List do Interu - co i jak

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Amoroso0

List do Interu - co i jak

Post autor: Amoroso0 »

Witam, słyszałem, że jest możliwość wysłania listu do siedziby jakiegokolwiek klubu na świecie, zazwyczaj na taki list nie zostaje udzielona odpowiedź, ale zostaje wysłany jakiś gadżet. Mój kuzyn wysłał taki list do siedziby Man Utd i otrzymał zdjęcie oraz szalik tego klubu. Chciałbym się dowiedzieć jak sprawa wygląda z Interem, na jaki adres wysłać list i co by wypadało tam napisać i czy w ogóle istnieje taka możliwość?    FORZA INTER!!! :szal:
Bart

Odp: List do Interu - co i jak

Post autor: Bart »

Włosi nie odpisują.
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Amoroso0 pisze: , na jaki adres wysłać list i co by wypadało tam napisać i czy w ogóle istnieje taka możliwość?    FORZA INTER!!! :szal:

Cała filozofia...
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Jesteś pewien Bart że nie odpisują?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Globus

Post autor: Globus »

Bart pisze: Włosi nie odpisują.
Nie koniecznie :) Jeden z forumowiczów nie pamiętam dokładnie ksywy ale coś w stylu "Przemo" w odpowiedzi na list do siedziby Interu dostał całkiem ładny proporczyk  :P Widziałem nawet skan koperty z Mediolanu! Sam myslałem i wyslaniu listu ale jakoś nie mogłem się zebrać  :roll:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
MuCha

Post autor: MuCha »

Zlatan8 pisze:
Amoroso0 pisze: , na jaki adres wysłać list i co by wypadało tam napisać i czy w ogóle istnieje taka możliwość?    FORZA INTER!!! :szal:

Cała filozofia...
zauważyłem że wy za każdym razem jak ktoś coś napisze to zaraz go krytykujecie , nie chodzi mi tylko o ciebie ale jest paru takich forumowiczów rozumiem jak ktoś pisze bzdury , nie na temat , czy spamuje ale tutaj akurat złe ułożenie zdania i zaraz jakiś głupi komentarz twój post to spam jak dla mnie nie na temat jak i teraz mój .
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, 02:10 przez MuCha, łącznie zmieniany 1 raz.
Klanies

Post autor: Klanies »

też bym napisał :)
[center]Dai Forza Inter Facci Un Gol, Solo Per Noi !
Obrazek
C'e Solo L'Inter... Magica Inter...
Obrazek
Jeremy

zauważyłem że wy za każdym razem jak ktoś coś napisze to zaraz go krytykujecie ,
Zauwaz ze te rzeczy ktore zacytowalem spokojnie mozna znalezc w internecie za pomocą googli...
Wiec nie wiem o co ci chodzi,przynajmniej ja potrafilbym to wszystko znalezc w internecie.
ale tutaj akurat złe ułożenie zdania i zaraz jakiś głupi komentarz
Nie chodzilo mi o to ze zle ulozyl zdanie,co nie tudno sie domyslic...
twój post to spam
Dobra przepraszam ze dobrze napisalem ze mozna to znalezc w googlach,przepraszam i mam nadzieje ze mi to wybaczysz.
A tak poza tym to jesli ci to sprawi przyjemnosc to bardzo prosze adminów o usuniecie tego poprzedniego posta bo jakbys chcial  wiedziec to juz wczesniej byla taka sytuacja ze admini go usuneli wiec nie musisz sie juz martwic.

Co do tematu wątku to ja juz pare razy wysylalem listy do włoskich klubow i ani razu mi nie odpisywali.Ostatnio czekam na list od Interu i niestety od dwoch miesięcy nie dostalem żadnej koperty od nich.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2008, 18:01 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Amoroso0

Zlatan8 pisze: przynajmniej ja potrafilbym to wszystko znalezc w internecie.
Zlatan8 to ty musisz być mądry. Tylko w wątku nie chodziło mi o samo podanie adresu itp. Ale również o to czy się opłaca wysyłać taki list, więc nie czepiaj się szczegółów, tylko jak potrafisz pomóc to pomóż, a jeśli nie potrafisz to się nie udzielaj.
Jeremy

Zlatan8 to ty musisz być mądry

A no widzisz 8)

Po prostu napisałem że te rzeczy można znalezć w necie bo dla mnie to żaden problem ale jeśli dla ciebie jest to ci pomoge.
Adres:
Siedziba klubu:Via Durini 24,20112 Mediolan 
Stadion:San Siro Giuseppe Meazza Via Piccolomini 5,20151 Mediolan
Telefon:+39-0248707123
Ośrodek treningowy Appiano Gentile:La Pinetina,Appiano Gentile,tel.+39-031893111

I ten link ci się także przyda

http://www.pamiatki.za.pl/wzory.html

A co do tego czy opłaca się wysyłać listy to przeczytaj mój poprzedni post w tym temacie(ostatnie dwie linijki)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2008, 22:13 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek    
Amoroso0

Dziękuje ci za pomoc, aczkolwiek znalazłem już wszystko wcześniej. Przepraszam za moje błędy w temacie oraz za to, że w ogóle założyłem taki wątek, bo jak już wcześniej zauważyłeś - można znaleźć wszystkie informacje w internecie.  :piwko:
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ile kosztuje wysłanie listu do Włoch ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Amoroso0

list zwykły 2,10 zł  :)
quaresmalodz
Kontakt:

Post autor: quaresmalodz »

Czy ktoś kiedykolwiek wysyłał listy do klubu z prośbą o pamiątki, autografy itd.? Czy to się powiodło?? zamierzam wysłać podobny, ale nie mogę znaleźć adresu, a po 2 nie wiem czy warto.
proba1

