Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
CSMAN

Odp: Który z piłkarzy Interu mógłby zostac sprzedany ???

Post autor: CSMAN »

Muntari Mógł by przecież grać z Chuchu na Defensywnej pomocy...troche ostro gra ale przecież o to chodzi :-D
Slepy

Post autor: Slepy »

Nie mowa o piłkarzu który ma grać u boku Estebana, a o zawodniku który może potencjalnie go zastąpić. Tak, tak. Został tylko Dacourt.
Haj

Post autor: Haj »

Quaresma i Mancini.. zawodzą na całej lini.
Jesteśmy Hardkorami!
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Haj pisze: Quaresma i Mancini.. zawodzą na całej lini.
Mam rozumieć że chcesz się pozbyć Quaresmy i Manciniego ?
Obrazek
zzz_v1

Post autor: zzz_v1 »

Tak dopiero teraz ten temat zauważyłem i pierwsze co przychodzi mi na mysl to... Każdego dobrego :E

A tak serio to pozbyłbym się na waszym miejscu Adriano, Crespo (ich dwóch za kogoś jednego o lepszego), Quaresma, Mancini i tyle potrafię wymyśleć.
No, Burdisso może jeszcze.
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Nie wiem dlaczego mielibyśmy się na chwilę obecną pozbywać Quaresmy i Manciniego...
Owszem na razie grają słabo, zawodzą, ale to nie jest powód żeby ich wyrzucać z klubu po niecałych czterech miesiącach od kiedy zaczął się sezon. A może nas jeszcze czymś nas zaskoczą? Ja w szczególności jestem zawiedziony Mancinim z tego względu że na początku sezonu jeszcze miał jakieś tam przebłyski,chwilami prezentował się dobrze, czego nie można powiedzieć o jego obecnej dyspozycji.W tej chwili kompletnie jest bez formy po niezłym początku.Natomiast Quaresma rozegrał jeden dobry mecz a potem grał tylko piach,piach i jeszcze raz piach.

Tak więc jak dla mnie opinie że trzeba pozbyć się tej dwójki są bezsensowne.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
proba1

Post autor: proba1 »

klusek pisze: Przecież Bolzoni nie jest defensywnym pomocnikiem, mamy zostać z samym Cuchu?
A na jakiej on  wedlug Ciebie pozycji gra??
El Polako pisze: Co do zmiennika dla Cambiasso to faktycznie takiego nie posiadamy. Ja bym widział w jego miesce Miguela Veloso ze Sportingu Lizbona który był by do wyciągnięcia napewno, tym bardziej że już latem był bardzo bliski przejścia do Arsenalu Arsena Wengera. Veloso ma 22 lata więc był by zawodnikiem który mógł by grać w naszym klubie przez długie lata a umiejętności mu odmówić nie można. Zresztą sam zawodnik raczej nie odmówił by gry w Interze Mediolan
Nie no wogle nie posiadamy defensywnych pomocnikow, wogle.... az ci ich u nas nadmiar bym powiedzial

Nie no pozbywanie sie Kupy i Manciniego teraz to juz jest przegeiecie, jeden i drugi sa dopiero u nas 4 miech to zdecydowanie za malo na pelno aklimatyzacje w zespole i przy nowym trenerze, jednak jesli dalej bedziemy grali 4312 to praktycznie na ta 1 mozna ktoregos wsadzic ale i to na sile wiec najpier Jose musi sie zdecydowac jak chce grac
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, 02:18 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
klusek

Post autor: klusek »

proba1 pisze:
klusek pisze: Przecież Bolzoni nie jest defensywnym pomocnikiem, mamy zostać z samym Cuchu?
A na jakiej on  wedlug Ciebie pozycji gra??
To jest po prostu środkowy pomocnik, na dzień dzisiejszy bez specjalnych predyspozycji do bycia playmakerem, czy DMem.
proba1 pisze: Nie no wogle nie posiadamy defensywnych pomocnikow, wogle.... az ci ich u nas nadmiar bym powiedzial
Kto? O Vieirze, już kiedyś pisałem, to box-to-box midfielder, podobnie jak Muntari. Dejanowi bliżej do ofensywnego pomocnika, niż do lidera destrukcji. Zostaje Javier, który gra słabo, kiedy tylko na jego barkach spoczywa przechwyt (to on grał z Vieirą w spotkaniu z Regginą), ewentualnie Chivu, który nawet w reprezentacji musi mieć koło siebie Radoi (chociaż on chyba najlepiej radziłby sobie na tej pozycji).

