Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
dodo_IM

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: dodo_IM »

Lechia ma makabryczny terminarz. Może się skończyć dla Lechistów bez pkt. Wyjazd na Lecha, u siebie z Wisełką, no i wyjazd do Gliwic gdzie najwięksi się męczyli, a Biała Gwiazda tylko zremisowała. Trzeba się spiąć, no i liczyć na to, że rywale o Ekstraklasę też pogubią punkty.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Omen

Post autor: Omen »

Rzeczywiście Lechia ma chyba najtrudniej...Nie można liczyć na to że stracą punkty rywale.Czeka nas jeszcze mecz przyjaźni...My o mistrza wy o utrzymanie...Szkoda że w takim momencie gramy z sobą
:szal:
Minister

Post autor: Minister »

Szczerze?mnie nie interesuje gdzi będzie grała Lechia od nowego sezonu!!Czy to będzie 1 liga 2 czy 3 mnie to nie obchodzi i tak bedę chodził na Traugutta!!Bo nie chodzę dla tych marnych piłkarzyków,pięknej piłki'' chodzę dla Lechii.TAk naprawdę to każda drużyny która walczy o utrzymanie ma trudne mecze bo tam może się wszystko zdażyć!

Omen naszego świeta za 2 tygodnie nic nie zepsuje:D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Omen

Niech wszyscy zobaczą co to przyjaźń:)
Shady

Post autor: Shady »

Omen pisze: Niech wszyscy zobaczą co to przyjaźń:)
A gdy będziecie sobie wpadać w ramiona, pamiętajcie o... :]
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Shady, nie zaczynaj bo zaraz zacznie się napinka i rozmywanie tematu ;p

Akurat w kwestii spadku to wiele się może już w tej kolejce wyjaśnić. ŁKS, Odra i Bytomska Polonia mogą w tej kolejce sobie zapewnić utrzymanie, a Odra do tego może w zasadzie "spuścić" do I ligi Zabrzan.

Jedynie Śląsk ma się dobrze... ani puchary jej nie "grożą" .. ani spadek.

Dla mnie.. to byle Legia była 1, Lech 2, a Górnik się utrzymał :P

tak czy siak dla nas kibiców może niestety się parę ciekawych meczów usunąć z kalendarza na przyszły sezon..

A co nas w weekend czeka?
15 maja 2009
Arka-Ruch (mój typ: 1)
Lech-Lechia (1)
16 maja 2009
Jagiellonia-Polonia W. (1)
Górnik-Odra (1X)
Legia-Polonia B. (1)
Cracovia-Bełchatów (X2)
17 maja 2009
Piast-Śląsk (1)
ŁKS-Wisła (1X)
ObrazekObrazekObrazek
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

licze na potknięcie Wisły bo szczerze wole Lecha jako mistrza zasluzyli na to i kibice, którzy zawsze licznie zapelniali trybuny i pilkarze ktorzy uratowali nasz honor w europejskich pucharach.
Obrazek
Minister

Shady szkoda komentować Twojego wpisu.Pamiętaj tylkoże my zawsze razem dopingujemy a Wy wprowadziliście jakiś swój śmieszny zwyczaj siadania w sektorach gości,gdzie z boku  jedynie nieliczne osoby siadają razem(przykład mecz w Gdyni).A z Twojego wpisu można wywnioskować że bardzo boli Cię przyjaźn naszych klubów;).

Co do Ligi nadal uważam że Majstra zgarnie Legia.Spadek  Cracovia,Ruch,Arka.Lechia ledwo bo ledwo ale chyba się utzyma:)
a geje do obozów pracy!"
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Jeśli wygra Legia, nie będzie można mieć pretensji. Nie przepadam za CWKS, ale w tym sezonie ma prawo to mistrzostwo wygrać. Chociaż oczywiście zdania nie zmieniłem- Wisła na topie. Lech nie zasłużył na tytuł, szczególnie jeśli chodzi o rundę wiosenną. Długo by wymieniać mecze, w których ciułał punkty w ostatnich minutach, podczas gdy cały mecz nie zbliżał się nawet do poziomu, jaki prezentował w meczach z Feyenoordem czy Udinese
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Omen

