Wasze bramki z PES i FIFA

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
coutinho24

Wasze bramki z PES i FIFA

Post autor: coutinho24 »

Klinsi64

Odp: Wasze bramki z PES i FIFA

Post autor: Klinsi64 »

takie bramy ładują a my się ich pozbyć chcemy :D
Lucasix

Post autor: Lucasix »

No z Sulleyem to dałeś czadu :D
...conta solo la fede !
Dominho

Post autor: Dominho »

No fajne gole, dziura Sneijdera na Cechu super :D Jednak oglądając Pes'a dochodzę do wniosku że moja FIFA bardziej mi się podoba :D Mam fajnego i zapisanego gola Coutinho, gdzie ograłem trzech gości i sam na sam pokonałem. A Forlanem czy Muntarem nie strzelam, bo ich sprzedałem :D Zresztą skład mówi za siebie: Szczęsny (Leali) - Maicon (Cavanda), Otamendi (Lucio), Ranocchia (Juan), Marcelo (Eden) - Mikel (Luiz Antonio) - Zanetti (Poli), Montolivo (Obi) - Sneijder (Coutinho), Neymar (Zarate) - Balotelli (Boayke)
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja mam dwie fajne bramki strzelone w FIFE 12 na PS3. Sneijdera i Forlana. Jak znajdę czas to wrzucę na neta. Mój skład: Viviano - Armero Dede Rolando Maicon - Cambiasso Motta - Alvarez Sneijder Hulk - Leandro Damiao. Do tego: Cesar, Jonathan, Caldirola, Ranocchia, Faraoni, Mariga, Casemiro, Coutinho, Obi, Pazzini, Castaignos, Forlan. W pierwszym sezonie od razu sprzedany Deki, Muntar, Chivu, Yuto, Milito. W zimie odszedł Lucio do Barcelony. Zająłem w 1 sezonie 2 miejsce, za Juventusem, przed Milanem. Przed drugim sezonem chciałem sprzedać Samuela, Maicona i Forlana. Udało się tylko tego pierwszego - odszedł do Barcelony i tworzy parę stoperów z Lucio:D. W pierwszym sezonie najlepszym zawodnikiem był Zarate, ale odszedł do Lazio bo był tylko wypożyczony i nie miałem pieniędzy na jego wykup.
Kubus

Post autor: Kubus »

Moja jedenastka(4-2-3-1) to :
Szczesny (Tytoń) - Richards (faraoni)Hummels (natalino)-Ranocchia(caldirola)-Criscito(Jonathan)-Sandro(Casemiro)-Ramsey (Mariga,Lenartowski, )-Götze(Obi)-Pastore(Alvarez)-Hazard(Castaignos, Crisetig) - Neymar(forlan) :D
Obrazek
Dominho

Post autor: Dominho »

Ja w pierwszym sezonie mistrz, a teraz jadę drugi. Jest marzec 2013, po 31 kolejce i już mam mistrza zapewnionego taka przewaga :D W LM gram ćwierćfinały z Tottenhamem. Poziom? Klasa światowa. W letnim mercato muszę jakieś gwiazdy pokupować do pomocy :D Zanetti pójdzie na ławkę, a Obiego czy Poliego jakoś w składzie nie widzę.
Kubuś: grasz w FIFE? Bo ja tam nie widzę nigdzie Faraoniego :) A przydałby się
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
hQ
Kontakt:

U mnie Zanetti po 1 sezonie karierę skończył, a u Was widzę ciągle się trzyma :)
coutinho24

Lucasix pisze: No z Sulleyem to dałeś czadu :D
"Dziwoty w tej LM dziś... :o" - to twoje słowa? :)
coutinho24

Moja starsza kompilacja z PES 2011

http://www.youtube.com/watch?v=WDuiJMtem8Q
Kusy

Post autor: Kusy »

coutinho24 pisze: Moja starsza kompilacja z PES 2011

fajne komentarze :P
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
KoRNeL

Post autor: KoRNeL »

jak dobrze poszukam na starym dysku , który mam zamiar zaraz podłączyć to pokaże wam fajne bramki z PES 6 ;p
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
coutinho24

KoRNeL pisze: jak dobrze poszukam na starym dysku , który mam zamiar zaraz podłączyć to pokaże wam fajne bramki z PES 6 ;p
dawaj dawaj :)
Ynter

Post autor: Ynter »

http://www.youtube.com/user/yntah

Tu możecie zobaczyć kilka moich popisówek z FIFY 11 oraz FIFY 12 ;) Z tego co kojarzę, to wszystkie bramki są z gry online, żadna nie jest ustawiana :]
Kaamilos1908
Kontakt:

