Cristian Chivu (trener)

Tutaj dyskutujemy na temat piłkarzy i kadry szkoleniowej Interu
ODPOWIEDZ
Odet

Cristian Chivu (trener)

Post autor: Odet »

No i mamy nowego trenera.

Nie był to mój pierwszy typ, ale nie jestem też takiemu wyborowi przeciwny. Tym bardziej, że nie rozumiem w czym niby miałby być lepszy Fabregas z Como.

Jestem pozytywnie nastawiony do nowego trenera, tak jak byłem pozytywnie nastawiony do Chivu jako piłkarza (chciałem go, jeszcze gdy grał w Ajaksie - tym bardziej że urodziliśmy się tego samego dnia, miesiąca i roku :)).
Wierzę, że nasz pion zarządzający wie co robi i cieszę się, że nasi nie poszli po bardziej doświadczonych trenerów jak Max czy Sarri.

Chivu ma odpowiednie doświadczenie w piłce i odpowiedni (twardy) charakter.

Z nadzieją patrzę na nowego trenera i nowy projekt.

Pozdr.
andyvdm

Re: Cristian Chivu (trener)

Post autor: andyvdm »

Mam dobre przeczucia do pana trenera Chivu
zoniek

Post autor: zoniek »

Oby nie było tak, że naściąga szrotu z Parmy i gdy go wywalą w styczniu to będziemy się z nimi ciągać jak z Correą.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

andyvdm pisze: 12 cze 2025, 19:39 Mam dobre przeczucia do pana trenera Chivu
Obyś miał rację bo decyzja wygląda na absurdalną.

Nie wiem czy się kierowali wybierając Chivu, ale nie jestem w stanie znaleźć argumentów przemawiających za nim. Jest żółtodziobem i boje się, że jego przygoda może się bardzo szybko skończyć - obym się mylił.

Powodzenia dzielny Czołgisto życzę Ci, żebyś zamknął mi mordę i poprowadził Inter do zwycięstw.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Trochę już przetrawiłem tą ucieczkę Inzaghiego z Interu i zatrudnienie Chivu w jego miejsce. Obiektywnie trzeba stwierdzić, że sytuacja w jakiej Szymon zostawił nasz zarząd nie była komfortowa i poważny trener z dużym nazwiskiem by teraz do Interu nie przyszedł. Dlatego wybór padł na Chivu, który ma być kontynuatorem stylu gry Interu w ustawieniu 3-5-2. Nie będzie wielkiej rewolucji, trzon zespołu zostanie, kilku starszych zawodników odejdzie, kadra będzie wzmocniona, więc nawet pod kierownictwem mało doświadczonego trenera nie powinno być tragedii. Wszystko wskazuje na to, że Gustlik dostanie trochę lepszą kadrę niż miał Szymon w ostatnim sezonie. W ataku Bonny i P.Esposito kosztem dwóch wraków. Już duży plus. Sucić do środka pola to też wygląda na solidne wzmocnienie. Henrique to przebojowość na skrzydle, którego bardzo brakowało. Wzmocnić obronę i nawet pod wodzą Chivu Inter będzie faworytem do wygrania Serie A.

Co do samego trenera, to ciężko go ocenić przed rozpoczęciem pracy. Oglądałem chyba ze trzy mecze Parmy pod jego wodzą. Wyglądali dobrze w meczach z czołówką ligi. Pytanie ile w tym zasługi trenera? Pewnie niedługo będziemy mieli odpowiedź. Ja daję Chivu czas i czystą kartkę. Na początku byłem mega rozczarowany, ale już mi przeszło. Trzeba trzymać kciuki żeby ta misja się powiodła, bo cóż nam kibicom innego pozostało.
ODPOWIEDZ