Alessandro Rosina nie jest już zawodnikiem Torino. Włoch od nowego sezonu będzie bronił barw Zenitu Sankt Petersburg. Skrzydłowy podpisał z nowym klubem 4-letni kontrakt. Kwota transferowa nie została ujawniona, lecz spekuluje się, że wyniosła ona 7 mln euro. To drugie wzmocnienie drużyn z Petersburga. Wcześniej z klubem związał się białoruski napastnik, Siergiej Kornilenko.
Były kapitan "Il Toro" w trakcie ostatniego sezonu w 30 występach zdobył pięć bramek. W dorosłej reprezentacji Rosina zadebiutował 17 października 2007 roku w wygranym 2:0 spotkaniu towarzyskim przeciwko Republice Południowej Afryki.
Torino już bez swojej największej gwiazdy która prawdopodobnie idzie na zmarnowanie do Petersburga
Real ma teraz cholernie wielki problem co zrobic z zawodnikami których wystawili na listę transferową. Niby są chętni ale spełnic ich zachcianki płacowe nie sposób. Zresztą Real sam sobie jest winny dając im tak wysokie kontrakty. Granero i Negredo też mieli iśc na sprzedaż ale po ostatnich sparingach wychodzi na to że to oni są największym wzmocnieniem w tym okienku
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.
Kolo Toure uzgodnił z Manchester City warunki kontraktu. Zawodnik przeniesie się do tego klubu z Arsenalu za 17 milionów funtów. Piłkarz zwiąże się z "The Citizens" na najbliższe cztery lata. Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej w barwach "Kanonierów" spędził siedem lat. To już druga wymiana na linii Arsenal - Manchester City. Wcześniejsza transakcja dotyczyła Emmanuela Adebayora. Zawodnik w ramach kontraktu będzie zarabiał 120 tysięcy funtów tygodniowo, czyli dwa razy więcej niż dostawał na Emirates.
No to Man City wzmacnia defensywę, i zaczęli bardzo nieźle. Kolo to doskonały defensor. Przypomnę tylko, iż był to kapitan Arsenalu, tak wiec siła Kanonierów topnieje. Zadufany w sobie Wenger stwierdził, że w miejsce Toure ma siedmiu innych piłkarzy. No to zobaczymy. Myślę, że Arabowie wykopią Arsenal "Futbol Menager" Londyn z "Czórki".
Dla porządku jednak dodam, iż oficjalnego potwierdzenia transferu nie było, jednak wszystko wydaje się dopięte na 99%
EDIT Oficjalna Strona Man City właśnie oficjalnie potwierdziła transfer.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 18:36 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
ja nie wiem czy to jest takie pewne, wszak sam Toure milczy na ten temat a nawet dyskretnie zaprzecza
Mi się wydaje że częśc gwiazd Arsenalu ma już dośc polityki kadrowej Wengera. Co roku ktoś im wmawia że walczą o najwyższe cele a tu się ukazuje że jedynymi wzmocnieniami są jakieś nieopierzone żółtodzioby. Nie wiem czy Fabregas zostanie po kolejnym nieudanym sezonie ale raczej nie będzie miał już sił kisic się w tej drużynie. Barca wciąż ma prawo pierwokupu i za rok może z tego skorzystac. Transfer Adebayora wyglądał mi raczej na sprzedanie się do drużyny która oferuje większe zarobki ale jak za nim pójdą inni z Kolo na czele to może byc to koniec Wengera w Arsenalu. Kto jak kto ale Francuz jest najwiekszym przeklenstwem i zbawcą Kanonierów jednocześnie a takich pozbyc się jest najtrudniej.
Edit: Toure już oficjalnie w City.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 20:20 przez Ricardo Quaresma77, łącznie zmieniany 1 raz.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.
Elano, pomocnik występujący dotychczas w Manchesterze City został nowym zawodnikiem Galatasaray Stambuł.
Giganci z Włoch, Milan oraz Inter byli zainteresowani usługami reprezentanta Brazylii, jednak to zespół z Turcji wygrał wyścig o podpis pomocnika. Galatasaray zapłacił ok. 9,5 mln euro za Elano.