Jak mistrza ma zdobyć Lech albo Legia to już wole...Bełchatów
Minister

No oczywiście jeśli  miałbym wybierać między Lechem a  Legią wolę  GKS:P.Ale jakoś mam przeczucie że to Legia wygra:)
a geje do obozów pracy!"
morgothbauglir

Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
sopel19888

Post autor: sopel19888 »

no to sie przelacz... Mistrzem rozlicza sie za caly sezon a nie za sama koncowke ..  do tego Lech grał w Uefa i gra w finale PP wiec sie nie dziw ze gra mniej widowiskowo... Poprostu druzyne Lecha dopada juz zmeczenie
I.F.C na zawsze!!! :)
morgothbauglir

To zmęczenie dopadło go na początku kwietnia. Gdyby Lech nie miał dużej ilości punktów z rundy jesiennej, teraz byłby na 6-7 pozycji. W Pucharze Uefa grał na przełomie lutego i marca, więc już sobie odpoczęli. mnie nie chodzi o widowisko, ale o to, żeby grał pewnie i wygrywał z klubami taimi jak Lechia.
sopel19888

Tylko ze klub Lechia walczy o utrzymanie a z takimi klubami gra sie najgorzej.. Faktem jest ze Lech złapał zadyszke ale mimo tego ma najwiecej strzelonych bramek... Odpoczeli?? hahaha jak maja odpoczac jak maja lige i PP?
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

morgothbauglir pisze: Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
Sorry ale oglądałeś ten mecz ?  Czy może przeczytałeś relację w G..... Wybiórczej pt."Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje miernego  Lecha"   to przeczytaj sobie komentarze tych którzy ten mecz oglądali.  Moim  zdaniem  jak i większości kibiców mecz był pasjonujący  i  trzymał w napięciu do ostatniej minuty.

PS. Nawiasem mówiąc G..Wyborcza zmieniła po kilku godzinach tytuł artykułu  na "Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje Lecha"  wykreślając "miernego" ehhhh szkoda słów ...
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:42 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Shady

morgothbauglir pisze: Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
Mecz może nie był jakimś wielkim widowiskiem, ale też nie można powiedzieć, że był nudny. Lech praktycznie cały czas atakował i tylko świetna dyspozycja Kapsy w tym dniu uratowała Lechię przed porażka 0:3 czy może nawet 0:4. Lechię jedynie było stać na pojedyncze kontry.
Co do bramek w końcówce meczu. Co to za różnica kiedy pada gol? Każdy liczy się tak samo czy to jest strzelony w 1 minucie czy w 90. Inna sprawa, że przy tylu rozstrzygnięciach w końcówkach o szczęściu już raczej mówić nie można, a w pewnym sensie o charakterze drużyny, która potrafi w samej końcówce wytrzymać nerwowo i strzelić bramkę.

ps. Liverpool w tym sezonie w ok. 10 meczach strzelił gola w samych końcówkach.
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Shady pisze: ps. Liverpool w tym sezonie w ok. 10 meczach strzelił gola w samych końcówkach.
Juz nie wspominajac o Arsenalu, ktory zdobywa najwiecej goli wlasnie po 80 minucie spotkania. A to chyba nie jest wina Lecha, ze mecz trwa 90 minut i graja do konca. 3 pkt moim zdaniem nalezaly sie poznaniakom.
Omen

Lech wygrał zasłużenie bez dwóch zdań i to nie podlega wątpliwościom
morgothbauglir

pabloos6 pisze:
Sorry ale oglądałeś ten mecz ?  Czy może przeczytałeś relację w G..... Wybiórczej pt."Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje miernego  Lecha"   to przeczytaj sobie komentarze tych którzy ten mecz oglądali.  Moim  zdaniem  jak i większości kibiców mecz był pasjonujący  i  trzymał w napięciu do ostatniej minuty.

