Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Pablusso

Odp: Football Manager

Post autor: Pablusso »

Az tak bardzo nie lubisz graczy Interu? Mowie tu o obecnych, realnych zawodnikach... Nawet jesli to jest sklad w 4 sezonie, to ladna rewolucja, zostawic 3 zawodnikow. I to tych najmlodszych.
Obrazek
sig by Orzeu
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

U mnie został Cesar, Lucio, Ranna, Wes i Eto'o(ławka). Ja zawsze po pierwszym sezonie wietrzę skład Interu :P
Obrazek
Serpente

Post autor: Serpente »

A jak wam się Destro rozwija ?
Obrazek
kolus

Post autor: kolus »

Nerazurro_ pisze: A jak wam się Destro rozwija ?
U mnie zwykle wychowankowie stanowią rezerowych, jakos nie mam talentu do rozwijania swoich zawodnikow. Wole kupic mlodego a juz dobrego.
Zawsze sie dziwie jak tak szybko potrafi ktos zmienic cala 11. Mi potrzeba zwykle kilku lat i sporo  ojro.
Nasir

Post autor: Nasir »

Powiem tak - Motta, Muntari, od razu out.
Julio Cesar - nagle zaczal szmaty puszczac a za 7 mln rocznie to jednak troche wiecej wymagam. potem bronil Viviano ale tez szalu nie bylo.
Maicon - man utd dawalo 30 mln wiec dlugo nie myslalem.
Lucio - zaczal takie bledy popelniac ze go posadzilem na kilka meczy, to wyskoczyl z fochem ze domaga sie transferu, wiec jak zechcial tak mial.
Samuel, Matrix, Zanetti zakonczyli kariery.
Chivu pogonilem bo tez straszne bledy popelnial.
Cambiasso po dwoch sezonach sprzedalem za dobre pieniadze
Santon zazyczyl sobie 7 mln za sezon wiec go pogonilem do Liverpoolu za 30 mln
Sneijder - tu byl ciezki przypadek. odkad oblalem Inter to nie przepadal za mna, nie wiem czemu. gral w kratke wiec do Man Utd do sprzedalem, ale mialem juz Thiago na jego miejsce, ktory od pierwszego meczu zachwycal
Eto'o - haha nic nie gral, marnowal stowe za stowa i bral 15 mln rocznie, wiec rozwiazalem z nim kontrakt
Milito - jakos po dwoch sezonach go sprzedalem za grosze do Lyonu i tez nic tam nie gral, teraz jest u mnie w sztabie
Pandev - od razu go pogonilem za 15 mln
Pazzini - bardzo duzo pilek marnowal, a potem jeszcze chcial 6 mln zarabiac wiec sprzedany

teraz moj najlepszy pilkarz czyli Sanchez zarabia 5 mln, Ranochia i Papadouplus po 4 mln, a reszta to jakies grosze.

Sancheza mi zaoferowali za 10 mln wiec z miejsca go bralem. pierwsze 3 sezony dobre, ciagle duzo pilek marnuje, nie moge go przekonac zeby zamiast strzelac to podawal. Ale teraz w 13 meczach 13 goli:D

Mariga jest mistrzem w srodku pola, najwiekszy procent odbiorow w serie A i LM. w dwoch finalach strzelaj zwycieskie bramki:D

Mam lekka obsesje na punkcie mlodych talentow, srednia mojej kadry to 22 lata.

Do kolus:

Nie trzeba wcale sporo ojro. Ja odkad prowadze Inter do dnia dzisiejszego jestem 80mln na plusie. Prosta zasada - tanio kupowac, drogo sprzedawac.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 15:29 przez Nasir, łącznie zmieniany 1 raz.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Zgadza się Mariga jest świetny, ale u mnie w 4 sezonie dalej pełni rolę zmiennika Cambiasso. Przywiązałem się do obecnych piłkarzy. Lucio przez pierwsze trzy lata był fenomenalny, teraz obniżył trochę loty, ale pełni rolę pierwszego zmiennika ŚO. Milito nawet się ostał u mnie, a kończy się 4 sezon i jeszcze ma kontrakt na jeszcze jeden rok. W Serie A strzela przynajmniej na sezon 5 bramek. Samuel już kończy karierę, ale daje mu pograć w łatwiejszych meczach i nie gra wcale gorzej od podstawowych zawodników. Santona mianowałem kapitanem, dostał po Zanettim nr 4.

Ja lubię ściągać doświadczonych graczy, początkiem 4 sezonu ściągnąłem Riquelme, obecnie 35l. Uczy młodszych zawodników zagrań i jest trequartista nr 2, zaraz po Coutinho. Ma już 10 asyst, a sezon trwa, tylko głupio zrobiłem, bo dałem mu kontrakt aż na 3 lata. Ściągnąłem też Xaviego, ale nie gra tak dobrze jak Riquelme i z nim nie przedłużę kontraktu.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 15:35 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
all in the game, yo, all in the game
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

W fm 10 Mariga u mnie miał w pierwszym sezonie Złotą Piłkę :). Gościu walił budy jak szalony, najlepszy zawodnik u mnie.