Wiadomość ta została potwierdzona na oficjalnej witrynie internetowej klubu ze Stambułu.
no to opcja z Elano poszła się jeb..
swoją drogą liga turecka robi się cholernie mocna kto wie czy już nie jest na poziomie Holandii czy Portugalii. W tym okienku sprowadzili paru dobrych łebków jak Elano czy Andre Santos (brawo Milan) i raczej na tym nie poprzestaną
Edit: Hleb wypożyczony do Stuttgartu, Caceres do Juventusu
Ostatnio zmieniony 30 lip 2009, 11:03 przez Ricardo Quaresma77, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet taki MKE Ankaragücü może sobie pozwolić na zakup Vassella. Liga turecka rośnie w siłę, Galasaray przed tym sezonem doznał potężnych wzmocnień, również na ławce trenerskiej. Fenerbahce wcale nie było daleko od awansu do półfinału Ligi Mistrzów w sezonie 2007/2008... Zawsze pozostają takie kluby jak Besiktas jeszcze czy Trabzonspor. Tam też jednak dochodzi do sensacji, bo nawet taki mało znany Sivasspor zajął 2 miejsce w ubiegłym sezonie. Piłka jest piękna
Liga Włoska wg. mnie zyskała znakomitego piłkarze. Do Serie A wrócił Bojinov. Niegdyś zachwycał w Lecce, pamiętam, że znakomity duet tworzył bodaj z Konanem... Teraz Parma... Wydaje mi się że miejsce w pierwszej 10 dla beniaminka tego, nie powinno być sensacją. W dodatku nasz Biabiany, który robił furorę w Serie B również zasilił szeregi Parmy.
To oznacza, że ManC pozbył się już dwóch piłkarzy...
Parma jest również bliska podpisania kontraktu z Panuccim, któremu skończył się kontrakt z Romą. Ciekawy skład buduje Ghirardi...mieszanka rutyny z młodością Swoją drogą ciekawe jak sobie będzie radził Bojinov. W Lecce był niesamowity, ale później w Fiorentinie i Juventusie niczym się nie wyróżniał, nie wspominając już o jego pobycie w City.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2009, 14:08 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
Ogólnie to Serie A robi się z roku na rok coraz bardziej ciekawe ,a co za tym idzie mniej jednostronne jak to bywało ostatnimi czasy.
Właściwie to nie ma już w najwyższej klasie rozgrywek drużyny z którą będzie Interowi łatwo ,a najbardziej obawiam się właśnie Juventusu...Sprowadzili bardzo dobrego rozgrywającego jakim jest Diego i mimo iż Inter prezentuję się na rynku porównywalnie do Juve ,a moze i nawet lepiej to bez takiego rozgrywającego dużo w Europie nie zdziała dlatego to Jestem za sprowadzeniem Cassano skoro Hleb jest w VFB ,a Elano w Turcji.
Co do Bojinova to pamiętam jak w duecie z Vucinicem naprawdę tworzył bardzo ciekawą piłkę a,co ważne strzelał dużo bramek ...jest jeszcze młody i uważam ,że napsuję bramkarzom innych ekip sporo krwi...
Co do Parmy to to wielka drużyna z wielką renomą tak więc sądzę ,że ten spadek był tylko przykrą wpadką i teraz będą walczyć o dużo wyższe cele tak samo jak Genoa czy Lazio.
Gabriel Heinze nie jest już piłkarzem Realu Madryt, co potwierdziła oficjalna strona Olympique'u Marsylia. Argentyński obrońca osiągnął porozumienie z Francuzami, na bazie którego podpisze kontrakt z francuskim klubem na najbliższe cztery lata. Heinze będzie zarabiał w Marsylii półtora miliona euro rocznie.
Real Madryt postanowił sprzedać piłkarza, który nie mieściłby się w projekcie nowego szkoleniowca, Manuela Pellegriniego. Klub nie chciał utrzymywać zawodnika, który występowałby raczje sporadycznie, a inkasował całą roczną pensję.
wyprzedaż w Madrycie trwa najpierw Saviola później Javi Garcia a teraz Heinze. Jak skończą im się popierdółki to może w końcu zmuszą Wesleya do odejścia
Grający przez ostatnie osiem sezonów w Romie, Christian Panucci podpisał roczny kontrakt z beniaminkiem Serie A - Parmą. O zatrudnieniu zawodnika poinformował na swojej oficjalnej stronie klub Gialloblu. - asroma.pl
Obafemi Martins został w piątek nowym zawodnikiem VfL Wolfsburg. Piłkarz ma być uzupełnieniem dla pary napastników z Volkswagen-Arena - Edina Dzeko i Grafite.
maciej1711 pisze:
Obafemi Martins został w piątek nowym zawodnikiem VfL Wolfsburg. Piłkarz ma być uzupełnieniem dla pary napastników z Volkswagen-Arena - Edina Dzeko i Grafite.
