Czy jesteś prawdziwym kibicem Interu? 2

Rozmowy o kibicach Interu...
Globus

Odp: Czy jesteś prawdziwym kibicem Interu? 2

Post autor: Globus »

Bardzo możliwe że masz rację Kjuska ale to wcale nie znaczy że ściemnia z wujkiem :) Trzeba mu dać szansę a nie jechać o wszystko co by nie napisał
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
bloow

Post autor: bloow »

ja osobiscie uwazam sie za prawdziwego kibica interu. gdy w telewizji leci mecz, az calego mnie trzesie, gdy przegrywamy nie jestem w stanie usiedziec, jak strzelimy gola, krzycze jak glupi, chociaz zawsze smialem sie z mojego ojca kiedy on krzyczal na meczach lecha(jest z pozniania). bylem raz w mediolanie, ale wtedy akurat nie na meczu tylko na wyscigach F1, byl wtedy mecz na san-siro, ale byl to mecz Wlochy-Francja, wiec za bardzo mnie nie interesowal.
wracajac do tematu, prawdziwy kibic jest jak prawdziwy przyjaciel, poznaje sie go w biedzie.  a gdybym mieszkal w medilanie nie byl bym kibicem, tylko jakims psyhopatycznym fanatykiem, ktory ma wykupiony karnet na caly rok i zyje od meczu do meczu, a w czasie przerwy nie ma co ze soba zrobic i traci sens zycia ;]
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

A ja powiem tak . Nie byłem na żadnym meczu Interu , nie byłem na żadnym zjeździe kibiców  , nie udzielam się z byt często na forum , nie mam autografu żadnego piłkarza  , nie mam zbyt wielu gadżetów , i nie mieszkam w Mediolanie i nie mam tam rodziny . I w tym momencie  dla wielu z was nie jestem kibicem Interu ... Lecz pamiętam czasy kiedy w naszej koszulce biegał Baggio , Zamorano  , Djorkaeff . Już wtedy kibicowałem Interowi podobnie jak wielu na tym forum . Kazda zmianka w mediach o Interze napawa nie dumą , codziennie bronie Interu w gronie przyjaciół ...większość z nich to kibice juve i milanu... Po prostu kocham ten klub i uważam sie za kibica !!! Bo byłem z nim kiedy daleko było nam od sukcesów , byłem z nim kiedy sukcesy przyszły , i będe z nim zawsze !!! nie ważne od wyników :)
TomCh

Post autor: TomCh »

Dokładnie popieram przedmówcę :D Ja kibicuję Interowi od 1990 roku, kiedy to wielkie wrażenie wywarła na mnie gra Lothara Matheusa na Mistrzostwach Świata, a że był wówczas zawodnikiem Interu to reszta potoczyła się sama. Czego do dziś nie żałuję. I choć były chude lada, szydzenie ze mnie przez otaczających mnie fanów Milanu, Juve, Romy, a i swego czasu świetnej Parmy, to duma z bycia Interistą zawsze zwyciężała. Prawdziwego kibica nie poznaje się tylko po tym, że otacza się maniakalnie niebiesko-czarnymi gadżetami (choć i te czasu też przeżyłem), tylko że jest ze swoją drużyną na dobre i na złe, przeżywa zwycięstwa i porażki i kocha swą drużynę za wszystkie emocje, których mu ona dostarcza. :love:
bloow

tak poza tym to wydaje mi sie, ze kazdy uzytkownik tego forum jest kibicem Interu, bo gdyby nie był to co by tu niby robił?
a to jak bardzo jest sie prawdziwym kibicem sie jest, to jest indywidualna sprawa, kazdego czlowieka.
Zlatanowa8

Post autor: Zlatanowa8 »

bloow pisze: tak poza tym to wydaje mi sie, ze kazdy uzytkownik tego forum jest kibicem Interu, bo gdyby nie był to co by tu niby robił?
a to jak bardzo jest sie prawdziwym kibicem sie jest, to jest indywidualna sprawa, kazdego czlowieka.

