Inter 2011/2012
-
dodo_IM
Odp: Inter 2010/2011
Blanc ma przejąć reprezentację Francji po mundialu. Pellegrini pokazał w Realu, że z silnymi rywalami się gubi i LM z nim raczej nie zwojujemy, choć z Villareal doszedł do półfinału.
Co do Leonardo to może i miejsce w Serie A zajął całkiem dobre ale to dzięki Ronaldinho, a w meczach z nami w derbach, czy z United pokazał jaki z niego trener.
Co do Leonardo to może i miejsce w Serie A zajął całkiem dobre ale to dzięki Ronaldinho, a w meczach z nami w derbach, czy z United pokazał jaki z niego trener.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Saff
Leonardo miał być dla Milanu kimś takim jak Guardiola w Barcy tylko nie wzięto dwóch podstawowych rzeczy pod uwagę - umiejętności trenerskich Leonardo i faktu, że w Barcy Pep miał wsparcie z góry, a w Milanie Galliani z Silvio raczej robili wszystko żeby ten sezon zakończył się klapą.
-
piotrek7
Nie wzięto jednej najważniejszej rzeczy Milan to nie Barca, liga Włoska to nie liga Hiszpańska tzn. Barcelona to drużyna złożona z wychowanków, którzy doskonale rozumieją tamtejszą filozofię, jest to swoisty samograj, a robienie z Milanu (w którym od zawsze królowała taktyka) podróby stylu rodem z Katalonii jest szaleństwem, którego dopuścił się Berlusconi razem ze swoją świtą.Saff pisze: Leonardo miał być dla Milanu kimś takim jak Guardiola w Barcy tylko nie wzięto dwóch podstawowych rzeczy pod uwagę - umiejętności trenerskich Leonardo i faktu, że w Barcy Pep miał wsparcie z góry, a w Milanie Galliani z Silvio raczej robili wszystko żeby ten sezon zakończył się klapą.
-
hbk
- Kontakt:
Oj juz nie przesadzaj, ze Barcelona to druzyna zlozona z wychowankow. Co prawda duzo ich tam, ale powiedzenie, ze sa druzyna zlozona z wychowankow to jawne naduzycie. W takim razie czym jest Athletic Bilbao? Tam chyba jest wiecej wychowankow. Leonardo nie mial zbyt wielkiego wsparcia, Pep mial bardzo, ale to bardzo duze. Masz jednak racje, Barca to samograj ma duzo pilkarzy wybitnych, ktorzy graja juz ze soba od dluzszego czasu. Leonardo napewno potrzebowal by czasu, wynik mial niezly, gdyby nie kontuzja Pato, pewnie udalo by mu sie wiecej punktow zgromadzic. No, ale to chyba nie miejsce na dyskusje o Milanie i Leonardo.
Podobno Benzema sie interesujemy, jesli wszystko w ataku zostanie tak jak jest (czytaj: Balo nie odchodzi), to chyba sprowadzanie napastnika nie ma wiekszego sensu. Jednak cieszy to, ze chyba znowu bedziemy polowac na wyprzedaz w Madrycie:P
Podobno Benzema sie interesujemy, jesli wszystko w ataku zostanie tak jak jest (czytaj: Balo nie odchodzi), to chyba sprowadzanie napastnika nie ma wiekszego sensu. Jednak cieszy to, ze chyba znowu bedziemy polowac na wyprzedaz w Madrycie:P
-
Raffal
ja wiem czy nie ma?
jeżeli bedziemy grac 3 w ataku to musimy miec 5 napastników... nie wiem czy akurat Benzeme ale tegoroczne eksploatowanie Milto było przesadą ...
albo dajemy szanse Destro jako zmiennikowi dla Milto albo musi ktoś przyjsc , wszystko zalezy od ustawienia w jakim bedzie chciał grac nasz nowy trener.
jeżeli bedziemy grac 3 w ataku to musimy miec 5 napastników... nie wiem czy akurat Benzeme ale tegoroczne eksploatowanie Milto było przesadą ...
albo dajemy szanse Destro jako zmiennikowi dla Milto albo musi ktoś przyjsc , wszystko zalezy od ustawienia w jakim bedzie chciał grac nasz nowy trener.
