Polska Ekstraklasa
-
Woo-cash
- Kontakt:
Odp: Orange Ekstraklasa
A nam się strasznie nie podoba reklama Niemców odnośnie Polaków i meczu Niemcy-Polska. Nie podoba nam się dlatego bo pokazali prawdę nic więcej. Tylko szkoda że cierpią przez to również sportowcy oraz oczywiście my kibice kosztem jakiś pierdolonych (musiałem użyć) urzędasów i innych wynalazków.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
cooba
No więc wkopiemy Niemcom 30 do zera
jak to w reklamie.
INTER PER SEMPRE! FORZA INTER!!!
-
dzielik
Jeżeli nie zgadzacie się ze wczorajszą decyzja PZPNu w sprawie licencji dla Polonii Bytom, a przede wszystkim okolicznościami w jakich została wydana proszę o pomoc w imieniu wszystkich sympatyków tego klubu;) Organizujemy wielką akcję wysyłania maili protestacyjnych do kogo się da. Mamy nadzieję, że w ten sposób media itp. zainteresują się naszą sprawą, co wywrze presję na PZPN. Działamy też u ministra sportu, posłów itd. Tak więc jeśli chcecie pomóc, proszę o wysłanie tej wiadomości:
POLSKAPRESSE (METRO, ECHO, teletygodnie i inne) mailto:sekretariat@polskapresse.pl (najlepiej do PAWŁA ZARZECZNEGO ADRESOWAĆ !!!)
DZIENNIK http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=202
RZECZPOSPOLITA mailto:p.wilkowicz@rzeczpospolita.pl mailto:m.zukowski@rzeczpospolita.pl
GAZETA WYBORCZA mailto:redakcja_portalu@agora.pl
FAKT mailto:redakcja@eFakt.pl
SPORT mailto:redakcja@sport.info.pl
PRZEGLĄD SPORTOWY http://www.sports.pl/index.php?form=1&adres=3
PIŁKA NOŻNA mailto:kontakt@pilkanozna.pl
KICKER http://www.kicker.de/home/kontakt
WPROST http://www.wprost.pl/kontakt/
NEWSWEEK mailto:michal.kobosko@newsweek.pl
TELEWIZJE:
TVN http://www.tvn.pl/kontakt.html
TVN24 mailto:widzowie@tvn24.pl
TVP3 mailto:Sekretariat.TVP3@waw.tvp.pl
TVP http://ww2.tvp.pl/mail/mail_do_redakcji.html
POLSAT mailto:interwencja@polsat.com.pl ,
POLSAT SPORT http://www.polsatsport.tv/kontakt.php
Radia:
RMF FM mailto:redakcja@rmf.fm
PR 1 mailto:jedynka@polskieradio.pl
PR 3 SPORT mailto:swt@polskieradio.pl
ZET mailto:radiozet@radiozet.pl
TOK FM mailto:poranek@tok.fm
ANTYRADIO mailto:news@antyradio.pl , mailto:biuro@antyradio.pl
Radio KATOWICE mailto:biuro@antyradio.pl
RADIO PIEKARY mailto:radiopiekary@radiopiekary.pl
RADIO PLUS http://www.pluspolska.pl/napiszdonas.php
W imieniu wszystkich kibiców Polonii Bytom dziękuję za pomoc.
Dla Waszej wygody podaję jeszcze strony kontaktowe do największych przedstawicieli polskich mediów:Po wczorajszej bulwersującej decyzji PZPN o nie przyznaniu nam licencji na grę w Ekstraklasie zwracam się z prośbą do Waszej redakcji o pomoc w nagłośnieniu tej sprawy.
