IO: Pekin 2008

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Woo-cash
Kontakt:

IO: Pekin 2008

Post autor: Woo-cash »

Wczoraj miało miejsce oficjalne zapalenie znicza a co za tym idzie otwarcie XXIX letnich nowożytnych IO w Pekinie. Olimpiada w Chinach niesie za sobą wiele kontrowersji a najważniejszą z nich jest na pewno sprawa Tybetu.
Jak uważacie ile Polacy zdobędą medali? Już w pierwszym dniu rozdano pierwsze medale:
Chiny 1 0 0
Czechy 1 0 0
Rosja 0 1 0
Turcja 0 1 0
Tajwan 0 0 1
Chorwacja 0 0 1
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Lamatico
Kontakt:

Odp: IO: Pekin 2008

Post autor: Lamatico »

Hmm Polacy i medale? Szansa jest w Kusznierewicza i Zyckiego (nie jestem pewiem czy ten drugi sie tak nazywa:P), pływanie może prznieść jakies krążki...

Ja właśnie przed chwilą skończyłem oglądac mecz Polska Kuba w żeńskiej siatkówce. Niestety nasze reprezentantki przegrały 3-1, mimo że prowadzily 1-0. Brakowało jakby siły i dynamiki naszym dziewczynom. Jutro chyba gdzies około 15:00 męska siatkowka Polska Niemcy czy jakoś tak :P
Darek

Post autor: Darek »

Siatkarki oglądałem chwilę ale nie zachwyciły. Za to pasjonująca była końcówka wyścigu kolarskiego, szkoda że nie wygrał Cancellara który na samym końcu tak ładnie wszystkich doganiał.
Szukałem na necie jakiegoś programu żeby wiedzieć co gdzie kiedy i chyba najlepszy jest ten na wp :

http://www.pekin.wp.pl/kat,1017979,wid, ... omosc.html

Dzisiaj już chyba nie wiele będzie się działo oprócz występu kilku naszych pływaków na basenie, a jutro jak na razie przewiduje pooglądać mecz w kosza Chiny-USA co do reszty to się jeszcze zobaczy
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Lamatico
Kontakt:

Hehe Darku to ja w bardziej tradycyjny sposób będę sprawdzał co gdzie i kiedy będzie w TV. Kupiłem sobie dziennik łodzki z programem TV  :lol3: Leży na stoliku w salonie :P
Lamatico
Kontakt:

Dziś dwa trumfu dwóch naszych zespołów. Piłkarze ręczni łatwo wygrali 33-? (chyba cos 20/22). Chiny grały słabo teraz przeprawa z mocnymi Hiszpanami.

Siatkarze 3-0 z Niemcami. Ładny mecz zacięta druga partia, pochwały dla Kadziewicza. Teraz już będzie coraz trudniej... Cieszy, że widac chęć do gry siatkarzy...

Do finały z 3 rezultatem awansował Leszek Blanik w tych skokach:D

Pływacy zawodzą ...
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Wygrali do 19:D Martwi mnie, że pływacy, którzy tak wiele zdobywali dla Polski medali teraz kompletnie nie dają rady. Jak to dziś usłyszalem w jakims studiu na tvp, Polska te 4 lata przespala a reszta świata odjeżdża coraz bardziej i już niedługo być może nie będziemy w stanie ich dogonić.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Lamatico
Kontakt:

Hmm wczoraj w nocy oglądałem jakies studio i mówili, że to wina kostiumów, nasi mają inny od np. Amerykanów, które tworzone były z porozumieniem z NASA...
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Tak to by mogli gadac, jak nasi przygrywaliby w finalach. Ale jak np. rekord Polski Zuzanny Mazurek dal zaledwie 36 miejsce to musi cos byc nie tak. Ale jeszcze nie wszystko stracone. Jeszcze jedno na temat plywania. Ciekawie zapowiada sie walka Phelpsa, ktory chce pobic rekord igrzysk zdobywajac 8 zlotych medali.
Ulis

Post autor: Ulis »

Nie no Ja jestem pod wrażeniem Phelpsa.. Przegina koleś.. oglądałem dzisiaj mecz Złotek i zawiodłem się strasznie;/ tyle piłek nieskończonych ze masakra.. Polska z Hiszpanią przedwczoraj też spowodowała że karpia walnąłem, gdy prowadzili 25-21 i przegrali.. ;\ Ogólnie max 3 medale dla nas to będzie sukces.
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Dzisiaj obudziłem sie z nadzieją ze bedzie wreszcie medal ale Otylia byla na tym pechowym 4 miejscu. Teraz liczę juz tylko na siatkarzy bądź szczypiornistów.
Wlasnie prze chwilą zakończl sie mecz siatkarzy którzy po pięknym emocjonującym spotkaniu pokonali Serbię 3:1.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
dzielik

Post autor: dzielik »

