(1)N(9)T(0)E(8)
Niech ta Odra Wodzislaw w koncu spadnie blagam!! po co wy gracie ambicji,kibicow,pieniedzy nie macie!!
Jesli klub ten nie mial by ambicji to nie grał by od paru lat w ekstraklasie! Jesli nie mial by kibicow to na meczu z Ruchem nie bylo by 6tys ludzi na trybunach, co jak na mały Wodzisław robi wrażenie. Musze sie jedynie zgodzić z tym ze nie maja pieniędzy...
Ja osobiście Odrę uważam za fenomen naszej ligi.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
I(1)N(9)T(0)E(8)R pisze:
Niech ta Odra Wodzislaw w koncu spadnie blagam!! po co wy gracie ambicji,kibicow,pieniedzy nie macie!!
Odra ma kibiców! Wielkość miasta uniemożliwia im może rozwinięcie się ale nie oceniaj ich tak źle A tak właściwie zwróć uwagę na to co działo się u was na meczu z Widzewem... Widzewiak mógł by Ci teraz również napisać, że kibiców nie macie! Miło byś się poczuł?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
Globus pisze:
A tak właściwie zwróć uwagę na to co działo się u was na meczu z Widzewem... Widzewiak mógł by Ci teraz również napisać, że kibiców nie macie! Miło byś się poczuł?
A kibic Odry na 99,99% może mu powiedzieć, że to ich klub kasy nie ma, bo nie sądzę, żeby Motor choć trochę dorównywał Odrze jeżeli chodzi o budżet.
Zresztą ambicjami również, w poprzednim sezonie Odra jako jedyna nie przegrała z Wisła oraz pokonała u siebie m.in. Legie i Koronę. Wiec o jakich Ty ambicjach mówisz?
ps. Nie bronie Odry, bo mi również nie bardzo pasuje w Ekstraklasie, ale powody jakie TY akurat wymieniłeś są śmieszne zważywszy na sytuację jaką masz we własnym klubie.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 22:21 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich rowniez jestem kibicem M ale nie zgodzie sie z Wami, co to za ambicje jesli Odra walczy co rok o byt w ekstraklasie i o nic wiecej. Motor napewno nie doruwnuje budzetem Odrze ale dopiero co wyszlismy z dolka jeszcze pare ladnych lat temu grozila nam likwidacja klubu, Globus nie mowimy tutaj o chuligance i Ci AG nie bede wypominal.
Lukaso pisze:
Witam wszystkich rowniez jestem kibicem M ale nie zgodzie sie z Wami, co to za ambicje jesli Odra walczy co rok o byt w ekstraklasie i o nic wiecej.
Nie o byt, ale o jak najlepsze miejsce. Idąc Twoim tokiem myślenia należało by spuścić parę klubów ze śląska, ŁKS, Jage, Bełchatów, Lechie itp. bo na cholerę one mają grać skoro o nic nie grają? Na mistrzostwo raczej szans nie mają, na puchary prowizoryczne, w których i tak pewnie by się skompromitowały. Więc po co ta liga tak w sumie?
No wiesz akurat w Bialymstoku ambicje sa duze a kibicow maja jednych z lepszych w Polsce, Bełchatow nie tak dawno jak dobrze pamietasz prawie by swiętował Mistrza Polski , Lechia dopiero sie rozwija a Odra juz w tej ekstraklasie gra dosyc dlugo i bez zadnych wiekszych sukcesow. Shady marzy mi sie aby nasza liga byla na poziomie takim jak prezentuje Wasza druzyna wtedy bysmy napewno mieli druzyne w LM. Pozdro
Nie rozumiem takiego toku myślenia. Tak jak napisał Shady wypierdolmy połowę drużyn z ekstraklasy i zostawmy tylko Legię Lecha Wisłę i do tego dołóżmy Motor bo przecież wychodzi na prostą.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
Lukaso pisze:
Globus nie mowimy tutaj o chuligance i Ci AG nie bede wypominal.
Nie ja zacząłem wywody na temat kibiców na Odrze tylko Twój kolega po szalu Podałem przykład że kibice z innego "lepszego" (nie ujmuję Motorowi broń Boże bo lubię ten klub) kibicowsko klubu również mogli by podobnie napisać o Motorze... Szanujmy kibiców innych drużyn!!! Co do AG to nie żyj ziomek starymi czasami Legia dostała w dupę po honorowej walce w równych liczbach i tyle! Arka była wtedy na fali ale teraz jest inaczej i są w kibicowskim kryzysie (czasy się zmieniają ) i wynik konfrontacji byłby zapewne sprawą otwartą! Może troszkę się teraz będę napinał ale Legia nigdy nie uciekała ze swojego stadionu Motor uciekał przed Widzewem niestety! Wyobraź sobie że nerwica mnie brała gdy to widziałem ponieważ marzył mi się całkowicie inny obrót sprawy!
