Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Serpente

Odp: Football Manager

Post autor: Serpente »

Sampdoria u mnie średnio,trzyma się gdzieś koło 7 miejsca przeważnie,choć na ich terenie zawsze mi ciężko idzie :P Te zachwiania formy też mnie wkurzają niesamowicie,przykładowo Pazzini w ciągu ostatnich 3 meczy strzelił 5-6 goli (już nie pamiętam dokładnie) a w następnym meczu nie trafiał na pustą albo marnował takie setki że szkoda gadać.

Pablusso pisze: Tymi druzynami, ktore wymieniles gra sie dokladnie tak samo jak Interem.
Hmmm...no nie wiem,mi się gra lepiej Interem,tzn. więcej jest roboty,grałem trochę Realem i....nic ciekawego,mam kasy jak lodu,kupuje kogo chcę,wygrywam co chcę... A Inter z kolei ma już stary skład a więc jest jakaś zajawka żeby stworzyć na nowo dream-team z nowych piłkarzy,odbudować klub itd. Co do tych beznadziejnych transferów to...każdy je robi,od Realu po Chelsea kończąc na City,sprowadzają średnich piłkarzy za duże sumki,czasami kupią cracka ale rzadko. Milan u mnie grał totalną padakę,też nie łapał się do LM ani do LE ( :lol:) ale zrobiłem mały trick,wziąłem sobie urlop w Interze na jeden sezon,objąłem Milan i trochę ich odbudowałem (żeby było ciekawiej i szybciej doprowadzić Serie A do 1 miejsca w rankingu),poukładałem ich,sprowadziłem piłkarzy,rozbudowałem szkółkę,ogarnąłem taktykę i teraz grają jak należy,3 miejsce to minimum i teraz walczę z nimi i Juve do ostatniej kolejki o majstra  :P
Pablusso pisze: Denerwuje mnie tez to, ze jesli chodzi o newgeny dostaje je w jakis dziwny osowy sposob w zaleznosci od panstw, ktore wybieram. Mam grywalne np. Wlochy, Francje, Hiszpanie i Anglie, a jak sobie po sezonie szukam jakichs ciekawych juniorow to, 75% z nich sa to Francuzi lub grajacy we Francji. Bardzo ciezko znalezc fajnego newgena we Wloszech np.
U mnie na początku było ciężko o Włochów,teraz gdy zrobiłem z Serie A prawie najlepszą ligę (trochę mi brakuje aby wyprzedzić Anglików) i coraz więcej młodych talentów pojawia się w szkółkach,ale ogólnie to ciężko trafić na jakiegoś wymiatającego newgena,teraz pojawiło mi się dwóch takich,scoutci/trenerzy przedstawili mi raport i oceniają ich na 4,5/5 gwiazdki,więc będę miał na nich oko i postaram się zrobić z nich cracków ; ))
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Cała włoska ekipa kaleczy w FM'ie. Ja właśnie zacząłem nowy sezon na RUT Update na 1 września. Wcześniej dotrwałem do 2021 i MŚ wygrywały potęgi pokroju Kolumbii, czy Norwegi(?). Podczas gdy Włosi odpadali w pierwszej fazie pucharowej. Z resztą w LM to samo. Prócz mnie żadna inna włoska ekipa nie potrafiła wygrać ani LM ani LE.
Obrazek
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Mam problem z moim fm. Kiedy gram jakimś klubem z Włoskiej ligi wszystko jest dobrze ale ostatnio wybrałem Newcastle i chciałem pograć troche w Angielskiej i tu pojawił się probem. Rozegrałem z cztery sparingi i wszystko było normalnie ale przyszedł czas na lige i nie moge rozegrać ani jednego meczu bo za każdym razem gdy powinien się rozpocząć mecz gra się zawiesza i nic sie nie dzieje. Czekałem ostatnio prawie godzine aż mecz się wczyta ale nic z tego. Kiedy grałem Interem miałem ten sam problem ale tylko w LM że jak trafiałem na Real, Manchester United czy inny większy klub to też się zawieszało.

