Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
zło

Odp: Mercato

Post autor: zło »

Ja jestem za przyjściem Chivu, on może przecież grać na środku i zresztą w Interze powinien grać na tej pozycji, bo Matrix potrzebuje dobrego partnera w środku. Ale wtedy trzeba by było się kogoś pozbyć, Inter miałby wtedy w kadrze 10 obrońców ;P Może sprzedać Cordobę albo wypożyczyć Andreolliego ?
Co do pomocy to chyba najlepiej by było kupić Quaresmę, Manciniego albo Diego.
A w ataku, skoro odejdzie Recoba i Choutos, to zostanie Ibra,Crespo,Adi i Cruz. Taki atak jest całkiem w porządku, ale Adriano jest w słabej formie i mądrze by było go sprzedać/wypożyczyć i zamiast niego kupić Suazo lub jeszcze lepiej zatrudnić za darmo Saviolę ...
Slepy

Post autor: Slepy »

zło pisze: bo Matrix potrzebuje dobrego partnera w środku.
Ale czy wlasnie nie jest nim Burdisso czy nawet Samuel?
zło pisze: Ale wtedy trzeba by było się kogoś pozbyć
No i wtedy padnie na Burdisso. Bo sprzedawanie zawodnika ktory moze grac w LM (nie jest zawieszony) kompletnie nie trzymaloby sie kupy. Z resztą, wygląda to tak, jakby w Interze myslono nie tylko o ogolnym wzmocnieniu skladu, a takze o zapewnieniu spokoju w LM. A ze jest okazja wyciągnąć Chivu stosunkowo łatwo, to nasi sie zainteresowali.
zło pisze: Co do pomocy to chyba najlepiej by było kupić Quaresmę, Manciniego albo Diego.
Z tej trójki tylko trzeci mi pasuje. Mamy typowo sklad budowany na formacje 4:3:1:2 (na przyklad ofensywne boki obrony, trojka def pomocnikow [+zanetti]) Quaresma nie pasuje kompletnie, Manicni raczej tez nie. Wszak czasem pokazuje swe umiejetnosci, ktore moglyby sie przydac w grze za napastnikami, ale dla mnie zbyt długo juz gra na skrzydle, mogloby sie wtedy niezle mu pomeszac :-) Myslę, ze najlepszym rozwiązaniem bylby ktos, kto potrafi grac zarowno w lini na boku, jak i zupelnie ofensywnie na srodku. Troche taki Stankovic, tylko moze mniej szarpany, bardziej blyskotliwy i dokladny;-) Nie wiem, Rosicky, Deco, Diego, Lucho Gonzaelz..
zło.

Post autor: zło. »

slepy_fan pisze: Ale czy wlasnie nie jest nim Burdisso czy nawet Samuel?
Niby tak, ale skoro zagrali mniej spotkań niż np Cordoba, może oznaczać że jednak nie są wystarcząco dobrzy na regularne grywanie w 1. składzie.
zło pisze: No i wtedy padnie na Burdisso. Bo sprzedawanie zawodnika ktory moze grac w LM (nie jest zawieszony) kompletnie nie trzymaloby sie kupy. Z resztą, wygląda to tak, jakby w Interze myslono nie tylko o ogolnym wzmocnieniu skladu, a takze o zapewnieniu spokoju w LM. A ze jest okazja wyciągnąć Chivu stosunkowo łatwo, to nasi sie zainteresowali.
Mam nadzieję, że informacje o odejściu Burdisso to zwykłe ploty, bo rzeczywiście byłoby to osłabienie Interu. Ale trochę racji jest w tym wzmocnieniu na LM. Ja osobiście uważam, że z obrońców powinien odejść Cordoba, który nie zagra w niej i z resztą nie jest jakimś świetnym defensorem. Ale to moje zdanie i nie chcę nikomu go narzucać.
slepy_fan pisze: Z tej trójki tylko trzeci mi pasuje. Mamy typowo sklad budowany na formacje 4:3:1:2 (na przyklad ofensywne boki obrony, trojka def pomocnikow [+zanetti]) Quaresma nie pasuje kompletnie, Manicni raczej tez nie. Wszak czasem pokazuje swe umiejetnosci, ktore moglyby sie przydac w grze za napastnikami, ale dla mnie zbyt długo juz gra na skrzydle, mogloby sie wtedy niezle mu pomeszac :-) Myslę, ze najlepszym rozwiązaniem bylby ktos, kto potrafi grac zarowno w lini na boku, jak i zupelnie ofensywnie na srodku. Troche taki Stankovic, tylko moze mniej szarpany, bardziej blyskotliwy i dokladny;-) Nie wiem, Rosicky, Deco, Diego, Lucho Gonzaelz..