Post autor: proba1 »

Inter raczej nie jest skory do wysylania takich pamiatek, moze cos sie zmieni jak bedziemy oficjalnym FC.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

ja dostałem z Interu spory plakat zespołu z kadrą z zeszłego sezonu (nic dziwnego jak dostałem w zeszłym sezonie. Więc nie jest regułą brak odpowiedzi z włoskiego klubu.
Obrazek
Jeremy

A mógłbyś zamieścić tutaj jego zdjęcie?
Obrazek    
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

nie mam cyfrówki :P ale jak pożyczę od kogoś to wrzucę fotkę.
Obrazek
Jakobsen

Post autor: Jakobsen »

Szczerze mówiąc to bardzo dobry pomysł. Sam chętnie wyśle list do siedziby klubu z prośbą o upominek. Jeżeli coś mi odeślą to dam wam znać, czy to działa, pozdrawiam. :love:
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Rok? Może dwa lata temu został wysłany list do siedziby Interu z blisko 300 podpisami, które chyba mam do dziś. W treści zawarte było podziękowanie za udany sezon i gratulacja. Niestety żadnej odpowiedzi nie uzyskaliśmy...

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Ta akcja była z tego co pamiętam naszą pierwszą, wspólną zorganizowaną na tym forum. Pociągneła za sobą I Oficjalny Zlot, Pierwszy Wylot do Mediolanu (co prawda nie udany, ale się odbył), Pierwsze Produkcja Gadżetów (również kontrowersyjna akcje, ale pociągnęła za soba inne).

Napisać nie zaszkodzi, zawsze pozostaje oczekiwanie na odpowiedź, a jeśli przyjdzie zapewne radość...
Nen

Post autor: Nen »

Lamatico pisze: Napisać nie zaszkodzi, zawsze pozostaje oczekiwanie na odpowiedź, a jeśli przyjdzie zapewne radość...
Obyśmy mieli tylko czego gratulować :P Równiez uważam że wysłanie listu od nas to dobry pomysł, kto wie moze odpisza :)
God protect me
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

To o czym dyskutujecie brzmi jak marzenia scietej glowy,dopoki nie jestesmy oficjalnym fc. na dzien dzisiejszy mozemy zalozyc,ze zadnego odzewu nie bedzie. mozecie probowac,jak da sie wyczytac, paru osobom sie powiodlo,ale ja bym raczej na nic nie liczyl.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Shady

Post autor: Shady »

Jak dla mnie pisanie do klubu i wypraszanie jakiś tam pamiątek jest nie na miejscu. Jak ktoś chce jakiś gadżet to ma oficjalny sklep i może sobie kupić, a nie "żebrać" (bo to dla mnie tak wygląda) od klubu jakiś plakat czy długopis.
MuCha

O lol żebranie :D kluby utrzymują sie przecież dzieki nam ... KLUB - KIbice - reklama (sponsor itp) = MY
budzet mają taki że jak wydrukują hurtem pare plakatów to nie zbiednieją ..
kcpwwa

MuCha pisze: O lol żebranie :D kluby utrzymują sie przecież dzieki nam ... KLUB - KIbice - reklama (sponsor itp) = MY
budzet mają taki że jak wydrukują hurtem pare plakatów to nie zbiednieją ..
To cos w stylu: "Zabierac bogatym,a rozdawac biednym?" Szlachetne to,lecz nie na czasie. Klub jest "takim samym" przedsiebiorstwem jak Twoje gospodarstwo domowe. I wyobraz sobie dla porownania,ze zarabiasz 3000zl/m-c,lecz notorycznie zapominasz wylaczac swiatlo,zakrecac krany. Myslisz,ze chcialbys wyrzucac pieniadze przez niedbalstwo?
Widzisz pewne podobienstwa?
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
mORGAN

Post autor: mORGAN »

MuCha pisze: kluby utrzymują sie przecież dzieki nam ...
Ile pieniędzy w kasie klubu jest z Twojej kieszeni? Od gadżetów jest store.inter.it... Nie masz kasy - nie masz gadżetów. Do życia to potrzebne nie jest.
Shady

Post autor: Shady »

Warto też dodać, że większość takich listow jest kopiowana z roznych stron (jedna nawet ktos tu wkleil) i wysylana czesto przez jedna osobe do zupelnie roznych klubow tylko po to, zeby dostac cos za darmo.
MuCha

ale gdyby nie było mnie ciebie jego i innych to oni by mogli sobie grać ... ile razy płaciłem za ogladanie meczu live na onecie ? telewizja N ? płace abonament a  telewizja wykupuje prawa do puszczania meczy i to niweluje ten nie zakręcony kran ..
kcpwwa

MuCha pisze: ale gdyby nie było mnie ciebie jego i innych to oni by mogli sobie grać ... ile razy płaciłem za ogladanie meczu live na onecie ? telewizja N ? płace abonament a  telewizja wykupuje prawa do puszczania meczy i to niweluje ten nie zakręcony kran ..
nie do konca zrozumiales. Wynika z tego co teraz napisales,ze nalezy Ci sie zwrot czesci zyskow,ktore poniekad dzieki tobie wplywaja na konto Klubu.Jaki to ma sens? placisz im pieniadze,zeby oddali Ci je w postaci gadzetow? :/
Nen

Post autor: Nen »

Ale jeśli zostają im stare gadżety z nieaktualnych sezonów to po co je maja trzymać? Czy ktoś kupi koszulkę Interu z napisem na plecach "Veron" :P
God protect me
ODPOWIEDZ