Liga Mistrzów 2018/19
-
Re: Liga Mistrzów 2018/19
Ajax - Juventus
United - Barcelona
City - Tottenham
Liverpool - Porto
Upiekło się turyńczykom.
United - Barcelona
City - Tottenham
Liverpool - Porto
Upiekło się turyńczykom.
-
Niestety, ale Juventus jest na Pole Position w walce o Ligę Mistrzów. Wylosowali fajnego rywala w ćwierćfinale, a w półfinale zagrają z City - którzy mają szanse Juventus pokonać, ale Guardiola zawsze mi się kojarzy z trenerem, który w ostatnich latach takie mecze partaczył.
W tej edycji LM kibicuję LFC, bo bardzo mi się podoba sposób ich gry - mają niesamowicie szczelną defensywę i grają naprawdę atrakcyjnie w ataku.
W tej edycji LM kibicuję LFC, bo bardzo mi się podoba sposób ich gry - mają niesamowicie szczelną defensywę i grają naprawdę atrakcyjnie w ataku.
-
A więc finał Juventus - Liverpool, taka prawda. No chyba, że Guardiola przestanie w końcu frajerzyć w LM co przecież w Barcelonie mu się nie zdarzało.
-
Stawiam Juventus Barcelona finał.
-
Barcelona powinna wygrać LM. Stawiałem na nich już we wrześniu i zdania nie zmieniłem.
-
Straszna nieprzewidywalna jest ta Liga Mistrzów w tym sezonie i trudno wskazać zwycięzce, choć selekcja jest dość prosta.
Tottenham i Manchester United mają ważniejsze cele w Premier League i sądzę, że CL nie jest priorytetem.
Ajax i Porto są najsłabsze w całego towarzystwa i też się nie liczą w grę.
Dla The Reds ważniejsze jest wygranie Premier League, ale wylosowali najsłabszego rywala i skoro finał jest na wyciągnięcie dłoni to nie odpuszczą.
Barcelona i Juventus mają klarowną sytuację w lidze i są prawdopodobnie największymi faworytami. Przrykład PSG pokazuje, że nie zawsze to pomaga, ale z drugiej strony Francuzi raczej cierpią z powodu małej ilości meczów z wymagającymi rywalami, a Hiszpanie i Włosi takich meczów mają więcej.
City ma ten plus, że Guardiola ze swoim stylem gry nawet rezerwowymi rozpieprzy 3:0 jakieś Watford czy inne Bournemouth. Tylko ja pamiętam jego kompromitację z Monaco i bardzo słabe występy Bayernu. Gdyby nie to, City byłyby dla mnie faworytem.
Życzę sobie półfinałów Juventus - Mancheste City, Barcelona - Liverpool. Mistrz Włoch, Hiszpanii i dwie zdecydowanie najlepsze drużyny w Anglii.
Tottenham i Manchester United mają ważniejsze cele w Premier League i sądzę, że CL nie jest priorytetem.
Ajax i Porto są najsłabsze w całego towarzystwa i też się nie liczą w grę.
Dla The Reds ważniejsze jest wygranie Premier League, ale wylosowali najsłabszego rywala i skoro finał jest na wyciągnięcie dłoni to nie odpuszczą.
Barcelona i Juventus mają klarowną sytuację w lidze i są prawdopodobnie największymi faworytami. Przrykład PSG pokazuje, że nie zawsze to pomaga, ale z drugiej strony Francuzi raczej cierpią z powodu małej ilości meczów z wymagającymi rywalami, a Hiszpanie i Włosi takich meczów mają więcej.
City ma ten plus, że Guardiola ze swoim stylem gry nawet rezerwowymi rozpieprzy 3:0 jakieś Watford czy inne Bournemouth. Tylko ja pamiętam jego kompromitację z Monaco i bardzo słabe występy Bayernu. Gdyby nie to, City byłyby dla mnie faworytem.
Życzę sobie półfinałów Juventus - Mancheste City, Barcelona - Liverpool. Mistrz Włoch, Hiszpanii i dwie zdecydowanie najlepsze drużyny w Anglii.
-
Finał Juve-Barcelona, róbcie screeny. Marketingowo to przyniesie największy zysk, CR7 vs Messi itd.
-
Pamiętam to :
"IlCapitano 06.03.2019 23:37
jeszcze za tydzien Atletico dokancza robote i gitara"
Scenariusz padł...
"IlCapitano 06.03.2019 23:37
jeszcze za tydzien Atletico dokancza robote i gitara"
Scenariusz padł...

