Bissecka. Transfer myślę dla nas wszystkich zaskakujący, ale...poogladalem trochę jego grę i muszę przyznać,że w lidze ogórkowej był wyśmienity. Kawał chłopa takie vis a vis Bastoniego, chociaż też zdaje się grać po lewej stronie
Jeszcze odniosę się do Lazara Samardzicia...no szkoda by go było nie mieć za 15 mln... To może być gracz na miarę SMS-a w przyszłości, on grał w RB ,a tam ciekawych grajków wypuszczają co raz więcej. Na razie ma 21 lat. Czy by od razu był przydatny w Interze? Mamy jeszcze gówniarza Asllaniego w kadrze , ale jakby za darmo przyszedł Pereyra, to dawać Lazara na 7. pomocnika, albo kupić i wypożyczyć.
-
Piekarz
Ciężko mówić o ocenie okienka 5 lipca, ale jedno już mi się w nim podoba - działamy szybko. Optymizm po finale LM był przesadzony, ciągle jesteśmy biedakami i na normalne okno nas ewidentnie nie stać, ale wciąż jest szansa, że przynajmniej będzie najlepsze od czasów przedpandemicznych. Oby udało się szybko zgarnąć Lukaku, a potem już tylko nie odwlekać tematu obrońców do sierpnia, bo trochę ten temat martwi na ten moment, zwłaszcza odkąd upadł temat Azpilicuety.
-
Kebo
1. Bisseck w lidze ogórkowej był wyśmienity - sam odpowiedziałeś sobie na pytanie odnośnie jego aktualnego poziomu. Oby chłopak się rozwinął, chociaż znając stosunek Szymona do młodych graczy będzie grał ogony.Speaker pisze: ↑5 lip 2023, 10:18Byłbym na razie powściągliwy co do Bissecka. Transfer myślę dla nas wszystkich zaskakujący, ale...poogladalem trochę jego grę i muszę przyznać,że w lidze ogórkowej był wyśmienity. Kawał chłopa takie vis a vis Bastoniego, chociaż też zdaje się grać po lewej stronieW każdym razie piłkarsko to on lepiej wygląda od Skriniara,strzela głową sporo bramek i kto wie, to może być jakieś objawienie nowego sezonu.
Jeszcze odniosę się do Lazara Samardzicia...no szkoda by go było nie mieć za 15 mln... To może być gracz na miarę SMS-a w przyszłości, on grał w RB ,a tam ciekawych grajków wypuszczają co raz więcej. Na razie ma 21 lat. Czy by od razu był przydatny w Interze? Mamy jeszcze gówniarza Asllaniego w kadrze , ale jakby za darmo przyszedł Pereyra, to dawać Lazara na 7. pomocnika, albo kupić i wypożyczyć.
2. Proszę wytłumacz mi w logiczny sposób jak klub, który po historycznym sukcesie w LM musi nadal prowadzić politykę samofinansującego się okienka miałby kupić piłkarza za około 20 mln EUR jako siódmego do rotacji i następnie wypożyczyć? Ręce opadają...
-
speaker
Normalnie. Jak pozyskamy Pereyrę za darmo, to czemu nie? Asllaniego pozyskaliśmy za 14 i były pogłoski, że może zostanie wypożyczony. Teraz już raczej wiadomo, że nie, po odejściu Brozo. Już nie rób z Interu takiego łacha @Kebo, bo jakoś tam klub sobie radzi i prowadzi mądra politykę, a przypomnę ci że jeszcze niedawno wypożyczaliśmy zawodnika, którego sprowadziliśmy za 40 milionów Pamiętasz kogo? I to wcale nie było sympatyczne, a bardziej wpieniało człowieka. Lazar ma 21 lat i go teraz zaklepać za 15 mln i wypożyczenie, to bardzo mądra polityka.Kebo pisze: ↑6 lip 2023, 21:561. Bisseck w lidze ogórkowej był wyśmienity - sam odpowiedziałeś sobie na pytanie odnośnie jego aktualnego poziomu. Oby chłopak się rozwinął, chociaż znając stosunek Szymona do młodych graczy będzie grał ogony.Speaker pisze: ↑5 lip 2023, 10:18Byłbym na razie powściągliwy co do Bissecka. Transfer myślę dla nas wszystkich zaskakujący, ale...poogladalem trochę jego grę i muszę przyznać,że w lidze ogórkowej był wyśmienity. Kawał chłopa takie vis a vis Bastoniego, chociaż też zdaje się grać po lewej stronieW każdym razie piłkarsko to on lepiej wygląda od Skriniara,strzela głową sporo bramek i kto wie, to może być jakieś objawienie nowego sezonu.
