Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
miniu86

Odp: Inter 2010/2011

Post autor: miniu86 »

Była okazja sprowadzić przynajmniej dwóch zawodników po okazyjnych cenach- VDV i Robinho. Było zamieszanie i śmieszne oferty za Kuyta i Mascherano. Były dwa miesiące czasu. No ale jest Coutinho...

Jak to jest, że my tutaj przewidujemy wszystkie możliwe scenariusze, a Moratti i Branca nie potrafią wyobrazić sobie sytuacji w której dwójce z naszych napastników(odpukać) coś się stanie. Co wtedy?

W obecnej chwili nie bardzo mamy skład na ustawienie 4-3-3. W obecnej sytuacji nie bardzo widzę sens sprzedaży Balotellego. W obecnej sytacji jesteśmy słabsi niż rok temu.

Pytanie, gdzie jeździł całe dwa miesiące Branca?

Oby Benitez ogarnął to wszystko.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Seba

Post autor: Seba »

miniu86 pisze: Była okazja sprowadzić przynajmniej dwóch zawodników po okazyjnych cenach- VDV i Robinho. Było zamieszanie i śmieszne oferty za Kuyta i Mascherano. Były dwa miesiące czasu. No ale jest Coutinho...

Jak to jest, że my tutaj przewidujemy wszystkie możliwe scenariusze, a Moratti i Branca nie potrafią wyobrazić sobie sytuacji w której dwójce z naszych napastników(odpukać) coś się stanie. Co wtedy?

W obecnej chwili nie bardzo mamy skład na ustawienie 4-3-3. W obecnej sytuacji nie bardzo widzę sens sprzedaży Balotellego. W obecnej sytacji jesteśmy słabsi niż rok temu.

Pytanie, gdzie jeździł całe dwa miesiące Branca?

Oby Benitez ogarnął to wszystko.
Moratti po prostu dotrzymał słowa z początku mercato. "Teraz czas na biznes". Żeby tylko ten biznes nie odbił mu się czkawką.
Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Przyznam szczerze, że jestem niemiło zaskoczony mercato w wykonaniu Interu. Liczyłem, że uda się jeszcze kogoś dziś kupić, ale niestety zawalonych dwóch miesięcy nie udało się naprawić w jeden dzień. Mercato zostało zmarnowane i Moratti z Brancą muszą sobie to uświadomić. Niech prezydent nie pierniczy głupot, że nasza kadra jest wystarczająco mocna, bo nie jest. Jesteśmy słabsi niż w poprzednim sezonie, a rywale się wzmocnili.

Zadowolony jestem jedynie ze sprowadzenia Castellazziego, bo dzięki temu mamy bramkę obsadzoną znakomicie. Cieszy mnie również sprzedaż Boga Żelu i Triveli. Ze sprzedaży Balo jestem zadowolony tylko połowicznie, ponieważ nie został sprowadzony godny zastępca(Coutinho i Biabiany za takowych nie uznaję). Trzeba wierzyć, że Benitez to wszystko ogarnie a drużyna da z siebie maksimum. W styczniu trzeba poszukać już konkretnych wzmocnień, bo nie wyobrażam sobie obecnej kadry eksploatowanej co trzy dni w lidze i fazie pucharowej LM.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Po takich zakupach rok temu, takiej kasie zarobionej na LM i transferów m.in. Balotelliego spodziewałem się chociaż jednego wielkiego nazwiska. Długo zapowiadało się na Mascherano, szkoda, że nasi pokpili sprawę.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

W tym okienku zarobiliśmy 56,5 mln € (!) co nie jest małą kwotą..do tego dochodzi 42 mln (?) za LM o ile dobrze pamiętam..czyli razem wychodzi około 99 mln € .. co z tymi pieniędzmi zrobił Moratti ??

Mówiło się o Inlerze..podobno nawet byliśmy już dogadani w sprawie transferu, ale oczywiście w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy..tak samo jak z usług Scullego..czy postąpiliśmy dobrze..hmm..okaże się w połowie sezonu..