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
No trudno zeby Legia uciekala na wlasnym stadionie kiedy Was na żylecie zasiada po kilka tysiecy, a nas bylo wtedy niecale 2.000 na trybunie C a Widzewa bylo ponad 1.000. Bylem tam i przyznam i spieruciekalismy:), ale potem to W uciekal, i kilkanascie szali im zabralismy ale mimo wszystko nasza porazka. Globus ja rowniez lubie twoj klub zawsze jestem za Wami w pojedynkach z Lechem szczególnie:)
Za nami 2 spotkania które zapoczątkowały 6 kolejkę. W najważniejszym meczu dla mnie Legia gładko pokonała Cracovię 3-0. Już w doliczonym czasie gry bramkę zdobył był gracz Cracovii Piotr Giza. Jedną nieprzyjemną sprawą w tym spotkaniu może być to że kontuzji doznał Szłachowski.
"Mam chyba przykrą wiadomość, bo na pierwszy rzut oka wygląda na to, że Sebastian Szałachowski może mieć złamaną nogę. Na dodatek tę samą, którą leczył 1,5 roku. Mam nadzieję, że pierwsze diagnozy lekarza nie potwierdzą się i okaże się to tylko mocnym stłuczeniem"
W drugim dzisiejszym spotkaniu debiut na ławce trenerskiej Górnika zaliczył Kasperczak. Niestety mecz zakończył się porażką mimo że Zabrzanie objęli prowadzenie w tym meczu. Lecz Śląsk strzelił 2 bramki w 5 minut dzięki temu wygrywając to spotkanie.
Przyjście Kasperczaka nie uczyniło cudu i Górnik znowu zawiódł i przegrał u siebie z beniaminkiem. Legia natomiast wyraźnie dochodzi do dobrej formy. Bardzo szkoda mi Szałachowskiego, który juz wydawało sie na dobre wyleczył kontuzję i wrócił do dobrej formy.
FORZA INTER!
Legia jest na fali trza przyznać, ładnie odprawili Cracovie.. (szkoda ). Cracovia z taką grą to chyba poleci z ligi.. a "Doktor" majewski już dawno powinien polecieć ze stołka!
Śląsk mnie zaskoczył tym zwycięstwem na Górniku.. Sądziłem,żę Górnik wygra znowu 1-0 a ty klops 1-2 w plecy.. bramke zdobywa znowu Szewczuk- to już jego 3 gol w dwóch ostatnich kolejkach(rodzi się gwiazda ?)
W dzisiejszych meczach zagraja :
Odra z Polonią Bytom 2-1
Bełchatów z Lechią 1-1
Polonia W-awa - Ruch 3-2
Natomiast jutro graja ekipy, które grały w pucharach i Arka z ŁKS-em ( 2-0)
Lech - Piast 3-1
Jaga - Wisła 1-4
Górnik grał dobrze, tylko brak było skuteczności, w 1 połowie Pitry mógł strzelic 2 bramki z odległości 5 metrów. Śląsk praktycznie nie istaniał, liczyli tylko na stałe fragmenty i udało im się- 2 rzuty rożne i 2 bramki i pozamiatane. No i widac było różnice w graniu za Wieczorka i teraz za Kasperczaka. Górnik grał pewnie. Jedynie po tych 2 bramkach jak zwykle musiała wkraśc się panika i tak się skończyło jak się skończyło.
Zaskoczony byłem gdy wczoraj usłyszałem, że trenerem Górnika jest Kasperczak. Pod wodzą tego trenera Zabrzanie powinni się odnaleźc, to jeden z lepszych trenerów w Polsce.