-
Ojej, ciper, a ja pamiętam to:
http://www.independent.com.mt/file.aspx ... height=340
Oraz to:
http://cdn.corrieredellosport.it/images ... 40e713.jpg
http://www.independent.com.mt/file.aspx ... height=340
Oraz to:
http://cdn.corrieredellosport.it/images ... 40e713.jpg
-
Po wczorajszym wyniku w Turynie, mogę spokojnie stwierdzić, że ten sezon jest jednak udany 
Pozdr.

Pozdr.
-
Coraz mniej w europie underowych drużyn, dzisiaj jeszcze CIty dojedzie Spurs i w półfinałach mamy drużyny które w swoich ligach zdobyły:
Ajax - 106 goli
City - 86 goli
Liverpool - 77 goli
Barcelona - 81 goli
A taki Il Capitano proponuje Conte i 5 obrońców... beka
Ajax - 106 goli
City - 86 goli
Liverpool - 77 goli
Barcelona - 81 goli
A taki Il Capitano proponuje Conte i 5 obrońców... beka
-
Sorki za trochę mały offtop, bo sprawa dotyczy wprawdzie sezonu 19/20 - ale powoli klaruje nam się jak wyglądałyby ewentualny podział na koszyki w przyszłej edycji CL:
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... cJdkZxPl7M
Niby nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, bo jeszcze nie awansowaliśmy, ale dzięki punktom zdobytym do rankingu klubów w tym roku powinniśmy być losowani z 3-go koszyka - co w teorii powinno zapewnić nam chociaż trochę łatwiejszych rywali. Ciężko byłoby mi wyobrazić sobie awans z grupy np. Bayern/Real/Tottenham/My gdybyśmy byli losowani z 4-go koszyka.
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... cJdkZxPl7M
Niby nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, bo jeszcze nie awansowaliśmy, ale dzięki punktom zdobytym do rankingu klubów w tym roku powinniśmy być losowani z 3-go koszyka - co w teorii powinno zapewnić nam chociaż trochę łatwiejszych rywali. Ciężko byłoby mi wyobrazić sobie awans z grupy np. Bayern/Real/Tottenham/My gdybyśmy byli losowani z 4-go koszyka.
-
No ładna analiza kuzynie. Ale wystarczy tylko wylosować Barcelonę i Liverpool i można gasić światło co. Nawet Zenit, Liverpool i Eintracht co
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=cFyreYqclAk
Sędzia skorzystał z VAR'u przy bramce Ronaldo i nie zauważył tego?
Sędzia skorzystał z VAR'u przy bramce Ronaldo i nie zauważył tego?

-
Nie siej fermentu, sędzia skupił się na zawodnikach biorących bezpośredni udział w akcji bramkowej a Ronaldo wchodził z głębi, zawodnik który miałby szanse dobiec do piłki pchnięty był przez swojego - De Ligta.
-
Wyjaśniło się jaka grupa była w tym roku najmocniejsza w LM.
Barca, Tottenham i...
Pozdr.
Barca, Tottenham i...

Pozdr.
-
Bardziej prawdopodobny finał według mnie Liverpool - Ajax, ale w przypadku finału Barcelona - Tottenham, określenie słaby występ Interu w tegorocznej Lidze Mistrzów będzie miał całkiem inny wydźwięk.
Dwóch finalistów w grupie z Interem. Zacnie.
-
Liverpool interesuje tytuł Mistrza Anglii, puchar LM ma dla nich drugorzędne znaczenie. Wszyscy kibice the Reds trzymali kciuki wczoraj za MC 
Barca wygląda mi na faworyta
Pozdr.