Martins niestety zmienia kluby na coraz gorsze.
Chyba coś Ci się pomyliło w ocenie , jak spadkowicz z premier league może być lepszy od mistrza Niemiec? Newcastle jest marką , ale sportowo to już nieco historia.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2009, 23:22 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
pabloos6 pisze:
Chyba coś Ci się pomyliło w ocenie , jak spadkowicz z premier league może być lepszy od mistrza Niemiec? Newcastle jest marką , ale sportowo to już nieco historia.
Chodziło mi o historię i właśnie wyrobioną markę klubów - źle się wyraziłem, wybaczcie mi proszę
Zresztą pewnie sporo zespołów z Bundesligi nie poradziłoby sobie w angielskiej Championship (bynajmniej nie mam tu na myśli Wolfsburga)
Jednak myślę że wilki w tym sezonie będą walczyć co najwyżej o 4-5 lokatę w tabeli - ale to tylko moja opinia.
Na najbardziej mi szkoda Rosiny, taki zawodnik, ofensywny pomocnik i skrzydłowy, przydałby sie nawet w Interze, 7 mln to nie zbyt dużo, aż dziwi mnie, ze zdecydował sie na taki krok, żeby grać w Rosji, szkoda, bo pewnie zmarnują go tam i pójdzie w zapomnienie. Zawsze podziwiałem jego grę i determinacje w każdym meczu, szkoda Włoska Liga straciła kolejnego świetnego gracza jeszcze tej samej narodowości.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Chciałbym jeszcze wrócić do transferu Julio Cruza uważam ,że Lazio postąpiło dobrze gdyż właśnie w tej drużynie brakowało mi takiego jokera ,który potrafiłby zdobywać decydujące bramki ,a przy tym być bardzo doświadczonym teraz trio :Cruz-Pandev-Rocchi na papierze prezentuję się całkiem nieźle i aż czekać na mecze Ligi włoskiej.
Ptaszki cwierkają iż Pirlo od Chelsea dzieli tylko jeden podpis. No cóż, jedyne co mogę powiedziec to brawo Milan, jak się osłabiac to na całego. Nie wiem kim oni mają zamiar grac w pomocy ale jednego jestem pewien sam Ronaldinho nie ma szans udźwignąc gry Milanu. Jak wierzyc mediom suma transferu ma wynieśc 18-20 mln czyli tyle ile Milan ma zamiar wydac na nowego napastnika (Huntelaar/Fabiano). Swoją drogą cholernie krucho mają tam z kasą skoro całe 65 mln za Kakę poszło na łatanie dziury budżetowej a pieniądze na transfery mają pochodzic jedynie ze sprzedaży innych zawodników jak np. Pirlo.
Patrząc z drugiej strony troche dziwny ruch Ancelottiego. Ma w pomocy takich kreatywnych graczy jak Balack Lampard i wciąż Deco. Wiek wszystkich oscyluje w granicy 30 lat i sprowadza gracza o podobnym wieku i charakterystyce. Chyba, że Deco faktycznie ma odejść.
Jeżeli kupimy Sneijdera albo Van der Vaarta to Abramoviczowi będzie głupio
Liverpool jest gotowy zaoferować Romie 21 milionów euro za pomocnika Alberto Aqilaniego.
No nieźle uważam iż to zdecydowanie za dużo jak ta powiedzmy sobie szczerze przeciętnego gracza,który przeważnie nie mieści się nawet w wyjściowej jedenastce As Romy ,ale skoro Anglicy mają pieniądze to niech sobie robią co chcą...
Bliskie ostatniego odpisu samego piłkarza jest również przejście Luisa Fabiano do Ac Milanu.Ekipa z Mediolanu już od dana obserwowała poczynania Brazlijczyka i teraz działacze tego klubu są zdeterminowani by sprowadzić Luisa .
Pirlo w Chelsea?Ponoć Roman Abramowicz przygotował gigantyczną ofertę za rozgrywającego Ac Milan.Co będzie z tą sypiącą się drużyną jak po Kace opuści ją Andrea?Masakra...