Miał ktoś podobny problem kiedyś ? Może jakiegoś patcha powinienem pobrać ? Gry nie zainstaluje raz jeszcze bo nie mam instalki więc to odpada.

Edit: Nie mam żadnych dodatków. Tak jak pobrałem gre z torrentów tak gram.
Ostatnio zmieniony 3 paź 2011, 19:08 przez ElPolako, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Może masz jakieś dodatki, które się ze sobą gryzą?
Czarson

Post autor: Czarson »

Zainstaluj sobie patcha 11.3 jeśli chcesz on eliminuje masę błędów .
ElPolako

Post autor: ElPolako »

No właśnie wczoraj poczytałem troche, pobrałem go, zainstalowałem i gra śmiga już dobrze.
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Niedługo nowy FM :) chyba zagram Anży Machaczkała, może być ciekawie.
all in the game, yo, all in the game
lena182

Post autor: lena182 »

ja potwierdzam że najfajniej się gra interem. to budowanie nowej potęgi jest najlepsze. niestety po jakimś czasie kiedy w składzie nie ma juz tych najbardziej ulubionych to gra przestaje mi się podobać... wtedy zaczynam nową karierę i tak sobie pogram 3 sezony Lazio, 3 atalantą, 3 como, 4 wisłą 3 lechem w miedzy czasie zawsze zaczynam od nowa grać Interem i tak w kółko :P mój rekord to o ile dobrze pamiętam to 11 sezonów w interze ;D tyle trwała moja najdłuzsza gra... w FM-ie 2010 :P

aaa... teraz znów zacząłem od nowa grac interem ;) ze wszystkiego najbardziej denerwujące jest to własnie że inne drużyny nie chcą kupować moich grajków... wolą kupić kogoś gorszego ale minimalnie tańszego. problemem też są roszczenia niektórych graczy takich jak Pandev suazo motta... Ci goscie nie raz mi już swój transfer zablokowali :P
Ostatnio zmieniony 4 paź 2011, 17:58 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Czarson

Ile spotkań zdołał rozegrać u was Zanetti ? U mnie ta liczba zatrzymała się na 595 występach w lidze.
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Ja przyznaje się, że grałem pod Zanettiego. W lidze tylko dla Interu rozegrał 610 spotkań, a ogółem także tylko dla Interu - 859. Pobije to ktoś ? :)
all in the game, yo, all in the game
Excubitor

Post autor: Excubitor »

Jak włączę FMa, to sprawdzę, ale pewnie mam zbliżony wynik.

W tej chwili gram w FMa 11, też po kilku sezonach nudzi mi się gra samym Interem, dlatego zazwyczaj robię kolejnego menagera i gram jakimś Rodengo, czy czymś innym tego typu, co kilka sezonów zmieniając kluby na lepsze.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2011, 19:33 przez Excubitor, łącznie zmieniany 1 raz.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja w FM 10 w roku 2012 podpisałem z nim kontrakt do 2015, ciekawe czy dotrzyma. Umiejętności mu spadły dramatycznie szybko, w każdym meczu jest najsłabszym ogniwem i zachowuje się jak amator np. podaje do bramkarza przy wysokim pressingu (tu: mecz z Lechem u siebie), napastnik przecina i strzela gola.
Excubitor

U mnie jednak słabo 601/640?!, albo coś źle policzyłem. W Pucharze dawałem młodym pograć, a na wszelkiego rodzaju środowe mecze był zbyt zmęczony.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Jak wam się podoba nowy FM ?? :D Mi szczerze mówiąc bardzo :) Świetny nowy widok profilu zawodnika, kapitalna kamerka reżyserska, raporty scoutów :D W sumie dla mnie Demko jak zwykle służy do testowania taktyki itp. aczkolwiek gra się wyśmienicie. Za tydzień zamówię Pre-Order przez STEAM bo w tym roku gra jest warta swojej ceny :D

Co do kamerki :d

Obrazek

I moje dwa nowe nabytki :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Czarson