Przy naszym obecnym ustawieniu nie ma innej opcji - musimy mieć harującego jak wół Cambiasso oraz jego przyzwoitego zmiennika. Bez zawodnika o takich umiejętnościach nie opanujemy środka pola i nawet Diego z Kaką z przodu nic nie poradzą na to. Na papierze nasza pomoc rzeczywiście wygląda defensywnie, ale to przez połamanych, podstarzałych lub kompletnie bez formy zawodników, którzy mogliby grać za napastnikami i pomagać w rozegraniu.
Slepy

Z resztą, nie trzeba tu nikomu nic tłumaczyć tylko zwrócić uwagę na meczu, jak przebiega destrukcja i wyprowadzanie piłki przez nasz zespół. Nasza gra opiera się na jednym wyraźnie cofniętym pomocniku, zbierającym piłki po obrońcach i tym, który jest łącznikiem między naszymi formacjami. I ważne, o ile Cuchu spokojnie radzi sobie na pozostałych dwóch pozycjach naszej tylnej części pomocy, tak z innymi zawodnikami na pozycji Estebana tak różowo nie jest. Paradoksalnie, najlepiej wypadał tam Dejan (zagrał tak kilkukrotnie na początku sezonu, gdy Cambiasso dowodził w obronie), jednak było to raczej spowodowane totalnym oddaniem zdrowia na boisku Serba, niż pokazanie umiejętności odbioru, przechwytu i zimnej krwi (rzeczy fundamentalne).

I dlatego teraz Dacourt (a raczej jego dyspozycja) jest  na wagę złota, bo w przechwycie jest czołowym zawodnikiem ligi (btw Cuchu jest w tym chyba najlepszy na świecie), i ani Vieira, ani Muntari, ani nawet Zanetti czy Chivu nie potrafili dać tyle zespołowi (mam na myśli początek zeszłego sezonu), co Francuz. Grunt to powoli wprowadzać go do gry i oswajać z rozgrywkami, Cambiasso nie jest ze szkła, ale średnio-poważną kontuzję raz na rok lubi złapać, a wtedy możemy naprawdę mieć nie lada problem.
Toudi

Post autor: Toudi »

Mamy szeroką kadrę, wg Jose zbyt obfitą. No wiec trzeba by się pozbyć ze czterech kopaczy. Ja bym sprzedał: Dacourta, Rivasa, Adriano, Crespo, Jimeneza i Balotellego. To sześciu, z tym, że w miejsce Adriano i Balotellego pozyskałbym np Drogbę albo innego napastnika. Crespo przekształca się powoli w rolę jaką pełni Cruz, żelazny rezerwowy, tylko bramek mu brakuje(ewentualnie sam odejdzie). Balotelli zrobił się młody-wielki, a nic jeszcze nie osiągnął i trochę mu palemka bije. Dacourt jest wiekowy, Rivas jest sporo słabszy od Burdisso. A Adriano to każdy wie...Trzeba by też zacząć myśleć o odmłodzeniu składu. Może Lavezzi? Mauro Zarate?
Some of us only see in black and blue
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Toudi pisze: Mamy szeroką kadrę, wg Jose zbyt obfitą. No wiec trzeba by się pozbyć ze czterech kopaczy. Ja bym sprzedał: Dacourta, Rivasa, Adriano, Crespo, Jimeneza i Balotellego. To sześciu, z tym, że w miejsce Adriano i Balotellego pozyskałbym np Drogbę albo innego napastnika. Crespo przekształca się powoli w rolę jaką pełni Cruz, żelazny rezerwowy, tylko bramek mu brakuje(ewentualnie sam odejdzie). Balotelli zrobił się młody-wielki, a nic jeszcze nie osiągnął i trochę mu palemka bije. Dacourt jest wiekowy, Rivas jest sporo słabszy od Burdisso. A Adriano to każdy wie...Trzeba by też zacząć myśleć o odmłodzeniu składu. Może Lavezzi? Mauro Zarate?
Balotelliego i Jimeneza? oszalałeś? Jak mówisz że Jose ma zbyt obfitą kadrę to po co wzamian za tych co napisałeś mają być nowi?. Toldo powinien zostać tylko z tego względu że lepszego zmiennika chyba nie znajdziemy. z Veloso też się zgodzę, świetny zawodnik i.. kolejny Portugalczyk w Interze by był ;pp
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Toudi pisze: Mamy szeroką kadrę, wg Jose zbyt obfitą. No wiec trzeba by się pozbyć ze czterech kopaczy. Ja bym sprzedał: Dacourta, Rivasa, Adriano, Crespo, Jimeneza i Balotellego. To sześciu, z tym, że w miejsce Adriano i Balotellego pozyskałbym np Drogbę albo innego napastnika. Crespo przekształca się powoli w rolę jaką pełni Cruz, żelazny rezerwowy, tylko bramek mu brakuje(ewentualnie sam odejdzie). Balotelli zrobił się młody-wielki, a nic jeszcze nie osiągnął i trochę mu palemka bije. Dacourt jest wiekowy, Rivas jest sporo słabszy od Burdisso. A Adriano to każdy wie...Trzeba by też zacząć myśleć o odmłodzeniu składu. Może Lavezzi? Mauro Zarate?
Rivasa???!!! Jimeneza???!!! Balotelliego???!!! trójka młodych (a Mario nawet bardzo młody jest :) ), bardzo utalentowanych zawodników chcesz sprzedawać??  :shocked: Rivas sporo słabszy od Burdisso?? wybacz ale nie moge sie powstrzymać..... :hahaha: 