-
MarcinPL
Kolego nie zapędzaj się tak...nie mamy trenera a o piłkarzy to się nie martw gorzej jeżeli Murinho zabierze kogoś narazie Stankovic przedłużył kontrakt trzeba nowego trenera i to wszystko na tyle...a napewno ktoś dojdzie do interu Moratti już o to zadbaRaffal pisze: ja wiem czy nie ma?
-
hbk
- Kontakt:
Jesli bedziemy grac trojka w ataku. Dobrze, iz to podkresliles. Pamietaj, ze nie bedzie zbyt wielu chetnych by przyjsc na lawke i z czasem moga psuc atmosfere w druzynie. Dla Milito to byl pierwszy tak dlugi sezon, wiec mozliwe, ze dlatego sie na miesiac troche pogubil (a bardziej nie wykorzystal kilku dobrych okazji, bo jakby nie patrzec, to bramy nadal strzelal). Bardziej ciekawi mnie co z Arna. On byl piatym napastnikiem, a ile szans dostal? Dwa wejscia z lawki? Poki nie bedzie nowego trenera, to nie mam co rozmawiac o napadzie.
-
Omen
Jak wielka rolę ma do odegrania nasz nowy trener każdy wie.Każdy ma inne koncepcje,różne warianty...Najważniejsze aby Inter nie schodził z pewnego pułapu już osiągniętym przez Mourinho.Potem trzeba zastanowić się kogo pozbyć się w pierwszej kolejności.Przydały by się oczywiście wzmocnienia głównie młodych graczy bo nie można dopuścić żebyśmy stali się drugim starym Milanem.Niby wygraliśmy wszystko każdy jest już spełniony tymczasem walka zaczyna się na całego.Musimy udowodnić swoją wartość!Pierwsza część już w sierpniu!Superpuchar Włoch z Romą i Superpuchar Europy z Atletico!
-
Gambit
Co do transferów na przyszły sezon to głównie zależą od tego jak będziemy grać.Optymalny skład z tego sezonu to patrząc w przekroju całego sezonu: Cesar-Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti- Cambiasso, Motta, Sneijder-Eto'o, Milito, Pandev. Jeśli mielibyśmy dalej grać tym systemem to z pierwszej 11 do wymiany są Motta i Pandev.W ich miejsce widziałbym takich graczy jak: Yaya Toure, Banega, C.Eduardo, Hamsik oraz Tevez, Aguero, Benzema, Cassano. Oprócz nich doliczam Coutinho oraz jakiegoś młodego obrońcę: Ranocchia, Bonucci czy Kjaer byliby idealni.Istnieje jeszcze inna opcja czyli przesunięcie Zanettiego w miejsce Motty i kupno lewego obrońcy.Tu z chęcią widziałbym kogoś z 2: Kolarov, Vargas. Jednak jakiekolwiek transfery nie mają sensu, dopóki nie poznamy nowego trenera.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 23:57 przez Gambit, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ynter
Żeby myśleć o wzmocnieniach klubu, który wygrał potrójną koronę, należy się najpierw dowiedzieć kogo ten klub w to mercato straci ;] Jak nikogo ważnego(ale boje się, że jednak...)to można kupić po jednym młodym ale już uznanym do każdej formacji i elegancko będzie
Kjaer, Kolarov, Pastore, Tevez-to taka moja lista życzeń. Ale jeśli np. stracimy Maicona to już się robi zapotrzebowanie na PO i się robi niewesoło...
-
Jaszczu91
Jeśli stracimy Maicona (w co wątpię) to mamy przecież jego naturalnego zastępce. Myśle naturalnie o Santonie, który został trochę przez niektórych zapomniany.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
forzaragazzi
Taaaa... A naturalnym nastepcą Sneijdera byłby KrhinJaszczu91 pisze: Jeśli stracimy Maicona (w co wątpię) to mamy przecież jego naturalnego zastępce. Myśle naturalnie o Santonie, który został trochę przez niektórych zapomniany.
