17.08.2024
Witam Wszystkich po wakacjach.
Inter Mediolan już w najbliższą sobotę o 18.30 rusza po 21 scudetto, a 2. z rzędu!
Ocena trudnosci:
Uważam, że będzie to trudne spotkanie, ponieważ rywal zchował w dużej mierze swój Genotyp z poprzedniego sezonu, czyli zespołu będącego trudnym do pokonania na własnym boisku. Co prawda wykupiliśmy Josipa Martineza,bramkarza, lecz nie udało nam się wykupić pozytecznego Gudmudssona,napastnika (być może jeszcze do momentu meczu Viola to zrobi). Jesli chodzi o Inter to jest poczatek sezonu, ale przeważnie Inzaghi startował nieźle. Zespół jest porownywalny do poprzednich rozgrywek, a na + powinien byc Taremi, choc w tej chwili jest kontuzjowany. Zwyciestwo jedną bramką będzie sukcesem.
1. kolejka Serie A 2024/25: Genoa - Inter
-
-
Re: 1. kolejka Serie A 2024/25: Genoa - Inter
Mam gęsia skórkę na myśl, że przenajświętszy Inter wraca do gry już w ten wknd!
Trochę się obawiam tego wyjazdu. To praktycznie ten sam zespół co w poprzednim sezonie, a nasze precampionato nie napawa mnie optymizem i obawiam się, że słabo zaczniemy ten sezon. Obym był w błędzie.
Stawiać przeciwko kochanemu Interowi nie będę i zadowole się jedno bramkowym zwycięstwem.
Mój typ:
Genoa-Inter 0:1 po bramce Tikusa.
Forza Inter!
Trochę się obawiam tego wyjazdu. To praktycznie ten sam zespół co w poprzednim sezonie, a nasze precampionato nie napawa mnie optymizem i obawiam się, że słabo zaczniemy ten sezon. Obym był w błędzie.
Stawiać przeciwko kochanemu Interowi nie będę i zadowole się jedno bramkowym zwycięstwem.
Mój typ:
Genoa-Inter 0:1 po bramce Tikusa.
Forza Inter!
-
Nie zgadzam się, że Genoa jest tą samą drużyną. Stracili filary defensywne (Martinez, Dragusin), podstawowego napastnika (Retegui) i może jeszcze na ostatnią chwilę wypadnie im ich najlepszy zawodnik (Albert). Wiadomo, że mecz nie będzie łatwy, ale to są bardzo poważne osłabienia.
-
Prawdę mówiąc z takimi drużynami jak Genoa czy Bolonia najlepiej grać na początku sezonu niż później gdy już się rozkręcą i nabiorą pewności siebie. Z tego co kojarzę to np Milan zlał Bolonię Motty strasznie na początku poprzedniego sezonu, podczas gdy my później mieliśmy z nimi największe ciężary.
Co do wyniku jednak to nie pokuszę się o typy bo to start sezonu i często po prostu loteria. Jak zagramy dobrze z tyłu to zawsze będzie szansa na 3 pkt.
Co do wyniku jednak to nie pokuszę się o typy bo to start sezonu i często po prostu loteria. Jak zagramy dobrze z tyłu to zawsze będzie szansa na 3 pkt.
-
Witam Wszystkich....jak to powiedział Mkhitaryan zrobimy wszystko żeby zacząć ligę od zwycięstwa. Trzymam go za słowo.
-
O Dragusinie zapomniałem. Teraz to już nawet Alberta nie będą mieli.Seba pisze: ↑13 sie 2024, 17:36 Nie zgadzam się, że Genoa jest tą samą drużyną. Stracili filary defensywne (Martinez, Dragusin), podstawowego napastnika (Retegui) i może jeszcze na ostatnią chwilę wypadnie im ich najlepszy zawodnik (Albert). Wiadomo, że mecz nie będzie łatwy, ale to są bardzo poważne osłabienia.
-
- Kontakt:
W zeszłym sezonie po rewanżu z Atletico nasi znacznie spuścili z tonu i ich gra wygłądała mocno średnio właściwie do końca sezonu. Ten mecz to przedłużenie tamtej formy po meczu w Madrycie. W najbliższych tygodniach pewnie wrócimy na właściwe tory, ale za ten mecz ocena raczej słaba.
-
Szkoda remisu, ale kuriozalne bramki nam wpadły.
Cieszy forma Thurama, oby tak tłukł dalej! Forza Inter
Cieszy forma Thurama, oby tak tłukł dalej! Forza Inter
-
Ja nie miałem zbyt wygórowanych oczekiwań odnośnie tego meczu, głównie ze względu na rozproszony okres przygotowawczy. Było dużo kontuzji i nie spodziewałem się mocnego Interu na samym starcie rozgrywek. Jednak po pierwszej połowie byłem pozytywnie zaskoczony. Geona nie zrobiła nam kompletnie nic i tylko glupi błąd Sommera spowodował że Inter nie prowadził do przerwy. Byłem spokojny że ten mecz uda się wygrać. Niestety w drugiej połowie pojawił się drugi prezent dla Genoi i skończyło się remisem. Trzeba też przyznać że nasza gra w drugiej połowie wyglądała już słabo. Mniejsza intensywność i widoczne zmęczenie zawodników miały na to wpływ.
Szkoda że Inzaghi nie zrobił tej zmiany Pavarda na Bissecka. Wtedy prawdopodobnie do tego błędu by nie doszło.
Szkoda straconych punktów. Genoa straciła wszystkie swoje filary i teraz będzie to dużo słabsza drużyna niż w poprzednim sezonie. Taki zespół jak Inter powinien z nimi spokojnie wygrać. Nawet słabo przygotowany. Prawie by się to udało gdyby nie te błędy indywidualne.
Jedziemy dalej. Tydzień czasu i spokojnego treningu powinien zrobić różnice. W drugiej kolejce spodziewam się już lepszej gry i 3 punktów.
Szkoda że Inzaghi nie zrobił tej zmiany Pavarda na Bissecka. Wtedy prawdopodobnie do tego błędu by nie doszło.
Szkoda straconych punktów. Genoa straciła wszystkie swoje filary i teraz będzie to dużo słabsza drużyna niż w poprzednim sezonie. Taki zespół jak Inter powinien z nimi spokojnie wygrać. Nawet słabo przygotowany. Prawie by się to udało gdyby nie te błędy indywidualne.
Jedziemy dalej. Tydzień czasu i spokojnego treningu powinien zrobić różnice. W drugiej kolejce spodziewam się już lepszej gry i 3 punktów.
-
Dobrze, że Milan też zremisowal , to znacznie poprawia nasza sytuację w tabeli.
-
Remis przez brak koncentracji bo ciężko wytłumaczyć stratę dwóch tak naiwnych goli.
Cieszy doppieta Thurama oraz asysty Barelli i Frattesiego.
Cieszy doppieta Thurama oraz asysty Barelli i Frattesiego.
-
Gra dużo lepsza niż wynik. Gdyby nie wylewy Sommera (dobrze, ze tylko jeden skonczył się golem) oraz Bissecka to pewnie nie dalibyśmy sobie wbić gola. Szkoda straty punktów bo nie zasługiwaliśmy na taki wynik.
Mam nadzieję, że Panowie zepną dupki i wjadą w Lecce jak walec.
Forza Inter!