Fajnie to wygląda , ja właśnie pobieram demo .
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Excubitor pisze: U mnie jednak słabo 601/640?!, albo coś źle policzyłem. W Pucharze dawałem młodym pograć, a na wszelkiego rodzaju środowe mecze był zbyt zmęczony.
Dlatego ta gra to tylko gra i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością  :-D Forza Javier!  :-D
lena182

kto już ma i gra? ;)
Obrazek
Excubitor

Podoba mi się takie przedstawienie profilu gracza. Kupię za jakieś 2-3 miesiące, bo na razie z kasą słabo, a w drodze jeszcze Assassin's Creed.
dolin123

Post autor: dolin123 »

Witam dzis zakupielm Football Manager 2012 ale nie podoba mi sie jesli jest ktos chetny to mu sprzedam gre. Kupilem ja dzis w empiku za 129,99. Jesli znajdzie sie ktos chetny do kupna prosze o PW
Chronos

Post autor: Chronos »

Tradycyjnie nowy FM i od razu już pierwsze błędy gry.
http://www.cmrev.com/newsroom/wiadomosc ... zatki.html
sampam

Post autor: sampam »

Oczywiscie mam nowego FM-a (ze steama) i trudno zeby mi sie nie podobal:D Wiadomo, ze zmiany sa raczej kosmetyczne, a nie rewolucyjne, ale co tam! Przyjemnosc z prowadzenia druzyny jest niebywala:) Oczywiscie od razu przyczepilem sie do statystyk, bo podobno najlepszy prawy obronca Bundesligi jest jednak wyraznie slabszy od Lahma... :brawo:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2011, 20:35 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
lena182

instaluje się... :D że też ja wczoraj nie miałem czasu, ale przy narzeczonej to ciężko by mi było ukryć podekscytowanie a ona na pewno by nie była zadowolona że mam nowszą wersję chyba najlepszego komputerowego czasopochłaniacza ;)

ciekawe jak ten problem z bramkarzami rozwiążą...

Powiem wam ze posiadanie aktualnych składów bardzo mnie nakręca :D nasuwa mi się tylko jedno pytanko...co teraz ze "starym" dobrym i zasłużonym FM-em 2011?

no to testujemy ;)
Obrazek
lena182

no po dwóch rozegranych meczach powiem wam że poza ogólna kosmetyka/wyglądem to przede wszystkim rozmowy motywacyjne uległy zmianie... tzn teksty są te same praktycznie. różnica jest taka że po wygłoszeniu gadki ogólnej nie możesz już zmienić wyboru. zawodnicy reagują automatycznie. jest to fajne ale i niebezpieczne :P dobre jest to że wiemy jak zareagowali i jak coś źle  powiedzieliśmy to mamy szansę to odkręcić... albo jeszcze bardziej popsuć :P tu też mamy jedną szansę wyboru ;)
tak czy inaczej należy się do tego teraz bardziej przyłożyć ;)
zacząłem Interem i powiem wam że twórcy gry nie poznali się na naszych nowych nabytkach Alvarezie i Jonatahanie którzy są raczej słabi ;) poza tym Inter to Inter...
gra wygląda ładniej a statystyki lepiej i sprawiają wrażenie dokładniejszych ale w zasadzie jest to samo. ;)
teraz czas iść do pracy :D
Obrazek
dolin123

Jak wam idzie gra w nowego Footballa?
Ja dopiero wygralem mecz po dogrywce z milanem o SPW
Moje transfery to tylko wypozyczenie Thiago z barcy
dani7

Post autor: dani7 »