Nie nazwałbym Aquilaniego przeciętnym piłkarzem. Jest na pewno lepszy od Montolivo, którym zachwycało się wiele osób na stronie. Uważam, że jest wart 20 mln euro. Co do Milanu, to rzeczywiście wiele wskazuje na to, że Pirlo zawita w Chelsea. Dziś pojawiła się informacja, że jeżeli Włoch opuści Milan, to jego następca ma zostać M. Diarra z Realu. A jeśli Pirlo przejdzie do Chelsea, to odejdzie z niej zapewne Deco i wtedy pozyskanie przez nas Sneijdera może stanąć pod znakiem zapytania.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
bialy19 pisze:Dziś pojawiła się informacja, że jeżeli Włoch opuści Milan, to jego następca ma zostać M. Diarra z Realu.
Diarra to defensywny pomocnik od odbioru i destrukcji a nie do kreowania gry więc jeśli Pirlo rzeczywiście odejdzie to Milan będzie w czarnej dupie jeśli chodzi o atak
Pavel Pogrebnyak - Zenit --> Stuttgart, więc szanse Milanu na Huntera nieco wzrosły
Ricardo Quaresma77 pisze:
Pavel Pogrebnyak - Zenit --> Stuttgart, więc szanse Milanu na Huntera nieco wzrosły
No więc uważam ,ze po tym jak najlepszy gracz Stuttgatu w minionym sezonie -Mario Gomez odszedł do Bayeru to spokojnie dziurę po nim może załatać właśnie Rosjanin .A Zenit po tym jak wcześniej stracił Arshavina ,a teraz Pogrebnyaka coś czuję na długo nie zagości w Europejskich Pucharach.
Się nie czepiaj
Ostatnio zmieniony 3 sie 2009, 18:54 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardo Quaresma77 pisze:
No więc uważam ,ze po tym jak najlepszy gracz Stuttgatu w minionym sezonie -Mario Gomez odszedł do Bayeru to spokojnie dziurę po nim może załatać właśnie Rusin.A Zenit po tym jak wcześniej stracił Arshavina ,a teraz Pogrebnyaka coś czuję na długo nie zagości w Europejskich Pucharach.
Wracając do tematu to przed chwila pojawiło sie info,że Snejder nie zamierza sie nigdzie ruszać.Można w to wierzyc lub nie jednak nasz ,,AS'' tez mówił,że nie ma zamiaru odchodzić a za chwile całował koszulkę innego klubu!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
No czyli prawdopodobnie będzie tak jak przypuszczałem ,że ostateczna decyzja która ma należeć do samego Holendra będzie negatywna dla Interu ,ale może to i dobrze,bo teraz drzwi dla Cassano są coraz bardziej otwarte
Ciekawe jak tam sprawy z VdV bo coś dziś cicho cały dzień nawet we Włoskich mediach..;/.
Nie nie chodziło o Kingę Rusin ,ale jakby jej nazwisko tam ponownie wstawić to nieźle to brzmi...
Forza_Michal pisze:Wracając do tematu to przed chwila pojawiło sie info,że Snejder nie zamierza sie nigdzie ruszać.Można w to wierzyc lub nie jednak nasz ,,AS'' tez mówił,że nie ma zamiaru odchodzić a za chwile całował koszulkę innego klubu!
z tym Sneijderem to zupelnie inna sprawa on wielokrotnie podkreślał że kocha Real że jest to klub jego marzeń i z tego powodu nie chce nigdzie odchodzic. Jak dla mnie to on mówi prawdę, wiele klubów się po niego zgłaszało w tym te największe w Europie ale on i tak postawił na swoim i nigdzie się nie ruszył. A tak w ogole to sprzedac go chce przede wszystkim Perez który chce odzyskac trochę kasy z galaktycznych transferów a nie trener i sztab szkoleniowy. Problem tkwi zatem w woli samego piłkarza o czym można było sie przekonac również dzisiaj kiedy to jego agent zdementował informacje nt. ewentualnego odejscia
No własnie i tutaj tkwi problem.Niekiedy o piłkarzach mówi się żartobliwie,,Biją się o niego dwa kluby,jeden chce go sprzedać inny nie chce kupić'' ogólnie to powiedzenie w naszym przypadku troche się przekręca:)Podobnie jest z naszym Patrykiem!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"