Składu dokładnie nie pamiętam bo dawno grałem :).
Pablusso

Nerazurro_ pisze: A jak wam się Destro rozwija ?
U mnie Destro rozwinal sie swietnie. W 3 sezonie mojego urzedowania w Interze przebil sie do podstawowej 11 i do konca walczyl o korone krola strzelcow. Awansowal tez do pierwszej reprezentacji, gdzie strzelal wiecej bramek niz mial rozegranych meczow. Teraz (sezon 2017) gra u mnie w Benevento, bo trener, ktory przyszedl po mnie do Interu w ogole na niego nie stawial, wiec za darmo po zakonczeniu kontraktu z checia zaakceptowal moja oferte. To samo z Cristiegiem. Swietnie sie rozwinal i gra pierwsze skrzypce w moim zespole.
Obrazek
sig by Orzeu
Blablarzynca
Kontakt:

U mnie Crisetig się połamał w meczu reprezentacji Włoch na który sam go powołałem. Dopiero co wchodził do mojego składu w Interze, ale wypadł na cały rok i musiałem się go pozbyć.
Balon

Post autor: Balon »

u mnie Destro ManU podprowadziło, i sluch zaginął.

U mnie rewelacją jest Vidal, chyba najlepszy srodkowy gry. Poza tym pozytywnie zaskoczył mnie Neymar, myslalem ze to tylko taka papierowa perełka, a tu niezle pogrywa.
Hazarda, ktory gra w kratkę sprzedałem do Realu za 50 mln.

Moj najgłupszy transfer to Rooney. Pomimo ze gra w miare dobrze kupilem go za 90 mln (w 4letnich ratach.)

Wraz z rokiem 2014 i 2015, koncza mi sie umowy gdzie doplacam do pensji (Dragone, Eto'o).

Julione, Maicon, Wes sa najlepszymi graczami fm na swoich pozycjach. Nie spotkałem jeszcze lepszych. Do tego Milito bajka, choć najlepszy prawdopodobnie jest Higuain z Realu. Co rok krol strzelców CL.

Sciągał ktoś Hulka i Bale?
Na poprzednim save kupiłem Bale, ale rewelacji na obronie nie było, troche lepiej na ofensywie. 
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
kolus

http://imageshack.us/photo/my-images/52/76635360.png/ a takie tam z dzisiaj :D Zauwazylem ze z czasem w grze pada coraz wiecej bramek bo nawet w jednym sezonie takich wynikow duzo mialem 6;6 8;4 10;1 i kilka takich jeszcze
Blablarzynca
Kontakt:

Mnie takie wyniki nie padają :)
Nasir

Ma ktos z was w skladzie Rodrigo Alborno? W mojej bazie danych wogole go nie ma, a czytalem ze niezly z niego grajek?
Czarson

Post autor: Czarson »

Ja właśnie zaczynam 2 sezon . Tak się zakończył w poprzednim sezonie Serie a.

Aktualny skład :

Aguero  Eto'o

Sneijder                    Douglas Costa

Cuchu  Motta

Il Capitano Samuel Lucio Maico
                  Julione

Ławka : Ranocchia , Nagatomo , Zapata , Stanko , Mariga , Lucchetti , Hazard , Pazzini i Bokila (newgen z Zambii ). Castellazzi , Materac i Cordoba już niestety nie maja szans na grę . Na wypożyczeniach Castaignos , Cou , Destro , Crisetig, Skjelbred i Santon . Cou i Castaignos trochę słabo mi się rozlosowali , na poprzednich  savach wyglądali lepiej .  Po sezonie przychodzi Neymar i Sissoko .

3 najlepszych w poprzednim sezonie :

Eto'o
Obrazek

Milito
Obrazek

Wesley za którego MU dawało mi 85mln €
Obrazek
kolus

jak ustawiacie zawodnikow zeby strzelali tyle bramek na sezon? jaksi trening czy jakies sugestie do nich jak maja gra? Posiadam zykle kilku strzelcow po 15-20 bramek w sezonie i ciekawi mnie jak to zmienic.
Blablarzynca
Kontakt:

Ja mam podobnie jak kolus. U mnie bramki rozchodzą się na kilku graczy i nie mam jakiegoś głównego strzelca. W ciągu 4 sezonów nikt u mnie nie przekroczył 20 bramek w Serie A. Może i by mi się udało, ale wprowadzam duże rotacje w składzie, przed każdym meczem LM w Serie A daje pograć rezerwowym.
and1
Kontakt:

Milito jest na starcie wart blisko (chyba) 20 baniek a Ty, po strzeleniu przez niego 42 goli tylko w lidze pogoniłeś go za 25 mln ?? Nie targowałeś się ??

