Program PLAGIAT

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Tkrauze

Program PLAGIAT

Post autor: Tkrauze »

Witam,niebawem skończę swoją pracę licencjacką, niemniej jednak chciałbym zadać kilka pytań od użytkowników portalu.

1.Czy mogę sprawdzić pracę innej osoby na plagiacie.
2.Jaki jest średni stopień procentowy, który dyskwalifikuje moją lichą pracę.
3.jak program plagiat wychwytuje kopię ciągu znaków? czy jesli przykładowe zdanie:

"Jestem przeciwko aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba."

zmienię na  "Jestem przeciwnikiem aborcji, bo jak pokazuje życie, usunięto  nie tych, co trzeba."

Proszę osoby wtajemniczone o pomoc:)
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Novicjusz

Odp: Program PLAGIAT

Post autor: Novicjusz »

Co do 1pyt. to możesz na plagiat.pl (jeżeli o tym mówisz) sprawdzić każdą pracę.
ad.2 - Są dwa różne współczynniki odpowiadające za plagiat, w 1W - do 25%, 2W - do 5% - musisz liczyć się jednak z tym, że nie możesz mieć pracy na styk kiedy będziesz sprawdzał ją sam sobie. Zazwyczaj uczelniane plagiaty wynajdują w 1W ok 3-6% więcej, 2W ok 0,5-1,75(czasami nawet do 2%) niż na plagiat.pl
ad.3 - to jest tak naprawdę śmiechu warte co się dzieje. Ja swego czasu pisałem prace na temat 'minimalizacji ryzyka kredytowego' I i II rozdział (teoretyczne) można powiedzieć, że były czyste, plagiat nic nie wykrył, ale rozdział praktyczny, czyli formuły, których nie sposób zmienić, a jeżeli już to tracą całkowicie sens, strona wykryła na.. 96% plagiat. Po kilkunastu godzinach udało mi się zmniejszyć do.. 87%. Całkowity wynik to ok 13%(1W) i 1,3 (2W). Reasumując warto, żebyś wrzucił swoją pracę na stronkę, a później już tylko poprawiał to co plagiat.pl zaznaczył na zielono.

Powodzenia.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Dziekuje:),wykupie tokeny i zapłacę,by później systematycznie,metodycznie poprawiać pracę.
Natomiast doczytałem,że różne uczelnie mają różne pułapy procentowego udziału w plagiacie. Moja w 2W ma ponad 10% :)
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
darek05

Post autor: darek05 »

Nie wiem jak u Ciebie Tomek na AM, ale na moim wydziale podobno licków plagiatem nie sprawdzają w ogóle
ODPOWIEDZ