Cesar 31
Zanetti 37
Samuel 32
Lucio 32
Maicon 29
Cambiasso 30
Stanko 32
Sneijder 26
Pandev 27
Etoo 29
Milito 31
średnia 30,54
Transfery i wymiana pokoleniowa musi następować ale trzeba to robić z głową. Jezeli by odszedł Maicon to nie można zacząć stawiać na Santona tylko dlatego że jest młodym Włochem i wychowankiem bo jak juz wspomniałem klasą piłkarską bardzo od naszego podstawowego obrońcy odbiega.(z drugiej strony cała kariera przed nim) Oczywiście nikt nie posiada patentu na doskonałe transfery (poza Brancą i spółką w ostatnim mercato
-
piotrek7
Odmłodzenie składu jest konieczne, ale ja tegorocznego mercato zaczynam się bać nie ze względu na brak transferów, ale właśnie ich nadmiar, a co najgorsze dużo jest propozycji od których włos się jeży na głowie - idealny przykład Benzema. Przez ostatnie parę lat obracaliśmy każde euro zanim je wydaliśmy i wykorzystywaliśmy jakieś promocje na rynku transferowym, co przyniosło nam pasmo sukcesów. Teraz słyszę o jakichś 100mln. na transfery ,pogłoski o sprzedaży Maicona, boję się że wraca ten Moratti z końca lat 90 i początku XXI wieku (kupowanie na potęgę, sprzedawanie późniejszych gwiazd). Często tak jest, że jak ma się za dużo pieniędzy to przestaję się je szanować. W każdym razie mówi się: "po owocach ich poznacie", więc czekam na konkretne decyzję.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 18:47 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dodo_IM
forzaragazzi, teraz mi uświadomiłeś jak starą kadrę ma Inter. No ale jak do średniej dorzuci się Balotelliego, Santona i Quaresmę to aż tak źle nie jest. No ale są jeszcze Toldo i Materazzi. Trzeba koniecznie odmłodzić skład i liczę na to, że w nadchodzącym mercato Inter będzie sprowadzał klasowych ale młodych zawodników. Szczególnie trzeba kupić młodych stoperów bo tam wszyscy są po 30-ce.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Jaszczu91
Forzaragazzi nie zgodzę się z tobą. Jeśli Maicon od nas odejdzie to w zasadzie tylko Dani Alves mógłby go godnie zastąpić. Maicon jest najlepszy na świecie wiec siłą rzeczy jego następca musi być od niego słabszy. Ja uważam że lepiej by było dać szansę na rozwój wychowankowi niż wydać grube miliony na jakiegoś Brazylijczyka czy Argentyńczyka. Według mnie Santon taką szansę by wykorzystał. Nie wiem co sądzą inni, ale mnie razi fakt że w finale ligi mistrzów w Interze gra jeden Włoch, który wchodzi na plac gry w 90 minucie i ma w dodatku 37 lat.
Aha, jeśli mamy odmładzać skład to czemu ma służyć pozyskanie 30 letniego Gerrarda? Jeśli mamy mieć 100mln euro na transfery to wolałbym za taką kase kupić np Fabregasa, Muslimovicia, Joveticia, Kolarova, Veloso czy Di Marię.
Aha, jeśli mamy odmładzać skład to czemu ma służyć pozyskanie 30 letniego Gerrarda? Jeśli mamy mieć 100mln euro na transfery to wolałbym za taką kase kupić np Fabregasa, Muslimovicia, Joveticia, Kolarova, Veloso czy Di Marię.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Dzyl
Di Maria to już przechodzi do Realu za bodajże 40 mln euro. Jeżeli chodzi o młodych pomocników to chętnie bym widział u nas Gourcuffa lub Fabregasa. Na środek obrony kupić Ranocchie i będziemy mieli dobrego młodego Włocha na ławce rezerwowych, bo nasi rezerwowi środkowi obrońcy to nie są już młodzieniaszki. Kolarova też dobrze będzie kupić, jakiś boczny pomocnik też by się przydał, może Navas ? Na atak nie musimy nikogo sprowadzać, chyba że Mario by odszedł to wtedy marzy mi się Tevez lub Aguero
A w razie nie wykupienia Arny można wziąć Destro.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 22:02 przez Dzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hbk
- Kontakt:
Dziwia mnie niektore glosy, ktore mowia, ze trzeba koniecznie odmlodzic kadre. Pamietajmy jednak, ze odmlodzenie kadry nie moze byc celem samym w sobie, a takze, ze lepsze jest wrogiem dobrego. Przechodzac jednak do konkretow, odmladzac musimy stopniowo i nie mozemy robic nic na sile. Aktualnie potrzebujemy pomocnika oraz lewego obroncy. Kto powinien przyjsc? Nie wiem, bo wszystko zalezy od trenera i jego stylu gry. Porzucil bym jednak marzenia o Fabregasie, drogi to pilkarz i raczej nie ma sesnu wydawac takiej forsy na jednego zawodnika. Porzucilbym rowniesz marzenia o napastniku, bo jesli nikt nie odchodzi z napadu (lub odchodzi tylko Arna), to nie ma sensu kupowac na lawke super gwiazdy(lepiej wziac Destro wtedy, o czy mowi poprzednik). Podsumowujac: na pozycje kluczowe warto kupic zawodnikow o w miare dobrej renomie i wiek nie powinien grac wiekszej roli przy decyzji o ich sprowadzeniu. Natomiast na pozycje juz obsadzone, mozna kupic nastepce mlodszego wiekiem. Pamietajmy, ze w tym sezonie dokonalismy najlepszych transferow, a kupowalismy zawodnikow raczej doswiadczonych, natomiast Arna, Quaresma i Munta doswiadczeni wiekowo nie byli i okazali sie srednimi transferami. Poczekajmy najpierw na trenra, bo to on ma wizje i to on ustala sklad.
