Noi obejrzeliśmy wczoraj piekną porażke Polski z Litwą...Jak tak będzie wyglądać gra naszych zawodników na MŚ to ja dziekuje...nie ma po co TV nawet właczać.Polacy myśleli że jak za każdym razem wygrywali z Litwą to tym razem będzie tak samo,niestety mylili sie...Litwini pokarcili naszych.Bardzo dobrze byli przygotowani taktycznie,a także fizycznie na to spotkanie,nie odpuszczali żadnych piłek,a ile stwarzali sytuacji bramkowych..A Polacy jak to Polacy dali dupy w jednym z ważniejszych sparingów przed MŚ
Nie wiem co dał nam ten mecz,polacy wogóle nic nie grali,mało kiedy gościli w polu karnym rywali,a czasami nawet nie było widać żeby się przykładali do gry..
Co do zawodników to podobał mi się występ jednego z debiutantów,hmm jak on się nazywal?? Gancarczyk??(chciałbym pozdrowić swoją rodzine

) Naprawde było widać że to solidny obrońca,który według mnie powinien zagrać w pierwszej jedenastce..Co do Bonina,niezbyt wyszedł mu ten mecz..Był zbyt widoczny i tracil sporo pilek,jedynie co utkwiło mi w pamieci to ten strzał z woleja..ładnie sie złożył
Następną osobą którą chciałbym przetoczyć w moim poscie,jest nasz bramkarz Dudzio.Widać że wczoraj starał się dośc mocno,szkoda że nie miał żanych szans przy bramce.A te jego wyjścia na 40 metr napewo mogły podobać się dla naszego selekcjonera..Dla mnie Boruc nie wyszedłby do tych dalekich piłek i pewno wynik byłby wyższy..A te wyjścia Dudek mógł tylko zawdzieczyć naszej obronie która,zagrała baardzo kiepski mecz.Przy samej bramce zaspał Jop który nie upilnował Litwina..
Co do rozgrywania piłki..Wczoraj tym zawodnikiem był Szymkowiak,niektóre piłki naprawde dobrze rozgrywał,ale nie z niektórymi było gorzej.Zresztą te podania nie mogły nic zdziałać,gdyż nasz atak był bez ,,formy,,.Widać że Franek jest bez formy i naprawde dłuższego czasy nie strzelił nic,mial on naprawde dobre sytuacje,lecz ich nie wykorzystywał

Sosin dosyć dobrze zagrał,walczył z obroną Litwy,ale nie specjalnego nie wywalczył i został zmieniony w przerwie za Grzesia Rasiaka,który dla mnie rozegrał dobry mecz,niby takie drewienko a kopać piłke czasem umie

Szczególnie podobała mi się akcja gdzie Rosialdo fajnie podał do Szymka a ten do Franka,który niestety został przyblokowany przez Litwina i na nadziei na bramke tylko się skończyło..
Janas ma jeszcze sporo roboty przed MŚ,musi skleić jakąś kadre na mundial,która coś normalnego pokarze i godnie będzie reprezentować Polske.Pocieszeniem po wczorajszej porażce jest to że nie zagrało kilku ważnych zawodników,którzy nie zostali wypuszczeni ze swoich klubów na to spotkanie..ale wątpie czy oni mogli bardzo zmienić obraz gry naszej drużyny we wczorajszym spotakniu..