Prace graficzne

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Slepy

Odp: Najładniejszy avatar ?!?!?!!

Post autor: Slepy »

Orzeu, a mozesz mi zrobic malego siga, przedstawiajacego moje uwielbienie do Rafała Steca?;-) Moze byc z tekstem: Rufio ma zawsze racje :P
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

hehe a masz fotkę tego Steca ?? określ mi dokladniej jak miałby wyglądać sig. mogę coś wykombinować, ale to na nast. tydzień ok ?
Obrazek
Slepy

http://bi.gazeta.pl/im/5/1415/z1415975G.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/9/3381/m3381709.gif

Moze być mały, formatu tego Navarro co mam. Kolor obojetny, prace robisz kapitalne, wiec daje Ci mozliwosci:D. Mozesz wplesc tam wynikii Interu i Milanu z tego sezonu, no i text : Rafał ma zawsze racje musi byc. W koncu to nasz Guru i Mistrz, kazdego Interisty :hahaha:

EDIT
Taaa to wlasnie Rafałek, znany Milanista, szkoda ze nie ma nigdzie zdjecia ja sobie łeb na czarno-czerwono wymalował.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 00:43 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

dobrze... xD poczekaj kilka dni, a coś wykombinuję

PS. - to on jest ?? poniżej patrz ;)
http://bi.gazeta.pl/im/8/993/z993598G.jpg
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 00:10 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

coś takiego ??

Obrazek
Obrazek
Slepy

Greeeejttt :D A wpadła mi jeszcze jedna myśl, jeśli się da (i nie zepsuje to Twojej pracy do tej pory) dorzuc tam napisy ==> Inter Cie kocha, i "Najgorsza drużyna świata" , to drugie koniecznie w cudzysłowiu, bo w koncu to są jego słowa o Interze. No chyba ze zepsułoby to cały img, to nie ma co, bo i tak jest swietny:)

EDIT

No i jest to, o czym myslalem, czuje ze jeszcze nie raz Cie "zatrudnie" hehe. Dziekuje.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 00:05 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

nie zepsuje to pracy i da się zrobić, bo mam PSD na dysku. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj wrzucę drugą wersję, więc śledź temat :pp

EDIT:
trochę za dużo tych napisów, ale jak Pan sobie życzył :p

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 23:27 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Ocheck

Post autor: Ocheck »

hej a teraz cos ode mnie po przerwie spowodowanej budowa mojego portfolio:)

Zlatan

Obrazek

Obrazek

Giuly

Obrazek

Obrazek

dorzucam tez  paere avków, sa to absolutnie pierwsze tego typu prace jakie wykonalem wiec prosze o wyrozumialosc :P.

Obrazek      Obrazek 
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 21:31 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
Wojtala

Post autor: Wojtala »

Orzeu pisze: @Wojtala - a ja cały czas czeeeeeekam na Twoje pracki... i czeeeeekam.... i nie mogę się doczekać :p
Cholera nie mam czasu doszły mnie słuchy że sie ucze na mature aa po drugie zablokowali mi server i nie wiem gdzie to wrzucać próbowałem na za.pl ale sie nie wyświetlają :/
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

@ Wojtala Click tutaj jak założysz sobie darmowe konto to możesz wrzucać zarówno Obrazki jak też różnego rodzaju pliki i będziesz mógł je przedstawiać na forum i będziesz mial podgląd na wszystkie.

Przykład Moje konto

@Ocheck Zlatan moim zdaniem znakomity (ta 2 wersja :lol2:) wiesz czemu akurat ta  :lol2: :-D
Ocheck

@Ocheck Zlatan moim zdaniem znakomity (ta 2 wersja :lol2:) wiesz czemu akurat ta  :lol2: :-D
[/quote]

hehe doskonale wiem dlaczego :P
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
Orzeu
Kontakt:

@Wojtala :p na imageshack wrzucaj...

@Ocheck nomnten Zlatan z nich najlepszy, ale pracuj nad lepszymi napisami poza tym sig jest ok.
Już się portfolio zajmujesz ? nie za wcześnie ;p ? Ja też mam w planach portfolio, ale najpierw się Layem muszę zająć a Laya nigdy nie robiłem...
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Orzeu pisze: @Wojtala :p na imageshack wrzucaj...

@Ocheck nomnten Zlatan z nich najlepszy, ale pracuj nad lepszymi napisami poza tym sig jest ok.
Już się portfolio zajmujesz ? nie za wcześnie ;p ? Ja też mam w planach portfolio, ale najpierw się Layem muszę zająć a Laya nigdy nie robiłem...
Orzeu powiem Ci że to portfolio Ochecka jest zajebiste. Widziałem projekt i jestem pod wrażeniem.