Ja wprowadziłem spore zmiany od pierwszego sezonu, kupując młodych na raty. W 2 nie kupiłem nikogo a w 3 tylko Teveza i Mario w sumie za 38 mln. W składzie mam Ganso, Lamele, Alana Patricka, Tiago Alvesa, Alexa Sandro, Lucasa  i Hazarda. Na wypożyczeniu w Sportingu gra Lacina Traore. Destro, Cou i Santon rozwinęli się bardzo dobrze.
Obrazek
Czarson

Gdy go sprzedawałem był wart chyba 10mln i mocno mu fizyczne leciały . Więc postanowiłem , że tym dobrym sezonem godnie pożegna się z Interem .
Nasir

Ja wlasnie koncze 5 sezon. Nie wiem jak on to zrobil, ale Szczęsny nie puscil gola w 20!!! meczach serie A z rzedu. a w calym sezonie (do tej pory 33 mecze) puscil tylko 8 goli. chyba pierwszy raz mam taki przypadek
Czarson

Alborno nie ma u mnie w grze . A szczęsny ma PA -9 więc przy odrobinie szczęścia to po kilku sezonach jest to jeden z najlepszych GK na świecie .
zoniek

Post autor: zoniek »

U mnie też nie ma Alborno. Gram dopiero drugi sezon i do primavery wskoczył mi bardzo obiecujący młodzik - Adriano Colombini - jak Wam się sprawuje? Do młodzików kupiłem też gościa Jesus Diez. Ktoś z późniejszymi sezonami mógłby zobaczyć jak się rozwinął?

Jakiś czas temu dodałem patcha z największymi gwiazdami lat 80tych/90tych i tak o to mam takich zawodników w swojej drużynie :)
Pełna zawartość tego dodatku jest gdzieś na necie. Są w nim min Ronaldo, Roberto Carlos, Kluivert, Rivaldo, Romario, Dunga, Chilavert, Romario, Davids, Vieri czy nawet Zamorano - czyli sama śmietanka z czasów gdy się wychowywałem na piłce! Super opcja ściągnąć takiego grajka do siebie i poczuć ten klimat młodzieńczych lat ;) Co najlepsze, to są oni dość tanimi piłkarzami i nie będzie stanowiło problemu kupno takich perełek. Chociaż niekiedy nawet 4krotna oferta nie jest wystarczająca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

ooo dobry ten dodatek. Masz jakieś namiary na niego?
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
zoniek

http://www.centrumfm.org/plik-576,Legen ... ition.html

poprzez Scouta chciałem się dowiedzieć czegoś o Ronaldo (idol z młodzieńczych lat ;)) ale powiedział, że kibice odnoszą się do niego z pogardą, a sam Ronaldo nie był do końca pewien czy chce przechodzić do Interu. Ktoś miał taki przypadek? Komuś udało się jednak ściągnąć takiego zawodnika do klubu, czy to się nie opłaca i nie warto sobie tym głowy zawracać?
Pablusso

Nie przeszkadza Wam brak realizmu w tym dodatku? Jakos sobie nie wyobrazam, ze w moim zespole smiga Maradona czy Zamorano. Ciekawa sprawa z Rivaldo. Jeszcze nie skonczyl kariery i (przynajmniej w wersji 11.1.0) jest dostepny jako emeryt i przy okazji jako nastolatek... FAIL
Obrazek
sig by Orzeu
zoniek

Nie, nie przeszkadza.
Helton

Post autor: Helton »

a trener twente jest jako pilkarz i trener :D
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Kolega zgrał mi na pendrive'a FM11. Instalowało się go w trochę inny sposób, nie ważne w sumie jaki bo nie o to chodzi. Problem w tym, że włączając go czystego i zaznaczając język na polski, grę miałem po angielsku. Spatchowałem, grę miałem po polsku, ale prosi mnie o płytę o.O, wie kto co z tym zrobić?
and1
Kontakt:

Polecam wam gorąco wysyłać skałtów do krajów afrykańskich, nawet jeżeli nie mają wiedzy na temat tego regionu. Ja wyslalem Cauet'a i oto co znalazł.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Balon

Post autor: Balon »

u mnie znajduja tylko 1,2 gwiazdkowych ludzi. i to nie wina scauta\
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
VVujek

Post autor: VVujek »

Mam problem nie mogę rozegrać  żadnego meczu (gdy tylko dochodzi do meczu wyskakuje błąd)

XML parsing error: not well-formed (invalid token) at line 1 of floating_league_table_state_changed.xml
ODPOWIEDZ