1. kolejka Serie A: Inter - Monza

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
Speaker

1. kolejka Serie A: Inter - Monza

Post autor: Speaker »

19.08.2023 r., 20:45

Zapraszam kochani do dyskusji na temat nowego sezonu, który zaczynamy już w sobotę na GM! :inter:

Osobiście przyznam, że jeśli miałbym skompletować "11" na ten pierwszy mecz, po wczorajszym sparingu i w ogóle pre-campionatto, wyglądałaby ona tak:

Audero-Bisseck,de Vrij,Bastoni-Lazaro,Frattesi,Calhanoglu,Sensi,Dimarco-Lautaro,Thuram

Wcale nie zazdroszczę Szymkowi tego co teraz ma. Drużyna to istny plac budowy, bramkarzy dostał tuż przed rozpoczęciem rozgrywek, a w kadrze która i tak nie jest zbyt szeroka brakuje nadal napastnika i obrońcy...nie wspomnę o "sytuacji" z Samardziciem. No po prostu drużyna, która ma sięgnąć po scudetto.😎 Forza Inter!⚫🔵
SETE

Re: 1. kolejka Serie A: Inter - Monza

Post autor: SETE »

Sommer - Darmian - Vrij- Bastoni - Cuadrado - Barella -Hakan - Miki - Dimarco - Lautaro - Thuram

Sklad jeśli kogoś plecy nie zaczną bolec powinien wyglądać tak jak wyżej.

Kadre mamy na dzisiaj słabsza niż w tamtym sezonie , z tego co widzę po konkurencji czyli Milan , Napoli to tez odeszło kilku ważnych graczy , drużyny te na papierze są także słabsze . Nie wiem jak Juventus bo ich okna nie śledziłem.
Obawiam się o wejście w sezon. W tamtym roku rozpoczęliśmy fatalnie co poskutkowało wypadnięciem z walki o scudetto w listopadzie.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Speaker pisze: 14 sie 2023, 08:37 19.08.2023 r., 20:45
Osobiście przyznam, że jeśli miałbym skompletować "11" na ten pierwszy mecz, po wczorajszym sparingu i w ogóle pre-campionatto, wyglądałaby ona tak:

Audero-Bisseck,de Vrij,Bastoni-Lazaro,Frattesi,Calhanoglu,Sensi,Dimarco-Lautaro,Thuram
A poza tym wszystko dobrze?
Speaker

Piekarz pisze: 14 sie 2023, 10:32
Speaker pisze: 14 sie 2023, 08:37 19.08.2023 r., 20:45

A poza tym wszystko dobrze?
Skoro w meczach przedsezonowych po dokonaniu zmian praktycznie zawsze gramy lepiej, to lepiej od razu dać właściwych ludzi.
SETE

Post autor: SETE »

Speaker nasz trener potrzebuje kilku miesiecy i mocnej orki w prasie zeby dokonac zmian. Przyklad Onana za Hande. Pol roku trzeba bylo :)
maciej-wasielewski

Post autor: maciej-wasielewski »

Bisseck - na razie wielka niewiadoma, było mówione, że drugi Bastoni. Żeby nie był drugim Lazaro, Dalbertem czy innym.

Audero - pewnie za 5-10 kolejek pierwszy bramkarz Interu

Lazaro - trudno cokolwiek o nim powiedzieć, nikt się nie spodziewał, że będzie tu w sierpniu.

Sommer - Darmian - De Vrij - Bastoni - Dumfries - Nico - Calha - Miki - Dimarco - Lautaro - Thuram. Taki będzie pierwszy skład.

Osobiście wolałbym za Dumfriesa Cuadrado, a za Mikiego Frattesiego.
Speaker

maciej-wasielewski pisze: 14 sie 2023, 18:20 Osobiście przyznam, że jeśli miałbym skompletować "11" na ten pierwszy mecz, po wczorajszym sparingu i w ogóle pre-campionatto, wyglądałaby ona tak:

Bisseck - na razie wielka niewiadoma, było mówione, że drugi Bastoni. Żeby nie był drugim Lazaro, Dalbertem czy innym.

Lazaro - trudno cokolwiek o nim powiedzieć, nikt się nie spodziewał, że będzie tu w sierpniu.

Sommer - Darmian - De Vrij - Bastoni - Dumfries - Nico - Calha - Miki - Dimarco - Lautaro - Thuram. Taki będzie pierwszy skład.

Jak oglądałem wczorajszy sparing, to skład z pierwszej połowy jakoś przypomniał mi najgorsze momenty poprzedniego sezonu. Mało kreatywni na prawej Barella i Denzel, napastnicy bezradni ...ajj!