Nie każdy na forum to Internista. Jest jakaś garść tych co wolą Milan i Juventus  :-P Ale do rzeczy - nie ważne gdzie mieszkasz, tylko co sam czujesz. Bo nie koszulka czyni kibica  :] :love: To tyle w temacie  :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
MuCha

Post autor: MuCha »

Spoczątku jeszcze z 10 lat temu moim klubem nr 1 był REAL.. aż pewnego sezonu miałem kalendarzyk gdzie notowałem wszystkie mecze itp.. Na 1 stornie była rubryka ulubiony klub: wpisałem real.. , tyle pamiętam że po jakimś czasie zmieniłem na inter( nie pamietam czemu bylo to dawno) i tak mi zostało do dziś .. a szczerze mówiąc realu nie lubie .. Real był moim nr tylko dlatego bo grał tam Morientes:)

Zawsze się zastanawiałem dlaczego inter? Nie przypominam sobie żadnej sceny w której mógłbym oglądać jakiegoś piłkarza czy mecz interu .. Jakiś nagłówek w gazecie albo wygranie UEFA przez inter ...
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

MuCha pisze: Zawsze się zastanawiałem dlaczego inter? Nie przypominam sobie żadnej sceny w której mógłbym oglądać jakiegoś piłkarza czy mecz interu .. Jakiś nagłówek w gazecie albo wygranie UEFA przez inter ...

Nazwy klubow, a szczegolnie nazwe naszego klubu piszemy z duzej litery :yes2:

Czy jestem prawdziwym kibicem Interu? A tak naprawde, co znaczy byc tym prawidziwym?
Czym musze byc Włochem i mieszkac w Mediolanie? Moim zdaniem nie!
To, ze nie mieszkam w Mediolanie wcale nie czyni mnie gorszym od jego mieszkancow. Jestem dumny ze mieszkam w Polsce oraz, ze kibicuje Interowi. Nie interesuje mnie zdanie innych. Czuje przywiazanie do tego klubu, barw, herbu.. Dzielilem z nim wiele smutku oraz wiele radosci. Niestety, nie bylem jeszcze na zadnym spotkaniu, ale wiem ze w tym sezonie bede na przynajmniej jednym. Glowny problem to pieniadze, niestety.. Nie kazdy sie rodzi na nich. Ciułam i niebawem uciłam :D

Nie bede sie wywodzil ile lat kibicuje Nerazzurrim, nie ma dla mnie to tak wielkiego znaczenia jak to co ma sie w sercu. Wlasnie to jest najwazniejsze. Klubu nie wybiera sie tym, ze nabil wiele Pucharow w gablacie. Klub wypiera sie sercem.

Internazionale FC
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Paolo_

Post autor: Paolo_ »

Kombek pisze: Kombek uważa, że rozumowanie autora jest trochę niepoprawne. Kibiców tudzież sympatyków Interu "kibicami sukcesów" zwać nie wypada, kto tak zrobi jest dla mnie n00bem.
Czym (kim?) jestem? To nie forum Tibii czy innego syfu więc się wyrażaj po Polsku.

Hmm a dlaczego ludzie zaczynają być sympatykami danego ZAGRANICZNEGO zespołu? Dlatego że ta drużyna gra dobrze w piłke na najwyższym poziomie. Myślicie że gdyby Inter np. 10 lat temu spadł do 3 ligi i grał tam do tej pory a wy zaczęlibyście się interesować piłką 8 lat temu to teraz bylibyście "wielkimi kibicami Interu"? :roll: Oczywiście że nie, zapewnialibyście teraz o swojej miłości do np. Milanu, Barcelony czy innego Bayernu.

