Chiellini-Materazzi-Nesta-Santon

dodo_IM pisze: Natchnęła mnie pewna myśl. Otóż zdeklarowanym kibicem Interu nie jestem długo, z jakieś 6 lat, ale Calcio kibicuje całe życie. Od kiedy zacząłem oglądać mecze w TV zawsze byłem za włoskimi klubami i reprezentacją Włoch. Nie wiem z czego to wynika, ale ta fascynacja trwa, nie ważne w jakiej dyscyplinie sportowej, jak widzę Włocha to mu kibicuję, bo jest Włochem. Italia fascynuje mnie nie tylko sportowo ale i w innych dziedzinach życia. Zmierzam do tego, że jakby zmierzyła się Polska reprezentacja piłkarska z Włoską to nie wiem za jaką stroną bym się opowiedział. Dziwi mnie to bo jestem Polakiem z krwi i kości, a we Włoszech nigdy nie byłem (ale mam straszną chęć wreszcie tam polecieć) i znam tylko kilka słów po włosku. Mam tak od małego i trzyma mnie to do dziś. Zastanawiam się skąd we mnie taka miłość od zawsze do tego kraju, bez jakiejkolwiek przyczyny, może ktoś z was jest w stanie mi to wyjaśnić. Forza Italia![]()
1 Włocha w pomocyDzyl pisze:Jakiego jednego włocha mamy? Padelili, Rano,Santon,D'Ambrosio,Gagliardini,Candreva, Eder. 7 włochów. Z czego 4 jest powoływana do kadry (Eder, Candreva, Gaglia, D'Ambrosio)