Z Genoą po 32 kolejkach zajmuję 4 miejsce w lidze z realnymi szansami na wicemistrza Włoch. Tak jak przedmówca wypożyczyłem Thiago z Barcy, ale bardzo szybko się na nim zawiodłem. Gram ustawieniem 4-1-3-2. Najmocniejszą formacją jest pomoc, gdzie Constant, Veloso i Kucka świetnie nawzajem się uzupełniają. Pozyskałem także Ceccarelliego z Ceseny, wypożyczyłem Pogrebnyaka, który także odwala ładną robotę z Pratto w moim ataku. Palacio pełni rolę rezerwowego, ale jest to bardzo pożyteczny zawodnik dla mojego zespołu (korzystam z niego praktycznie w każdym kolejnym meczu, jeśli tylko jest zdolny do gry). W bramce mam pewnego Freya, a obrona z Granqvistem na czele także nie popełnia większych błędów. Ponadto w styczniu ściągnąłem do siebie Machedę (rzecz jasna wypożyczenie), ale jest to bardziej uzupełnienie kadry.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2011, 16:50 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
lena182

gram Interem jak już pisałem, gra się w miarę dobrze... nawet co do alvareza to odwołuję bo chłopak gra dobrze! strzela ważne bramki... często wychodzi nawet w pierwszym składzie... ale dlaczego? bo mam totalna plagę kontuzji... szczególnie w linii pomocy... jak dla mnie albo twórcy coś mocno pozmieniali albo chcieli bardzo odwzorować realia w Interze Mediolan...
jestem po 14 kolejkach Serie A właśnie wygrałem 0-2 z Napoli. mam 36 ptk. i 2 kolejki temu wróciłem na fotel lidera po meczu z Napoli mam dwie nowe kontuzje na szczęście krótkie Poli (3 dni) i Cambiasso (2 tyg.) poza tym do składu wraca Wes i Cuthinio po 2 miechach przerwy... ale... z linii pomocy kontuzji nie miał tylko muntarii i chyba moim błędem jest że się z nim pokłóciłem i PSG się zgłosiło po chłopaka. bo tak to każdy już się musiał leczyc... Wes Couthinio Motta x2 Cambiasso x3 Poli x2 obi x2 stankovic x2 Alvarez x2 w ataku tylko Milito i teraz Luc przez 3 miechy a w obronie Maicon i Ranocchia no i Cesar na bramce x2. ale co jest najbardziej frustrujące w tych urazach to to że w trakcie 20 meczów (liga, LM i PE) gdzieś tak z 6 razy zawodnika musiałem zmienić już po 5 minutach. do tego po pierwszej połowie zostawała mi często tylko jedna zmiana... a może 5 razy udało mi się zmienić grajka w okolicy 70 minuty... większość to zmiany wymuszone kontuzjami :( zbyt to realistyczne :P dodam że bardzo pilnuje formy i jak ktoś ma mniej niż 95% to wystawiam kogoś innego...
a ogólnie Forlan gra czasem bardzo dobrze (3 bramki z Catanią-4 miejsce) a czasem bardzo źle (kilka razy ocena poniżej 6,0)... Milito z reguły gra słabo i już nie gra w pierwszym składzie(3 bramki). Zaratte i Pazzo dość dobrze ale i tak najlepsza jest obrona...Ranocchia i Lucio +Maicon i Zanetti lub Nagatomo ;)

aha w superpucharze Włoch Wes wpakował bardzo ładną bramkę z wolnego :D potem jeszcze alvarez i skończyło się ładnie 2-0 w Pekinie ;)

uff... ale się spisałem :P
Ostatnio zmieniony 29 paź 2011, 16:52 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
dolin123

Ustawienie mojego Interu
              J. Cesar
Maicon-Samuel-Ranaocchia-Zanetti
    Alvarez-Cambiasso-Coutinho
                Sneijder
            Forlan-Pazzini

Transfery:
Sprzedalem Lucio za 17 mln euro do Man City
Ściaglem tylko Thiago z Barcy (wypozyczenie)
Jak widac nikogo nie kupilem, nie za dobrze mi idzie w lidze..;/
Jarzabek

Post autor: Jarzabek »

Co znaczy idzie słabo? Mało bramek? Dużo straconych? Mała skuteczność napastników? Mało strzałów? Przeanalizuj problemy i wtedy się znajdzie jakieś rozwiązanei ;) Może taktyka zła?