Zresztą po co ja się wypowiadam, może na zakończenie:

Ja też przeżywam mecze Interu, też bronie go w gronie znajomych, też interesuje się nim nawet jak przegrywa itp itd. Ale nazywanie siebie kibicem nie przeszłoby mi przez gardło, co najwyżej wirtualnym, internetowym kibicem - to tak. Sam nazywam siebie sympatykiem. Kibicem jestem jednej drużyny - Śląska Wrocław, z tego względu że kibicem tego zespołu się urodziłem, zostałem nim automatycznie a nie wybrałem go sobie pośród drużyn grających w Lidze Mistrzów.
Obrazek
MuCha

Pewnie mylisz kibicowanie z Szalikowcem z łysą pałą ..    " Prawdziwy kibic jeździ na mecze  i klepie się z innymi za swój klub " zapewne to twoje motto ?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 17:46 przez MuCha, łącznie zmieniany 1 raz.
dzielik

Post autor: dzielik »

edit: z edytowałeś przed moim postem, to ja też edytuje. Cieszę się, że wpadłeś na to, że tego typu teksty są kompletnie bez sensu
MuCha pisze: Prawdziwy kibic jeździ na mecze  i lepie się z innymi za swój klub " zapewne to twoje motto ?
A twoje motto to zapewne "każdy kto chodzi na polskie stadiony i kibicuje polskim klubom jest chuliganem, zbójem, złym człowiekiem, a jego jedyne hobby to bicie innych". Brawo razy dwa.

Zgadzam się z tym co napisał Paolo_, no może poza fragmentem, że nazwanie siebie kibicem Interu nie przeszło by mi przez gardło. Nie chcę nikomu odbierać radości z kibicowania Interowi, wiem jakie to wywołuje emocje, w końcu sam je przeżywam, ale nie da się ich porównać do emocji jakie wywołuje kibicowanie  klubowi z twojego regionu. Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że kibicem klubu z twojej okolicy się rodzisz, a klubowi zagranicznemu kibicujesz z wyboru. A to jest różnica.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 17:53 przez dzielik, łącznie zmieniany 1 raz.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

dzielik pisze: Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że kibicem klubu z twojej okolicy się rodzisz, a klubowi zagranicznemu kibicujesz z wyboru. A to jest różnica.
Ja np. chociaż jestem z Lublina to nie czuję się jakoś specjalnie związany z Motorem, nie mogę się nazwać ich kibicem, bo nie znam ich piłkarzy, nie wiem kiedy i z kim grają następny mecz itd. I co, mam się czuć w związku z tym gorszy? Nie sądzę.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

dzielik pisze: Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że kibicem klubu z twojej okolicy się rodzisz, a klubowi zagranicznemu kibicujesz z wyboru. A to jest różnica.
A ja na przykład od tego bagna zwanego polską piłką trzymam się z daleka. Moze to temu, że jestem kibicem Interu a nie juventusu? A kibiców Interu bym kibicami sukcesu nie nazwał bo wiele osób tutaj kibicuje coś w granicach 10 lat (Ronaldo), a jak wiemy od Pucharu UEFA w 98 to długo, długo nic Inter nie wygrywał.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Paolo_

Post autor: Paolo_ »

MuCha pisze: Pewnie mylisz kibicowanie z Szalikowcem z łysą pałą ..    " Prawdziwy kibic jeździ na mecze  i klepie się z innymi za swój klub " zapewne to twoje motto ?
:-D

Typowy przykład ciemnoty łykającej wszystko co jej podsuną pod nos "dziennikarze" GW, Faktu i tym podobnych "gazet" :-) Wujek Stec byłby z Ciebie dumny, gratuluje :wink:
Obrazek
dzielik

Post autor: dzielik »

