Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
syn

Odp: Mercato

Post autor: syn »

Forza_eDi - to Inter gra skrzydłami ???? :D
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Kurcze nawet nie widziałem nic o tym transferze. Hmm Maniche w Interze może być ciekawie. Życzę mu jak najlepiej być może jak jego rodak Maniche przeżyje w Interze swoją drugą młodość albo nawet pierwszą w końcu do nastolatków to on już nie należy :) Czekam na kolejny ciekawy transfer do naszej drużyny.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Ibanez

Post autor: Ibanez »

No i mercato sie skonczylo, a my kupilismy tylko Maniche'a. Patrzac na obecna forme Vieiry i Dejana to lepszym rozwiazaniem na Liverpool bedzie chyba wystawienie rezerwowego skladu, ktory tak ladnie poradzil sobie z juve. To co Vieira zrobil wczoraj w meczu z empoli to masakra! Niech wraca do Juve jak ma tak grac!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Jeden Maniche nam nic nie pomoze. Mowie w perspektywie meczu z Liverpoolem. Jak narazie to jeszcze sie chlopak nie zgral z zespolem. Poza tym nasi "podstawowi" pomocnicy za przeproszeniem ch..a graja!!! Dobrze ze w kadrze na LM jest Pele,Jimenez i Bolzoni, bo jesli tak dalej pojdzie to oni wyjda na Anfield Road. Panie Mancini nie jest dobrze!!!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
CSMAN

Post autor: CSMAN »

ja proponował bym w nadchodzącym mercato 2008 sprowadzis do Interu Urby Emanuelsona  znakomity młody lewy pomocnik Ajaxu Amsterdam......;d
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ibanez pisze: Jeden Maniche nam nic nie pomoze. Mowie w perspektywie meczu z Liverpoolem. Jak narazie to jeszcze sie chlopak nie zgral z zespolem. Poza tym nasi "podstawowi" pomocnicy za przeproszeniem ch..a graja!!! Dobrze ze w kadrze na LM jest Pele,Jimenez i Bolzoni, bo jesli tak dalej pojdzie to oni wyjda na Anfield Road. Panie Mancini nie jest dobrze!!!
Jak pewnie zauważyliście ostatnio się troszkę zajmuję Primaverą ...

Moim marzeniem jest by na Anfield wyszedł Bolozoni i zagrał mecz życia... strzelił barmkę i był nie do przejścia...

Co do zawodników, których chciałbym widzieć w naszym pierwszym składzie to nie zmieniam w tej kwestii zdania. Sprawą priorytwtową powonno być wprowadzanie graczy Primavery regularnie do gry. Jeśli gramy z przeciętniakami to przynajmniej jeden z młodych graczy powinien zaliczyć występ. Nie mówię tutaj o pełnym wymiarze czasowym. Kiedy prowadzimy, dajmy na to 2-0, po pierwszej połowie trener mógłby przetestować jednego z młodych.

Jest kilku znakomicie zapowiadających sie zawodników, którzy prezentują wydaje mi się wyższy poziom niż niektórzy nasi gracze znajdujący się w pierwszej kadrze.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Jest kilku znakomicie zapowiadających sie zawodników, którzy prezentują wydaje mi się wyższy poziom niż niektórzy nasi gracze znajdujący się w pierwszej kadrze.
wyższy poziom... ale... grają w Primaverze... tak więc co pokazaliby w lidze niewiadomo, dlatego jak dla mnie PW jest w sam raz dla młodzików narazie... jeśli ktoś z nich jak np. Balotelli będzie się bardzo wyróżniał, wtedy trzeba go dopiero sprawdzić - na 1-szy skład trzeba sobie zapracować (1-szy w sensie kadra meczowa chociaż)
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Mam na myśli Lucę Siligardiego oraz Ivana Fatica, którzy w spotkaniach kontrolnych (Dubai Cup, Fatic również grał w Emirates Cup) prezentowali dużo lepszy poziom niż (z przykrością musze stwierdzić) Santiago Solari. Patrząc również na występy Dacourta sprzed kontuzji czy bezradność Vieiry przed i teraz po kontuzji można dać szansę tym młodym. Francesco Bolizoni również bez wątpienia zagrałby dobrze gdyby tylko dostał szansę. Takie wprowadzanie zawodników, a tym samym dawanie im okazji do zdobywania doświadczenia w późniejszym rozliczeniu mogłoby się okazac bezcenne.
KGB

