1. kolejka fazy grupowej LM: Real Sociedad - Inter

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
Speaker

1. kolejka fazy grupowej LM: Real Sociedad - Inter

Post autor: Speaker »

No to jedziemy z tematem! :szal:

Witam serdecznie i zapraszam do wspólnego przyżywania emocji związanych z udziałem naszych vice Mistrzów Europy w kolejnej edycji Champions League.

Po ostrym początku w lidze apetyty są tylko na 3 pkt i byłoby kapitalnie tak zacząć.
Kontuzja Hakana...nieco komplikuje sprawę, oby nic poważnego. Skład jest dla mnie małą zagadką, bo Szymon lubi rotować w LM.

Mój typ:
Sommer - Pavard,de Vrij,Acerbi -Denzel/Klaasen,Barella,Frattesi,Miki,Augusto-Thuram,Lauti/Arna
maverik

Re: 1. kolejka fazy grupowej LM: Real Sociedad - Inter

Post autor: maverik »

Wątpie,że Klaassen zagra na wahadle. Nie ma też opcji, że na mecz LM wyjdziemy bez Lautara. Jedyne rotacje możliwe to Darmian, Acerbi, Dimarco i oczywiście Hakan.

Remis nie będzie najgorszy patrząc jak ta grupa może się ułożyć, ale no po takim starcie sezonu brak 3 punktów będzie sporym rozczarowaniem.
buczek18

Post autor: buczek18 »

Ciekawy jestem dzisiejszego meczu. Po takich derbach apetyt na 3 punkty jest. Ale trzeba pamiętać, że Sociedad to nie są chłopcy do bicia, czuje, że to może być ciężki teren do zdobycia, ale wierzę w Bad Boyów Simone :D :D
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Normalnie bym powiedział, że remis nie będzie złym wynikiem, ale jesteśmy w takim gazie i atmosfera wokół zespołu jest tak pozytywna, że mocno liczę na 3 punkty.

Sociedad gra w tym sezonie w kratkę, bilans ligowy 1-3-1, bramki 8-7. Wygrana jak najbardziej w naszym zasięgu.
Towarzysz

Post autor: Towarzysz »

Oczekuję pięknego widowiska na miarę Ligi Mistrzów, cudownych bramek oraz ekscytujących komentatorów. Wynik będzie jedynie solą tej gry.
Speaker

U nas forma kosmos, wielu piłkarzy głodnych gry. Zmęczeni out , wypoczęci in : Sommer - Pavard,de Vrij,Acerbi - Denzel,Frattesi,Asllani,Miki,Augusto- Thuram,Arna

Fajnie też gdyby zagrał Klaasen ale on może zagrać wszędzie. Forza Inter!
VVujek

Post autor: VVujek »

Lautaro ławka? Niech odpocznie z Empoli
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Pierwszy mecz wyjazdowy w lidze mistrzów nie jest miejscem na rewolucje w pierwszym składzie. Znakomity początek nieco rozbudził oczekiwania, ale Inter to nie hegemon, który w rezerwowym składzie rozjedzie Sociedad. Uważam, że Szymon ma tego świadomość i dokona 2-3 zmian. Głównie dlatego, że zmusza do tego sytuacja w urazami. Pavard za Darmiana i Asslani bądź Frattesi za Hakana i wystarczy.
To jest bardzo ważny mecz, który może nam ułożyć sytuację w grupie albo mocno skomplikować. Wiadomo, że zacznie się natłok meczów, ale większe rotacje możemy stosować w lidze, gdzie mamy teraz słabszych rywali a nie w LM gdzie gra idzie też o dużą kasę.

Sommer- Pavard De Vrij Bastoni - Dumfries Barella, Frattesi, Mikitaryan, Dimarco- Thuram Lautaro.
VVujek

Jaszczur zasadnicze pytanie, kto registą?

Ja nie widzę innej opcji, czas na Asllaniego to ma być jego rok do rozwoju.
Odet

Post autor: Odet »

INTER (3-5-2): Sommer; Pavard, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Carlos Augusto; Lautaro, Arnautovic.

Świetny skład, nawet lepszy niż myślałem. Zapowiada się b.dobry mecz.

Pozdr.
Speaker

Odet pisze: 20 wrz 2023, 20:34 INTER (3-5-2): Sommer; Pavard, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Carlos Augusto; Lautaro, Arnautovic.

Świetny skład, nawet lepszy niż myślałem. Zapowiada się b.dobry mecz.