Nasza kadra na pewno lepiej już nie wygląda na tle innych potentantów do zdobycia Scudetto, ale bądźmy dobrej myśli .. 11 gramy z Udinese :)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

Andy pisze: W tym okienku zarobiliśmy 56,5 mln € (!) co nie jest małą kwotą..do tego dochodzi 42 mln (?) za LM o ile dobrze pamiętam..czyli razem wychodzi około 99 mln € .. co z tymi pieniędzmi zrobił Moratti ??
Poszły na ratowanie SARASu
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Mercato zakończone, my rozczarowani. Straciliśmy gwiazdę i gwiazdorka (Mourinho i No. 45). W miejsce gwiazdy zyskaliśmy człowieka, który prawdopodobnie posiada najpotężniejszą (sic!) wiedzę taktyczną odnośnie futbolu na tym Globie, ale nie posiada charyzmy Mourinho, nie wspominając już o jajach, a samą wiedzą to sobie sami wiecie co możemy... Pozbyliśmy się Balotellego, który mimo, iż był istotą nie myślącą potrafił zrobić (czasami) coś z niczego. Nie o tym jednak mowa... to, co wyczynił Branca i Moratti w tym okienku transferowym będzie się nam odbijało czkawką przez (daj Boże oby tylko) jeden sezon. Ja już nie mówię o zdobyciu Ligi Mistrzów, bo to jest tak, jakbym marzył o Marinie Łuczenko w łóżko na najbliższą noc, ale o zdobyciu Scudetto. Milan, juve oraz Inter mają nowych trenerów, teoretycznie mamy najlepszego... siła ofensywna Milanu jest na kartce piorunująca... juventus zrobił wzmocnienia... wprawdzie średnie, ale patrząc na nie przez pryzmat Interu to nawet nie ma co porównywać.

Na co ja liczę? Szczerze... na to, że Moratti i Branca dostaną nauczkę, że nie spoczywa się na laurach i wypowiedzi o tym, iż "mamy miSZCZów" to bezsensowne biadolenie, bo jeśli nabiorą takiej pewności siebie, to będziemy wyglądali jak Milan przez ostatnie 5 lat... przeżyję rok miernoty, ale nie pięć. Przecież każdy chce mistrzostwo zdobyć, każdy chce mieć na to realne szanse, my myślimy, że zdobędziemy je z palcem w dupie, a Moratti oprócz wychwalania okienka transferowego innych nie zrobił nic. Nie wszystko kręci się wokół Interu w Italii i warto to mieć na uwadze, szkoda, że naszych dwóch wspaniałych o tym nie pomyślało.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Seba

★ Krwawy eM. ★ pisze: Nie wszystko kręci się wokół Interu w Italii i warto to mieć na uwadze, szkoda, że naszych dwóch wspaniałych o tym nie pomyślało.
Ja osobiście widzę to tak. Inter kadrowo był najlepszy we Włoszech więc Moratti pomyślał, że transfery nie są aż tak bardzo potrzebne. Analizował więc poczynania najgroźniejszych rywali i na podstawie tego dokonywałby ewentualnie jakichś wzmocnień. Zauważył jednak, że Roma (oni to nawet nie mieli za co kupować) oraz Milan byli bierni na rynku, Juve szału nie robiło, to pomyślał iż wielkie transfery nie są potrzebne i głównym celem będzie podreperowanie budżetu. Nagle Milan ni z dupy ni z pietruchy sprowadza Ibre, a na drugi dzień informacje o wielce prawdopodobnym przyjściu Robinho. Massimo się zestrachał i nagle panika co tu robić. Po pierwsze nie było już czasu na przeprowadzenie konkretnych transferów (przede wszystkim ze względu na to, iż kluby nie miały już czasu na ewentualne znalezienie następców), a po drugie tak na prawdę nie było już w kim wybierać. Jestem pewien, że gdyby Milan pozyskał Ibre na początku okienka, to teraz w koszulce Interu biegałby Mascherano i klasowy napastnik/skrzydłowy.
Obrazek
glinek

Post autor: glinek »