Post autor: KGB »

Orzeu pisze: jeśli ktoś z nich jak np. Balotelli będzie się bardzo wyróżniał, wtedy trzeba go dopiero sprawdzić - na 1-szy skład trzeba sobie zapracować (1-szy w sensie kadra meczowa chociaż)
Bolotellemu łatwiej jest się wyróżnić, bo jest napastnikiem, a nie można przecież ignorować tak skutecznego zawodnika, jak on. Wspomniany Fatic ma bardziej utrudnione zadanie - jest bardzo produktywnym zawodnikiem, ale tego nie widac w statystykach. Podobnie, jak kolega lamatico, uważam, że poradziłby sobie w pierwszej drużynie przynajmniej w meczach za średniakami. Teraz jest najlepsza okazja, żeby dawać minuty zawodnikom Primavery. Bądźmy szczerzy: mistrza nam już tylko kataklizm może odebrać, nawet gdybyśmy grali na "trzecim biegu". W przyszłym sezonie może już tak lekko nie być.
[url=http://"http://www.trophymanager.com/index.php?ref=181481"]ZOSTAŃ MENADŻEREM PIŁKARSKIM!!![/url]
Interista_opole

Post autor: Interista_opole »

Vieire był wyrzucił, bardzo dobry był zakup Chivu, Cesar tez sie sprawdza. Szkoda tylko że sie nie udało pozyskac Quaresmy ;/
Tomekk

Post autor: Tomekk »

minelo pol roku od wiekszosci transferow iiiiiii

Suazo, powiem że troszke trudno mu sie odnaleść w tej druzynie strzelil kilka bramek ale wiekszosc takich malo waznych jedyna dobra partie to pamietam z Ligi Mistrzow bodajze z PSV na wyjeżdzie a w lidze to zapadly mi tylko gole z Livorno. 8 goli strzelil ale dla mnie jest dopiero 4 napastnikiem.

Chivu, bardzo sie ciesze z tego transferu na tą chwilę wielki plus dla jego gry. Taki zawodnik dla trenera z ambicjami na kilka frontow jest poprostu wymarzony. Na ilu to pozycjach Christian juz w tym sezonie gral? Ogolnie to kilka dobrych partii i w zasadzie nie schodzil ponizej dobrego poziomu.

O Rivasie i Pele' sie wypowiadać nie bede bo widać ze oboje musza sie jeszcze wieeele nauczyc ale przyznam ze fajnie mec tak dobrze prorokujacych na przyszlosc zawodnikow.. na teraz jednak uwazam ze nie sa przygotowani na gre w Serie A.

Jimenez, niby wypozyczenie bo nie wiem jak to jest teraz czy on jest juz kupiony z Ternany? bardzo dobry na przelomie grudnia i stycznia ale pozniej lekkie urazy i troszke pominiety przez Manicniego w skladzie. Bardzo dobrze rozumie sie z Ibrahimović'em i mam nadzieje ze tak jak gral dobrze tak bedzie dalej

Co do transferow napastnika bym nie kupowal albo narazie sie nie zastanawial nad tym gdyż Crespo i Cruz jeszcze sezon na przemian beda mogli grac, mam nadzieje ze Suazo popracuje latem i lepiej bedzie juz pracowal a Ibra? to Ibra i wszystko jasne:P no i chyba juz wlaczono Balotelli'ego wiec mamy 5 napastnikow.

Jesli chodzi o pomoc bardziej niz nad kupnem skrzydlowego zastanowilbym sie nad wzmocnieniem srodka pola. Wiadomo ze byloby fajnie gdyby trafiono w Gerrard'a ale bardziej patrzac realnie patrze na to i szukajac zawodnikow znalazlem Appiah'a i Emana'e jeden z Fenerbachce a drugi z Toulousy gdyby co :P

Do obrony moze jeden stoper taki Fazio mi sie podoba z Sevilli.