Z 5 na pewno wyjdziemy, choć jeden złoty medal patrząc na dotychczasową postawę naszych reprezentantów będzie sukcesem. Chyba największe szanse ma czwórka kajakarzy, nie wiem jak tam się sprawa ma z podnoszeniem ciężarów i przeciwnikami Szymona Kołeckiego, ale tam pewnie znowu jakiś Chińczyk wyskoczy. Na złoto u lekkoatletów zbytnio nie liczę. Niespodziankę (biorąc pod uwagę ostatnie występy) mogą rzeczywiście sprawić siatkarze.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Lamatico
Kontakt:

Ja tych siatkarzy ogladam i jestem pełen optymizmu, ze to oni podobnie jak na MŚ pokażą że maja swoją wartość. Przed nimi najwazniejsze sprawdziany - Rosja, Brazylia. Dotychczasowi rywale byli słabsi. Serbowie bez zwicięstwa to dziwne jak dla mnie, brak im doswidczenia...

Jedyna dyscyplina to ta siatkówka ktora ogladam regularnie...
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Wlasnie przed chwila ogladalem walke o 3 miejsce w judo.Nasz zawdonik Przemyslaw Matyjaszek przegral ta walke 110-1.
Kolejna szansa uciekla...
Natomiast dzisiaj kolejna wygrana siatkarzy.Kolejny dobry mecz naszych siatkarzy,wygrali z druzyna na pewno lepsza niz Niemcy i Egipt ale nie lepsza niz Brazylia czy Rosja i z niecierpliowscia czekam na mecze z tymi druzynami.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2008, 14:38 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Woo-cash
Kontakt:

Również oglądałem to walkę w judo. No cóż było dużo chęci a skończyło się jak zawsze czyli bez medalu. Jedyna nadzieja może być w siatkarzach którzy jeszcze jako tako prezentują się na tych igrzyskach.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

spokojnie,jeszcze mamy lekkoatletow.chyba,ze cos przespalem i nie wiem,ze jest po zawodach?
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
dzielik

Post autor: dzielik »

Dzisiaj najbliżej był Matyjaszek, mógł sprawić naprawdę miłą niespodziankę. Liczyłem na niego tym mocniej, że na co dzień mieszka i trenuje w Bytomiu...Bardzo liczyłem też na nasz debel Fyrstenberga i Matkowskiego. Po raz kolejny zabrakło niewiele. Trzymałem też kciuki za tenisistki stołowe, choć one nawet gdyby pokonały Rumunki, brązu by raczej nie zdobyły. Znowu było blisko szczęścia... Z szans poza lekkoatletycznych zostają nam chyba już tylko Bartosz Kizierowski (będzie ciężko), florecistki, Leszek Blanik, czwórka kajakarska i Szymon Kołecki. Może, może siatkarze i piłkarze ręczni. Tak jak pisałem wcześniej w lekkoatletów za bardzo nie wierzę, może Monika Pyrek i Mariusz Plawgo coś zdobędą, chyba, że o jakimś murowanym faworycie zapomniałem.

Dzisiaj naprawdę liczyłem na medal, no ale znowu nici:(
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Woo-cash
Kontakt:

Warto też wspomnieć że medalu nie zdobędzie najlepszy tenisista Roger Federer który odpadł w ćwierćfinale z Amerykaninem Jamesem Blake'm.
Jeremy

kcp_wwa pisze: spokojnie,jeszcze mamy lekkoatletow.chyba,ze cos przespalem i nie wiem,ze jest po zawodach?
Jeszcze lekkoatletyka sie nie rozpoczela.Jesli sie nie myle to start juz jutro ale nie jestem pewien.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Całe ta olimpiada  to oszukaństwo. Chińczycy koksują swoich zawodników(oczywiście żaden test dopingowy tego nie wykryje bo wiadomo kto bada te testy) . Przykład: chinka która pobiła rekord w pływaniu (dokładnie nie wiem na jakim dystansie) choc wzieła sie z nikąd a rekord pobiła o 1,5 sekundy, chociaż nigdy nie startowała w żadnych zawodach. Dlatego od dzis zaczynam bojkot igrzysk w Pekinie. I nie z powodu Tybetu bo nie mieszam polityki do sportu ale z powodu oszukaństwa chińczyków którzy robią wszystko by pokazać że są najlepsi. Bede ogladał juz tylko siatkarzy bo oni jedyni pokazują cos dobrego.
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Cny

Post autor: Cny »

Ta chinka ( a dokładnie dwie) płwyają na 200 m st. motylkowym, czyli tak jak Otylia ;) No i też mi to wygląda trochę podejrzanie. Popatrz na to z drugiej strony. W jakich dyscyplinach Chińczycy zdobywają medale?? Strzelectwo, podnoszenie ciężarów. To są dyscypilny niszowe. Natomiast w pływaniu (teraz zaistnieli trochę), lekkoatletyce, czy grach drużynowych praktycznie się nie liczą. Trzeba poczekać aż zacznie się lekkaatletyka to USA powinni zacząć ostro gonić.