Post autor: Kaamilos1908 »

No ta kombinacja Sneijderem robi wrażenie...
*Fc Internazionale 1908*
coutinho24

kusy pisze:
coutinho24 pisze: Moja starsza kompilacja z PES 2011

fajne komentarze :P
komentarze takie a nie inne bo mnie z rownowagi wyprowadzil typ :D  on wie lepiej na jakim ja gram poziomie o_O
coutinho24

http://www.youtube.com/watch?v=L7BeUeRccYA
- najstarsza moja kompilacja ale uwazam ze z najlepszymi  bramkami
(PES11)
Serpente

Post autor: Serpente »

A może by tak zmienić nazwę tematu na "PES vs. FIFA" czy coś w tym stylu ?

Miałem okazję grać w obydwie nowe wersje i mimo wszystko kolejny rok zostanę przy PES'ie, kapitalna gierka, poprawiono mnóstwo elementów które w poprzednich częściach szwankowały, sama fizyka gry moim zdaniem świetna, gra się świetnie, tylko kolejny raz trzeba wgrywać patche żeby wszyscy mieli odpowiednie stroje, herby itd. jest to wkurzające, nie wiem dlaczego nie załatwią tych licencji, stadiony co roku te same, nie wysiliło się KONAMI jeśli o to chodzi ;( Z kolei FIFA ma wszystko pod tym względem, stadiony, koszulki itd. nic nie trzeba wgrywać, jednak mimo to jakoś mnie nie porywa, gra się fajnie, nie mówię że nie ale no po prostu nie ma tego czegoś, w dodatku grafika w tej grze jest gorsza niż PESie 6 więc z czym do ludzi.

PES 12 >>>> FIFA 12 !
Obrazek
hQ
Kontakt:

Licencje + dla FIFY, grafika + (minimalny, za wyrazistość i dokładność face'ów) dla PES'a, realistyka + dla FIFY (fizyka piłki w PES'ie i poruszanie się zawodników odrzuca mnie), grywalność + dla FIFY (choć minimalny), tryby online + dla FIFY, tryb Become a Legend + dla PES'a, tryb edycji i dodatki to dałbym po + dla każdej z gier. To subiektywna ocena. Dla mnie wychodzi, że FIFA > PES (przynajmniej/bynajmniej [niestety, mam problem z odróżnieniem tych dwóch wyrazów] ostatnie 3-4 wersje).

Grałem w PES'a od wersji 4 do 2010. Twierdziłem, że FIFA to kał (i miałem rację) dopóki nie zauważyłem wersji na PS3. Wtedy od razu chciałem kupić konsolę i FIFĘ i tego nie żałuję, a PES'a od tamtej pory nie ruszam.
Serpente

Właśnie realistyka bardziej podoba mi się w PESie (choć do poruszania się zawodników jeżeli biegną w prostej linii można się przyczepić) to i tak gra mi się o wiele lepiej niż FIFĘ ;)
Obrazek
coutinho24

dla mnie fifa to arcade dla dzieci a PES to symulator i napewno jest bardziej rozbudowany pod kazdym względem... i te brzydkie twarze i w ogole grafika w fifie
co do patchowania PESA. co w tym takiego przeszkadzającego? PESEDIT wydaje zawsze najlepsze patche do PESA ze wszystkimi uaktualnieniami ... sciagasz taką instale i po problemie
KoRNeL

Post autor: KoRNeL »

Nerazurro_ - nie chce się z Tobą sprzeczać ani robić żadnych napinek ale wydaje mi się , że szukasz dziury w całym podobnie jak temacie o proponowanych zmianach na stronie ... temat Fifa versus PES nie ma żadnego sensu od dawna bo kto od dziecka grał w Fifę to nie powie , że Pes jest lepszy i na odwrót tak mi się wydaje przynajmniej i nie ma co robić tu zamieszania temat jest i bramkach i tak powinno zostać a nie kłócić się , która gra jest lepsza bo sensu to nie ma żadnego jak wyżej wspomniałem
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Serpente

Jak tam chcecie, ja tylko dałem propozycję ;)

coutinho24
wiem że są patche itd. ale mogliby się postarać żeby od razu przy odpalaniu gierki mieć wszystko na tacy, kupuję więc wymagam a nie muszę czekać aż wyjdzie patch. Nie wiem dlaczego nie mogą zrobić tych licencji, przecież to są głupie stroje, stadiony są od lat te same (no teraz zrobili też Allianz Arena bo tam jest finał LM w tym roku) no ale bez jaj, głosy kibiców to też jakaś parodia, jeżeliby się postarali o to to ta gierka po prostu niszczyłaby FIFĘ w każdym aspekcie !
Obrazek
coutinho24