Kibice Polonii Bytom – nie akceptują i nigdy nie pogodzą się z wczorajszą decyzją o odmowie przyznania licencji dla Polonii Bytom na udział w rozgrywkach 1 ligi w sezonie 2008/2009. Wczorajsza decyzja oznacza upadek naszego Klubu. Czy Polski Związek Piłki Nożnej – organizacja mająca za zadanie popularyzowanie piłki nożnej oraz krzewienie idei uczciwej rywalizacji sportowej wzięła pod uwagę sytuację Polonii Bytom z okresu ostatnich lat? Nasz Klub jako jeden z nielicznych w obecnych rozgrywkach 1 ligi nie jest zamieszany i posądzany o udział w tzw aferze korupcyjnej. Z braku pieniędzy i układów, które dzisiaj stały się naszym gwoździem do trumny Polonia przeżywała chwile sportowego upadku. Dzięki ambicji zawodników, heroicznej pracy sztabu szkoleniowego oraz działaczy – udało się nam powstać i wywalczyć ubiegłoroczny awans. Polonia Bytom uczciwie uzyskała awans do najwyższej klasy rozgrywkowej, jednak dziś znalazły się siły, które chcą pogrążyć nasz Klub. Na udział w rozgrywkach 1 ligi czekaliśmy 21 długich lat, jednak wczoraj PZPN przy zielonym stoliku odebrał naszemu Klubowi: możliwość sportowej rywalizacji, szanse stabilizacji oraz rozwoju zaś nas kibiców pozbawiacie sportowych emocji . Tak postępują z dwukrotnym mistrzem Polski. Tak uzdrawiają Polską piłkę? Czy Polska piłka nożna jest tylko dla bogatych albo skorumpowanych?
Dziś o godz. 15.00 przed Urzędem Miejskim w Bytomiu przy ul. Parkowej odbędzie się zbiórka kibiców Polonii Bytom. W Ratuszu odbędą się rozmowy pomiędzy delegacją kibiców a władzami miasta i zarządem Polonii.
http://www.polonia.bytom.pl/index.php
Bardzo prosimy Was o pomoc liczymy na Was i na to że nie będzie obojętni na bałagan i skandaliczne decyzje kolejne zresztą PZPN.
POLSKAPRESSE (METRO, ECHO, teletygodnie i inne) mailto:sekretariat@polskapresse.pl (najlepiej do PAWŁA ZARZECZNEGO ADRESOWAĆ !!!)
DZIENNIK http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=202
RZECZPOSPOLITA mailto:p.wilkowicz@rzeczpospolita.pl mailto:m.zukowski@rzeczpospolita.pl
GAZETA WYBORCZA mailto:redakcja_portalu@agora.pl
FAKT mailto:redakcja@eFakt.pl
SPORT mailto:redakcja@sport.info.pl
PRZEGLĄD SPORTOWY http://www.sports.pl/index.php?form=1&adres=3
PIŁKA NOŻNA mailto:kontakt@pilkanozna.pl
KICKER http://www.kicker.de/home/kontakt
WPROST http://www.wprost.pl/kontakt/
NEWSWEEK mailto:michal.kobosko@newsweek.pl
TELEWIZJE:
TVN http://www.tvn.pl/kontakt.html
TVN24 mailto:widzowie@tvn24.pl
TVP3 mailto:Sekretariat.TVP3@waw.tvp.pl
TVP http://ww2.tvp.pl/mail/mail_do_redakcji.html
POLSAT mailto:interwencja@polsat.com.pl ,
POLSAT SPORT http://www.polsatsport.tv/kontakt.php
Radia:
RMF FM mailto:redakcja@rmf.fm
PR 1 mailto:jedynka@polskieradio.pl
PR 3 SPORT mailto:swt@polskieradio.pl
ZET mailto:radiozet@radiozet.pl
TOK FM mailto:poranek@tok.fm
ANTYRADIO mailto:news@antyradio.pl , mailto:biuro@antyradio.pl
Radio KATOWICE mailto:biuro@antyradio.pl
RADIO PIEKARY mailto:radiopiekary@radiopiekary.pl
RADIO PLUS http://www.pluspolska.pl/napiszdonas.php
W imieniu wszystkich kibiców Polonii Bytom dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 14:25 przez dzielik, łącznie zmieniany 1 raz.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Woo-cash
- Kontakt:
Chociaż nie jestem kibicem Polonii to wyśle ale wątpię aby to coś dało.