Swoja droga, to Milito ze swoim wiekiem, to mlodzieniaszek przy Zanettim (tak wiem inna pozycja:P)
Swoja droga, to Milito ze swoim wiekiem, to mlodzieniaszek przy Zanettim (tak wiem inna pozycja:P)
-
piotrek7
Moratti zapowiedział te cholerne 100mln i teraz się zaczną propozycje z kosmosu, Fabregas? Zaklepany w Barcie. Gourcouff? Niby gdzie miałby grać, zmiennik Sneijdera za 30mln nie ma co.Skrzydłowy Navas? Już mamy 2 skrzydłowych Quaresme i Manciniego i starczy. Skrzydłowi w Interze się nie sprawdzają. No chyba, że chcesz zmienić całkowicie ustawienie co oznaczałoby zdruzgotanie taktyki Mourinho.Dzyl pisze: Di Maria to już przechodzi do Realu za bodajże 40 mln euro. Jeżeli chodzi o młodych pomocników to chętnie bym widział u nas Gourcuffa lub Fabregasa. Na środek obrony kupić Ranocchie i będziemy mieli dobrego młodego Włocha na ławce rezerwowych, bo nasi rezerwowi środkowi obrońcy to nie są już młodzieniaszki. Kolarova też dobrze będzie kupić, jakiś boczny pomocnik też by się przydał, może Navas ? Na atak nie musimy nikogo sprowadzać, chyba że Mario by odszedł to wtedy marzy mi się Tevez lub AgueroA w razie nie wykupienia Arny można wziąć Destro.
-
forzaragazzi
Najgorsze jest to że tak naprawdę nie wiemy ile każdy z naszych "trzydziestek" jeszcze wytrzyma... Cambiasso ma właśnie 30 lat. I skąd tak naprawde wiemy ile jeszcze sezonów przed nim gry na najwyższym poziomie? Rok, dwa, pięć a może siedem? Loteria. Podobnie ma się sprawa z Lucio, Samuelem i innymi. O nie powtarzaniu błędów Milanu miałem na myśli właśnie taką sytuację kiedy wiekowy piłkarz nie daje już rady (bądz nie ma motywacji do gry) i "zapycha" ławkę rezerwowych nie wspominając o pierwszym składzie. Gattuso, Dida, Inzaghi i inne Seedorfy (tutaj liczba mnoga użyta nie przez przypadek
) - dzięki takim "mistrzom" dzisiejszy Milan ugrał tyle ile ugrał.
