Treść mojego maila:
Witam
Dziś w kiosku nabyłem wydawany z Państwa ramienia Skarb Mistrzów Sport.pl za 5,99zł. Jako, że jestem wieloletnim kibicem Interu Mediolan, szczególnie zainteresowała mnie rubryka poświęcona mojemu klubowi. Proszę sobie wyobrazić, jak ogromne rozczarowanie towarzyszyło mi podczas lektury strony nr 6. To naprawdę druzgocące nieporozumienie, że rubryki "rok założenia", "trofea międzynarodowe" oraz "trofea krajowe" dotyczą lokalnego rywala - AC Milan. W dodatku są one niepełne, ponieważ na stronie 74 jest kompletna lista osiągnięć tego klubu. Moje zdegustowanie (i tak już duże) wzrosło jeszcze bardziej gdy wgłębiłem się w rubrykę z domniemaną kadrą najlepszego zespołu w Europie. Razi brak trzeciego bramkarza - Paolo Orlandoniego, napastnika Davida Suazo oraz obrońcy Davide Santona. Inna sprawa to brak Joela Obiego. Nie wymagałbym tak wnikliwego przedstawienia składu, ale jednak znalazło się miejsce dla Nwankwo Obiora, którego mianowaliście Państwo obrońcą, podczas gdy jest to defensywny pomocnik... Również wychwyciłem błąd w imieniu rumuńskiego obrońcy Chivu. Otóż jego imię to Cristian, a nie Christian.
Co prawda zapał do kontynuowania lektury tego magazynu skutecznie mi minął, niemniej prosiłbym o więcej profesjonalizmu i liczę na sprostowanie likwidujące te kardynalne błędy.
Z poważaniem
Marcin Błaszkiewicz
----------------------------------------------------
Jeśli ktoś czuje się równie zdegustowany co ja, to zachęcam do napisania własnego maila na adres sport@agora.pl
Uważam, że taka profanacja nie może pozostać nienagłośniona.