PS. Nawiasem mówiąc G..Wyborcza zmieniła po kilku godzinach tytuł artykułu   na "Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje Lecha"  wykreślając "miernego" ehhhh szkoda słów ...
Oglądałem. A od czasu relacji meczu Realu z Barcą, raczej nie mam zaufania do GW. Mnie szczerze mówiąc dramaturgia nie ruszała. Z każdą minutą byłem jednak coraz bardziej zdziwionym, kiedy przy okienku Lecha w golach ciągle było "0". Miał Lech kilka ciekawych akcji, ale skuteczność...raczej należy liczyć, że Smuda coś tam Lechitom powie, bo w ostatnich meczach coś sennie wychodzą na boisko.

PS Arsenal strzela gole po 80 min więc nic dziwnego, że nie ma już najmniejszych szans na mistrzostw
PS2 Jak dla mnie podlega. Gdyby utrzymał się wynik 0:0 nie miałbym uczucia, że wynik jest niesprawiedliwy
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Wisła rozjechała ŁKS 4-0 i pewnie zmierza po drugie mistrzostwo z rzędu.Paweł Brożek z taką formą zostanie zapewne królem strzelców.

Tymczasem z Wisły odchodzi Marcin Baszczyński,który podpisał kontrakt z beniaminkiem ekstraklasy greckiej.Jeśli tak się zaczyna budowa zespołu na awans do LM, to już się boję...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
morgothbauglir

Szkoda Baszcza, był świetnym obrońcom. Cupiał się jednak coraz bardziej skąpy robi. mam nadzieję, że w czasie letniego okienka poszuka jakiś wzmocnień, szczególnie w obronie i na bramce
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

morgothbauglir pisze: Szkoda Baszcza, był świetnym obrońcom. Cupiał się jednak coraz bardziej skąpy robi. mam nadzieję, że w czasie letniego okienka poszuka jakiś wzmocnień, szczególnie w obronie i na bramce
Ostatnio obrońcy Wisły mają większy wkład w wyniki spotkań, więc muszą się zastanowić jak go zastąpić... Cieszę się, że mistrza zdobędzie Wisła...
Omen

Wisełka jak będzie w takiej formie do końca to jestem dziwnie spokojny o tytuł:)Jeszcze tylko tego mi brakuje i ten sezon zaliczę do udanych
Minister

Omen

W Gdańsku ,,BATY'':P.Tak nawiasem mówiąc to licze na remis w tym  spotkaniu:)
a geje do obozów pracy!"
Shady

Forza_Michal pisze: Omen

Ja również :)
glinek

Post autor: glinek »

Obrona w Wiśle nie jest taka zła ;) na lewej Piotrek Brożek, środek Marcelo i Głowacki, a na prawej teraz Singlar. Jak już szukać obrońce to tylko na prawą obronę, chociaż nie narzekam na Singlara. Wzmocnić to na pewno trzeba bramke, bo Pawełek najpewniejszym punktem nie jest. Niech już Cupiał da jakieś pieniądze za bramkarza, a nie sprowadza tylko na testy a trenerzy ich odsyłają, bo są za cieńcy.
Shady pisze:
Forza_Michal pisze: Omen

Ja również :)
a ja licze na pewne zwycięstwo Wisły :P
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Kalisz

Post autor: Kalisz »

A ja myślę że będzie remis Wisły z Lechią,aby gdańszczanie zostali w ekstraklasie..zresztą nikt w Gdyni nie wierzy w utrzymanie  :D
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
sopel19888

Filip© pisze: Cieszę się, że mistrza zdobędzie Wisła...
przeciez ma tylko 1 pkt przewagi nad Lechem a zostaly jeszcze 2 mecze... jedna wpadka (mam nadzieje ze takowa bedzie) przy wygranych Lecha i mistrzostwo w Wielkopolsce z czego bardzo bym sie cieszyl :)
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

nie sądzę, aby reszta stawki dogoniła Wisłę, ale... jak wiadomo wszystko jest możliwe... Mistrzostwa życzę krakowskiej Wiśle... Trzeba przyznać, że jest to najbardziej emocjonujący finisz polskiej ekstraklasy...
ODPOWIEDZ