Drugą sprawą jest fakt że aby się nie cofnąć należy ciągle się doskonalić. Jest się tak silnym jak silnym jest twoje najsłabsze ogniwo... a każdy doskonale wie kto był najsłabszym zawodnikiem Barcy w meczach z nami
Dlatego też na chwilą obecną bez wahania pozbyłbym się z klubu przeciętnego Muntariego (mecz z Catanią
) aby sciągnąć do niego Gerrarda który może zagrać na każdej pozycji w pomocy. Pozbyłbym się również Materazziego dla którego myślę jest idealny moment na zakończenie kariery. Gdyby był troche szybszy to myślę że np byłby w stanie uratować klopsa Zanettiego w meczu z Chievo. To Samuel który wydawał się być dalej od rywala prawie go dogonił i wybronił sytuację. Marco nawet się nie ruszył... Stanko? bardzo lubie tego piłkarza ale są gracze sporo lepsi od niego i jeżeli gościu będzie w pewnym momencie odstawał poziomem od innych to nie można się bawić w sentymenty. Mamy kupować generalnie zawodników "młodszych" tzn 25-28 lat, niekoniecznie młodzieniaszków w wieku 18-23 którzy przez cały sezon powąchają raptem murawy przez 73 minuty bo pozytek z takich piłkarzy jest żaden (no może Arna dba o dobrą atmosfere w szatni
) O Mancinim i Quaresmie wolę się już nie wypowiadać 
Drugą sprawą jest fakt że aby się nie cofnąć należy ciągle się doskonalić. Jest się tak silnym jak silnym jest twoje najsłabsze ogniwo... a każdy doskonale wie kto był najsłabszym zawodnikiem Barcy w meczach z nami
-
Saff
Forzaragazzi nie do końca się z Tobą zgodzę. Rozumiem doskonale Twój argument, że nie wiadomo ile ci starsi zawodnicy będą grali na najwyższym poziomie. Tyle, że w poprzednim poście sam pisałeś, że błędem Milanu nie było trzymanie zaawansowanych wiekowo graczy tylko fakt, że nie pozbywali się graczy, którzy nie grali na tym samym, wysokim poziomie.
U nas takich, którzy są w szerokiej kadrze można powiedzieć, że mamy trzech - Materazzi, Cordoba i Toldo. Z całym szacunkiem dla całej trójki, wg mnie nie gwarantują swą grą stabilności składu. 30-32 lata to jeszcze nie jest tragedia, zwłaszcza jeżeli chodzi o zawodników z bloku defensywnego.
Rozumiem potrzebę odmładzania składu, bo wiadomo, że ci zawodnicy wiecznie grać nie będą mogli, ale myślę że i Moratti to rozumie, stąd nasze zainteresowanie Ranocchią, Bonuccim czy tym całym Bellem. Przypominam tylko również, jaka sytuacja była z Milito. Jaki lament był, że sprowadzamy 30letniego piłkarza, a w zamian oddajemy młodego, perspektywicznego Acquafreskę - jak losy obydwu się potoczyły?
Odmładzania składu nie można przeprowadzić ot tak sobie, że sprowadzi się 5-6 młodych grajków i na siłę będzie się ich wprowadzało do zespołu. Nie róbmy z naszego zespołu drugiego Arsenalu czy Ajaxu.
Co do Santona. Kiedyś on musi zacząć grać. W zeszłym sezonie na lewej stronie prezentował się znakomicie i jakoś nie przypominam sobie - aczkolwiek na forum nie byłem jeszcze zarejestrowany i tylko od czasu do czasu je przeglądałem - żeby ktokolwiek narzekał, że gra tam Davide, a nie dajmy na to Maxwell czy Capitano. Jeżeli będziemy, w razie odejścia Maicona, bali się na niego zdecydowanie postawić to skończy jak taki Giovinco w Juventusie - wieczny talent, o którym mówi się jakich to umiejętności nie posiada, ale nikt nie chce mu zaufać - i albo spieprzymy chłopakowi karierę, albo doprowadzimy do tego, że jednak opuści nasze szeregi.
U nas takich, którzy są w szerokiej kadrze można powiedzieć, że mamy trzech - Materazzi, Cordoba i Toldo. Z całym szacunkiem dla całej trójki, wg mnie nie gwarantują swą grą stabilności składu. 30-32 lata to jeszcze nie jest tragedia, zwłaszcza jeżeli chodzi o zawodników z bloku defensywnego.
Rozumiem potrzebę odmładzania składu, bo wiadomo, że ci zawodnicy wiecznie grać nie będą mogli, ale myślę że i Moratti to rozumie, stąd nasze zainteresowanie Ranocchią, Bonuccim czy tym całym Bellem. Przypominam tylko również, jaka sytuacja była z Milito. Jaki lament był, że sprowadzamy 30letniego piłkarza, a w zamian oddajemy młodego, perspektywicznego Acquafreskę - jak losy obydwu się potoczyły?