Bełchatów? Mój Bełchatów gra fatalnie. Nie chodzi tutaj o wyniki, ale o styl. Nie tworza akcji, nie strzelają, nie ma wynikow. Dziś mecz z Lechią, jeśli nie uda się wygrać, bo remis można uznać za porażkę, to pozostanie w lidze z Janasem będzie nie możliwe. Szkoda, ze tak to sie uklada, nie wiadomo jakich zmian dokonac
Janas jest dobrym trenerem i jestem pewien ze zmiana trenera nic by nie dała, jesli Bełchatów ma taki duży budżet to niech zainwestują lepiej w lepszych grajków
Lukaso pisze:
Janas jest dobrym trenerem i jestem pewien ze zmiana trenera nic by nie dała, jesli Bełchatów ma taki duży budżet to niech zainwestują lepiej w lepszych grajków
Nie mają dużego. PGE powiedziało "będą wyniki, będzie kasa", a wiadomo, bez kasy nie ma wyników. Dziś wygrana 1-0 na własnym boisku. Byłem nawet w Belchatowie w tym czasie, ale nie na meczu...
z tego co wyczytalem na wp wychodzilo ze GKS ma najwiekszy budzet z posrod wszystkich klubów ekstraklasy. No ladnie sobie poczynia Polonia Wa-wa mysle ze będą w pierwszej 3 na koniec sezonu
Świetnie radzi sobie DiscoPolo Z resztą obie drużyny ze stolicy sa w czucie tabeli. Legia złapała formę i powinna grać coraz lepiej. Szkoda tylko ze na mecze stołecznych drużyn przychodzi najwyzej 5 tys kibiców.
FORZA INTER!
Za nami wszystkie spotkania 6 kolejki Ekstraklasy. Najokazalsze zwycięstwo odniosła Arka Gdynia która pokonała ŁKS Łódź 4-0. Kolejne okazałe zwycięstwo odniosła drużyna Odry Wodzisław(której tu pewien kolega nie lubi ) która pokonała u siebie Polonię Bytom 4-1. Obie warszawskie drużyny zwyciężyły w stosunku 3-0. Legia pokonała Cracovię a Polonia Ruch Chorzów. Wisła w Białymstoku z miejscową Jagiellonią wygrała 2-0. Śląsk wygrał wyjazdowe spotkanie z Górnikiem 2-1. Lech i GKS Bełchatów wygrały swoje mecze po 1-0.
Co ciekawe na czele Ekstraklasy znajdują się 2 stołeczne kluby które zgromadziły po 13 pkt. Dalej jest Arka z Wisłą które również mają tyle samo punktów ale gorszy bilans . 5 pozycję zajmuje Lech Poznań z 12 punktami.
Porażka Ruchu boli mnie razy 2... 3:0, wiadomo 3:0, zawsze boli, ale z Polonią W-wa?! Tego klubu po prostu nienawidzę ze względu na fuzję z Groclinem... Nadal uważam, że ich w Ekstraklasie nie powinno być, bo tylko dzięki temu, ze odwalili kawał "dobrego" cyrku znaleźli się wśród elity.
No cóż.. Śląskie drużyny się kompletnie nie popisały, poza Odrą Wodzisław...
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Polonia Bytom kolejny raz wysoko przegrała, znowu po czerwonej kartce w pierwszej połowie spotkania. O ile w meczu z imienniczką z Warszawy nasza gra wyglądała całkiem nieźle w zasadzie do 80 min. to w spotkaniu z Odrą po tej czerwonej (tym razem nie słusznej - no ale oczywiście medialna koalicja antybytomska o tym nie wspomina ani słowem) nasza gra się kompletnie posypała. W klubie pesymizm przed kolejnym meczem, mówi się, że jest to mecz ostatniej szansy dla pana Motyki, a jego ewentualnym następcą mógłby być niedawno zwolniony z Górnika Ryszard Wieczorek (oby nie). Jedno jest pewne - piątkowy mecz Polonii B. z Górnikiem będzie bardzo ważnym i ciekawym spotkaniem, również na trybunach (choć mecz ma się odbyć bez udziału kibiców gości - sprzeciwia się policja - inf. nieoficjalna. Kolejna paranoja. Skandaliczna jest też pora tego pojedynku: 17 45 w piątek na mecz derbowy? Nawet ja ledwo ze szkoły zdążę co dopiero ludzie pracujący. Ale i tak pełen stadion gwarantowany)
Co do innych spotkań to na duży plus postawa Arki oraz poprawa gry Legii - po fatalnym początku nikt nie spodziewał się że wylądują tak szybko na czele. Piast po wspaniałym początku sezonu, od 2 kolejki nie zdobył pkt i teraz jest kandydatem do spadku.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Dzielik, dali taką porę specjalnie aby zniechęcic kibiców, zwłaszcza Górnika, na przybycie do Bytomia. Z tego co wiem, to są zapisy u nas na mecz z Polonią, ale ile dostaliśmy biletów to tego nie wiem, ale pewnie za wiele tego nie będzie. A mecz jest przedni, zwłaszcza pod względem kibicowskim
Zwłaszcza po ostatnim meczu gdy Polonia grała w Zabrzu.