Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Balon

Odp: Football Manager

Post autor: Balon »

a kto na skrzydłach?
niestety w obecnym sezonie musze kombinowac z grą srodkiem - nie mam żadnych konkretnych skrzydłowcyh.

Ktoś już wciągnął jakies wnioski taktyczne z nowego fm'a?
Dalej najlepiej skrzydłowymi?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Trochę słabe mam skrzydłach. Wybieram spośród takich zawodników: Zarate, Valencia, Coutinho, Dos Santos, Alvarez, Bittencourt (młody 17l., czwarty strzelec w drużynie ), Afellay, Castaignos. Alvarez kompletnie się nie nadaje, leczy już 4 kontuzje w roku, a dopiero luty. Jeśli wszyscy byliby zdrowi, to tak wyglądałyby skrzydła: Zarate/Castaignos, Valencia/Dos Santos.
all in the game, yo, all in the game
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Obrazek

Superpuchar wygrany. Skład: Cesar; Zanetti, Samuel, Lucio, Maicon; Cambiasso; Stanković, Sneijder; Coutinho, Pazzini, Zarate. Rozmowa motywacyjna przedmeczowa moim zdaniem zbyt spokojna, ale dopiero zaczynam ogarniać tą grę więc to normalne. Do przerwy 0-1 po beznadziejnej grze i przewadze Milanu, do tego kontuzja Wesa, za którego wszedł Tevez, do pomocy został przesunięty Cou. W przerwie wydarłem mordę na zawodników by dali z siebie więcej, ustawiłem pressing, wysoką obronę, agresywny odbiór i wszystkie tego typu rzeczy by tylko stłamsić Milan. Po 5min Pazzini po podaniu Teveza wyrównał. Najważniejszym momentem w meczu była kontuzja Taiwo, Milan musiał grać w 10. Zaryzykowałem taktykę 433 z Forlanem, Pazzinim i Tevezem z przodu, międzyczasie Motta wszedł za Coutinho. Od 90min, aż do strzelenia bramki Milan nie mógł wyjść z własnego pola karnego. Przeczuwałem, że padnie jakaś bramka, którą strzelił Cuchu oddając strzał w okienko z linii pola karnego. Nie powiem, ale cieszyłem się gdyż początki w tej grze mam słabe :D.
lena182

Post autor: lena182 »

ja już nie udzielam żadnych rad... doskonale rozpoczęty sezon zakończyłem bardzo słabo... po dobrych występach zacząłem tracić sporo goli... Ligę wygrałem ale ostatnie wyniki to katastrofa była... drużyny które przedtem spokojnie ogrywałem Atalanta czy Siena sprawiały mi takie kłopoty jak by to jakiś MU był :P bardzo mnie rozczarował na koniec Forlan i Pazzini... słabym jeszcze strzelą ale z mocnymi rywalami grali słabo... przegrałem półfinał LM z Milanem! (wstyd mi bardzo i przepraszam za to, ale na szczęście finał przegrali z Realem 3-2) najpierw 0-0 potem 1-3... przy stanie 1-0 dla mnie forlan zmarnował 1x sam na sam i karnego pazzini 2x sam na sam... snaijder też u mnie nic nie gra specjalnego (ocena 6,8) to słabo jak dla niego....
potem jeszcze porażka z Napoli w finale PW... i znów dramatyczna gra w ataku... Inter: 28 strzałów 6 celnych Napoli 11 strzałów 6 celnych. wynik 1-1 uratował mnie młody Ayew... ale w karnych on i Pazzini już nie strzelili...

tak przy okazji u mnie na ME włochy nie wyszły z grupy a Polska odpadła w półfinale przegrywając 2-1 z hiszpanią ;D finał jednak dla anglii...

ja w przewie pozbyłem się Milito Chivu Samuela i paru innych... za grosze lub nie przedłużając kontraktów...za milito chciałem pozyskać Teveza ale ten koleś oczekuje minimum 190 tys! i za bardzo nie wiem co teraz :P na dodatek już gram sparingi przedsezonowe a tu Pazzini i Forlan wrócili do klubu z urazami... i na SPW raczej nie będą gotowi na 100% :P
normalnie dramat :P
Ostatnio zmieniony 9 lis 2011, 13:16 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Balon

U mnie Pazzo i Forlan cienizna. O ile Diego na początku coś tam pogrywał to GPP padaka totalna. Z 4 swietnych napastnikow zostało mi 2 z wachaniami formy. Zaczynam kombinowac z ustawieniem bo nie dam rady do konca sezonu.