-
MiRas.
- Kontakt:
Nie pamiętam już sezonu, w którym o awansie, spadku, utrzymaniu w naszej MachlojEkstraklasie decydował walka na boisku... wszystko załatwia PZPN. To oni decydują, kto spada, kto zostaje... w tamtym roku Ruch miał podobną sytuację, teraz Polonia... kto w następnym sezonie? Żal bierze, kiedy ponad piłkarską, sportową walką, sprawiedliwością stoi banda oszołomów z Listkiewiczem na czele.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
dzielik
Też zdajemy sobie sprawę, że szanse są niewielkie, w końcu decyzja Komisji ds. Licencji jest ostateczna. Chodzi nam głównie o to, żeby nie przeszła ona bez echa, żeby skompromitowany już nie raz PZPN wiedział, że nie może sobie ot tak bezkarnie decydować kto spadnie, a kto nie miesiąc po zakończeniu sezonu. A może a nuż się uda. Podobno prawo jest takie, że decyzja Komisji jest ostateczna, ale każdy klub może złożyć do bodajże 10 czerwca nieskończoną ilość wniosków i każdy musi być rozpatrzony. W przypadku pozytywnego rozpatrzenia jednego z nich zapewne poprzednia decyzja zostanie anulowana. Tak więc mamy nadzieję, że tak jak Ruchowi rok temu i nam się teraz uda.master_snake pisze: Chociaż nie jestem kibicem Polonii to wyśle ale wątpię aby to coś dało.
Pozdrawiam:)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Woo-cash
- Kontakt:
Ja ze swojej strony zrobię co będę mógł bo wole 100 razy oglądać Polonie w ekstraklasie niż znienawidzony przeze mnie Widzew który to ponoć właśnie kosztem ekipy z Bytomia ma utrzymać sie w ekstraklasie.
-
szuli
a moim zdaniem nie powinni pobłażać złodziejom/sprzedawczykom i tym co nie spełniają wymogów
no i co z tego, że obniżył by się poziom ligi itp.?
przecież on i tak leży kwiczy i jęczy
aż się oglądać czasem nie chce
jakieś reguły muszą być a nie co sezon PZPN decyduje kto ma grać a kto nie
od ilu lat jest tak, że związek dyktuje kto awansuje a kto spadnie kto bedzie gral a kto nie
0 walki sportowej tylko włazewnictwo w dupe działaczom
dno dno dno
a tych co kupowali mecze do kamienołomu w majtasach samych puścić (prezesów itp.) bo to właśnie oni wypaczają wyniki i tabelę
a kluby również pociągać bo przecież miały z tego korzyść, i tak ku przestrodze innym klubom
jakieś reguły muszą być a nie co sezon PZPN decyduje kto ma grać a kto nie
od ilu lat jest tak, że związek dyktuje kto awansuje a kto spadnie kto bedzie gral a kto nie
0 walki sportowej tylko włazewnictwo w dupe działaczom
dno dno dno
a tych co kupowali mecze do kamienołomu w majtasach samych puścić (prezesów itp.) bo to właśnie oni wypaczają wyniki i tabelę
a kluby również pociągać bo przecież miały z tego korzyść, i tak ku przestrodze innym klubom

-
Ulis
Szuli, by musieli zamknąć cały PZPN, i by musiała powstać liga zależna od nie wiem chyba Uefa, tzn. aby uefa kontrolowała to i zarządzała tym cyrkiem.... Polish Uefa League..szuli pisze: a moim zdaniem nie powinni pobłażać złodziejom/sprzedawczykom i tym co nie spełniają wymogów
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

-
Minister
Po pierwsze niech oni zaczną karać kluby tak jak na to zasłużyły..Przykładowo Arka Gdynia-klub starał sie kupić 43 meczów z czego kupił 26 chyba?Na wszystkie te mecze składały się również te o awans do I ligi..Klub Arka został zdegradowany do II ligi za korupcje oraz ujemne punkty..Czy to jest kara?Karą jeśli można tak to nazwać były jedynie odjęte punkty bo cofnęli ich tam gdzie kupowali mecze..To tak jak bym ukradł samochód i karą byłoby jego zwrócenie oraz jakaś tam drobna grzywna!!Powinni ustalić chyba jakiś ranking kar od ilości meczów kupionych i jakie to były mecze(czyt. o awans,o utrzymanie itp.)