ale i tak w porównaniu do tego, co niektóre "świeżaki" czasem tu wypisują to wcale nie jest to taka zła wypowiedź z twojej strony :P
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, 17:57 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Darek

Post autor: Darek »

W sumie żeby sprzedać Jimeneza to bym się jeszcze zgodził. ale Rivas dobry jest i co najwyżej można gada  wypożyczyć.
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Slepy

Poza tym, nie sprzedaje się zawodnika tylko dlatego, że był kontuzjowany. Nelson jak grał, to grał naprawdę przyzwoicie, nie zawalił ani jednego meczu. To ciężki dla niego okres, raz, że często drugie (po pierwszych dobrych) sezony są dla piłkarzy zagranicznych najtrudniejsze, dwa, od razu dostał ciężkiej kontuzji.
No i primo, Rivas to nasz jedyny prócz Cordoby środkowy obrońca, mający naprawdę imponujący sprint, powiedzmy sobie szczerze, Burdisso,Samuel,Matrix i Chivu biegaczami nie są. Nie sądzę, żebyśmy lekką ręką pozbyli się Rivasa, który tak naprawdę nigdy nie zawiódł.

I jeszcze odnośnie potencjalnego letniego zastępcy dla Cuchu, nie chce mi się wierzyć, że będziemy szukać medialnego zawodnika, 40 baniek w postaci Manciniego i Quaresmy na ławce na pewno wystarczy, a spokojnie możemy kogoś w miarę porządnego za psie pieniądze ściągnąć. Szkoda, że nie zarzuciliśmy ostatecznie sieci na Inlera, bo zeszły sezon (a Euro w szczególności) pokazały, jak dobry z niego kopacz. Acha, nie zdziwię się, jeżeli zatrudnimy jakiegoś porządnie doświadczonego chłopa, pozycja bardzo odpowiedzialna, szansa na regularne występy niewielka, więc ruch wydaje się być dość racjonalnym.
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Sprzedaż takich zawodników jak Mario Balotelli, Q77 czy Mancini to nonsens.

Po pierwsze: Balotelii jest młody, perspektywiczny, w przyszłości powinien stanowić o sile zespołu. Ma doskonałe warunki na napastnika. Jest wysoki, dobrze skoordynowany, wie co zrobić z piłką. Już w tamtym sezonie w niektórych meczach strzelił kilka pięknych bramek i popisał się nieprzeciętnymi umiejętnościami. To, że dostaje mało szans o niczym nie świadczy. Być może nie jest w wysokiej formie, ale żeby od razu go sprzedawać? Niby dlaczego? Czytam wiele wiadomości na temat odmładzania składu, a tu ktoś chce się pozbywać Balotellego? To pytanie retoryczne. Ten kto to napisał niech sobie odpowie w środku na nie. 

Po drugie: Nie można skreślać nowo sprowadzonych zawodników po jednej pierwszej (pierwszej dla nich w nowym klubie, nowym otoczeniu), nie udanej rundzie. Nie po to Moratti wydawał na nich tyle kasy, aby teraz wystawiać ich na listę transferową. Niekiedy zawodnikom potrzeba czasu np. na aklimatyzacje. Nie zawsze jest tak, że sprowadzony zawodnik od razu jest czołową postacią w zespole.

Odnosząc się do tematu, wypada mi napisać który z zawodników powinien zostać sprzedany. Hm...jak dla mnie skład jest w porządku, ale może Burdisso? Obrona jest stabilna, traci mało goli, a Nicolas nie jest chyba w zbyt świetnej formie. Nie chcę tu podważać jego umiejętności, ani opinii tych kibiców, którzy mają możliwość śledzenia każdego meczu Interu. To tylko moje indywidualne zdanie.

