Hip-Hop made in Poland
-
Slepy
Hip-Hop made in Poland
-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
Hehe no tekst prymitywny... bit tez, ale przeciez to byly jego poczatki, wiec za wiele oczekiwac nie mozna... teraz Peja ma znacznie lepsze teksty i barzdo dobre bity...slepy_fan pisze:kazdy chyba zna tn utwór. Najsmieszniejsze jest to, jak Peja grozi wszystkim co to on nie zrobi:D Ogolnie niezle prymitywny text i sredni bit. Tak na 3 z plusem.
-
Szycha
Hip-Hop made in Poland
Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrychslepy_fan pisze:kazdy chyba zna tn utwór. Najsmieszniejsze jest to, jak Peja grozi wszystkim co to on nie zrobi:D Ogolnie niezle prymitywny text i sredni bit. Tak na 3 z plusem.
-
Slepy
Hip-Hop made in Poland
Lirojek, Lirojek, kupa gówna mały gnojek. Wszyscy macie wtyki, ale ja sie nie boje !
Co do Pejosława, fakt dzis widac w nim postęp i wyższą połke. Ale! Słuchając tego utworu mozemy dowiedziec sie, jak Peja nienawidzii komercji... pytam sie.. Co dzisiaj robi Peja?:)
Ostatnio zmieniony 12 lut 2006, 01:37 przez Slepy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
Sorka ale dla mnie ten kawalek zbyt dobry nie jest i zadnej w nim magii nie ma... no chyba ze jaraja cie piosenki ze slowami k*urwa, ch*j itp wystepujacymi co drugie slowo... ale mnie nie zabardzo...Michu pisze:Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrych
-
Szycha
Hip-Hop made in Poland
No widzisz mnie się podobaShadY_FCI pisze:Sorka ale dla mnie ten kawalek zbyt dobry nie jest i zadnej w nim magii nie ma... no chyba ze jaraja cie piosenki ze slowami k*urwa, ch*j itp wystepujacymi co drugie slowo... ale mnie nie zabardzo...Michu pisze:Wszystko cienko tak jak mówisz, ale ten utwór ma magie, którą wyczuwa się zapewne nie tylko w Poznaniu. Kilka tekstów jest bardzo dobrych
-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
Akurat sam Peja powiedzial ze jego dawne kawalki to bylo , a takze o swoim zachowniu podczas swoich pierwszych koncertow ze bylo lekko mowiąc "niedobre" (chodzilo o to ze chlali tygodniami dzien w dzien i czesto belkotali na koncertach i wiara miala prawo sie o to wqrwiac kiedys). Kazdy ci powie ze ta piosenka oraz utwory typu 997 mialy "ubogie" teksty, slabe bity bo to byly poprostu jego poczatku a on sam byl jakby "gowaniarzem" ktory na wszystko bluzgal ile wlezie... i jakby co ja oceniam jego dawne kawalki, a nie aktualna tworczosc, heh bo tak na marginesie to Peja jest moim ulubionym wykonawca:] i nawet stare kawalki z NAS lubie czasami posluchac, choc nie sa one z najwyzszej polki:]Michu pisze: No widzisz mnie się podoba![]()
A 10 tys. sprzedanych nielegali mówi, że nie jestem sam :twisted: Każdy słucha to co lubi
-
Nasir
Hip-Hop made in Poland
no ten kawalek to ma jush ponad 10 lat. ale jak jush kilka osob napisalo , to byly jego poczatki, wogole to byly poczatki rapu w polsce. ale ja osobiscie twierdze ze Peja bardzo duzo, jesli nie wszytko zawdziecza plytce Na Legalu. nie mowie ze jest slaba, bo ma kilka mocnych kawalkow( Kolejny Stracony Dzien jest moim ulubionym w trakcie jazdy samochodem), ale zostala wydana w czasie wielkiego boomu na hh ogolnie nieciekawie sie zrobilo. ale i tak moim zdaniem Rysiu trzyma poziom przez wiele lat, co niewielu sie udaje
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
-
Szycha
Hip-Hop made in Poland
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo... 8) Każdy tak zaczynał jak oni od zera .... Te kawalki ( mówie o tych z 93-99) Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tam
Polecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica
)
Ostatnio zmieniony 2 gru 2005, 23:01 przez Szycha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
hehe nie wiem dlaczego tak uwazasz? Poprostu wyrazam swoje zdanie ( i tak oogolnie to nie tylko swoje - ale i wiekszosci w kwestii utworu "Anty" Rycha).Michu pisze:Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo... 8)
-
Orzeu
- Kontakt:
Hip-Hop made in Poland
popieram w 100%Michu pisze:Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że Ty Shady zawsze musisz powiedzieć ostatnie słowo... 8) Każdy tak zaczynał jak oni od zera .... Te kawalki ( mówie o tych z 93-99) Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tamPolecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica
)
co do peji to tak jak mówisz: "slums attack" "zwykła codzienność" "całkiem nowe oblicze" = klasyka. a jakby do tego dorzucić jeszcze :i nie zmienia się nic" to to już cudeńko
jednym słowem: POLECAM
Aha - i jescze jedno - to są kawałki na których się wychowałem. moja pierwsza kaseta, bodajże w 1997 roku to właśnie "zwykła codzienność"