★ Krwawy eM. ★ pisze: Ja już nie mówię o zdobyciu Ligi Mistrzów, bo to jest tak, jakbym marzył o Marinie Łuczenko w łóżko na najbliższą noc, ale o zdobyciu Scudetto.
MiRas a nie wolałbyś Elishy Cuthbert?  ;-) a co do Twojej wypowiedzi to się zgadzam w 100%..
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
MiRas.
Kontakt:

glinek pisze:
★ Krwawy eM. ★ pisze: Ja już nie mówię o zdobyciu Ligi Mistrzów, bo to jest tak, jakbym marzył o Marinie Łuczenko w łóżko na najbliższą noc, ale o zdobyciu Scudetto.
MiRas a nie wolałbyś Elishy Cuthbert?  ;-)
Oooo Staryyy... nawet nie wiesz jak bardzo.. myślałem o niej przy pisaniu tego posta, ale Marina młodsza :D :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Myślę, że wszyscy jesteśmy trochę rozczarowani. Były wielkie zapowiedzi: Mascherano, Kuyt itd., a wyszło z tego wielkie nic. Wiadomo, że kibic oczekuje spektakularnych transferów w okresie piłkarskiej posuchy, jaką niewątpliwie są wakacje. Zyski klubu ze zdobycia trzech tytułów na pewno również były większe niż zwykle. Mimo wszystko, pochwaliłbym naszą obecną politykę. Klub zainwestował w zawodników dobrze rokujących na przyszłość, co przy naszej średniej wieku w obecnej pierwszej jedenastce jest bardzo mądrym posunięciem. Pewnie, że chcielibyśmy, aby Coutinho z miejsca stał się drugim Messim, ale cuda się nie zdarzają zbyt często. Liga brazylijska to nie włoska i o tym akurat każdy wie. Odnoszę z resztą od dawna wrażenie, że nasze długi to jednak dość poważna sprawa. Pozwolę sobie przypomnieć newsa z zeszłego roku: http://www.fcinter.pl/news/5407-inter-i ... -zadluzone, a także zaprosić na bardzo ciekawy wpis na blogu Loona. Na nasze nieszczęście włoskie kluby oprócz stylu gry wyróżniają się spośród najlepszych jeszcze jedną kwestią: frekwencją na trybunach, a to bądź co bądź zawsze jest poważnym zastrzykiem gotówki. Wróćmy pamięcią do zeszłego sezonu. Podczas ilu spotkań w roli gospodarza, stadion pozostawał bez pustych miejsc (pomijamy oczywiście szlagiery jak mecze z Milanem czy Juve)? Mam przeczucie, że niektóre kluby, które żyją na kredyt w niedługim czasie mogą za to słono zapłacić (niektóre nawet już płacą - vide ManU, Liverpool).

Załóżmy, że w tym okienku dokonalibyśmy spektakularnych transferów. W rezultacie trzeba by nadał było opłacać szrot pokroju Suazo czy Macini plus gażę, ot choćby Mascherano. Jeśli doliczyć do tego podwyżki dla Milito, bądź Maicona to wydatków mamy jeszcze więcej, niż w zeszłym sezonie, a przecież nazwiska nie gwarantują żadnego tytułu. Potem te same osoby, które dziś narzekają, narzekałyby że wydawaliśmy więcej niż mogliśmy.

Pozostawmy więc sprawę transferów ludziom, którzy na pewno znają się na tym lepiej od nas :).
Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 22:55 przez Borowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Seba no nie mów , że nie było w kim wybierać..bo takiego VdV Real sam nam zaoferował , a Massimo najzwyczajniej olał propozycje włodarzy Królewskich i nie wierze żeby to była dziennikarska plotka ;)..
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Hm, nie zgadzam się z krytyką Branki. On wykonał akurat dobrą robotę - wziął naprawdę sporą kasę za Balotellego, wyciągnął w końcu od Romy te 8 mln za Burdisso, tanio kupił Marigę i Ranocchię. A co miał poradzić na to, że Moratti wyraźnie poskąpił kasy na większe wzmocnienia?