Pozdrawiam Forza_Michal
Pozdrawiam Forza_Michal
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
Nie w ekstraklasie, tylko w 2 lidze. Widzew jest karnie zdegradowany do 2 ligi, lecz zajął miejsce spadkowe na koniec sezonu, a więc miał polecieć odrazu do 3 ligi. Dzięki przesunięciu Polonii na ostatnie miejsce, Widzew zajął miejsce nad strefa spadkowa i poleci tylko do 2 ligi.master_snake pisze: Ja ze swojej strony zrobię co będę mógł bo wole 100 razy oglądać Polonie w ekstraklasie niż znienawidzony przeze mnie Widzew który to ponoć właśnie kosztem ekipy z Bytomia ma utrzymać sie w ekstraklasie.
A wziąłeś pod uwagę to, że mecze kupowały osoby rządzące w tamtym okresie w klubie, a które aktualnie (w większości przynajmniej) nie mają teraz nic wspólnego z danym klubem i już w nim nie pracują? Przez takie spuszczanie zespołów cierpią tak na prawdę kibice, a także działacze którzy chcą teraz coś zrobić dla Polskiej piłki. Dlaczego oni oraz my kibice mamy teraz cierpieć przez machlojki jakiś debili kilka lat temu? Powinno się karać kluby w inny sposób niż degradacje.Forza_Michal pisze: Po pierwsze niech oni zaczną karać kluby tak jak na to zasłużyły..Przykładowo Arka Gdynia-klub starał sie kupić 43 meczów z czego kupił 26 chyba?Na wszystkie te mecze składały się również te o awans do I ligi..Klub Arka został zdegradowany do II ligi za korupcje oraz ujemne punkty..Czy to jest kara?Karą jeśli można tak to nazwać były jedynie odjęte punkty bo cofnęli ich tam gdzie kupowali mecze..To tak jak bym ukradł samochód i karą byłoby jego zwrócenie oraz jakaś tam drobna grzywna!!Powinni ustalić chyba jakiś ranking kar od ilości meczów kupionych i jakie to były mecze(czyt. o awans,o utrzymanie itp.)
Druga sprawa, jeżeli już chcą spuszczać zespoły za korupcje, to niech po prostu zmienią nazwę ekstraklasy na 2 ligę, 2 ligi na 3 ligę itd. bo tak naprawdę wszyscy kupowali bądź sprzedawali mecze.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 16:47 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Minister
Chyba coś Ci sie pomyliło..Jak osoby rządzące w tamtym okresie jak jednego z prezesów Arki zawinęli z biura a Krauze do dzisiaj nie wiadomo gdzie siedzi..Niestety nie podzielam Twojego zdania na temat kibiców Arki..Mi nie szkoda ich pod żadnym względem..Co innego kibiców Jagi..O Jadze też mówiło się że kupowali ale w tamtych czasach kiedy Jaga kupowała zarząd klubu zmienił się w 100%..-TAKICH TO MI SZKODA
Pozdrawiam Forza_Michal
Pozdrawiam Forza_Michal
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
A jakich jeszcze Ci szkoda, a jakich nie? Ciekawe kryteria widzę masz.Forza_Michal pisze: Niestety nie podzielam Twojego zdania na temat kibiców Arki..Mi nie szkoda ich pod żadnym względem..Co innego kibiców Jagi..O Jadze też mówiło się że kupowali ale w tamtych czasach kiedy Jaga kupowała zarząd klubu zmienił się w 100%..-TAKICH TO MI SZKODA
ps. nie pisałem konkretnie o Arce, tylko o wszystkich zdegradowanych klubach.