Frattesi wnosi tutaj jakiś powiew świeżości i kreatywność -on wie co zrobić z piłką kiedy się znajdzie przed polem karnym, ma jakiś pomysł!

Bisseck - No jest jedynym PŚO , którego sprowadziliśmy w miejsce Skriniara, to niech gra! Serio na miejscu Inzagziego wrzuciłbym go na głęboką wodę. W końcu ktoś go tutaj sprowadził (nie wiem czyj to był pomysł) ale chłopak ma 23 lata i chyba powinien grać? Tak uważam.

Miki słabo wygląda, Sensi kapitalnie. Samardzicia nie ma, to niech gra Stefan i tyle. Tutaj nie ma co patrzeć na to czy na tamto tylko niech Inter wygrywa!

A, no i kwestia bramki...Sommer 5 goli wpuszczonych juz w dwóch meczach towarzyskich, ogólnie nie widzi mi się ten bramkarz 😃 Audero w parę minut mnie wczoraj przekonał :P
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Patrze na te wasze składy i nawet nie chce mi sie rzygac. To moim rzygom chce sie rzygac. I ja sie pytam z tego miejsca gdzie jest ten wasz wielki Inter?
Speaker

@andyvdm , rozumiem emocje lecz prosiłbym o bardziej merytoryczne wypowiedzi, na poziomie, szczególnie przed rozpoczęciem sezonu. :love:
Piekarz

Merytorycznie? Jaram się niewyobrażalnie na myśl o tym meczu. Mercato zaczęło podchodzić pod obrzydliwe w kontekście sukcesów zeszłego sezonu, ale przestaje mnie to obchodzić coraz bardziej, im bliżej do pierwszego meczu. Jesteśmy Interem i możemy wygrać tę ligę. Na początek wygrajmy z Mącą. Jazda. Forza Inter wielki.

Jedynie słuszny skład:

Sommer; Darmian, Acerbi, Bastoni; Cuadrado, Barella, Calhanoglu, Fratteziak, Dymarko; Thuram, Lautaro
nicolas80

Post autor: nicolas80 »

Jak zawsze okienko transferowe dostarcza wiele emocji ala pomału czas już je studzić. Mercato dla jednych obrzydliwe dla inny średnie i jeszcze dla innych dobre ale tak naprawdę o efektach przekonanmy się na koniec sezonu.
Pamiętamy kompromitacje tu wypisane w poprzednich latach po kilku niepowidzeniach na starcie czy w trakcie sezonu. Jak się to skończyło dla tych znawców to wszyscy wiemy i ta łatka pozostanie na długo.
Na początek ciężkie starcie ze zmotywowaną podwójnie drużyną która napewno przyjedzie żeby coś ugrać. Jednak mamy w składzie wielu mistrzów oraz połączenie doświadczenia oraz powiew świeżości który powinien zaprocentować na przepiegu całego sezonu. Trzeba wejśc w ten sezon z mocnym przytupem i od początku punkować. Głównym celem drużyny, klubu i kibiców jest scudetto więć nie mozna powturzyć błedów z poprzedniego i tracić zbyt wiele punków we frajerski sposób.
Jutro skład wystawiłbym podobny jak Piekarz. Forza Inter.
Odet

Post autor: Odet »

W moim odczuciu skład jest mocniejszy niż rok temu, a zespół zdeterminowany żeby zrobić wynik w lidze.
Liczę na pewne zwycięstwo.
Pozdr.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Odet pisze: 17 sie 2023, 08:52 W moim odczuciu skład jest mocniejszy niż rok temu, a zespół zdeterminowany żeby zrobić wynik w lidze.
Pozdr.
Naprawdę tak uważasz? Do momentu przyjścia kogoś do obrony uważam, że jesteśmy słabsi.

Do pierwszego spotkania w sezonie zawsze podchodzę na spokoju i zadowole się minimalnym zwycięstwem.

Forza Inter!
Odet

Post autor: Odet »

Dzonyy pisze: 17 sie 2023, 09:00

Naprawdę tak uważasz? Do momentu przyjścia kogoś do obrony uważam, że jesteśmy słabsi.

Oczywiście. W minionym sezonie i tak nie było Skriniara, więc w linii obrony nic nie straciliśmy. Wiadomo Sommer to nie Onana, ale liczę że Szwajcar ogarnie.

A do tego mamy lepszą pomoc i atak.

