Chuchu pisze:
Skoro kazda z druzyn strzelila tyle samo bramek w dwumeczu to powinna byc dogrywka. Bo niby czemu służy ten przepis ja się pytam. Moze mi ktos powiedziec??
Wymusza to na zespołach walke, nawet wtedy kiedy teoretycznie jest remis, przez to mecze są ciekawsze. Druga sprawa - jest mniejsza szansa, że będzie dogrywka i karne, które wydłużają czas transmisji i niekiedy rozwalają ramówke TV.
Ale co do samego przepisu, też byłbym za zniesieniem go.
Nie twierdze ze zdejmowanie koszulek jest mądre ale moim zdaniem zawodnik który ją zdjął nie zasluguje na ukaranie go żółtą kartką.
Jest taki przepis i już, jakoś trzeba ukarać za nieprzestrzeganie go. Zresztą (mi to akurat nie przeszkadza) nie każdy musi mieć ochote oglądać klate czyjegoś faceta.
Albo kopnięcie piłki po gwizdku sędziego. Przeciez nic zlego sie nie robi a czasem mozna nie uslyszec gwizdka. Uznawane jest to za niesportowe zachowanie ale to jest moim skromnym zdaniem przesada.
Z tym, że czasem jest to niesportowe zachowanie, np. gra na czas. Poza tym zawsze się grało na gwizdek i po jego usłyszeniu trzeba przerwać grę. Jakiś porządek musi być, to nie podwórko. A kartka za kopnięcie piłki bo "nie słyszało się gwizdka" - to sprawa marginalna i bardzo żadko sie takie coś dzieje. Jak ktoś naprawde nie usłyszy to widać to mniejwięcej po jego zachowaniu i raczej sędziowie tego nie karają.