Pozdr.
Dobry Skład tylko LM10 bym dał odpocząć, bo Thuram jest w takim gazie ze hej. No i Frattesi na całą 2 połówkę.
Wtstep Krjstiana to ciekawostka :)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Co to miało być? Nasi w te kilka dni zapomnieli jak się gra w piłkę? Styl gry wyglądał fatalnie, możemy być mega zadowoleni z tego 1 punktu, bo Hiszpanie na luzie powinni wygrać wysoko ten mecz.
Speaker

Po tym meczu remis to świetny rezultat. :D
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Bardzo nie chciałem Sociedad z 4 koszyka. Przed meczem remis na Anoeta brałem w ciemno i jestem zadowolony z wyniku. Gra chujowa, ale takie mecze się zdarzają. Benfica przegrała u siebie - w tej grupie może zdarzyć się wszystko. Teraz trzeba koniecznie podtrzymać dobrą passę w lidze - to ona musi być priorytetem w tym sezonie.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
VVujek

Nic w tym meczu nie grało,, był problem wymienić 3 podania, wszystkie przebitki przegrywane, nasi zawodnicy wyprzedzani, to była jakaś masakra.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Wszystko pod kontrolą.
Tom_Hardy

Post autor: Tom_Hardy »

Remis w Sociedad to nie jest zły wynik natomiast styl fatalny. Trzeba wrzucić kamyczek do ogródka Szymona bo źle to ustawił od początku. Taki mecz w tej fazie sezonu przyda się bo będzie jak zimny prysznic dla Inzaghiego i drużyny. Cieszy dobry występ Pavarda, przypadkowa ale jednak asysta Frattesiego, ktoremu mocno kibicuję i bramka Martineza z pierwszej i jedynej sytuacji, bo wiadomo że niekiedy potrzebuje ich 5 albo więcej. Asslani niech już wypad robi, przestałem w niego wierzyć aczkolwiek do 70-80 minuty praktycznie każdy wyglądał źle (nie licząc zmienników). Arnautovic był dziś równie słaby i troche martwi mnie to bo wychodzi na to, że mamy tylko 2 jakościowych zawodników, chociaż Sanczez ożywił dziś troche ale wiadomo, że ze zdrowiem bywa różnie. Bastoni zamiast wypieprzyc w kosmos to poczuł się chyba zbyt pewnie. Podsumowując wynik nie jest taki zły jeśli patrzymy na grę i w sumie mam wrażenie, że gdyby mecz trwał jeszcze kilka minut dłużej to wcisnelibyśmy zwycięskiego gola bo Sociedad oddychało już rękawami.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Myślę, że z pewnego punktu widzenia Inzaghi dobrze zaplanował ten mecz, przewidując, że Hiszpanie się na nas rzucą i będą cisnąć, dopóki starczy im sił - przeczekać to tak jak zwykle potrafimy, a potem ich dojechać zasobami energii. Dwie rzeczy poszły nie tak: Bastoni się obsrał jak junior już w czwartej minucie, co nadało niekorzystny rytm spotkaniu, a rywalom w niewytłumaczalny sposób starczyło sił do 80 minuty na tę niezwykłą intensywność. Zasobów energii i czasu wystarczyło tylko na wyrównanie, ale nie zabrakło aż tak wiele, żebyśmy mimo częściowo rezerwowej jedenastki, koszmarka Basto, ogólnie nie naszego dnia i dnia konia Sociedad - i tak to wygrali. Remisu nie uważam za tak niesprawiedliwy wynik, jak się wydaje - Hiszpanie zapłacili frycowe za intensywność przez 80 minut. Lekka wpadka, ale takie muszą się zdarzać - jedziemy dalej.
Speaker

Taki mecz był też potrzebny, bo szło aż za dobrze jak na skład jaki posiadamy i to trochę powinno ostudzić apetyty. Forza Inter!

ps. Martwi mnie trochę Sommer...facet ma dużo szczęścia i świetnie spisującą się w tym sezonie obronę, zwłaszcza w lidze...ale on sam momentami to od Handy z ostatniego czasu za dużo więcej to nie robi i też chce bronić laserowo widze.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Speaker pisze: 21 wrz 2023, 00:43 Taki mecz był też potrzebny, bo szło aż za dobrze jak na skład jaki posiadamy i to trochę powinno ostudzić apetyty. Forza Inter!

ps. Martwi mnie trochę Sommer...facet ma dużo szczęścia i świetnie spisującą się w tym sezonie obronę, zwłaszcza w lidze...ale on sam momentami to od Handy z ostatniego czasu za dużo więcej to nie robi i też chce bronić laserowo widze.
O co Ci chodzi z Sommerem? Obok Pavarda to jedyny zawodnik, o którym można by coś pozytywnego powiedzieć.