Nie jest aż tak źle, jak się wydaje. Zastąpiliśmy Toldo w najlepszy możliwy sposób, zachowaliśmy prawie cały, poza Balotellim, "mistrzowski" skład, kupiliśmy kilku perspektywicznych młodziaków (naprawdę perspektywicznych, a nie młodych piłkarzy nazywanych perspektywicznymi tylko przez wzgląd na to, że są młodzi). Niestety, niekupienie żadnego napastnika przy sprzedaży Balotellego to wielki grzech, który może się bardzo dotkliwie zemścić. Może poskutkuje koniecznością zrezygnowania z taktyki, która przecież dała nam upragnioną triplettę.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Seba

Andy pisze: Seba no nie mów , że nie było w kim wybierać..bo takiego VdV Real sam nam zaoferował , a Massimo najzwyczajniej olał propozycje włodarzy Królewskich i nie wierze żeby to była dziennikarska plotka ;)..
Nie każdy zawodnik musi być w planach naszych działaczy. To, ze go nam oferowali nie oznacza, że od razu musieli go brać. Miałem na myśli gównie te nazwiska, które przez całe mercato łączone były z Interem, a szczególnie Mascherano i Kuyta. Jednego nam sprzątnęli, a drugi zagrał w LE i automatycznie się wykluczył. Rossi zresztą także.
Obrazek
kostrzes

Post autor: kostrzes »

Jeśli Inter zacznie porządnie grać i wygrywać mecze tak jak robił to w poprzednim sezonie to te okienko transferowe może być traktowane jako udane.Inter zaoszczędzi dużą kase na transferach,a drużyna nie straci jakościowo co do ekipy z byłego sezonu.Tylko jest taki problem że narazie tej gry nie widać.Porażka w Monako i poniedziałkowy remis pokazują,że ta drużyna jak narazie nie ma na co liczyć w Europie a w Serie A urósł jej poważny konkurent w osobie Milanu,który po latach transferowego dziadostwa zaszalał w tym roku.Jeśli Inter nie zacznie grać jak należy to z tego oszczędzania może wyjść niezła,kicha który może skreślić ten sezon na straty.Zobaczymy czy Benitez ułoży tą drużynę.
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

Manchester City szaleje tak od 2009 roku i co? i jajco, jakby to powiedział pewien poeta. 4-0 z Lecce majstrem Milanu nie robi, zobaczymy jak przyjdzie im się zmierzyć z silniejszym rywalem. Skończę już o Milanie. Inter? Od kilku lat początek sezonu Inter zawsze miał kiepski, tak samo jest po przerwie świątecznej. Dobrze, że został Maicon, ale nie wiem w jakiej jest formie, bo meczu z Atletico nie wiem co powiedzieć o formie naszych wszystkich piłkarzy. Niech zagrają kilka spotkań, wtedy będziemy mogli mówić o sile Interu w tym sezonie.
MiRas.
Kontakt:

Jeszcze pozwolę sobie wtrącić postać Scullego, którego nasi potraktowali jak mebel do przesuwania. Nie chciałem tego zawodnika, nie uważam, by był to gość na miarę Interu, ale to teraz sprawa drugorzędna. Narobili misz-maszu mu w głowie, ten żegnał się już z kibicami Genoi, zalany łzami... widząc, że to nie jest typowy najemnik na miarę tego warzywa, co teraz za miedzą będzie spacerowało... praktycznie był w Mediolanie, narobili mu nadziei na grę w zespole Mistrza Włoch, a tutaj nagle odwidziało im się i znów ofensywa na Kuyta. Rozumiem, interesy interesami, nie ma sentymentów, ale na Boga.. nie traktujmy zawodników jak kiedyś Milan, kiedy to stwierdzono u Cissokho do dzisiaj wątpliwą awarie uzębienia (  :hold: )... nasi na szczęści nie wyjechali z takim śmiechem, jednakże ze Scullim zagrali co najmniej nie fair. Albo wiemy czego chcemy, albo nie... Branca i Moratti w wypadku Sculliego zachowali się jak baby nie mające pojęcia czego tak naprawdę chcą.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Ynter

Post autor: Ynter »

A ja Wam powiem tyle. Boje się tego sezonu, jak widzę, że przychodzi Benitez i dostaje taki sam zespół jak miał Mourinho, skład jest identyczny, ten sam, który wszystko wygrał a Benek robi magię i oni grają jakby się pierwszy raz na oczy widzieli. Ja wiem, wiem, każdy trener ma swoją wizję itd. Ale naprawdę nie rozumiem jak można sprawić, że zespół zgrany tak bardzo iż uniemożliwił Barcelonie grę co nikomu przedtem się nie udało, zaczyna grać taki piach jak widzieliśmy z Atletico i z Bologną.