Oddawac zas Adriano, raczej juz Vieire, Maniche także
Miodek_1313

Post autor: Miodek_1313 »

Uważam, że zakup Chivu był bardzo trafny, Suazo także podoba mi sie jego gra, jest bardzo szybki i umie nie raz wypracowac bardzo ładną asystę, uważam że Mancio powinien częściej stawiać na Balotelliego, dać mu sie ogrywać jak i innym graczom Primavery. Nowych zawodników napewno potrzebuje nasza linia pomocy, Cesar sie nie sprawdza, Vieira tak samo, fajnie by było gdyby środek pomocy wzmocnił Gerrard i przydały sie jakiś większy transfer na skrzydło.
Per me... C'e solo l' Inter !!
unw1908

Post autor: unw1908 »

błędem na pewno było oddanie do romy pizarro to bardzo kreatywny piłkarz szkoda go troche
Uniejowiacy1908
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Okazuje się, że Mahamadou Diarra stał się celem numer jeden Interu Mediolan do wzmocnienia środka pola na przyszły sezon. Włosi byli zainteresowani Malijczykiem już w poprzednim sezonie, ale wszystko wskazuje na to, że Massimo Moratti w dalszym ciągu marzy o sprawdzeniu tego defensywnego pomocnika. Ponadto prezes Interu otrzymał również zgodę na ten transfer od przyszłego szkoleniowca mistrzów Włoch, José Mourinho.

Inter oferuje za Diarrę 30 milionów euro, czyli dużo więcej niż w poprzednim sezonie. Ponadto suma ta z nawiązką zwróciłaby się Realowi Madryt, który w 2006 roku wykupił Malijczyka z Lyonu za 27 milionów euro. Mimo to, że Królewscy nie zamierzali sprzedawać Mahamadou w tym okienku transferowym, to lukratywna oferta, jaka napłynęła z Mediolanu, sprawiła, że w biurach na Santiago Bernabéu wszyscy, z dyrekcją sportową na czele, zaczęli się zastanawiać nad możliwością przeprowadzenia tej operacji.

Mahamadou chce triumfować w Madrycie
Okazuje się jednak, że sam Diarra chce zostać na przyszły sezon w Realu Madryt. Mimo to, że w drugiej części sezonu Gago "posadził" Malijczyka na ławce, to Mahamadou w dalszym ciągu jest przekonany, że stać go na odnoszenie kolejnych sukcesów w stolicy Hiszpanii. Trzeba przyznać, że w kilku ostatnich kolejkach Diarra zaprezentował się z tej najlepszej strony, dlatego na wakacje wyjeżdżał z przeświadczeniem, że będzie jedną z głównych części nowego projektu Blancos. Malijczyk jest przekonany, że pozostanie w Madrycie. Sytuacja może się odmienić tylko w przypadku, gdy Schuster zakomunikuje swojemu podopiecznemu, że nie ma dla niego miejsca w planach na sezon 2008/09.

Diarra już od tygodnia znajduje się na zgrupowani reprezentacji Mali, która jutro zmierzy się z Kongo w ramach kwalifikacji do następnego Mundialu. Mahamadou pozostanie w Afryce do 15 czerwca, gdyż w ciągu najbliższych czternastu dni jego drużyna zmierzy się jeszcze z Czadem i Sudanem.

Żródło:http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=18373

Od dłuższego czasu słyszymy o zainteresowaniu tym graczem przez nasz klub więc sądze że powinien znależć się o nim temat na naszym forum.
Co sądzicie o pozyskaniu tego piłkarza? Ja jestem za jego sprowadzeniem ale nie za tak dużą sumę.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 18:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Minister

Post autor: Minister »

Miło miło..Ja chętnie bym go widział w Interze..Ale czekam również też na Lamparda..
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ja go nie widzę w Interze. Nam potrzeba ofensywnego pomocnika takiego jak Lampard i na zakupie tego gracza powinniśmy sie skupić
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Minister

Post autor: Minister »

A czy Ty myślisz że w LM gra się tylko do przodu?Diarra jest zawodnikiem typu Makelele..I czy on źle wkomponował się w drużynę Realu lub Chealse?Nam przydałby się właśnie taki zawodnik który potrafi wyczyścić i oddać do najbliższego..Zwłaszcza jeśli chcielibyśmy grać takim ustawieniem jakie jest zakładane..
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Corredo