Strasznie słaby mecz w naszym wykonaniu. Sociedad całkowicie nas zdominował i tylko dzięki ich nieskuteczności wywozimy punkt z Hiszpanii.
Odet

Post autor: Odet »

Cóż..., nie wyszedł nam ten mecz...
Wracamy jednak z punktem do Mediolanu. To już coś.

Pozdr.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Jaszczu91 pisze: 20 wrz 2023, 16:40 Pierwszy mecz wyjazdowy w lidze mistrzów nie jest miejscem na rewolucje w pierwszym składzie. Znakomity początek nieco rozbudził oczekiwania, ale Inter to nie hegemon, który w rezerwowym składzie rozjedzie Sociedad. Uważam, że Szymon ma tego świadomość i dokona 2-3 zmian.
Teraz mam pewność, że Inzaghi nie czyta naszego forum. Zobaczyłem skład i pomyślałem, że będą ciężary. Nie myślałem, że aż takie...

Katastrofalny występ naszych piłkarzy. Chyba trochę sodówka uderzyła do głów po derbach. Zimny prysznic się przyda i to bardzo. Mecz skończył się remisem, więc finalnie nie narobiliśmy sobie aż tak wielkich problemów w grupie, ale mamy wyraźny sygnał, że awans sam nie przyjdzie. Trzeba go wywalczyć na boisku. Wynik dużo lepszy niż gra. Inter wyglądał jakby w kalendarzy był już styczeń.

Pozytywnie po tym meczu można wypowiedzieć się w zasadzie tylko o bramkarzu. Sommer nie miał zbyt wiele roboty w Serie A. Wczoraj uratował nam co najmniej dwie bardzo groźne sytuacje. Fajnie wyglądał też Pavard. Wejście Thurama w miejsce Arnautovicia też spowodowało duży wzrost jakości z przodu. Francuz jest mega zawodnikiem i wartością dodaną. Nasza para rezerwowych napastników niestety sporo odstaje.

Wielu domagało się większej ilości minut dla Asllaniego. Wczoraj dostał życiową szansę i koncertowo ją zmarnował. Jeden ze słabszych na boisku obok Bastoniego i Arny. Nie potrafił odnaleźć się na boisku. W odbiorze w ogóle go nie było widać. Dużo mu jeszcze brakuje co wyjściowego składu. Co innego Frattesi. On dał impuls i moim zdaniem powinien wyjść w pierwszym składzie w niedziele.
VVujek

Asllani? Ciężko mówić, że zmarnował szansę kiedy inni grali na tym samym poziomie, albo i gorzej.
bonjovi100

Post autor: bonjovi100 »

Co do Asllaniego.. bo dużo osób go w pokraczny sposób broni.

Jeżeli jeden element w drużynie jest słaby nie daje nic a pozostali muszą jeszcze łatać jego pozycje i nie mogą mu zagrać.. to cały skład gra gorzej.

Jestem dziwnie spokojny że gdyby tylko zamienić Hakana z Asllanim to wczoraj Inter wyglądałby zupełnie inaczej. Na duży plus.

Asllani niestety ma najbardziej istotną pozycje na boisku dla naszego sposobu gry. Gdy on odstaje to mamy problem z rozprowadzaniem gry, utrzymaniem piłki, balansem, kontrami i jednolitą obroną.

Póki co Asllani jest jest sporym zawodem i każdy może u nas wypaść i nie ma problemu poza Hakanem. Liczę że Klassen jakoś rozwiąże ten problem a Asllaniego się pozbędziemy niebawem.
SETE

Post autor: SETE »

Zgadzam sie ,ze Aslani wczoraj nie uniosl ciezaru meczu. Czy jestem zaskoczony ? nie jestem , gdyz do do 75 minuty a szcegolnie w pierwszej polowie tego ciezaru nie uniosl nikt z naszej druzyny, Znacznie gorzej od Aslaniego na murawie wygladali Bastoni , Arnautovic czy Dumfries . W mojej opinii rownie slabo zagrali Barella i Miki.
Sociedad nas tak mocno zaatakowal pressingiem , ze chyba wszyscy byli zaskoczeni. W serie A nikt tego nie jest w stanie na takim dystansie zrobic.
Albanczyk zostal rzucony z przymusu na gleboka wode. To jest chlopak na spokojny rozwoj i ogrywanie w lidze , na salony jeszcze nie jest to moment.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