-
Minister
Powiem jedno słowo które tyczy się pewnych kibiców(nie będę przytaczał nazwy klubu),,FRAJERZY,,dlatego mi ich nie szkoda.Kibicowanie to coś więcej niż chodzenie w szaliku ukochanego klubu!!Kibicowanie to też HONOR który każdy kibic powinien posiadać!Zapamiętaj na zawsze BÓG,HONOR,OJCZYZNA-Lechia Gdańsk
Pozdrawiam Forza_Michal
Pozdrawiam Forza_Michal
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
Chyba z wątku wypadłem bo nie wiem o co Ci chodzi i po co takie coś do mnie piszesz. Żeby Ci przypomnieć, dyskusja toczyła się na temat (mniej/więcej) "sposób działania PZPN w sprawie afery korupcyjnej", a nie "nie lubię Arki i dla mnie to frajerzy", czy też "pokaż, że jesteś prawdziwym kibicem".Forza_Michal pisze: Powiem jedno słowo które tyczy się pewnych kibiców(nie będę przytaczał nazwy klubu),,FRAJERZY,,dlatego mi ich nie szkoda.Kibicowanie to coś więcej niż chodzenie w szaliku ukochanego klubu!!Kibicowanie to też HONOR który każdy kibic powinien posiadać!Zapamiętaj na zawsze BÓG,HONOR,OJCZYZNA-Lechia Gdańsk
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 17:26 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Zgadzam się. Najbardziej cierpią kibice oraz klub i tak jak napisałeś nie powinno się karać klubów degradacją czy tam ujemnymi punktami. Skazani powinni zostać działacze i inne osoby maczające w tym palce. Dlaczego przez jednego palanta ma cierpieć cała drużyna wraz z rzeszą kibiców?ShadY pisze: A wziąłeś pod uwagę to, że mecze kupowały osoby rządzące w tamtym okresie w klubie, a które aktualnie (w większości przynajmniej) nie mają teraz nic wspólnego z danym klubem i już w nim nie pracują? Przez takie spuszczanie zespołów cierpią tak na prawdę kibice, a także działacze którzy chcą teraz coś zrobić dla Polskiej piłki. Dlaczego oni oraz my kibice mamy teraz cierpieć przez machlojki jakiś debili kilka lat temu? Powinno się karać kluby w inny sposób niż degradacje.
Druga sprawa, jeżeli już chcą spuszczać zespoły za korupcje, to niech po prostu zmienią nazwę ekstraklasy na 2 ligę, 2 ligi na 3 ligę itd. bo tak naprawdę wszyscy kupowali bądź sprzedawali mecze.
-
dzielik
A co jest winny kibic temu, że zarząd jego klubu kupował mecze? I na czym twoim zdaniem ma polegać honor kibica w takiej sytuacji? Ma przestać kibicować temu klubowi i przerzucić się na inną drużynę? Ciekawe rozumowanie.Forza_Michal pisze: Powiem jedno słowo które tyczy się pewnych kibiców(nie będę przytaczał nazwy klubu),,FRAJERZY,,dlatego mi ich nie szkoda.Kibicowanie to coś więcej niż chodzenie w szaliku ukochanego klubu!!Kibicowanie to też HONOR który każdy kibic powinien posiadać!Zapamiętaj na zawsze BÓG,HONOR,OJCZYZNA-Lechia Gdańsk
Pozdrawiam Forza_Michal
A i w ogóle nie wiadomo o którym klubie mówiłeś, zwłaszcza przeczytawszy ostatnie zdanie. Takie wstawki lepiej zostaw dla siebie, na tym forum większość ma swój ulubiony klub w Polsce, ale nikt nie pisze "XYZ the beściaki, a ZYX to *&#$*#". I tak powinno zostać.