Ale warto zauważyć, że Inter gra też klasycznym 4-4-2, gdzie jeden z pomocników (Figo) jest klasyczym skrzydłowym, Quaresma/Mancini tutaj świetnie pasuje. Figo też niby jest skrzydłowym, a na środku też nieraz grał, nie wiem, może w tej roli Quaresma jakoś poradziłby sobie :) Ale racja, że jeśli nowy zawodnik musiałby być zaróno przygotowany do gry na skrzydle i za napastnikami, to musiałby to raczej być ktoś bardziej uniwersalny...
RoB

Post autor: RoB »

Slepy

Swietna sprawa. Nasi bardzo szybko uporali sie ze wszystkimi problemami, ktore trzeba bylo rozwiazac samodzielnie. Rozerwanie katraktu Crespo i pozyskanie go za darmo, przedłuzenie kontraktów z Cruzem i Cesarem, az w koncu przekonanie Figo, do pozostania w klubie. Pomocnika swiatowej klasy i tak pewnie pozyskamy, a Luis jest swietna zastawa w wypadku zawodzenia innych. Z resztą, 17 asyst w tym sezonie mowi samo za siebie. No to teraz na zakupy! :P
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ja bym chcial ofensywnego pomocnika np. Riquelme lub Diego i jakiegos obronce bo Burdisso,   Cordoba i Maicon zawieszeni.W ataku nam nikt nie jest potrzebny jest Ibra Crespo Cruz i Adriano w którego wierze, ze wróci do dawnej formy :love:
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Chyba nikt nie spodziewał się takiego obrotu sprawy...Mamy już Crespo na własność,także Luis Figo zdecydował się pozostać a później pełnić jedną z funkcji w Interze co mnie najbardziej zaskoczyło.Z Cruzem i Cesarem przedłużyliśmy kontrakty,pozostaje nam załatać kilka dziur.
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Wizard

Post autor: Wizard »

No i bardzo dobrze:]

Kosmetyczne zmiany + jeden spektakularny transfer i będe zadowolony :]
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

ja tam nawet Teveza nie chce... ważne żeby la Pantera przyszedł... zobaczycie jakie to będzie wzmocnienie :)... ja go postrzegam jako takiego Obę (choć jest ciut wolniejszy) z lepszym wykończeniem i strzałem.

poza tym środkowy pomocnik, może skrzydłowy i może być Chivu..

zobaczymy jak to będzie
Obrazek
jester

Post autor: jester »

suazo w interze :D jak dla mnie znakomity transfer. szkoda tylko troche, że cruz został zdegradowany do roli recoby tzn. ibra pewniak a suazo i crespo wymiennie. ale na dzisiaj to chyba gracz z hondurasu w pierwszej jednastce. suazo jest może wolniejszy od martinsa ale jak dla mnie jest lepszy piłkarsko.

trochę obawiam się o transfer camoranesiego z juve :P nie chodzi może o to iż słabiak z niego (wystarczy popatrzec na najleiej asystujących w poszczególnych sezonach) czy coś w tym stylu, mając do wyboru quaresme a indianina wybrałbym właśnie camora, ale ciągle żywię nadzieje związaną z mancinim :D
Slepy

No to chyba mozemy juz mowic o tym, ze Suazo bedzie naszym zawodnikiem w sezonie 2007/2008. Transfer wygląda na rozsądny i przemyślany. Pozyskalismy czołowego napastnika Serie A za stosunkowo nieduże pieniądze (6,5 miliona?) oraz oddając Acquafresce, ktory mimo całkiem niezlego sezonu w Treviso u nas raczej nie mialby szans. W cięzkiej sytuacji jest Moratti. Mając na względzie pozyskanie Teveza, ktory raczej za rok juz na rynku nie bedzie, musi wywalic jednego napastnika ze skladu. Ibra zostanie na bank, o Crespo walczylismy chyba dosc burzliwie, z resztą pozyskalismy go za darmo, co jest złotem. Cruz przedłuzyl kontrakt i raczej nie spieszno mu do przeprowadzki. Wszystko wskazuje na Grubego. I tak byloby chyba najlepiej, nie tylko dla Interu ale i dla samego zawodnika. Skoro nie podoboba mu sie u nas i  nie docenia okazywanych mu przywilejów niech ucieka do innego klubu. Tylko problemem moze byc kotrakt zawodnika, ktory jest dosc długi i lukratywny. Zerwanie nie wchodzi w rachubę, a czy ktos wylozy duze pieniądze za napastnika, ktory strzelil 6 bramek w 30 meczach?
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Jak pozyskamy Camora to się chyba potnę...po co nam taki paść w drużynie w dodatku z jude :/

Tylu innych o wiele lepszych jest do ściągnięcia że Mauro jest na dnie tej listy....