Wizję gry to się moim zdaniem robi w dwóch przypadkach:
a)jak się przebudowuję kadrę
b)jak nic nie idzie

Nasza kadra przeszła w to lato zmiany dosłownie kosmetyczne(jeszcze raz ironiczne oklaski dla Branci, który czekał do 30 sierpnia żeby zabrać się za transfery)a i po zdobyciu potrójnej korony też chyba nie można powiedzieć, że gra nie wychodzi...

Liczyłem na to, że Benitez doceni to co zrobił z tą ekipą Mourinho i będzie kontynuował jego dzieło ewentualnie zmieniając delikatnie koncepcję gry. A póki co to gramy prawie jak Hiszpania na MŚ(wiem, wiem, wygrali, ale niezasłużenie moim zdaniem... wszystko ta głupia ośmiornica...)a mianowicie coraz więcej finezji a coraz mniej precyzji. Jak widziałem wczoraj, a w sumie przedwczoraj Cuchu podającego piętką do nikogo czy Coutinho i jego no-look passy do obrońców Bologni to naprawdę zacząłem się martwić... Ta piłka mogła z 30 razy wpaść do bramki, oczywiście Viviano dał popis ale moim zdaniem jakby chcieli to by mogli...

Może ktoś lubi taką "czarującą" grę ale mnie o wiele bardziej czaruje doskonała taktyka. Co z tego, że nasza gra w zeszłym sezonie była schematyczna? Co z tego, że fani Barcelony płakali, że Inter "zabił" futbol? Mi właśnie taki Inter podobał się najbardziej, gdzie wszyscy dawali z siebie 110% żeby przejąć piłkę a potem Sneijder grał do Milito a my wszyscy przeżywaliśmy kolejne chwile radości aż w końcu 22 maja spełniły się nasze marzenia...

PS Się rozpisałeeeeem... :roll:
RedKhmer

Post autor: RedKhmer »

Biorąc pod uwagę wzmocnienia Milanu można twierdzić, że te okienko nie wyszło nam najlepiej. Jednak denerwują mnie ludzie którzy płaczą, że już przegraliśmy bo Milan ma ibre i robinho. Serie A się nie zmieniło i oprócz Milanu nikt się jakoś szczególnie nie wzmocnił, a z Milanem do okienka zimowego czeka nas 1 spotkanie. Więc nie zachowujmy się jak dzieci bo jak rok temu innych potrafiliśmy pokonać to i wtym roku pokonamy. A jak nawet z Milanem przegramy mecz to nie znaczy że będziemy za nimi w tabeli.Wystarczy by do okienka zimowego być na 1 miejscu albo żeby nikt nam nie odskoczył i kupi się kogoś porządnego w zimę. Więc podsumowując, nie panikujmy :)
snuffy

Post autor: snuffy »

Dokładnie, g... nas powinien obchodzic MIlan w końcu to oni byli za nami:) Ale brak wzmocnień niestety martwi i mogę tu tylko powtórzyc głosy innych:
słaba ławka ( wręcz bardzo słaba )
skład wręcz osłabiony ( jaki Mario był taki był ale mógł coś wnieść )
skład starszy ( ktoś wyliczył, że obecnie mamy starszy skład niż ta gorsza część Mediolanu ale trzeba by to sprawdzić:)
Ligi Mistrzów na 99% nie obronimy oby na lige włoską wystarczyło no ale wiadomo taki sezon jak ubiegły prędko się nie powtórzy trochę chyba sie to posypało przez Mou nie ma co gdybać ale pewnie zostając drużyna została by chociaż 1-2 zawodnikami wzmocniona :)
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
Seba

snuffy pisze: skład starszy ( ktoś wyliczył, że obecnie mamy starszy skład niż ta gorsza część Mediolanu ale trzeba by to sprawdzić:)
Włosi już to sprawdzili jakiś czas temu. Nie pamiętam jakie dokładnie były średnie, ale przedstawiało się to następująco:
1.Inter
2.Milan
3.Roma
4.Juve