Odmładzania składu nie można przeprowadzić ot tak sobie, że sprowadzi się 5-6 młodych grajków i na siłę będzie się ich wprowadzało do zespołu. Nie róbmy z naszego zespołu drugiego Arsenalu czy Ajaxu.
Co do Santona. Kiedyś on musi zacząć grać. W zeszłym sezonie na lewej stronie prezentował się znakomicie i jakoś nie przypominam sobie - aczkolwiek na forum nie byłem jeszcze zarejestrowany i tylko od czasu do czasu je przeglądałem - żeby ktokolwiek narzekał, że gra tam Davide, a nie dajmy na to Maxwell czy Capitano. Jeżeli będziemy, w razie odejścia Maicona, bali się na niego zdecydowanie postawić to skończy jak taki Giovinco w Juventusie - wieczny talent, o którym mówi się jakich to umiejętności nie posiada, ale nikt nie chce mu zaufać - i albo spieprzymy chłopakowi karierę, albo doprowadzimy do tego, że jednak opuści nasze szeregi.
-
Gambit
Zgodzę się że potrzeba nam młodszych graczy.Ale na pewno takie odmłodzenie musi być zrobione z głową. Zwłaszcza że w Primaverze nie brakuje młodych talentów. Nie możemy kupić hurtowo 6 młodzieniaszków. Koniecznością jest kupno młodego środkowego obrońcy a reszta to nie muszą być gracze bardzo młodzi.Najważniejsze by byli głodni sukcesów.
-
pawlittoo
zgadzam sie z Gambitem.
Co do nazwisk to trzeba czekac na ogloszenie kto zostanie trenerem na nastepny sezon.
Co do nazwisk to trzeba czekac na ogloszenie kto zostanie trenerem na nastepny sezon.
-
forzaragazzi
Tak w ogóle to jest jest sporo do wygrania w nadchodzącym sezonie:
1. Superpuchar Włoch
2. Superpuchar Europy
3. KMŚ
4. Puchar Włoch
5 Scudetto
6. Puchar Europy
Chociaż uważam w większości z nas wystarczą te dwa ostatnie
Choć miłoby było zdobyć wszystkie sześć 8)
1. Superpuchar Włoch
2. Superpuchar Europy
3. KMŚ
4. Puchar Włoch
5 Scudetto
6. Puchar Europy
Chociaż uważam w większości z nas wystarczą te dwa ostatnie
-
o0Mietek0o
wspaniale byłoby wygrać przynajmniej 4 z tych trofeów (Superpuchar Włoch i Europy,KMS,Scudetto) bo moim zdaniem stać nas na toforzaragazzi pisze: Tak w ogóle to jest jest sporo do wygrania w nadchodzącym sezonie:
1. Superpuchar Włoch
2. Superpuchar Europy
3. KMŚ
4. Puchar Włoch
5 Scudetto
6. Puchar Europy
Chociaż uważam w większości z nas wystarczą te dwa ostatnieChoć miłoby było zdobyć wszystkie sześć 8)
FoRzA
-
syn
Wspaniale to byłoby wygrać nawet jedno trofeum. Trochę minie czasu, zanim nowy trener ogarnie sytuację w drużynie.
-
IlCapitano
Taki trener jak Capello raczej nie będzie potrzebował roku na ogarnięcie drużyny kompletnej, jaką w tej jest Inter. Maszyna jest zaprogramowana a trener tej klasy co Fabio daje gwarancję, że nic nie zostanie spieprzone.syn pisze: Wspaniale to byłoby wygrać nawet jedno trofeum. Trochę minie czasu, zanim nowy trener ogarnie sytuację w drużynie.
-
Ajk
Wg mnie priorytetem powinno być zdobycie kolejnego Scudetto i dobry występ w LM, obronić tytuł będzie bardzo ciężko ale gdyby dotarli do 1/2 to by był sukces. Capello jest dobrym trenerem który również utrzymuje dyscyplinę w zespole dlatego byłbym spokojny o Inter pod jego wodzą.