Pozdr.
Speaker

Odet pisze: 17 sie 2023, 08:52 W moim odczuciu skład jest mocniejszy niż rok temu, a zespół zdeterminowany żeby zrobić wynik w lidze.
Pozdr.
Ogólnie no to podoba mi się twój optymizm, obyś miał rację.
Co do obrony to muszę się zaś nie zgodzić. Skiniar jednak sporo zagrał w tamtym sezonie, zwłaszcza w pierwszej części. A na dzień dzisiejszy to stan naszej obrony jest.. no fatalny można delikatnie ująć -Acerbi kontuzjowany, więc mówiąc językiem z Spalettiego jest ich czterech: De Vrij (jedyny, który nadaje się teraz by zagrać na środku obrony!), Bastoni (musi grać cały czas, bo właściwie nie ma zastępcy, a jak coś to pewnie byłby nim Dimarco), Darmian, Bisseck-zagadka ??
Dokładając do tego Sommera na bramce i brak Brozo, który dużo czyścił, no to przynajmniej czysto teoretycznie nasza defensywa może napawać obawami , ale zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce już generalnie z Monzą.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Mnie na dzień dzisiejszy zastanawiają najbardziej dwie rzeczy związane z pierwszym skladem:
1. Czy Thuram jest dla nas obecnie lepszym wyborem niż Arnautovic.
2. No i czy Sommer będzie lepszy niż Audero.

W piłce ważne są niuanse i one często decydują o tym czy w składzie jest odpowiednia chemia do wygrywania. Czasami jedni potrzebują więcej czasu na adaptacje niż Ci drudzy, a mamy tutaj dwóch Panów z Bundesligi i tak czysto teoretycznie zastanawiam się czy oni dowiozą na przestrzeni sezonu.
Pierwszy mecz dobrze byłoby wygrać choćby dlatego, że nie pokonaliśmy tej Monzy ani razi w poprzednim sezonie.

Jak najmniej potknięć Panowie! Forza!
Piekarz

miniu86 pisze: 17 sie 2023, 12:27 Mnie na dzień dzisiejszy zastanawiają najbardziej dwie rzeczy związane z pierwszym skladem:

W piłce ważne są niuanse i one często decydują o tym czy w składzie jest odpowiednia chemia do wygrywania. Czasami jedni potrzebują więcej czasu na adaptacje niż Ci drudzy, a mamy tutaj dwóch Panów z Bundesligi i tak czysto teoretycznie zastanawiam się czy oni dowiozą na przestrzeni sezonu.
Pierwszy mecz dobrze byłoby wygrać choćby dlatego, że nie pokonaliśmy tej Monzy ani razi w poprzednim sezonie.

Miniu podoba się jak zwykle Twoja wypowiedź, ale jednego mi zabrakło - nie określiłeś wystarczająco wyraźnie, czy się jarasz tym meczem i czy kochasz Inter.
Speaker

A mnie brakuje przedsezonowych/przedmeczowych opinii takich użytkowników jak @TomHardy, @Kebo @Czarodziej...ale też @Kredence, @domin98, @taboret, @Saff, @forzaragazzi, @Mora, @SempreInter, @AdrianoF,@internarcyz, @Jaszczu91 i inni. Chłopcy zapraszamy :D
Endru

Post autor: Endru »

Speaker pisze: 14 sie 2023, 20:07
maciej-wasielewski pisze: 14 sie 2023, 18:20 Osobiście przyznam, że jeśli miałbym skompletować "11" na ten pierwszy mecz, po wczorajszym sparingu i w ogóle pre-campionatto, wyglądałaby ona tak:

Jak oglądałem wczorajszy sparing, to skład z pierwszej połowy jakoś przypomniał mi najgorsze momenty poprzedniego sezonu. Mało kreatywni na prawej Barella i Denzel, napastnicy bezradni ...ajj!

Frattesi wnosi tutaj jakiś powiew świeżości i kreatywność -on wie co zrobić z piłką kiedy się znajdzie przed polem karnym, ma jakiś pomysł!

Bisseck - No jest jedynym PŚO , którego sprowadziliśmy w miejsce Skriniara, to niech gra! Serio na miejscu Inzagziego wrzuciłbym go na głęboką wodę. W końcu ktoś go tutaj sprowadził (nie wiem czyj to był pomysł) ale chłopak ma 23 lata i chyba powinien grać? Tak uważam.

Miki słabo wygląda, Sensi kapitalnie. Samardzicia nie ma, to niech gra Stefan i tyle. Tutaj nie ma co patrzeć na to czy na tamto tylko niech Inter wygrywa!