Zauważyłem ze w trakcie sezony gdy zespol ma opanowane 2 taktyki to gdy wczytuje 3 to maja dosc wysoki poziom zrozumienia na start :)

W pierwszym sezonie ciezko wybrac ustawienie dla Interu tj bardzo ograniczone mozliwosci.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Blablarzynca
Kontakt:

No w końcu jestem liderem! Pierwszy raz prowadzę w lidze, a jest 23 kolejka :) U mnie Forlan ładnie strzela, zwłaszcza w LM, gdzie ma 9 bramek, a skończyła się faza 1/8 dopiero, ogólnie to ma coś ponad 20. Powinien przekroczyć 30, bardzo fajny wynik i zaskoczenie, bo chciałem stawiać na Pazzo, ale ten przez pół roku się leczył.
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Ja gram ofensywną taktyką, z 2 napastnikami, 2 skrzydłowymi, ofensywnym Wesem i tylko defensywnym Estebanem, superpuchar wygrany, 3 pierwsze mecze w lidze przegrane, po czym mam 12 zwycięstw z rzędu, Stankovic i Motta nic u mnie nie grają, to samo Chivu, muszę ich opchnąć, cudownie gra Wesley, mnóstwo bramek i asyst
kolus

Post autor: kolus »

chlopaczki da sie zrobic zeby podczas minimalizacji FM'a on ciagle pracowal? Bo teraz sie stopuje.
.lufcias

Post autor: .lufcias »

Mi nic nie stopuje , mam ustawiony tryb wyświetlania "okno" ;)
Obrazek
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

kolus pisze: chlopaczki da sie zrobic zeby podczas minimalizacji FM'a on ciagle pracowal? Bo teraz sie stopuje.
Podbijam, bo w poprzednich częsciach jak się minimalizowało FMa to ten pracował dalej i meczyk sobie leciał :) W 12 już tak nie ma
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
Serpente

Post autor: Serpente »

Nie ma ? To pierdzielę taką grę...
Obrazek
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

po to żebyście jak prawdziwi Managerowie byli cały czas z drużyną a nie siedzieli sobie na gg :)
A na poważnie to też trochę mi to przeszkadzało ale już się przyzwyczaiłem ;)
ObrazekObrazekObrazek
.lufcias

Post autor: .lufcias »

Jeszcze raz napisze , nic mi nie stopuje ,poszperajcie coś w ustawieniach :)
Obrazek
kolus

Post autor: kolus »

lufcias daj ss z ustawieniami jak mozesz
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

No i o to chodzi że mam tak samo a jak zminimalizuje to mecz dalej nie leci :)
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
lena182

a ja tam lubię meczyki ogląda ;)
Obrazek
Rustin
Kontakt:

Post autor: Rustin »

Podobnie jak .lufcias zacząłem grać "w oknie" i mecz normalnie "leci" gdy zminimalizuję okno. Innego sposobu chyba nie ma.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
szymson55

Post autor: szymson55 »

Muszę się pochwalić ;D. Gram pierwszy raz w życiu w FM'a i chyba poszło mi całkiem nieźle ;p, wygrałem superpuchar 2-1, lige z 9pkt. przewagi nad milanem miałem 83 pkt. Wygrałem puchar Włoch też 2-1 z milanem i... wygrałem LM z man. utd.też 2-1 ;D. tylko 3 porażki w sezonie, 63% wygranych.;D Grałem oczywiście Interem :szal:
Inter od zawsze na zawsze!
dolin123

Post autor: dolin123 »

szymson55 pisze: Muszę się pochwalić ;D. Gram pierwszy raz w życiu w FM'a i chyba poszło mi całkiem nieźle ;p, wygrałem superpuchar 2-1, lige z 9pkt. przewagi nad milanem miałem 83 pkt. Wygrałem puchar Włoch też 2-1 z milanem i... wygrałem LM z man. utd.też 2-1 ;D. tylko 3 porażki w sezonie, 63% wygranych.;D Grałem oczywiście Interem :szal:
Daj zdjecia bo nikt ci nie uwierzy ze wygrales LM skoro grales w FM pierwszy raz
Kusy