-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
Nie ma wogole co porownywac Peji z 18L itp..Michu pisze:Peji są dla mnie lepsze niż te cała hała gówna dzisiejszego czytaj 1,8l i takie tamPolecam Staszica Story ( mieszkam niedaleko Staszica
)
Orzeu - popieram twoja wypowiedz w 100%... ja sie tylko wypowiadalem o kawalkach typu "Anty" czy "997" gdzie byly same przeklenstwa i napewno nie opowiadaly one o czyms waznym... (ale pomimo ze sa to dosyc prymitywne kawalki, to jak juz wspominalem nawet do nich czasem lubie wrocic i ich posluchac).
I podobnie jak ty bardzo lubie posluchac stare kawalki typu Zwykla codziennosc, I Nim Zdarzy Sie Cud, Taka Dolina, Staszica Story itp... bo to poprostu klasyka... i ogolnie uwielbiam jego muze i jestem fanem jego twórczosci...
-
Szycha
Hip-Hop made in Poland
Jak tak to dobrze małe nie porozumienie

-
Woo-cash
- Kontakt:
Hip-Hop made in Poland
eee... tam Peja ma fajne kawalki. ale ja bym tam chcial polecic Funky Polak - Pamietaj ja tam lubie wszystko ale kazdego po trochu np. J.M Jarre'a wlasnie slucham:D:D:D
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Nasir
Hip-Hop made in Poland
dzisiaj widzialem teledysk do kawalka WWO " Moge Wszystko ". mila niespodzianka bylo pokazanie zdjecia Grzegorza Piechny w koszulce reprezentacyjnej strzelajacego gola Estonii. wiadomo od dawna ze Zipy interesuja sie pilka, ale ciekawe kogo to byl pomysl?? ogolnie fajne nawiazanie do tytulu piosenki
-
Przemek
Hip-Hop made in Poland
Jaki tytuł nosi pierwsza płyta molesty ?bo nie wiem która to..
-
RoB
Hip-Hop made in Poland
Skandal 
-
Nasir
Hip-Hop made in Poland
jak mozne nie znac tytulu pierwszej plyty molesty?? toz to Skandal jest. tak na serio to jedna z pierwszych plyt jaka wpadla w rece i do dnia dzisiejszego z wielka checia do niej powracam. najbardziej kreci mnie Armageddon. to chyba pierwsza polska plyta z prawdziwym hardcore'rowym hh. co tu duzo mowic. Klasyk i tyle
-
Interfun3
- Kontakt:
Hip-Hop made in Poland
dzisiejszy hip hop to w poruwnaniu ze starym hip hopem wypada marnie nie słucham takiego rodzaju muzyki ale moge jeszcze posłuchać zespołu kaliber44, bo takie zespoły( i wokaliści) jak 18l mezo liroy są śmiechu warte
-------------------------------
Zawsze i Wszędzie Inter Najlepszy Będzie
-------------------------------
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
Ljarro
Hip-Hop made in Poland
Jeżeli liroya nie zaliczasz do "starego hiphopu" to gratuluje
-
Anonymous
Hip-Hop made in Poland
Jest hiophop i pop..... nie wiem dlaczego w temacie Hiphop wymienasz takich wykonawcow jak np. 18L i sie nabijasz ze dzisiejszy hiophop jest do ***... skoro 18L to sa zwykli wykonawcy pop.... a z hiphopem maja tyle wspolnego co sobie wlewaja to w wywiadach i niektorych tekstach.Interfun 3 pisze:dzisiejszy hip hop to w poruwnaniu ze starym hip hopem wypada marnie nie słucham takiego rodzaju muzyki ale moge jeszcze posłuchać zespołu kaliber44, bo takie zespoły( i wokaliści) jak 18l mezo liroy są śmiechu warte![]()
Jak chcesz skrytykowac wykonawcow hiphop najpierw dowiedz sie ktorzy to sa
ps. pozatym Liroy to jest przedstawiciel "starej szkoly"... jakos nie slyszalem zeby aktualnie cos nagrywal, juz dawno zszedl ze sceny i o nim nie slychac.... wiec jak mozesz mowic ze najlepszy jest "oldschool" jednoczesnie krytykujac wykonawcow "oldschoolowych" ktorzy tak naprawde byli jednymi z pionerow polskiego HH? Bo takim wlasnie byl Liroy... Wydaje mi sie ze masz "srednie" pojecie o hh. pozdrawiam:)
-
Interfun3
- Kontakt:
Hip-Hop made in Poland
Do Goscia.
słyszałem pezeta czy gurala ale prawde mówiąc to oni też są ciency zwłaszcza ten drugi bo pezeta na haju mozna jeszcze posłuchać a gural załozy jakąś szmate na głowe i zaspiewać w jakich pieknych chodzi dresach za to peja zaśpiewa "reprezentuje biede" ta juz widze jaki on jest biedny
------------------------------------
słyszałem pezeta czy gurala ale prawde mówiąc to oni też są ciency zwłaszcza ten drugi bo pezeta na haju mozna jeszcze posłuchać a gural załozy jakąś szmate na głowe i zaspiewać w jakich pieknych chodzi dresach za to peja zaśpiewa "reprezentuje biede" ta juz widze jaki on jest biedny
------------------------------------
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
Shady
Hip-Hop made in Poland
To jestes jednym z niewielu ktorzy uwazaja ze Gural jest slaby.... bo wiekszosc osob "siedzacych" w HipHopie uwaza ze jest jednym z najlepszych w Polsce... podobnie jak Pezet itp... ale ok... kazdy moze miec swoje zdanie, o gustach sie nie dyskutuje... heh i nie oceniaj calej tworczosci danego artysty po tym ze ma jeden czy dwa teksty mniej "glebokie" bo kazdy raper ma w swoim repertuarze mniej lub wiecej takich piosenek...Interfun 3 pisze:słyszałem pezeta czy gurala ale prawde mówiąc to oni też są ciency zwłaszcza ten drugi bo pezeta na haju mozna jeszcze posłuchać a gural załozy jakąś szmate na głowe i zaspiewać w jakich pieknych chodzi dresach za to peja zaśpiewa "reprezentuje biede" ta juz widze jaki on jest biedny
Heheh slyszales moze tekst piosenki "Reprezentuje Biede" ?? Jak nie to nie oceniaj piosenki po tytule bo chyba nie za bardzo wiesz o co w niej chodzi...
Z calym szacunkiem dla Ciebie ale wydaje mi sie ze masz zerowe pojecie o HipHopie (i zeby nie bylo - nie uwazam sie za jakiegos specjaliste w tym temacie) a twoja wiedza na ten temat chyba sie bierze tylko z tego co leci w danym czasie w TV i jakie klipy puszczaja w MTV... lub pisze w Bravo i Popcornie... swiadczy o tym chocby to ze tak zachwalasz stara szkole i jednoczesnie mowisz ze Liroy jest do niczego.... heheh jak przeciez Liroy jest jednym z pierwszych ktorzy zaczeli tworzyc w Polsce muzyke HipHopowa... w duzej mierze m.in. od niego to wszystko sie zaczelo... pozatym o czym my tu rozmawiamy jak Ty oceniasz muzyke HH mowiac o 18L czy Verbie... ktore z Hiphopem nic wspolnego nie maja (no moze pozatym ze sami sobie to wlewaja i moze w Bravo napisza o nich - "raperzy").
-
Orzeu
- Kontakt:
Odp: Hip-Hop made in Poland
nie wiedzialem gdzie tą ciekawostkę zamiescic to tu wrzucam...
kojarzycie tego Pana ??