-
syn
Dlatego koniecznie trzeba sprowadzić jego lub np. Hiddinka, bałbym się jakichś eksperymentów typu Benitez.Il Capitano pisze: Taki trener jak Capello raczej nie będzie potrzebował roku na ogarnięcie drużyny kompletnej, jaką w tej jest Inter. Maszyna jest zaprogramowana a trener tej klasy co Fabio daje gwarancję, że nic nie zostanie spieprzone.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 07:35 przez syn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
piotrek7
Maicon: świetny zawodnik, fantastycznie łączy atak z obroną, obecnie najlepszy na swojej pozycji. Z jednej strony sprzedaż takiego gracza to karygodny postępek, ale z drugiej:
1) W Interze gra już ładne parę sezonów, wygrał wszystko i mobilizacja może u niego spaść, co prawda nie jest to typ Ibrahimovica i zawsze podkreślał przywiązanie do klubu, ale bądź co bądź to Brazylijczyk, a oni nigdy nie słynęli z jakiejś wierności do danej drużyny.
2) Zwycięstwo w LM jest najlepszym momentem na transfer, cena maksymalnie urosła, kilka meczy Champions League przesłoniło średni sezon Maicona w SerieA. Mourinho bardzo go chcę, więc Perez może zaszaleć. Podsumowując cena jak na prawego obrońcę może być wyjątkowo wysoka.
3) Dobry gracz na giełdzie sprzedałyby Maicona wg. zasady: kupić akcje po niskich cenach, sprzedać po bardzo wysokich. Brazylijczyk został „wynaleziony” kilka lat temu, swoją dobra grą dał zarobić Interowi trochę pieniędzy, a w momencie gdy istnieje ryzyko, że forma/cena może spaść, należałoby dokończyć proces i sprzedać gracza za bajońska sumę.
4) Zwycięstwo w LM powinno być pretekstem do zmian, bo nie łudźmy się tym samym składem nie wygramy znowu LM, a zresztą i tak są małe szanse na obronę trofeum, a jeśli tak to po co przepłacać? Bez Maicona w lidze sobie poradzimy, a w LM będziemy mogli.
5) Maicon ma już swoje lata (29), to jest ostatnia szansa na dobrą ofertę. Nie wiadomo jak będzie z formą, ale jednego jestem pewien triumf w LM to było apogeum i teraz może być niestety tylko gorzej.
6) Nie muszę chyba przywoływać przykładu Ibrahimovica i jak znakomicie wyszliśmy na ubiegłorocznej transakcji. Trzeba podążać tą drogą. Jeśli są na rynku tacy wariaci jak Perez czy szejkowie to należy na ich zachciankach zarabiać. Swoją drogą są pewne podobieństwa do gry Brazylijczyka i Szweda z ostatnich sezonów w Interze. Obaj mieli już raczej tylko przebłyski świetnej gry. Ibra w SerieA, średnio w Lm, a Maicon odwrotnie: świetnie w Lm, średnio w SerieA.
W razie transferu sprowadziłbym Kolarova:
- zawodnik stosunkowo tani, w pełni ukształtowany, słyszałem, że chciałby grać w Interze , Stankovic jest dla niego wzorem, taką okazję trzeba wykorzystać. Cena wg. mnie to około 15mln.
-Vargas - jest drogi z racji na dobrą grę Fiorentiny w LM, a poza tym to jak dla mnie bardziej skrzydłowy niż obrońca. Cena około 25mln.
- Sagna – najgorsze rozwiązanie, Arsenal tanio piłkarzy nie puszcza, a jeśli straci lidera Fabregasa to już w ogóle trzeba będzie na Francuza rozbić bank + nie wiadomo jak sam piłkarz wpasuję się w styl SerieA.
Skład Interu wyglądałby tak: na lewej obronie Kolarov, na prawej Zanetti (który może również grać na lewej stronie) i Santon, na którego trzeba wreszcie postawić. Zanetti swoje lata ma i całego sezonu może nie wytrzymać, a młody Włoch byłby idealnym zmiennikiem.
Podsumowując przed zarządem twardy orzech do zgryzienia, bo jeśli uzna, że Maicon chce i może grać na tym naprawdę najwyższym poziomie jeszcze parę lat ( i to się sprawdzi w przyszłości), - może zostać, nie będę narzekał, ale gdy prognozy się nie ziszczą to za rok Inter może być w zdecydowanie gorszej sytuacji tzn. nie będzie pieniędzy, nie będzie dawnego Maicona, a może nawet nie będzie Kolarova , który wybierze pierwszą jedenastkę w Madrycie.