Dani7 możesz pokazać cały swój wyjściowy skład? Wygląda ciekawie to co piszesz :)

Ja na razie z braku kasy tylko w demo gram, więc każdą drużyną równo pół sezonu rozegrane ;):
1. Malaga 4 miejsce w lidze z dużą szansą na poprawienie tego wyniku w drugiej części sezonu ;)
2. Melbourne Heart FC długo liderowałem i dwie kolejki temu spadłem na 3, ale tutaj postawiłem na rozwój klubu i wydając 93 tys na transfery zarobiłem z nich 1,5 mln funtow
3. Man City - a tak żeby się pobawić ;) 1 miejsce, ale tu raczej nie ma innej opcji, bo mają tak przesadzony skład, że masakra
4. Anżi, ze względu na Samuela ;) 2 miejsce, ale mam 1 mecz mniej i stratę 3 pkt ;) Eto ciągnie tą drużynę, ale ogólnie skład mają niezły plus sporo kasy, a że nigdy w Rosji nie grałem to całkiem fajna sprawa ;)
5. Perugia, 1 miejsce, mega łatwo się gra, bo mają najlepszy skład w lidze, ale objąłem po to by zdobyć scudetto za kilka lat ;) Dodam, że aktualnie są w serie C2/B
6. No i w końcu Inter :) Superpuchar mój (3-2), z grupy w LM z pierwszego miejsca (Man City, Dortmund, Zenit), liga 2 miejsce, jeden mecz mniej i 2 pkt straty.
Postawiłem na 4-2-2-2, gdzie jeden ze środkowych pomocników ma defensywne zadania, drugi ofensywne, a skrzydłowi i boczni obrońcy bardzo ofensywnie grają.
Transferów sporo;)
Out:Motta (7,5),Milito (10), Muntari (2,1, Chivu (zwolniony :P), reszta  jakieś wypożyczenia itp juniorów
In:Andre Ayew (11,25), polecam go każdemu, jest mega, w pozostałych karierach kupował go głównie Arsenal, ale zawsze jest gwiazdą, lepszy niż Sneijder :P; Graner (4,4); Di Natale (8,25) - super gra!; Zarate wykupiony za 15. Reszta kupiona w styczniu więc nie wiem o nich jeszcze nic:Souleymane Coulibaly (1,8); Schelotto (2,4); Javier Saviola (3,1); Yaya Sanogo (2,8)
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 12:01 przez Jarzabek, łącznie zmieniany 1 raz.
dolin123

2 pkt po 3 meczach, 5 bramek straconych, 4 strzelone( w tym 3 w jedynm meczu) mam duzo strzalow na bramke, dosc wysoka note maja napastnicy tylko brakuje im skutecznosci
Po prostu zaczolem grac jak nasz kochany Inter...
Jarzabek

Post autor: Jarzabek »

W ustawieniach indywidualnych ustaw wszystkim jak najmniej strzałów z dystansu zostaw tylko średnio ofensywnemu pomocnikowi. Możesz grać więcej z kontry. W ataku raczej sprawdza się kombinacja jeden snajper, jeden napastnik potrafiący się cofnąć po piłkę, daj Pazziniemu polecenia jak najbardziej ofensywne, lis pola karnego, zaś Forlanowi trochę bardziej napastnika kompletnego czy defensywnego. Spróbuj też zmienić ustawienie pomocnikow. Postaw na skrzydłowych albo np dwóm z tej trójki daj ofensywne zadania. Możesz też ustawić wysoki pressing zawodnikom ofensywnym, bo czasem to daje 100 procentowe sytuacje przy błędzie obrony. Musiałbyś dokładnie przeanalizować statystyki i po prostu obejrzeć kilka akcji i zastanowić się gdzie brakuje jakiegoś piłkarza i co jest nie tak.

Pamiętaj też, że 3 mecze to nie koniec świata, ja np mam bardzo często słaby początek sezonu mimo intensywnych przygotowań.

Dużo bramek tracisz. Dobierz tak obrońców by była taka zależność, że szybka obrona - wysunięta linia grająca na spalone. Wolna, dobrze grająca głową obrona - cofnięta linia bez spalonych.
PS. U mnie na lewej cuda robi Nagatomo ;)
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 12:29 przez Jarzabek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