PS: Ocheck jak potniesz to podeślij bo już teraz będę miał czas to poskładam  :-D
Orzeu
Kontakt:

no to na nie czekam...

ja się za kilka dni wezme za swoje i mam nadzieję umieszcze je za jakiś czas do pokazania
Obrazek
Ocheck

jak skoncze to sie pochwale...ale teraz  mam awarie sprzętu wiec troche to jescze potrwa.

Orzeu - lay i prace nad nim sa zajebiste i to szczerze nic trudnego jak znasz dobrze photoshopa, reszta to twoja inwencja twórcza. Chyba sie tym zajme, ale od czasu do czasu jakiegos siga mykne. I nie kumam twojego zdziwienia ze tak wczesnie, a na co czekac?.
[center]Obrazek

[center]
Orzeu
Kontakt:

nom ja mam w planach od dawna projektowanie stron www..

a co do portfolio - moje zdziwienie jest spowodowane Twoim doświadczeniem... portfolio zakładają raczej graficy doświadczeni... a Ty dopiero zaczęłeś przygodę z PS i zakładanie Portfolio teraz wydaje mi się nie za bardzo sensowne... co Ty tam umieścisz ?? Przecież jak dotąd zrobiłeś mało sigów i jeszcze mniej avków, dlatego proponowałbym najpierw podszkolić umiejętności robienia czegoś mniej poważnego. Powodzenia w tworzeniu tego portfolio i czekam na jakiegoś screena...
Obrazek
Wojtala

Orzeu pisze: nom ja mam w planach od dawna projektowanie stron www..
Całkiem spoko zabawa polecam, przydaje sie i to bardzo.
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
Ocheck

Orzeu pisze: nom ja mam w planach od dawna projektowanie stron www..

a co do portfolio - moje zdziwienie jest spowodowane Twoim doświadczeniem... portfolio zakładają raczej graficy doświadczeni... a Ty dopiero zaczęłeś przygodę z PS i zakładanie Portfolio teraz wydaje mi się nie za bardzo sensowne... co Ty tam umieścisz ?? Przecież jak dotąd zrobiłeś mało sigów i jeszcze mniej avków, dlatego proponowałbym najpierw podszkolić umiejętności robienia czegoś mniej poważnego. Powodzenia w tworzeniu tego portfolio i czekam na jakiegoś screena...

A ja uwazam ze jest sensowne bo bardzo duzo mozna sie przy tym nauczyc.  Nie chodzi tu o samo portfolio ale o pewne zasady towarzyszace tworzeniu www i nie okłamujmy sie jest to bardziej pożyteczne niz tworzenie sigów czy avków oczywiście nie ubliżając nikomu.  Ja nie widze tutaj problemu, owszem jestem malo doswiadczonym grafikiem...ale w czym mi to przeszkadza. Takie portfolio zawsze mozna aktualizowac poprze dodanie nowych prac, a nawet jak tych prac nie bedzie to pozostanie mi satysfakcja ze udalo mi sie cos takiego zrobic........
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 10:22 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]Obrazek

[center]
Orzeu
Kontakt:

no tak, ale inaczej te folio będzie wyglądało stworzone przez kogoś doświadczonego, a inaczej przez kogoś coś potrafiacego ale nadal początkującego - chyba wiesz o co mi chodzi ? może zapodasz jakiegoś screena dzisiaj co ;p ?? ja swoje dzisiaj zacznę i jutro pokaże wstępny wygląd
Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Widzę że niektóry juz jadą hardziorami jak np. z tym Stecem ;) fc_ocheck całkiem spoko ten Ibrahimovic ci wyszedł nie ma co, wogóle ostatnio dużo tego robicie, nie wiem jak na to znajdujecie co niektórzy czas ;) brawo.
Ocheck

Orzeu pisze: no tak, ale inaczej te folio będzie wyglądało stworzone przez kogoś doświadczonego, a inaczej przez kogoś coś potrafiacego ale nadal początkującego - chyba wiesz o co mi chodzi ? może zapodasz jakiegoś screena dzisiaj co ;p ?? ja swoje dzisiaj zacznę i jutro pokaże wstępny wygląd
w tej chwili nie bo mam awarie sprzetu i korzystam z neta u dziewczyny, ale jak naprawie sprzet to i owszem ale zglos sie wtedy na gg
[center]Obrazek

[center]
Lamatico
Kontakt:

Orzeu powiem Ci że widze mase prac Ochacka od początku jego przygody z Photoshopem i robi on ogromne postępy. Portfolio, którego projekt widziałem jest jak na tak krótką przygodę z tym programem wyśmienite. Wszystko jest super małe niedociągnięcie było z rozdzielczością ale to juz jest poprawione. Kiedy wszystko znajdzie sie na serwerze (do tego jeszcze długa droga) to bedzie super bajer

Pozdro ;)
Orzeu
Kontakt:

nom postępy nie zaprzeczę, ale tu nie chodzi o to.... zresztą spoko ja tylko taką małą sugestie miałem "czy aby nie za wcześnie", no ale przecież Ocheck wybrał metodę treningu nad layami i pierwszy lay to będzie portfolio to ja nic do tego nie mam tylko wyraziłem swoje zdziwienie.

