Przyszedł czas na pierwszy wywiad
1.Od kiedy i dlaczego interesujesz się włoską piłką a przede wszystkim skąd tak duża wiedza na ten temat (szczegóły)? [El_Chino]
Ogólnie piłką zacząłem interesować się późno, w wieku 12 lat. jednym z pierwszych meczów jakie obejrzałem był pojedynek Interu z ManU w ćwierćfinale LM'99. Mimo porażki, spodobała mi się nazwa drużyny, barwy. W rewanżu grał już Ronaldo, którego kojarzyłem z MŚ we Francji. Podobał się też stadion, kibice, gwiazdy w zespole, walka do ostatniej minuty... i od tej pory śledziłem wyniki Interu, jak i całej Serie A. Zainteresowanie rosło, a ja starałem się czytać wszystko co z Serie A było związane. pamiętam taki magazyn (Football world?), w której był kilkustronicowy dodatek 'Mondo Calcio', pamiętam, ze kupowałem 'Calcio 2000', mimo że nie umiałem włoskiego

. W każdym razie było tam dużo statystyk, ciekawostek itp. A wraz z rokiem 2001 nastała dla mnie era internetu, co bardzo ułatwiło szukanie informacji. Od początku czytałem serwisy o Interze, udzielałem się na stronach włoskich klubów, sam przez półtorej roku prowadziłem, nawet popularną, stronę o Interze. Szukałem do niej informacji, ciekawostek, itp. a jako, że mam tendencję do zapamiętywania szczegółów, trochę wiedzy wyniosłem. Ogólnie to do dzisiaj, chociaż już mniej, staram sie czytać wszystko co związane z Interem i Serie A, a także niższymi ligami... no i też muszę dodać, że ogólnie lubię Włochy
4.Od ilu lat i z jakiego konkretnego powodu Inter?
ups, chyba odpowiedziałem na to w poprzednim pytaniu
2 Napisz kilka zdań o sobie. Ile masz lat, czy pracujesz, mieszkasz sam czy z rodzicami, masz dziewczynę /żonę /chłopaka ?
No więc nazywam się Bartek, mieszkam w Gdyni, mam 18 lat, chodzę do klasy maturalnej. Interesuję się piłką, astronomią, językami obcymi, kiedyś też komputerami. Praca dopiero przede mną, narazie mam zamiar dostać się na studia, najlepiej na UG. Chociaż niedawno załatwiłem sobie pracę sezonową na sierpień/wrzesień. Mieszkam oczywiście z rodzicami. A jeśli chodzi o dziewczynę, to jestem obecnie 'wolnym strzelcem'

, więc wszystkie fanki Interu i nie tylko, droga wolna
3.Czy gdybyś miał okazje zemścić się na swojej polonistce, zrobiłbyś to?
Z natury nie jestem człowiekiem mściwym, a w tym wypadku nie miałbym raczej za co

Co najwyżej oduczyłbym jej tych kretyńskich wstawek typu 'stricte', 'swoiście', 'ad hoc', 'li tylko', 'śywietnie' itp
5.Co musisz osiągnąć w życiu, aby móc sobie powiedzieć, że czujesz się spełniony?
Jak to już ktoś kiedyś napisał: w czasie finału Ligi Mistrzów zasiąść na loży VIPów obok Massimo Morattiego i usłyszeć 'Bart, wolisz kubańskie czy dominikańskie?'
6.Jakie jest twoje największe marzenie (poza piłkarskie)?
Znaleźć jakąś fajną pracę, ogólnie mieć szczęście w życiu. Ale nie snuję jakichś wielkich planów, nie mam jakichś wielkich marzeń, albowiem [i tutaj wstaw moje motto z działu redakcja]