lub tu:
http://www.youtube.com/watch?v=Ah5KD-np4mY
to jest niemiecki raper o ksywce Cazino. Przyznać się ilu myślało że to 2Pac ?? podobieństwo wręcz zabójcze...
kojarzycie tego Pana ??

lub tu:
http://www.youtube.com/watch?v=Ah5KD-np4mY
to jest niemiecki raper o ksywce Cazino. Przyznać się ilu myślało że to 2Pac ?? podobieństwo wręcz zabójcze...

-
Grzybek
Już 26 marca Eldoka wydaje swoją czwartą solową płyte. Płyta bedzie nosic tytuł "27". Do usłuszenia jest juz od parunastu dni singiel promujący nową płytę. Jako fan Eldo z niecierpliwością czekam na tą płytke

-
RoB
Polecam nową płytę Grammatika. Może nie powala na kolana, ale jak dla mnie bardzo dobra.

Tutaj do odsłuchania pięć kawałków z tej płyty.

Tutaj do odsłuchania pięć kawałków z tej płyty.
-
BoDzIo
Który z Was kupuje oryginalne płyty? Właśnie w tym tygodniu ide i kupuje Grammatika i Onara.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
Dzonyy
Ja nie kupuje bo mi szkoda kasy
choć od czasu do czasu kupie coś bardzo dobrego np. OSTRego mam 2 plytki , eldoki 27 też mam
A ma ktoś może jakiegoś linka do nowego Grammatika ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
RoB
Ja jak kupuje oryginała to właśnie polski HH.
Proszę cię bardzo.
http://merlin.pl/frontend/browse/produc ... l#fullinfoA ma ktoś może jakiegoś linka do nowego Grammatika ?
Proszę cię bardzo.
-
Mora
- Kontakt:
Ostatnio ,z powodu braku kasy ,oryginałów nie kupujęBoDzIo pisze: Który z Was kupuje oryginalne płyty?
Dzięki za linka.Nie ma to jak posłuchać sobie dobrego rapu z samego ranaRoB pisze: Tutaj do odsłuchania pięć kawałków z tej płyty.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...