2. Proszę wytłumacz mi w logiczny sposób jak klub, który po historycznym sukcesie w LM musi nadal prowadzić politykę samofinansującego się okienka miałby kupić piłkarza za około 20 mln EUR jako siódmego do rotacji i następnie wypożyczyć? Ręce opadają...
A jeszcze tak ci się zapytam; Czy to nie wydaje się mimo wszystko bardziej prawdopodobne niż dojście do finału LM po rozlosowaniu grup w tamtym roku?
-
speaker
07.07 - no dobra. Zaraz zaczynają się przygotowania do kolejnego sezonu, wiemy co raz więcej więc mała aktualizacja co do prawdopodobnego składu na przyszły sezon.
Trubin - Darmian,Acerbi,Bastoni - Pereyra,Barella,Hakan,Frattesi,Dimarco -Thuram,Lautaro
Spoko. Czego jeszcze bym się spodziewał?
Bramka - wychodzi na to że pozbywamy się wszystkich bramkarzy i bierzemy wszystkich nowych.
jak się bawić to się bawi a co
Obrona - Demiral jednak? stety lub niestety
Pomoc - no ja myślę , że SMS lub Samardzić jeszcze ktoś z nich wzmocni.
Wahadła - Denzel zostaje. Na miejsce prawego wahadłowego bym sprowadził Pereyrę jeszcze i luzik. A Singo nie przekonuje mnie.
Jeśli Gosens odejdzie ,to podobno Carlos Augusto jest już załatwiony, ale Dimarco wydaje się nie do ruszenia.
Trubin - Darmian,Acerbi,Bastoni - Pereyra,Barella,Hakan,Frattesi,Dimarco -Thuram,Lautaro
Spoko. Czego jeszcze bym się spodziewał?
Bramka - wychodzi na to że pozbywamy się wszystkich bramkarzy i bierzemy wszystkich nowych.
Obrona - Demiral jednak? stety lub niestety
Pomoc - no ja myślę , że SMS lub Samardzić jeszcze ktoś z nich wzmocni.
Wahadła - Denzel zostaje. Na miejsce prawego wahadłowego bym sprowadził Pereyrę jeszcze i luzik. A Singo nie przekonuje mnie.
Jeśli Gosens odejdzie ,to podobno Carlos Augusto jest już załatwiony, ale Dimarco wydaje się nie do ruszenia.
-
Odet
Pereyra na prawym wahadle i Darmian zostanie podstawowym SO...???
Wiemy, że Twoje wpisy mają dużą wagę humorystyczną, ale bez przesady.
Na razie czekamy na kto dojdzie na SO (osobiście nie chcę Demirala, szkoda że nie udało się z Azpilicuetą), co z Onaną i jego następcą. No i co z Lukaku.
Na razie wyborne okienko, a to 7 lipca.
Pozdr.
-
Jaszczu91
Zanosi się nam na rewolucje w bramce. Wszyscy trzej bramkarze prawdopodobnie odejdą z klubu. Szczerze, to nie spodziewałem się tego kompletnie. Liczyłem, że Onana po świetnym sezonie będzie nie do ruszenia. Przyjdzie ktoś jako nr dwa a Cordaz zostanie robić atmosferę. Handa do sztabu szkoleniowego.
Jak się okazuje Onana zostanie poświęcony. Jeśli uda się wyrwać za niego około 55mln euro to będzie to świetny deal. Uważam, że nie jest aż tak dobry jak się teraz wydaje. Mamy idealny moment żeby go dobrze spieniężyć i rozumiem ten ruch klubu. W księgach będzie olbrzymi zysk a kasę wydamy na Lukaku oraz młodego i bardzo zdolnego bramkarza Szachtara Trubina i jeszcze pewnie zostanie. Czekam jak rozwinie się sytuacja z obsadą pozycji nr dwa.
Z jednej strony szkoda Onany, bo to kozak, przede wszystkim mentalny. Sprawdził się na najwyższym poziomie i takich zawodników należy zatrzymywać. Jednak z ekonomicznego punktu widzenia ten ruch rozumiem. Dużo bardziej niż wypychanie z klubu Brozovicia.