Nerazzurro_ pisze: Jak tam chcecie, ja tylko dałem propozycję ;)

coutinho24
wiem że są patche itd. ale mogliby się postarać żeby od razu przy odpalaniu gierki mieć wszystko na tacy, kupuję więc wymagam a nie muszę czekać aż wyjdzie patch. Nie wiem dlaczego nie mogą zrobić tych licencji, przecież to są głupie stroje, stadiony są od lat te same (no teraz zrobili też Allianz Arena bo tam jest finał LM w tym roku) no ale bez jaj, głosy kibiców to też jakaś parodia, jeżeliby się postarali o to to ta gierka po prostu niszczyłaby FIFĘ w każdym aspekcie !
pff.. PESEDIT wychodzi blyskawicznie po premierze gry
coutinho24

zrobilem dzis nową kompilacje bramek :P

http://www.youtube.com/watch?v=MF2UGbKT ... e=youtu.be
Kubus

Post autor: Kubus »

A propo składów :D (tak dobrze widzicie to ten Bessa i ten Caldirola, zamiast Boriniego na PP jest Faraoni ale screen zrobil mi sie akurat z Borinim)

Obrazek
Obrazek
coutinho24

Re: Odp: Wasze bramki z PES i FIFA

Ynter pisze:http://www.youtube.com/user/yntah

Tu możecie zobaczyć kilka moich popisówek z FIFY 11 oraz FIFY 12 ;) Z tego co kojarzę, to wszystkie bramki są z gry online, żadna nie jest ustawiana :]
Musze przyznać że robi to wrażenie, z tym ze w FIFIE łatwo sie robi te wszystkie tricki a w PESIE to już sztuka :P

http://www.youtube.com/watch?v=MF2UGbKTO3w

Tutaj kilka bramek jeszcze z PESA 12, (4 pierwsze bramki prawie pilki nie widać ale pozniej juz spoko)
Claudio

Re: Wasze bramki z PES i FIFA

Post autor: Claudio »

Sam gram na PS3 i jesli porownac to zdecydowanie Fifa>PES. Poza tym na ps3 PES nie ma licencji(patcha nie wgrasz) wiec juz kompletna wtopa. Wiele razy staralem sie przekonac do pesa ale to nie to. Ale dobrze ze jest konkurencja bo tak to EA by kompletnie osiadlo na lurach. W PESie mi sie podobal tryb UEFA champions league.. ;)
coutinho24

claudio86 pisze:Sam gram na PS3 i jesli porownac to zdecydowanie Fifa>PES. Poza tym na ps3 PES nie ma licencji(patcha nie wgrasz) wiec juz kompletna wtopa. Wiele razy staralem sie przekonac do pesa ale to nie to. Ale dobrze ze jest konkurencja bo tak to EA by kompletnie osiadlo na lurach. W PESie mi sie podobal tryb UEFA champions league.. ;)
Są patche na konsole: http://forum.pesleague.pl/index.php/board,821.0.html

Dla mnie FIFA < PES
fifa jest zbyt łatwa, to takie arcade, a żeby wszystko w pesie ogarnąc to trzeba być pro :)
hQ
Kontakt:

Jak można grać w PES'a. To jest kompletnie nie grywalne, zawodnicy podają gdzie chcą. Obrońcy i bramkarze to jakaś komedia, nie masz w ogóle żadnej kontroli nad ich ruchami. Dodając do tego jeszcze te powolne i drewniane animacje przy kontakcie dwóch zawodników to zastanawiam się czy się śmiać czy płakać. Co roku ściągam z PSS demo FIFY i PES'a dla porównania, od 2010 roku wygrywa FIFA. PES stoi w miejscu. W PES'a 10 na PC grałem godzinami, aż do momentu, aż zobaczyłem filmiki na YT z konsolową FIFĄ. Jedyne co mnie przyciągało do PES'a to tylko Liga Mistrzów. Tak to wszystko w FIFIE jest dla mnie o niebo lepsze od gry KONAMI. Aczkolwiek, każdy ma swój gust i dobrze, że są dwie różne gry, aby każdy był zadowolony.

P.S. Da się zrobić screenshota na PS3? Też chciałbym się pochwalić swoim składem :)
ODPOWIEDZ