Kropasz pisze:
Ja np. chociaż jestem z Lublina to nie czuję się jakoś specjalnie związany z Motorem, nie mogę się nazwać ich kibicem, bo nie znam ich piłkarzy, nie wiem kiedy i z kim grają następny mecz itd.
heh, wiedziałem, że trzeba było to zdanie doprecyzować;) Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy kibicują klubom ze swojego miasta, ba wiem, że takie osoby są w mniejszości (choć myślę, że nie długo, bo tendencja jeśli chodzi o kibicowanie polskim klubom jest rosnąca). Chodziło mi o to, że jeśli ktoś kibicuje i klubowi z miasta w którym się wychował i klubowi zagranicznemu, to pomimo, że mecze i wszystko co z tym związane obydwu tych drużyn dostarczają mu ogromnych emocji, to jednak emocje związane z kibicowaniem klubowi z okolicy są większe. Tak bardziej obrazowo: gdyby Polonia grała o punkty z Interem, to byłbym za Polonią. Ale wolałbym uniknąć tego typu dylematów;)
Kropasz pisze: I co, mam się czuć w związku z tym gorszy? Nie sądzę.
Niczego w moim poście nie wartościowałem. Jak dla mnie to nie masz się czuć ani gorszy, ani lepszy.
eKubaL pisze: A kibiców Interu bym kibicami sukcesu nie nazwał bo wiele osób tutaj kibicuje coś w granicach 10 lat (Ronaldo), a jak wiemy od Pucharu UEFA w 98 to długo, długo nic Inter nie wygrywał.
Toż to przecież Nas tak nie nazwałem. Ja sam zacząłem kibicować Interowi coś w 1997r. sam nie wiem dlaczego, na pewno nie było to związane z sukcesami;p;p. Prędzej z grą Ronaldo.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
bloow

mysle, ze gdybym mieszkal w duzym miescie, Poznaniu, Krakowie, Warszawie, czy gdzie tam chcecie, kibicował bym drużynie z mojego miasta, ale ja jestem z małego 20-tysięcznego miasteczka. Nasza drużyna jest w 5 albo nawet w okręgówce, nie wiem nawet już gdzie. Jakis rok temu chodziłem na mecze, ale przestałem, głównie właśnie przez innych kibiców, których bardziej interesuje nawalenie zawodniką drużyny z miasta obok, albo podpalenie szalika tej drużyny. Dla mnie to smieszne, dlatego przestałem uczeszczac na mecze. Mysle, ze polskiemu kibicowaniu jeszcze troche brakuje do tego, ktory widzimi w Anglii, czy we Włoszech przed aferą Capolli. Uwazam, ze wielu uzytkowinikow tego forum sa lepszymi kibicami niz niektorzy Włosi, czy sami Mediolańczycy, którzy odrócili się od Interu i całej włoskiej piłki, gdy ta przechodziła ciężkie chwile.
MuCha

Paolo_ pisze:
MuCha pisze: Pewnie mylisz kibicowanie z Szalikowcem z łysą pałą ..    " Prawdziwy kibic jeździ na mecze  i klepie się z innymi za swój klub " zapewne to twoje motto ?

Typowy przykład ciemnoty łykającej wszystko co jej podsuną pod nos "dziennikarze" GW, Faktu i tym podobnych "gazet" :-) Wujek Stec byłby z Ciebie dumny, gratuluje :wink:
Proszę Cię ... Nie czytam gazet jedynie wp i onet i  do wszystkiego podchodzę z dystansem .. a co ty mi miałeś podsunąć pod nos?  bo nie wydaje mi się żeby twoja wypowiedź ..

U mnie w mieście stacjonują 2 kluby , kibicuje temu gorszemu  . Po 1 ma mniej kibiców , po 2 wszyscy którzy kibicuja temu 1 myślą że sa top%trendy i mają plecy bo chodzą na mecze każdy z nich jest kozaczek :D
Strażnik obcasów

Post autor: Strażnik obcasów »

MuCha pisze:
Paolo_ pisze:

Proszę Cię ... Nie czytam gazet jedynie wp i onet i  do wszystkiego podchodzę z dystansem .. a co ty mi miałeś podsunąć pod nos?  bo nie wydaje mi się żeby twoja wypowiedź ..

U mnie w mieście stacjonują 2 kluby , kibicuje temu gorszemu  . Po 1 ma mniej kibiców , po 2 wszyscy którzy kibicuja temu 1 myślą że sa top%trendy i mają plecy bo chodzą na mecze każdy z nich jest kozaczek :D
błagam, tylko nie mów że jestes z Tarnowa
MuCha

NIE:D
ODPOWIEDZ