Inwestować...bo za rok zaś będziemy ścigać za następcą Figo a takich zawodników jak Quaresma (?) czy Mancini za rok mogą być już nieosiągalni...
Obrazek
Slepy

Nie ma chyba lepszej opcji niz wypozyczenie Riquelme. Nie kosztowałoby to nas prawie wcale, a zawodnika mielibysmy klasowego. Coś jakby powtorka z ruchu z Veronem. Mysle, ze dwuletnie wypozyczenie byloby spokojnie do zaklepania. Troche martwi mnie jego kompletna nieporadnosc w grze obronnej, a walki i determinacji wymaga sie przeciez od srodkowych pomocnikow. Strata w defensywie jednego goscia to dosc duzo, ale w sumie nasza taktyka troche na to pozwala. Grając trzema walczakami z tyłu (Zanetti, Cambiasso, Vieira, Stankovic, Dacourt) raczej o srodek nie musimy sie martwic. A na liniach szaleją przeciez nasi obroncy :wink:. A w ofensywie sie nieoceniony. Juz widzę te długie piły na Suazo czy krótkie klepki ze Zlatanem :P No i dobry strzelec rzutów wolnych prawonożny, bo tego nam ostatnio troche brakowało.

A oto rzekoma wypowiedz Romana:
Wkrótce wrócę do Villareal, jednak chciałbym grać w innym klubie. Ciekawym rozwiązaniem byłaby gra we Włoszech
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, 18:28 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Ja to się zaczynam martwić zupełnie czymś innym...Mianowicie chodzi mi o pozyskanie Camoranesiego,którego temat powrócił i Cassano, którego także nasz Mancini widzi w składzie :neutral:.W najbliższych dniach powinniśmy ujrzeć na oficjalnej stronie wiadomość o pozyskaniu Davida Suazo - według mnie zakup jak najbardziej na miejscu.Ograny we Włoszech i bramkostrzelny napastnik którego nam było trzeba :-).Teraz patrzmy w strone pomocy i obrony.Dwa porządne transfery i nie powinniśmy się martwić sezonem 2007/2008 :D
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Orzeu
Kontakt:

nom dwa porządne transfery, tylko żeby tymi transferami nie byli wymienieni przez Ciebie Andy Camoranesi i Cassano :|
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Suazo...hmm bramkostrzelny...dziwne ? wkońcu grają na niego w Calgiari (?) i on jest tym najważniejszym zawodnikiem...w Interze tak nie będzie, trochu ciężej przyjdzie mu strzelanie goli...(obym się mylił), mnie ten transfer w tym momęcie oby przekonał reprezentant Hondurasu takich jak ja :) Zobaczymy czy się sprawdzi w wielkim klubie :)
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

hehehe po pierwsze nie Calgiari tylko Caglairi, a po drugie no grają na niego w Cagliari, ale teraz piłki będą mu dogrywać lepsi zawodnicy, więc wcalen ie powiedziane że będzie mu ciężej
Obrazek
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Najważniejsze to żeby się jak najszybciej zaaklimatyzował w Interze. Wtedy łatwiej mu przyjdzie strzelanie goli.
Orzeu
Kontakt:

ja pierdziule no to sobie pozamiataliśmy ;/... Suazo w Milanie... powiem tyle, że jeszcze będziemy tego żałować... Była taka okazja to nasi jej nie wykorzystali... tak ku...wa teraz kupmy sobie Cassano
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Spokojnie! Na rynku jest jeszcze dwóch, w moim przekonaniu lepszych napastników do zgarniecia, a mianowicie Carlis Tevez i Fabio Quagliarella, którzy wykazują większą przydatność do drużyny. Chciałbym aby transfer ktoregoś z nich został sfinalizowany. Quagliarella byłby idealny, gdyż niedość że jest świetnym technicznie i skutecznym napastnikiem to z pochodzenia - Włoch. Tevez pewnie wkomponowałby sie do nas jak reszta Argentyńczyków.
klusek

Post autor: klusek »

Ale to Suazo był niemal stworzony do naszej drużyny, bo potrzebowaliśmy dobrego, szybkiego napastnika. Lubię Quaga, ale nie wiadomo, czy to nie jest gwiazda jednego sezonu. Tevez jest świetny, ale mimo wszystko nie widzę go w drużynie z Adriano więc i tak wracamy do punktu wyjścia. Co dalej? Trzeba wierzyć w nasz zarząd, przecież rok temu też psioczyliśmy na transfer Ibry.
Orzeu
Kontakt:

ja nie wiem co się już dzieje... czytajcie:
AC Milan i Cagliari Calcio doszły do porozumienia w sprawie transferu David Suazo, ale zespół z Milanello nie porozumiał się z samym zawodnikiem. Transakcja została zawarta za plecami piłkarza i ten czeka teraz na powrót swojego menedżera, by podjąć odpowiednie działania.