Bo jak mówiłem portfolia tworzą raczej graficy doświadczeni, jak np. projekt tego:
http://img260.imageshack.us/img260/1214 ... liovl0.jpg

lub

http://img383.imageshack.us/img383/7870 ... lionb3.jpg

te 2 mi się szczególnie podobają , a i są autorstwa jednego z moich ulubionych guru wśród grafików

EDIT: jeszcze jedno super:
http://img201.imageshack.us/img201/6295 ... opydn5.jpg

a moje pokaże jutro, ale to bedzie wersja bardzo bardzo wczesna bez dopracowania szczegółów. A i dzisiaj się wybiorę na Devianta po nowe brushe więc spróbuję zrobić jakieś ekstra ;]
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 21:14 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wojtala

Orzeu - Zastanawiałeś się aby iść na grafika ? po zaliczonej maturce.
Bo ja sie właśnie nad tym zastanawiam
Lamatico
Kontakt:

Orzeu musze stwierdzić że portfolio Ochecka porównując do tych , które podałeś jest ... poprostu lepsze. Opinia ta jest tylko i wyłącznie moja więc nie sugerujcie się. Pokazałbym Wam projekt Ochecka ale... nie wiem czy on by sobie tego życzył, dlatego zaczekajmy aż on sam sie pochwali swoim dziełemm, jak mu sprzęt wróci do normy ;)
Orzeu
Kontakt:

Wojtala pisze: Orzeu - Zastanawiałeś się aby iść na grafika ? po zaliczonej maturce.
Bo ja sie właśnie nad tym zastanawiam
hehe ja się również nad tym zastanawiam i to poważnie.
głównym powód jest taki, że jest to po prostu czynność, która mi sprawia przyjemność.

EDIT: no to czekam na te portfolio z niecierpliwością... zapowiada się ciekawie
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 22:12 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wojtala

Orzeu pisze: hehe ja się również nad tym zastanawiam i to poważnie.
głównym powód jest taki, że jest to po prostu czynność, która mi sprawia przyjemność.
Mi tak samo :D ja obecnie chodzę do liceum z rozszerzoną infa to taki nie formalny grafik.
Jakbyś zobaczył co my tam robimy to bys padł :P tzn na poziomie graficzny.

Bo jeśli chodzi o inne programy to juz przerąbane.

No moje umiejętności pokaże po maturce bo serio czasu terez nie mam  :(
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 22:17 przez Wojtala, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

nom ja też rozszerzona infa, ale jeszcze do grafiki nie doszliśmy, będziemy ją zaczynać jakoś w nast. tydzień i to w Gimpie :p hehe i z tego co słyszałem to będziemy tworzyć takie cuda, że hejjj ...

hehe no i właśnie z zegarkiem na ręku w 35 minut zmontowałem sobie mój pierwszy lay :p - bez żadnych szczegółów itp. i to jest wersja ALFA - poważnie za te portfolio wezmę się dopiero jak zdobędę brushe, które poszukuje

oto on http://img102.imageshack.us/img102/3387 ... opyyq9.jpg

no i co o tym sądzicie ? ;p weźcie pod uwagę, że to moj pierwszy i stworzony w 35 minut... pewnie nie jestt tak rozbudowany jak ten Ochecka nad którym on siedzi od tygodnia, ale myślę, że źle nie jest. Myślę nad jakimś stażem po szkole (w razie nie dostania się na dzienne) w firmie webmasterskiej, a że znam właściciela to może się uda... ;] się podszkolić
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 22:27 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wojtala

Orzeu - Całkiem spoko lecz nie podba mi sie Carlos i ten brush na napise Orzeu.
Po za tym nie ma sie do czego przyczepić, fajny ten sig z PB
Orzeu
Kontakt:

nom to się zgadzam z Tobą, że Carlos do wymiany w pierwszej kolejności, ale wiesz - to jest wersja taka tylko dla testu... w tygodniu się wezmę tak na poważnie za ten lay i pokażę ostateczną wersję.

A Ty Wojtala jakieś Laye robiłeś ?? mógłbyś też jakiś projekt pokazać :p... pozdrawiam i dziex za ocenkę.
Obrazek
ODPOWIEDZ