Post autor: Corredo »

Diarra jest świetnym zawodnikiem na swojej pozycji to trzeba przyznać. Problem w tym, że mamy Cambiasso, Vieire, Pele i Dacourta a na zmiennika nie opłaca się wydawać 30 mln euro. Chociaż jeśli ta cena zmniejszyłaby się o połowe to można by było nad tym transferem pomyśleć. Zarząd powinien rozglądać się za ofensywnym pomocnikiem, bądź rozgrywającym. Deco mi tu najbardziej pasuję.
groch

Post autor: groch »

Corredo masz racje nie potrzebny nam kolejny defensywny pomocnik... Tez bym tu widzial Deco... Chociaz bardziej chcialbym Diego lub Nasriego;/ ten pierwszy niestety nie chce odejsc a drugi pojdzie do Arsenalu ;/
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Nen

Post autor: Nen »

30 miln za Diarre to zdecydowanie za duzo jeśli mielibyśmy zciagać def pomocnika to mi sie mazy Mascherano ale to chyba nieosiagalne.
God protect me
Jeremy

Nen pisze: jeśli mielibyśmy zciagać def pomocnika to mi sie mazy Mascherano ale to chyba nieosiagalne.
Ja też wolałbym bardziej Mascherano. Ale jesli nawet Inter by się nim interesowal to i tak nie byłoby szans aby go kupić bo jak wiemy Liverpool dopierp pare miesięcy temu  go wykupił z West Hamu i to za spore pieniądze więc wątpie aby sprzedał go tak szybko. Ale rzeczywiście Argentyńczyk to typowy defensywny pomocnik - fantastyczny w odbiorze pilki,genialny w destrukcji,potrafiący przykryć nawet najlepszego napastnika lub pomocnika rywala. Ale to tylko marzenia nie do spełnienia...
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
MarcinW

Post autor: MarcinW »

Ale rzeczywiście Argentyńczyk to typowy defensywny pomocnik
Teraz pytanie za 100 punktów czy naprawdę potrzebujemy def. pomocnika mając w składzie Cambiasso oraz Vieire. Obaj mają bardzo wysokie umiejętności ponadto lepiej sobie radzą w ofensywie. Więc o co idzie ?
Jeremy

MarcinW pisze:
Ale rzeczywiście Argentyńczyk to typowy defensywny pomocnik
Teraz pytanie za 100 punktów czy naprawdę potrzebujemy def. pomocnika mając w składzie Cambiasso oraz Vieire. Obaj mają bardzo wysokie umiejętności ponadto lepiej sobie radzą w ofensywie. Więc o co idzie ?
Po prostu sądze ze Mascherano to swietny defensywny pomocnik i nie mowie przeciez ze mozemy go pozyskac,tylko wyraznie sugeruje ze na to nie ma szans.
To teraz do ciebie pytanie za 100 punktow - gdyby byla taka mozliwosc - wymienilbys Vieire na Mascherano?
Obrazek    
MarcinW

gdyby byla taka mozliwosc - wymienilbys Vieire na Mascherano?
Niet ! Czemu ? Ponieważ towarzyszyła by takiej transakcji sowita dopłata rzędu 20-30 mln euro, a taką kaske lepiej przeznaczyć na kogoś kto stanowiłby faktyczne wzmocnienie.
Jeremy

MarcinW pisze:
gdyby byla taka mozliwosc - wymienilbys Vieire na Mascherano?
Niet ! Czemu ? Ponieważ towarzyszyła by takiej transakcji sowita dopłata rzędu 20-30 mln euro, a taką kaske lepiej przeznaczyć na kogoś kto stanowiłby faktyczne wzmocnienie.
A to wg ciebie nie byloby faktyczne wzmocnienie?
Obrazek    
MarcinW

Nie ponieważ znam wartość Cambiasso i uważam, że może pełnić tą samą role w zespole z równie dobrymi skutkami. Ba, lepszymi ! Niewątpliwie nie przecina tak dobrze piłek, ale w przeciwieństwie do Mascherano potrafi od czasu do czasu strzelić jakaś brameczke co jest niezmiernie ważne. Druga sprawa jest taka, że ponoć Mourinho chce opierać taktykę na grze skrzydłami - jak sam wiesz skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia nie mamy - więc tutaj powinniśmy szukać wzmocnień.
Jeremy