Post autor: Kusy »

Ja też grałem po raz pierwszy w FM'a, ale jakoś ta gra nie przypadła mi do gustu, w połowie sezonu zrezygnowałem z dalszej gry :P
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
lena182

dolin123 ale jak nie wierzysz mu to i sceeny nic ci nie pomogą... ;)
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Może nie gra w najnowszego FM-a, tylko w 11.
dolin123

Post autor: dolin123 »

Ja moja przygode z Managerem zaczela sie jeszcze za czasow Championship Manager 5... i tylko raz zagralem w finale LM przegralem z realem 2-0 lub 2-1 nie pamietam juz
wlasnie wygralem z milanem 5-0:D
puMba

Post autor: puMba »

Obrazek

Póki co mój najlepszy mecz w nowym fm'ie.
Andre Dias gra świetnie jak na swoje statystyki .. 12 meczów - 9 goli :)
Wypożyczyłem Welbecka i w 15 meczach 8 goli i 9 asyst.
Ljajica kupiłem zimą za bagatela 15mln tyle że w ratach i w 8 meczach - 4 gole i 4 asysty :P
Sandro z Tottenhamu za 13 mln!
Mam też Thiago Alcantarę na wyp ale nie gra rewelacji.
Hernanes spisuje się bardzo słabo niestety.

Tabela po 23 kolejkach.

Obrazek
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
Balon

może źle go ustawiasz (Hernanes'a), bo grając przeciw Lazio był wyróżniającą się postacią. Dzielił i rządził ich atakami.

Wkurzają mnie te typy pozycji tj "lis pola karnego" zamiast czekać na piłkę w polu karnym lata po skrzydłach w stylu Zarate.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

lena182

ja właśnie zacząłem 2 sezon... wygrałem 5-3 z Napoli w SPW (pierwsza połowa:1-0,2-0,druga:2-1,2-2dogrywka:3-2,4-2,4-3,5-3) nerwy niemiłosierne... potem jeszcze dwa spary grałem... po czym komp mi się zwiesił... :( z tego co mi się wydaję to ostatni save mam przed meczem o SPW... aż się boję sprawdzać :P

EDIT:
teraz było mniej emocji ale i mniej zawalonych sytuacji... sporo więcej kartek, i 2-0 dla mnie ;) strzelili: Ranocchia (przypadkowo nabity) i Lucio główką z rożnego jak zwykle ;)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, 19:15 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Co wpierdol dostałem od Chelsea...8-1 w dwumeczu i odpadłem z ćwierćfinału. Od tego meczu zaczęły mi się kłopoty w lidze. Zarządziłem zebranie, na którym chciałem zmotywować zawodników, a wyszli z tragicznymi morale, zostało 6 spotkań i tylko dwa punkty przewagi.
dani7

Post autor: dani7 »

Jestem w drugim sezonie Genoą i zbliżam się do końca. Po porażce na wyjeździe w półfinale PW 0-2 z Napoli coraz bardziej wątpiłem w cud, ale w rewanżu czekała mnie bardzo miła niespodzianka. Moi w rewanżu na dziesięć minut przed końcem regulaminowego czasu gry zdobyli pierwszą bramkę, a trzy minuty później byłem już na zero :-D W dogrywce dzieła zniszczenia dopełnił młody Gucher i mogłem cieszyć się z awansu do finału, gdzie jak się później okazało zmierzę się z Udine. Kolejny mecz to już niestety przykra niespodzianka. 1-5 z Milanem u siebie (choć wszystko nawet fajnie się zapowiadało do momentu czerwa Polenty (stoper). Z powodu tej porażki spadłem z siódmej pozycji na dziewiątą, a w następnej kolejce mam mocne Juve... Na jakieś sześć kolejek przed końcem (nie sprawdzałem dokładnie) lideruje Atalanta :P Inter słabo, bo dopiero piąty.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, 20:15 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
Serpente

Post autor: Serpente »

Panowie,pytanko,wyszły już jakieś patche (loga klubów + zdjęcia piłkarzy,itd. ) ? bo bez tego ani rusz :D
Obrazek
ODPOWIEDZ