ASSlani w Interze nie ma racji bytu. Zakładając nawet, że ma talent na więcej niż Empoli - moim zdaniem tak, mniej więcej na Fiorentinę - to nie ma szans, żeby dostał regularną grę kosztem Hakana, Frattesi ego i Barelli, a w najbliższym czasie również Mikiego. Bez tego się natomiast nie rozwinie i zawsze będzie chłopkiem z Empoli. To oczywiście nic odkrywczego, Inter to wie i chciał go wypożyczyć do Sassuolo, ale niestety fajfusowi nie uśmiechała się gra w klubie na jego poziomie (optymistycznie patrząc, że by się tam przebił).
VVujek

Martinez grał taka kupe,że sapy do Asllaniego są śmieszne.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Asllani pokazuje, że nie bez powodu jest pomocnikiem nr 6 w Interze. To nie jest poziom Champions League, on to powinien grać co najwyżej w Coppa Italia i z łatwiejszymi rywalami w lidze.

Co do meczu to Sociedad się zajechało fizycznie i mimo bardzo dobrej gry przez 75 minut prawie ten mecz przegrali. Gdyby mecz trwał jeszcze z 10 minut to byśmy coś wcisnęli. Co do Interu to widać, że jak się wymieni kilka trybów to może się zdarzyć słabszy mecz.

z rezerwowych:
Arna, Asllani - nie popisali się w tym meczu
Carlos Augusto - z minuty na minutę coraz lepszy, podobał mi się jego występ.
Pavard - bardzo dobre spotkanie
Minister

Post autor: Minister »

No tak, sezon ogórkowy się skończył, na ruchy transferowe Interu narzekać już nie można, to forumowa gawiedź znalazła sobie następnego ananasa do jebania. Nawet oberwało się Sommerowi, który wybronił nam mecz. FCInter.pl w pigułce.

Wszystkiemu winny Asllani, bo gdyby zagrał Hakan to na pewno byłoby gładkie 2/3:0. To nic, że Real zagrał B dobre spotkanie, a my totalna padake. Przecież to Asllani sprawił, że Bastoniemu odcięło dopływ krwi do mózgu i w jednej akcji zrobił ze 3 kiksy, młodego wina, że przy tak intensywnie grającym realu próbowaliśmy pokracznie rozgrywać, ale nie wychodziło nam kompletnie nic. Jego wina, że połowa drużyny przewracała się o własne nogi lub ślizgała gubiąc piłkę. Ktoś w ogóle przyjrzał się ile strat zaliczył Lautaro z Arna? Atakujemy dużą ilością zawodników, jak nie utrzymamy się z przodu i idzie strata to praktycznie mamy otwarta autostradę do naszego pola karnego, i o ile to przechodzi przy pojedynczych stratach o tyle z realem każda piłka zagrana do przodu kończyła pod ich nogami i wracała jak bumerang pod nasze pole karne. Miki z Barella nie nadążali i młokos często miał przed sobą dwóch zawodników do obskoczenia.

W zeszłym sezonie ciagle oglądaliśmy tfu Gagliardiniego kosztem asllaniego, chłop łapał jakieś śmieszne ogony nawet w meczach ustawionych wynikiem, wiara w jego umiejętności zaczynała się i kończyła jedynie w wywiadach. Więc wystawianie go na rywala, który było pewne, że rzuci się na nas z pianą na ryju było bardzo ryzykowne. Serio można by było zrozumieć krytykę chlopaka gdyby znacząco odstawał od kolegów z drużyny, ale na litość boską on się dostosował do poziomu swoich kolegów od KTÓRYCH powinnismy, a wręcz mamy obowiązek wymagać lepszej dyspozycji.

Myśle, że nikt nie spodziewał sie, az takiego zaangażowania Realu, a już na pewno nie tego, że będzie to trwało prawie 80 min! Przeczekać się nie udało, bo Bastoni sie zagrzał , a i to nie wiem czy by coś zmieniło, bo po prostu to nie byl nasz dzień i nie kleiło się kompletnie nic.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Minister pisze: 22 wrz 2023, 12:00 Wszystkiemu winny Asllani, bo gdyby zagrał Hakan to na pewno byłoby gładkie 2/3:0. To nic, że Real zagrał B dobre spotkanie, a my totalna padake. Przecież to Asllani sprawił, że Bastoniemu odcięło dopływ krwi do mózgu i w jednej akcji zrobił ze 3 kiksy, młodego wina, że przy tak intensywnie grającym realu próbowaliśmy pokracznie rozgrywać, ale nie wychodziło nam kompletnie nic.
daj chociaż jeden przykład w którym ktoś tutaj wyżej stwierdził, że przegraliśmy przez Asllaniego.

Zagrał słabo, nie można skrytykować bo jest młody :D?
ODPOWIEDZ