MarcinW pisze:
Nie ponieważ znam wartość Cambiasso i uważam, że może pełnić tą samą role w zespole z równie dobrymi skutkami. Ba, lepszymi ! Niewątpliwie nie przecina tak dobrze piłek, ale w przeciwieństwie do Mascherano potrafi od czasu do czasu strzelić jakaś brameczke co jest niezmiernie ważne. Druga sprawa jest taka, że ponoć Mourinho chce opierać taktykę na grze skrzydłami - jak sam wiesz skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia nie mamy - więc tutaj powinniśmy szukać wzmocnień.
Ja przeciez nie wspomnialem nic o Cambiasso tylko o Vieirze ze lepiej by bylo gdyby zamienili sie miejscami. A poza tym nie mowie zebysmy sprowadzili Mascherrano tylko mowie ze gdyby byla mozliwosc jego kupna to bylbym za ale w tej chwili nie jest nam potrzebny chyba ze odszedlby np. Dacourt ale dobrze wiem ze transfer Mascherano jest niemozliwy
Obrazek    
marcinho

Post autor: marcinho »

Zamiast Mascherano ja wolałbym Essiena,gdyby była możliwość go kupić. Micheal,to taki pomocnik,który biega cały mecz,pracuję za 3. Jest świetny w destrukcji,a przy okazji potrafi piłkę przytrzymać,rozegrać,ma fantastyczny strzał z dystansu i od czasu do czasu zdobywa jakąś ważną bramkę. Jak ważny jest to gracz można było się przekonać w finale LM,gdy w zasadzie MU w środku nie istniało,tylko dzięki świetnym skrzydłowym stwarzali zagrożenie pod bramką Cecha. Ale w przypadku,gdy mamy Vieirę i Cambiasso nie ma sensu taki transfer. No chyba,że któryś z nich by odszedł,co jest narazie niemożliwe.
[blue]FC INTERNAZIONALE[/blue]
Obrazek
Obrazek
1910,1920,1930,1938,1940,1953,1954,1963,1965,1966,1971,1980,1989,2006,2007,2008,2009
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Jeśli o mnie chodzi. to widziałbym w Interze następujących zawodników:
1. Fabio Quagliarella lub Antonio Di Natale- takich napastników nam trzeba. Szybcy, świetna technika i drybling. Brakuje nam napastnika takiego typu.
2. Michael Essien- tu nie trzeba wiele pisać...
3. Alessandro Rosina- uniwersalny pomocnik, może grać w środku lub na skrzydle. Mourinho pewnie będzie grał skrzydłami, więc trzeba takowego kupić.
4. Jakiś obrońca. Diego Lugano, Bruno Alves lub Andrea Dossena(raczej w LFC). A może Gianpaolo Bellini?  :P

Do odstrzału: Adriano, Crespo, Dacourt, Solari, Cesar, Maniche
Jeremy

marcinho pisze: Zamiast Mascherano ja wolałbym Essiena,gdyby była możliwość go kupić. Micheal,to taki pomocnik,który biega cały mecz,pracuję za 3. Jest świetny w destrukcji,a przy okazji potrafi piłkę przytrzymać,rozegrać,ma fantastyczny strzał z dystansu i od czasu do czasu zdobywa jakąś ważną bramkę. Jak ważny jest to gracz można było się przekonać w finale LM,gdy w zasadzie MU w środku nie istniało,tylko dzięki świetnym skrzydłowym stwarzali zagrożenie pod bramką Cecha. niemożliwe.
Tyle tylko ze Essien w finale LM gral na prawej obronie wiec nie pisz ze dzieki niemu MU mial takie problemy bo nie dzieki niemu tylko trojce grajacej w tym meczu w srodku pomocy -Makelele.Ballackowi i Lampardowi. A wiec nie wymyslaj bo tak jak piszesz byc nie moglo z powodu gry na innej pozycji Essiena
Obrazek    
ODPOWIEDZ