Ale mamy pierwszy medal :) Jeszcze niewiadomo, czy złoty, czy srebrny, ale przynajmniej jest. No i ja liczę na Majewskiego w pchnięciu kulą, bo przypuszczałem, że on zdobędzie pierwszy medal, ale szpadziści sprawili miłą niespodziankę.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2008, 13:16 przez Cny, łącznie zmieniany 1 raz.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Dzis chinka w dwuboju robila cuda,rekord olimpijski,a potem wylaczylem,bo sie wk..wilem. Jej powinni zbadac plec,a nie sama krew,bo patrzac na nia mialem watpliwosci,czy to nie pomylka,ze facet startuje z kobietami. Czemu sie dziwic,w tamtym panstwie dzieci z talentem zabiera sie z domow i wywozi do obozow treningowych,gdzie pol zycia byly przygotowywane na te wlasnie Igrzyska. I kto wie,co jeszcze sie im robi dla lepszych efektow.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Cny

Post autor: Cny »

Ostatnmio był genialny reportaż w TVP1 w wiadomościach. O pewnej Niemce, która kiedyś pchała kulą. NRD-owcy dawali jej testosteron i teraz jest facetem ;/ Na prawdę żal jak się ogląda coś takiego, bo zniszczyli kobiecie życie dla medalu :(
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Po tygodniu oczekiwań wreszcie mamy medal. Nasi szpadziści oby rozpoczęli dobra passę. Jeszcze nie wiadomo jakiego koloru bedzie ten krążek, bo jeszcze nie rozstrzygnął sie finał.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Szpadziści srebro a Majewski w pchnięciu kulą złoto. Nie dał szans rywalom i z wynikiem 21,51 m wygrał w cuglach :-D :-D Nareszcie się otworzył ten worek z medalami. Bo miałem już wątpliwości co do naszej ekipy. Oby tak dalej :-)
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Lamatico
Kontakt:

Piekny konkurs Majewskiego. Calkiem przypadkiem oglądałem... Brawo pokonał o blisko pół metra drugiego zawodnika, oby tak dalej...
Woo-cash
Kontakt:

Cny pisze: Ostatnmio był genialny reportaż w TVP1 w wiadomościach. O pewnej Niemce, która kiedyś pchała kulą. NRD-owcy dawali jej testosteron i teraz jest facetem ;/ Na prawdę żal jak się ogląda coś takiego, bo zniszczyli kobiecie życie dla medalu :(
Również oglądałem ten program. A ciekawe co robią z tymi Chińczykami? Ale mniejsza z nimi najważniejsze że wreszcie zdobyliśmy jakieś medale w Pekinie. Oby tylko na tych dwóch się nie skończyło.
Lamatico
Kontakt:

Chciałem przypomnieć wszystkim fanom siatkówki, ze dzisiaj bodaj o 14:00 czasu 'polskiego' zaczyna się mecz z Brazylią, Brazylią, która przegrała z Rosją. Zwycięstwo w tym meczu daje nam pewne 2 miejsce w grupie. Osobiście jestem pełen optymizmu przed tym spotkaniem. Będzie bardzo cieżko, bo przeciwnik to MIstrzowie Olimpijscy. Mimo, ze ostatnio nie sa w wyborowej formie nadal moga wgrać każdy mecz,... czekam z niecierpliwością...
Jeremy

No i dzisiaj juz trzy medale.Jeden zloty (wioslarska konkurencja czworki podwojnej),srebrny(wioslarska konkurencja czworki bez sternika wagi lekkiej) i brazowy (Agnieszka Wieszczek - zapasy w kategorii 72 kg)

Musze przyznac ze ogladalem tylko pojedynek polki w zapasach bo wioslarstwo bylo za wczesnie :-D
Obrazek    
glinek

Post autor: glinek »

I jeszcze dzisiaj bardzo dobrze wystartowali Polacy w żeglarstwie w klasie Star: Kusznierewicz i Życki ;) którzy są na dzień dzisiejszy na prowadzeniu :) Liczę dzisia na bardzo dobry występ Kołeckiego i jeszcze Ziółkowskiego. Szkoda tylko, że nasze "Złotka" przegrały swój mecz z Amerykankami, który mogły śmiało wygrać. Więc mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec medali Polaków na dzisiaj i mam nadzieję, że usłyszymy dzisiaj jeszcze Mazurka Dąbrowskiego.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Ulis

Post autor: Ulis »

A Ja znów pochwale Phelpsa.. Ósme złoto dla niego. Jest zajebisty.  :hold: Wczoraj akurat przegiął z Cavicem na 100m motylkiem, to jest jakiś robot...

Szkoda Polek, ale cóż.. Nie oszukujmy się - nie zasłużyły na awans dalej i tyle. Słabo, słabo i jeszcze raz słabo 'Złotka' ...
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
ODPOWIEDZ