W poniedziałek w godzinach wieczornych w jednej z restauracji w Mediolanie doszło do spotkania między właścicielem Cagliari - Massimo Cellino a wiceprezydentem Milanu - Adriano Gallianim. Wydawało się, że tematem rozmów będzie kwestia praw do transmisji ligowych meczów, a tymczasem spotkanie przekształciło się w negocjacje dotyczące Suazo.

Przebywający na wakacjach reprezentant Hondurasu, który był już po słowie z Interem Mediolan, spodziewa się interwencji swojego menedżera. Giovanni Branchini niebawem przyleci do Włoch z Japonii, by lepiej zorientować się w całym zamieszaniu i zadecydować, co robić dalej.

Piłkarz nie podpisał z Milanem żadnej umowy, nie przeszedł w tym klubie żadnych badań.

może sam Suazo nie chce przejść do Milanu ? Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone, bo tak jak Klusku powiedziałeś Suazo byłby po prostu idealny dla nas
Obrazek
Nasir

Post autor: Nasir »

Nic jeszcze nie jest oficjalne, bo Suazo jest na wakacjach, wiec nic nie podpisal. Podobno tylko dogadali sie Galliani z prezesem Cagliari. Sam zawodnik i jego menager nic jeszcze nie podpisali. Pozatym to nie bylaby znow taka zla wiadomosc, bo przybycie Suazo do Milanu automatycznie blokuje transfer E2 to naszych rywali, a Inter ma wolna droge do pozyskania Teveza
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
RoB

Post autor: RoB »

Suazo już raczej w Milanie. Wróci z wakacji, zobaczy pare zer w kontakcie i szybciutko podpisze. Poza tym tam ma większe szansę na grę w pierwszym składzie niż u nas. Szkoda go, bo przydałby się nam taki napastnik. Jednak Tevez to podobny typ piłkarza i jeśli on ma przyjść, to raczej na tym więcej zyskamy.
Orzeu
Kontakt:

ja pierdziule co to się wyrabia... teraz Moratti twierdzi, że Suazo jest nasz, a Galliani, że ich... hehe nie wiem co o tym myśleć, ale jeśli jest nadal możliwość pozyskania Suazo to niech ją wykorzystają...
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Skoro rzekomo Milan sprzątnął nam z przed nosa Suazo to może skupmy się na transferze Teveza do Interu, który by powiekszył kolonię Argentyńczyków w naszym klubie :-D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
FcDavids

Post autor: FcDavids »

Napewno Tevez byłby dobrym rozwiązaniem :) On albo E2 pasują do grania 3 napadziorami. Tylu dobrych napastników jest na sprzedaż a my mamy w sumie nadmiar- oraz wielką miłość wielu kibiców do Adriano ;-)
Orzeu
Kontakt:

FcDavids pisze: On albo E2 pasują do grania 3 napadziorami.
tak, tylko, że gra 3-ema napastnikami byłaby dla nas raczej bardziej zgubna, aniżeli pomocna... no i poza tym i tak nie będziemy grać 3ema napasnikami :p
Obrazek
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

RoB pisze: Suazo już raczej w Milanie. Wróci z wakacji, zobaczy pare zer w kontakcie i szybciutko podpisze. Poza tym tam ma większe szansę na grę w pierwszym składzie niż u nas. Szkoda go, bo przydałby się nam taki napastnik. Jednak Tevez to podobny typ piłkarza i jeśli on ma przyjść, to raczej na tym więcej zyskamy.
Tak tylko że Suazo ma o dużo lepsze warunki fizyczne, a we Włoszech jest to bardzo pomocna cecha.
Syjon

Post autor: Syjon »

Również uważam że Tevez jest najlepsza opcja do Interu. Ogladajac jak grał w WHU, jego przebłyski, drybling, oraz niesamowite przyspieszenie myślę, że takiego piłkarza nam potrzeba. Nawet napisze, ze napewno potrzeba, gdyz podobno Recoba zawita do madryckiego atletico. Chivu juz mamy za ch* milanowi nie odddamy, jezeli chodzi o transfer Suazo hehehe.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 17:10 przez Syjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