A, no i kwestia bramki...Sommer 5 goli wpuszczonych juz w dwóch meczach towarzyskich, ogólnie nie widzi mi się ten bramkarz 😃 Audero w parę minut mnie wczoraj przekonał :P
Wytłumacz się może z tego Lazaro bo to jakiś nieudolny trolling z twojej strony
miniu86

Post autor: miniu86 »

Piekarz pisze: 17 sie 2023, 13:04
miniu86 pisze: 17 sie 2023, 12:27 Mnie na dzień dzisiejszy zastanawiają najbardziej dwie rzeczy związane z pierwszym skladem:

Miniu podoba się jak zwykle Twoja wypowiedź, ale jednego mi zabrakło - nie określiłeś wystarczająco wyraźnie, czy się jarasz tym meczem i czy kochasz Inter.
W sumie to tym razem nie wyczekiwałem dnia pierwszej kolejki, a on już za rogiem. Z jednej strony super, z drugiej człowiek jeszcze trochę głową w mercato - ciekawe co się jeszcze stanie? Czy realne jest dogadanie się z Bayernem co do Pavarda? Zobaczymy!

I <3 Inter!
Speaker

Endru pisze: 17 sie 2023, 18:38
Speaker pisze: 14 sie 2023, 20:07

Wytłumacz się może z tego Lazaro bo to jakiś nieudolny trolling z twojej strony
Temat Lazaro w Interze zamknięty. Zawodnik w Torino za 4 mln i procent od sprzedaży. ;)
Endru

Speaker opisz na serio jaki sklad proponujesz na Monze.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Jutrzejsze Derby Lubelszczyzny wywołują u mnie większe emocje, niż pojedynek z Monzą. Rzygam już tym corocznym osłabianiem drużyny i jakimiś Sommerami czy Cuadrado w składzie. Mecz jednak postaram się obejrzeć, bo to silniejsze ode mnie. Kocham te barwy i kocham ten klub.

3 punkty z Monzą to obowiązek w kontekście ciężkiej walki o top4.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
VVujek

Post autor: VVujek »

Piękna sprawa, rusza SerieA. Nie mogę się doczekać.
Speaker

Endru pisze: 18 sie 2023, 12:19 Speaker opisz na serio jaki sklad proponujesz na Monze.
Wiesz co Nie zdążyłem się jeszcze skonsultować z Inzaghim, trener jest trochę zajęty, naciska na transfer Pavarda. :oops:

Tak! To już za niecałe 24 h, pierwszy gwizdek :brawo:
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

No i wreszcie wrócili.
Całkiem dobry mecz w wykonaniu Interu i pewne zwycięstwo. Cieszy że kapitan Lautaro wchodzi w sezon w dobrej dyspozycji. Praktycznie każdy nowy zawodnik pokazał że będzie wzmocnieniem. Pojawiają się nowe możliwości przed Inzaghim. Carlos i Cuadrado rozbujają nam dość surowe wahadła. Arna i Thuram dają opcje kombinacyjnego i szybszego rozgrywania piłki. Frattesi z czasem wymieni Mikiego w pomocy. Jedyne obawy mam o Bissecka i tutaj należy dokonać jeszcze wzmocnienia. Jak przyjdzie Pavard to uważam że Inter będzie faworytem do wygrania ligi.

Monza nie zawiesiła zbyt wysoko poprzeczki ale nigdy nie była wielką drużyną a Inter gubił punkty. Teraz udało się w końcu wygrać i to bez straty gola. Pozytywny występ zaliczył De Vrij. Oby przypomnial sobie dyspozycję sprzed dwóch lat. Dla Sommera to też dobrze ze przywitał się z San Siro czystym kontem. Choć nie miał za wiele roboty.
nicolas80

Znakomity występ i pewne zwycięstwo. Widać progres w porównaniu z poprzednim sezonem. Dziś nie było słabego punktu w drużynie i wszyscy zawodnicy zasługują na uznanie.
Sommer strasznie mi zaimponował. Wiedziałem że to bardzo dobry bramkarz ale to co dziś grał to było wybitne.
andyvdm

Post autor: andyvdm »

W koncu Monza pokonana po zeszlym sezonie kiedy byla prawdziwym przesladowca Inziego. Ale oddac trzeba trenerowi Palladino ze znacznie sie oslabili. Jednakowoz nowe nabytki po naszej stronie zdecydowanie dzis na plus, zwlaszcza Thuram, Arnautovic i Augusto. Sommera nie ma po czym oceniac bo ten jeden celny strzal Gagliardiniego to bym ja obronil. Najwieksza obawe mam o Bissecka ktory przeczuwam ze bedzie zwyczajnym kasztanem. Bardzo licze na powrot do mistrzowkiej formy De Vrija oraz miejmy nadzieje Pavarda.
nicolas80

Andy Jak Twoja ocena bramkarza bazuje tylko na podstawie obronionych strzałów to nie bardzo mamy pole do dalszej dyskusji na ten temat.
Weź trochę więcej optymizmu i wiary w tą drużynę.
Endru

Sommer byl fantastyczny emanowala z niego ogromna pewnosc siebie widac, ze przyszedl z Monachijskiego giganta.
ODPOWIEDZ