Brak wzmocnień i najstarsza drużyna. No kopia Milanu jak byk :P

Mnie jednak strasznie irytuje jedna rzecz. Inter sezon temu zdobył LM eliminując po drodze takie firmy jak Chelsea i Barcelona. Obecnie jakoś nie czuje się już tej mocy drużyny i nie wiem jak reszta, ale jeśli w tym sezonie przyjdzie nam znowu grać z Barceloną, Chelsea, MU czy tam Realem, to ja osobiście będę wręcz drżał, żeby nie doszło do jakiegoś blamażu.
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2010, 10:59 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Co by tu napisać, skład mamy silny ale ten sam i to się niektórym nie podoba, bo piłkarze mogą stracić chęci. Początek sezonu pokazał, że formy brak, ale to dopiero początek. Forma wróci, myślę że ta przerwa reprezentacyjna dobrze wpłynie na zespół. Udine powinniśmy pokonać i zacząć drogę zwycięstw. Zespół ma wysoką średnią wieku bo nasi starsi piłkarze są już bardzo wiekowi. Młodych nie brakuje jednak również. Na koniec powiem tylko: Mariga pierwszy skład!
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2010, 11:45 przez dodo_IM, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Potrzebowalismy jednego tylko wzmocnienia - skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Dostaliśmy Babianego który jednak chyba tylko graczem na ławkę rezerwowych.... Nie chce widzieć w I skladzie Chivu który stał się chyba pupilkiem Beniteza oraz Stankovicia w taktyce 4-3-2-1.
Mój skład:
              Cesar
Maicon Lucio Samuel Zanetti
        Mariga Cambiasso
Pandev/Babiany Sneijder  Etoo
              Milito

Jak widac jesteśmy uzaleznieni od dobrej formy Milito i Etoo - kiedy jeden z nich wypada to po prostu brakuje nam dobrego gracza na skrzydło...
miniu86

Napiszę tylko, że szczena mi opadła jak dzisiaj przeczytałem, że VDV przeszedł do Tottenhamu za tak śmieszne pieniądze.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
mio85

Post autor: mio85 »

dla mnie najlepszym ruchem tego mercato jest transfer milanu, wyciagnac Ibre tylko na rok za 500 tysiecy to prawdziwy los na loterii, kazdy z nas wie na ile stac Zlatana (mowie o lidze wloskiej), takz watpie aby sie nie sprawdzil, a jesli nawet to co traca działacze milanu? praktycznie nic.......dlaczego nie poszlismy ta droga?
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Podusmowujac letnie mercato, ktore dane mi bylo sledzic pierwszy raz od pieciu lat, mozna czuc lekkie rozczarowanie i niesmak. W pierszej kolejnosci nasza druzyna bez Mourinho jest o jakies 33% slabsza. Benitez w zadnym stopniu nie zastapi portugalczyka,a sam jestem zdania ze za hiszpana wielce prawdopodobne NIC wiecej nie zdobedziemy poza finalem superpucharu italii z Roma (ktora notabene podarowali nam rzymianie).

Oczywiscie chcialbym sie mylic, dlatego naszym - tzn. trenera i pikarzy - glownym piorytetem powinna byc liga. Cel osiagajacy wczesniej dla nas status minium, stal sie glownym dazeniem dla Milanu i Romy. Scudetto to walka o honor i dobre imie Zdobywcow Potrojnej Korony. Na lige mistrzow sie nie nastawiam wogole, jakos mi nie zalezy bo nie widze wiekszych szans niz 1%. Grunt zeby nie odpali w stylu Romy, z blamazem w pamieci.