:love:  :inter:  :szal:
Forza Inter:)
Haj

El Polako pisze:
Haj pisze: Quaresma i Mancini.. zawodzą na całej lini.
Mam rozumieć że chcesz się pozbyć Quaresmy i Manciniego ?
Nie ;) Pisze, że zawodzą.. Miejmy nadzieje, że zaczną grać na odpowiednim poziomie.
Jesteśmy Hardkorami!
Matrix23

Post autor: Matrix23 »

Co do Burdisso to się nie zgodzę, wg. mnie powinniśmy sprzedać Daoucurta, ponieważ i tak nie gra, a kase od Morattiego ciągnie.

P.S. Co do aklimatyzacji nowych nabytków, to może rzeczywiście Mancini potrzebuje dużo czasu na aklimatyzację we Włoszech. ;p
Metal thrashing mad
Haj

Matrix23 pisze: P.S. Co do aklimatyzacji nowych nabytków, to może rzeczywiście Mancini potrzebuje dużo czasu na aklimatyzację we Włoszech. ;p
Nie we włoszech, lecz w Mediolanie. Inna drużyna - inny styl - inna gra.
Jesteśmy Hardkorami!
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Aklimatyzacja, aklimatyzacją, nie przypominam sobie by jakikolwiek zawodnik Interu, którego pozyskaliśmy w jakimkolwiek letnim mercato, by potrzebował pół sezonu, czy nawet sezonu by pokazać co umie... na ogół zawsze sprowadzaliśmy piłkarza, który albo od razu się sprawdzał, a jak się nie sprawdzał to po prostu wylot, bo nie było szans na jego dobrą grę i tak sprawa się ma właśnie z Quaresmą i Mancinim. Przeleciałem myślami ostatnie lata i nie przypominam sobie piłkarza, który grał beznadziejnie po sprowadzeniu i nagle w drugim sezonie w Interze zaczął błyszczeć formą i stał się filarem drużyny. Nie liczyłbym więc na to, iż ci dwaj nagle zaczną szarpać całym Interem.. co najwyżej szarpią naszymi nerwami. Od takich piłkarzy wymaga się dużo, dużo więcej niż biegania, starania się itd.

Mamy podobno do czynienia z profesjonalnymi piłkarzami, to ich zawód i nie potrafią odnaleźć się w drużynie? Mamy wiecznie być cierpliwi, że oni się odnajdą? Bez przesady...

A co do dalszych wylotów, to przede wszystkim Adriano... i nie obchodzi mnie, że się stara, biega ble ble.. jak nic z tego nie ma. Jeśli człowiekowi nie idzie w pracy totalnie, mimo, że się jakoś tam stara, ale nie radzi sobie z nią, to czy ktoś się nad taką osobą lituje? Trzyma ją z jakiegoś sentymentu i liczy, że nagle nastąpi cudowne olśnienie? Nie sądzę... i to samo jest w tym wypadku. Na rynku jest multum lepszych napastników, których moglibyśmy mieć w jego miejsce.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 18:15 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Raffal

Post autor: Raffal »

Co prawda nie ogladalem wczoraj pierwszej połowy ale w pozostałych meczach Adriano mnie jakoś nie drażnił tak. W pozostalych meczach wg mnie gra albo dobrze albo przyzwoicie wiec nie widze powodu pozbywania sie kogos kto gra na +
Jeżeli ktoś miałby odejść to wg mnie Crespo( stracił to co miał kiedys czyli skuteczność) , Figo( latka lecą a gra coraz słabsza) , Burdisso( wieczny talent) i jezeli ktoś jeszcze to Jimenez( nie przekonywuje mnie że jest "młody" , gra przeciętnie a jest ciągle kontuzjowany)
klusek

Wczorajszym występem tylko potwierdził to, co napisał Mirek. Nawet niemieccy obrońcy chcieli mu pomóc, ale Grubcio nie potrafił się szybko zdecydować, czy chce strzelić bramkę, czy może podłubać w nosie.
proba1

Co poniektorzy nie powinni zapisywac sie do FDP tylko zalozyc jakis klub przyjaciol starajacego sie bo jedno z drugim ma niewiele wspolnego
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Quaresma zagrał bardzo przywoity mecz, nie można od niego wymagać cudów, skoro grał tak niewiele meczy, wszyscy chcieliby od niego żeby w każdym meczu gdzie zagra 10min żeby strzelił 2 gole i miał 4 asysty. Człowiek musi się zgrać z innymi, nauczyć się włoskiego i wszystko będzie w porządku. Dalej będę się podtrzymywał mojego komentarza czyli... nie widzę w tym zespole Crespo, Dacourta, Figo, Orlandoniego..i w ostateczności Adriano
Ulis