Barca wygląda mi na faworyta

Pozdr.
-
Boże jak ja nie znoszę tych tych katalońskich FC Zraszaczy, niby wielki zespół, ale piłkarze mali...
Cou upadający jeszcze przed kontaktem z rywalem, J.Alba od 1 min kłócący i wyzywający liniowego, głupi uśmiech Karakana (uchwycony na kamerze), gdy sędzia gwiżdże na nim faul, którego nie było i na koniec Suarez nędzny oszust i prowokator.
Ehhhh
Pozdr.
PS. jedynie tego Vidala można szanować, nie udaje jak reszta panienek.
Cou upadający jeszcze przed kontaktem z rywalem, J.Alba od 1 min kłócący i wyzywający liniowego, głupi uśmiech Karakana (uchwycony na kamerze), gdy sędzia gwiżdże na nim faul, którego nie było i na koniec Suarez nędzny oszust i prowokator.
Ehhhh
Pozdr.
PS. jedynie tego Vidala można szanować, nie udaje jak reszta panienek.
-
Finał już znany obecnej ligi mistrzów. Trzeba trzymać kciuki za Ajax, bo nie zniosę tego jak wygra farsa...
-
No wkurwia ten karakan naszprycowany, żaden inny piłkarz nigdy nie robił takiej różnicy w meczu, to jest aż nie fair, przecież ta Barca bez niego to by z grupy nawet nie wyszła, masakra jakaś
-
Jego lekki autyzm w postaci zespołu aspergera powoduje, że często Ci ludzie są geniuszami w różnych dziedzinach życia.
-
Nie rozumiem tej Waszej nienawiści do karakana. Prawda jest taka, ze jest numerem 1 w historii i zamiast z zazdrością go wyzywać, powinniście się cieszyć, ze macie okazje oglądać go na żywo, bo typiarz robi z tego sportu wielką sztukę.
-
-
Mordko odniosłem się tylko do Messiego, co do reszty Barcelony się zgadzam.
-
Liverpool zagrał jak równy z równym. Zadecydowała skuteczność. Messi jest nasterydowanym freak'iem genetycznym. Za kilkanaście lat wyjdzie na jaw, że X-meni faktycznie istnieją i wtedy odbiorą Barcelonie wszystkie trofea
Tak już na poważnie, to dziwie się, że tak doświadczony trener jakim jest Sedes pozwolił, aby jego piłkarze zostawiali tyle miejsca Messiemu. O ile w pierwszej połowie jakoś go kryli, tak w drugiej zostawiali autostradę do bramki. Strzał z rzutu wolnego genialny, ale winę ponosi Alisson, który źle ustawił mur. Piłka przeleciała obok muru i dlatego tor lotu był taki, a nie inny. Strzelając nad zawodnikami lot piłki automatycznie by się wydłużył i bramkarz najprawdopodobniej dałby radę. Rewanż zapowiada się niezwykle interesująco. The Reds mają minimalne szanse na awans, ale póki piłka w grze.... 

-
Bez Salaha, bez Firmino.
Piękny wieczór na Anfield.
Zraszacze bez finału !!!!!!
Pozdr.
Piękny wieczór na Anfield.
Zraszacze bez finału !!!!!!
Pozdr.
-
Dla mnie bomba, a ta ostatnia bramka Lpoolu i mina Messiego, coś pięknego. Dodatkowo pięknie się czyta komentarze wcześniejsze odnośnie tego kto awansuje dalej
fantastyczne zakończenie dnia.

-
Coś niesamowitego. Chyba nikt sie nie spodziewał, że LFC zdoła odrobić taką strate.
Widzieliście jaki Messi był wkurwiony po meczu xD ?
Widzieliście jaki Messi był wkurwiony po meczu xD ?