1) W Interze gra już ładne parę sezonów, wygrał wszystko i mobilizacja może u niego spaść, co prawda nie jest to typ Ibrahimovica i zawsze podkreślał przywiązanie do klubu, ale bądź co bądź to Brazylijczyk, a oni nigdy nie słynęli z jakiejś wierności do danej drużyny.
2) Zwycięstwo w LM jest najlepszym momentem na transfer, cena maksymalnie urosła, kilka meczy Champions League przesłoniło średni sezon Maicona w SerieA. Mourinho bardzo go chcę, więc Perez może zaszaleć. Podsumowując cena jak na prawego obrońcę może być wyjątkowo wysoka.
3) Dobry gracz na giełdzie sprzedałyby Maicona wg. zasady: kupić akcje po niskich cenach, sprzedać po bardzo wysokich. Brazylijczyk został „wynaleziony” kilka lat temu, swoją dobra grą dał zarobić Interowi trochę pieniędzy, a w momencie gdy istnieje ryzyko, że forma/cena może spaść, należałoby dokończyć proces i sprzedać gracza za bajońska sumę.
4) Zwycięstwo w LM powinno być pretekstem do zmian, bo nie łudźmy się tym samym składem nie wygramy znowu LM, a zresztą i tak są małe szanse na obronę trofeum, a jeśli tak to po co przepłacać? Bez Maicona w lidze sobie poradzimy, a w LM będziemy mogli.
5) Maicon ma już swoje lata (29), to jest ostatnia szansa na dobrą ofertę. Nie wiadomo jak będzie z formą, ale jednego jestem pewien triumf w LM to było apogeum i teraz może być niestety tylko gorzej.
6) Nie muszę chyba przywoływać przykładu Ibrahimovica i jak znakomicie wyszliśmy na ubiegłorocznej transakcji. Trzeba podążać tą drogą. Jeśli są na rynku tacy wariaci jak Perez czy szejkowie to należy na ich zachciankach zarabiać. Swoją drogą są pewne podobieństwa do gry Brazylijczyka i Szweda z ostatnich sezonów w Interze. Obaj mieli już raczej tylko przebłyski świetnej gry. Ibra w SerieA, średnio w Lm, a Maicon odwrotnie: świetnie w Lm, średnio w SerieA.
W razie transferu sprowadziłbym Kolarova:
- zawodnik stosunkowo tani, w pełni ukształtowany, słyszałem, że chciałby grać w Interze , Stankovic jest dla niego wzorem, taką okazję trzeba wykorzystać. Cena wg. mnie to około 15mln.
-Vargas - jest drogi z racji na dobrą grę Fiorentiny w LM, a poza tym to jak dla mnie bardziej skrzydłowy niż obrońca. Cena około 25mln.
- Sagna – najgorsze rozwiązanie, Arsenal tanio piłkarzy nie puszcza, a jeśli straci lidera Fabregasa to już w ogóle trzeba będzie na Francuza rozbić bank + nie wiadomo jak sam piłkarz wpasuję się w styl SerieA.
Skład Interu wyglądałby tak: na lewej obronie Kolarov, na prawej Zanetti (który może również grać na lewej stronie) i Santon, na którego trzeba wreszcie postawić. Zanetti swoje lata ma i całego sezonu może nie wytrzymać, a młody Włoch byłby idealnym zmiennikiem.
Podsumowując przed zarządem twardy orzech do zgryzienia, bo jeśli uzna, że Maicon chce i może grać na tym naprawdę najwyższym poziomie jeszcze parę lat ( i to się sprawdzi w przyszłości), - może zostać, nie będę narzekał, ale gdy prognozy się nie ziszczą to za rok Inter może być w zdecydowanie gorszej sytuacji tzn. nie będzie pieniędzy, nie będzie dawnego Maicona, a może nawet nie będzie Kolarova , który wybierze pierwszą jedenastkę w Madrycie.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 12:04 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GULI
w tym co piszesz masz duzo racji...
ale w tym
ale w tym
jestem pewien ze Capitano wytrzyma,to nie człowiek to robot!piotrek7 pisze: Zanetti swoje lata ma i całego sezonu może nie wytrzymać, a młody Włoch byłby idealnym zmiennikiem.