Post autor: Ulis »

a co Ci zrobił Orlandoni ???
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
proba1

a co mial zrobic? to nie Buffon on jest 3 bramkarzem i swoje zadanie spelnia czyli daje gwarancje ze jezeli cos sie zdarzy 2 pozostalym to ten bedzie w stanie ich zastapic bo ma odpowiednie umiejetnosci
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Oczywiscie nie mozna czekac na aklimatyzacje danego zawodnika latami... Ale jesli chodzi o Orlandoniego, to proba1, w ilu meczach go widziales? Na jakiej podstawie jestes pewny, ze bedzie w stanie zastapic Cesara i Toldo i , ze wciaz ma odpowiednie umiejetnosci na ten szczebel rozgrywek... Ja tego nie wiem. Ale moze tak jest!
Obrazek
sig by Orzeu
klusek

Grał np. w ubiegłym sezonie w meczu z Genuą i pokazał, że spokojnie mógłby być nawet drugim bramkarzem w mocnym klubie.
proba1

Fontana  u nas tez nie gral prawie wcale i jakos do tej pory napirdziela w SA, mam przekonanie ze da rade bo to nie jest gracz z pola to jest doswiadczony golkiper ktory swoje w zycoiu wybronil poza tym bramkarz nie musi byc w trybie meczowym non stop zeby dobrze bronic
Raffal

Post autor: Raffal »

Ja osobiscie nie widze lepszego kandydata na 3 bramkarza od Orlandoniego w naszym klubie.
Zwłaszcza że to wychowanek
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

ktoś tu napisał, że Vieira daje złudne poczucie posiadania zawodnika grającego na najwyższym poziomie... - lepiej bym tego nie ujął!!!
Za wyjątkiem bramki z każdej formacji moznaby wywalić jakiegoś zawodnika. W obronie Materazzi nam już raczej nie jest potrzebny ale jest już stary i prędzej zakończy u nas kariere niż go sprzedamy, pozatym to charyzmatyczny zawodnik a do tego włoch. PO sezonie pożegnałbym sie z Burdisso lub Rivasem. Dlaczego ?? Środek obrony to Samuel - Cordoba, jest Chivu, który może też grać na boku , może przyjśc choć nie musi Thiago Silva. Troche słabe to argumenty ale prawda jest taka że wszyscy chcą grać a nie każdemu będzie to dane.
W pomocy to wiadomo, że pierwszy do wylotu jak dla mnie jest Vieira. Argumenty podaje tu:http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=887.330  . Figo do konca sezonu niech już dociągnie i też emerytura. Co do Dacourta to powinien on sam dokonać wyboru. Jeśli chce dalej walczyć o miejsce w składnie to ok, ma już swój wiek więc kariery mu nie zmarnujemy jeśli bedzie tylko siedział na ławce. Mancini i Quaresma są w zespole dopiero od niedawna  więc z ich oceną należy sie jeszcze wstrzymać.
Atak to dla mnie sprawa prosta. BArdzo lubie i szanuje Crespo, doceniam to, że strzelił dla Interu sporo goli ale widza to co ostatnio prezentuje nie widze go w zespole. Część forumowiczów wypomina mu również wiek, że jest stary a więc dużo pożytku z niego nie bedzie. Idąc tym tropem wywaliłbym również Cruza. Dlaczego ?? Bo jest rok starszy od Crespo. Adriano również mnie ostatnio nie przekonuje, a do tego przy nim na "złą droge" wkroczył Maicon. PO sezonie możnaby wywalić Crespo, Cruza i Ariano a na ich miejsce kupić konkretnego napastnika pokroju Benzemy czy Aguero.  Proste to nie będzie ale można podjąc walkę o ich nabycie a jeśli nie to  Lisandro Lopez z Porto też sie nada. Niektórzy zarzucą mi pewnie, że chce sie pozbyć bezcennego jokera jakim jest Cruz ale przy świetnych napastnikach w wyjściowyej 11, którzy będa strelać gola za golem, taki joker może bym niepotrzebny.
Ogólnie to nie pozbywałbym sie nikogo w ziowym okienku, kupować za bardzo też nie musimy, ewentualnie na przyszły sezon.
ODPOWIEDZ