Jenak zeby pograc cos w serieA czy w fazie grupowej ligi mistrzow,to trzeba miec sklad. pierwsza 11 jest - nie ukrywajmy - mistrzowska. Mamy gwiazdy wyskokiego formatu, liderow druzyny oraz wysokie morale. Elementy niezdbedne do odnoszenia sukcesow. W zeszlym sezonie druzyna osiagnela tak wiele bo bogowie olimpu odznaczyli nas laska unikniecia powaznych kontuzji kluczowych zawodnikow. Pamietacie jak Julio mial wypadek i w bramce mial stanac Toldo? albo zekome urazy Sneijdera - naszego talizmana zwyciestw?! nie jednemu kamien z serca spadl po przeczytaniu imienia Wesley w pierwszej jedenastce  :yes2: Tylko ze w tym seznonie tyle szczescia mozemy nie miec,i jesli kontuje zapukaja do gabinetu lekarskiego moze byc baaardzo nieciekawie...
..i wlasnie w tym elemencie zaskoczyl mnie Don Moratti z swoim consigliere na czele Marco Branca, powolujac sie na dosc jednostronne mercato. Moze wyznacze to w takiej formie:

+ sprzedaz Balotelliego
+ j.w. Burdisso i Quaresme (badzmy chwile powazni  :D )
+ zatrzymanie w skladzie Maicona, (chociaz za te wstepne 35mln. to bym go opchnal)
+ sprowadznie teoretycznie perspektywistycznych, mlodych zawodnikow

- odejcie Mourinho  ;(
- jego nastepca mial byc Hiddink czy Capello, a nie Benitez
- co w skladzie robi suazo czy mancini  :-(
- liczylem na przyjscie Mascherano
- ogolnie krotka i niepewna lawka
- i dosc stary skald

Oczywiscie widmo dlugow i tam innych nudnych praw ekonomi, boss postanowil zaoszczedzic kosztem jednego sezonu majac toeretycznie ciagle najmocniejszy sklad polwyspu apeninskiego? Wkoncu to jego pieniadze,nie moje.
Czas pokaze kto mial racje; My kibice zadajacy wiecznego wygrywania i spektakularnych transferow czy Branca dbajacy o dobre imie i zaplecze finansowe klubu. Cokolwiek by sie nie dzialo, FC INTERNAZIONALE zawsze moze liczyc na tysiace wiernych czarno-niebieskich serc.
FORZA INTER!
:flaga33:
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2010, 23:13 przez Imrahil, łącznie zmieniany 1 raz.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
miniu86

Cóż pozostaje mieć nadzieję, że napastnicy będą się cieszyć dobrym zdrowiem przez cały sezon w innym wypadku będzie kiepsko. Na Suazo w ogóle nie liczę, może Babiany coś pokaże, okazji do gry raczej mu nie zabraknie. Chuchać i dmuchać należy też na Sneijdera bo Coutinho czeka ciężka praca i nauka gry we Włoszech. Motte też bym prosił o nie łamanie się.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Imrahil Hitokiri, Hiddink czy tym bardziej Capello nie wiele więcej by zrobili od Beniteza, bo mieliby tą samą drużynę tak samą zmęczoną poprzednim sezonem.

Jak zauważa niemal każdy mamy stary skład, dlatego nasi pupile potrzebują więcej czasu by odzyskać świeżość, będzie dobrze!
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
zidek

Post autor: zidek »

Ja uważam że potrzebujemy wzmocnień tylko  w ofensywie, obronę i defensywnych pomocników mamy  w komplecie potrzebujemy kreatywnego zawodnika, bo Coutinho i Biabiany to nasi pierwsi wchodzący. Coutinho  stawia pierwsze kroki  w poważnej seniorskiej piłce, a Biabiany to wielka nie wiadoma.
snuffy

Post autor: snuffy »

zidek pisze: Ja uważam że potrzebujemy wzmocnień tylko  w ofensywie, obronę i defensywnych pomocników mamy  w komplecie
Obrone to mamy stara zwłaszcza bardzo stara ławka :) Jak wypadnie Lucio/Samuel to mamy tragedie a przy ponad 50 meczach to tylko Superman i Javier moga grac bez przerwy bez kartek i kontuzji :) Niepokojąca jest też lewa strona bo od początku sezonu ( mimo iż to 3 mecze ) Chivu gra bardzo słabo :( Matrixa wolałbym nie oglądać już na boisku ( chyba że w ataku ) mimo, że dla mnie i tak zawsze będzie najlepszy a Cordoba też równa do jego poziomu:) Mocna 11 i tragiczna ( wręcz brak ) ławka :)
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
ODPOWIEDZ