Pozostaje jeszcze jeden obrońca z wyższej półki. Jeśli dokonają się transfery o których wspomniałem, to linia obrony staje się naszą najgorszą formacją. Przede wszystkim zbyt wiekową. Taki Scalvini był by idealny, no ale nie mamy kasy. Pavard też super ale za drogi. Zobaczymy kogo wyczarują Ausilio i Marotta.
Jak się okazuje Onana zostanie poświęcony. Jeśli uda się wyrwać za niego około 55mln euro to będzie to świetny deal. Uważam, że nie jest aż tak dobry jak się teraz wydaje. Mamy idealny moment żeby go dobrze spieniężyć i rozumiem ten ruch klubu. W księgach będzie olbrzymi zysk a kasę wydamy na Lukaku oraz młodego i bardzo zdolnego bramkarza Szachtara Trubina i jeszcze pewnie zostanie. Czekam jak rozwinie się sytuacja z obsadą pozycji nr dwa.
Z jednej strony szkoda Onany, bo to kozak, przede wszystkim mentalny. Sprawdził się na najwyższym poziomie i takich zawodników należy zatrzymywać. Jednak z ekonomicznego punktu widzenia ten ruch rozumiem. Dużo bardziej niż wypychanie z klubu Brozovicia.
Pozostaje jeszcze jeden obrońca z wyższej półki. Jeśli dokonają się transfery o których wspomniałem, to linia obrony staje się naszą najgorszą formacją. Przede wszystkim zbyt wiekową. Taki Scalvini był by idealny, no ale nie mamy kasy. Pavard też super ale za drogi. Zobaczymy kogo wyczarują Ausilio i Marotta.
-
Piekarz
Szkoda Onany, ale nie jesteśmy niestety klubem, który może sobie pozwolić odrzucić ofertę powyżej 50 mln za bramkarza, obojętnie jak dobry by nie był. A jak dobry jest Onana? Odpowiedź brzmi "zajebisty", ale jest to odpowiedź na podstawie jednego sezonu, a nawet pół sezonu. Jeśli te pieniądze zostaną w całości i z sensem wydane na wzmocnienia, to nawet jeśli nowy bramkarz okaże się przeciętny, w kontekście ligowym może to nie mieć znaczenia.
Jedno trzeba oddać temu oknu transferowemu - jest bardzo ciekawe. Jak normalnie w tym okresie trochę odcinam się od piłki, tak w tym roku nie mogę się powstrzymać przed codziennym śledzeniem mercato. Ciekawe, co Marotta z tego wyczaruje.
Trochę sceptycznie patrzę na tego Trubina. Rzeczywiście fantastycznie bronił przeciwko nam, ale kurde, mówimy o dwóch meczach, które się odbyły prawie 3 lata temu - to jest trochę anegdotyczny dowód jego talentu. Odrobinę mnie przeraża perspektywa oddania bramki Interu komuś z tak skromnym życiorysem. Z drugiej strony oddanie bramki jakiemuś dziadowi pokroju Llorisa czy Sommera, który za rok czy dwa nie będzie się już zupełnie do niczego nadawał, też mnie nie przekonuje. W naszej taktyce, gdzie jest mnóstwo gry nogami między bramkarzem a linią obrony, bardzo ważne jest zgranie i przydałby się ktoś na dłużej. No ale nie można mieć wszystkiego, jak się jest biednym.
Jedno trzeba oddać temu oknu transferowemu - jest bardzo ciekawe. Jak normalnie w tym okresie trochę odcinam się od piłki, tak w tym roku nie mogę się powstrzymać przed codziennym śledzeniem mercato. Ciekawe, co Marotta z tego wyczaruje.
Trochę sceptycznie patrzę na tego Trubina. Rzeczywiście fantastycznie bronił przeciwko nam, ale kurde, mówimy o dwóch meczach, które się odbyły prawie 3 lata temu - to jest trochę anegdotyczny dowód jego talentu. Odrobinę mnie przeraża perspektywa oddania bramki Interu komuś z tak skromnym życiorysem. Z drugiej strony oddanie bramki jakiemuś dziadowi pokroju Llorisa czy Sommera, który za rok czy dwa nie będzie się już zupełnie do niczego nadawał, też mnie nie przekonuje. W naszej taktyce, gdzie jest mnóstwo gry nogami między bramkarzem a linią obrony, bardzo ważne jest zgranie i przydałby się ktoś na dłużej. No ale nie można mieć wszystkiego, jak się jest biednym.