-
Shady
I dzięki temu ten temat nie przypomina kibice.net.dzielik pisze: na tym forum większość ma swój ulubiony klub w Polsce, ale nikt nie pisze "XYZ the beściaki, a ZYX to *&#$*#". I tak powinno zostać.
-
Minister
master_snake
i nawet jeśli klub kupił sobie awans z II do I?lub z III do II i z II do I?no pewnie skoro kupili to niech sobie już siedzą!!I TY uważasz że czegoś takiego przestraszą się działacze?Przykładowo w Austrii jakiś klub kiedyś kupił zaledwie kilka meczów i został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową oraz chyba -43 pkt. nie jestem pewien..Słyszałeś w ostatnim czasie aby tam była jakaś afera taka jaka jest u Nas?Nie wiem czy wiesz ale były takie przypadki w Arce że podczas meczu zrzucali się nie tylko działacze,piłkarze niekiedy również uczestniczyli w tym kibice..Więc nie mów o jakimś współczuciu!Bo pobłażanie takim zachowaniom nie jest zbyt mądre.
i nawet jeśli klub kupił sobie awans z II do I?lub z III do II i z II do I?no pewnie skoro kupili to niech sobie już siedzą!!I TY uważasz że czegoś takiego przestraszą się działacze?Przykładowo w Austrii jakiś klub kiedyś kupił zaledwie kilka meczów i został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową oraz chyba -43 pkt. nie jestem pewien..Słyszałeś w ostatnim czasie aby tam była jakaś afera taka jaka jest u Nas?Nie wiem czy wiesz ale były takie przypadki w Arce że podczas meczu zrzucali się nie tylko działacze,piłkarze niekiedy również uczestniczyli w tym kibice..Więc nie mów o jakimś współczuciu!Bo pobłażanie takim zachowaniom nie jest zbyt mądre.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
My tu o kibicach, Ty o działaczach.Forza_Michal pisze: master_snake
i nawet jeśli klub kupił sobie awans z II do I?lub z III do II i z II do I?no pewnie skoro kupili to niech sobie już siedzą!!I TY uważasz że czegoś takiego przestraszą się działacze?Przykładowo w Austrii jakiś klub kiedyś kupił zaledwie kilka meczów i został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową oraz chyba -43 pkt. nie jestem pewien..Słyszałeś w ostatnim czasie aby tam była jakaś afera taka jaka jest u Nas?
Jasne, Ty o tym najlepiej wiesz, na forum Lechii to wyczytałeś?Nie wiem czy wiesz ale były takie przypadki w Arce że podczas meczu zrzucali się nie tylko działacze,piłkarze niekiedy również uczestniczyli w tym kibice..Więc nie mów o jakimś współczuciu!Bo pobłażanie takim zachowaniom nie jest zbyt mądre.
-
Minister
Nie nie na forum Lechii..takie informacje były podawane jak zeznawali piłkarze i działacze..I tak nie dojdziemy do porozumienia w tym temacie..Ja swoje TY swoje..wiec KONIEC z mojej strony..
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Woo-cash
- Kontakt:
To skoro kupowali mecze prezesi piłkarze i jak tam napisałeś że i nawet kibice to wszyscy powinni za to zapłacić. I chodzi mi oto żeby nie cierpiał na tym cały klub. Żeby nie było szargane dobre imię klubu tylko żeby odpowiadały za to osoby fizyczne.
-
Minister
Rozumiem o co Ci chodzi..Ale karanie klubów w inny sposób niż degradacje i duże kary finansowe nic nie pomoże..A co do Juve to może niesłusznie ich zdegradowali?Masz przykład piłki we Włoszech..Juve kupiło kilka meczów i zostali wywaleni bez żadnych skrupułów!Nikt się nie zastanawiał ,,czy może jednak ich nie wyrzucić,,a w Polsce się z tym ,,cackają,,.W inny sposób jak surowe kary się tego nie naprawi!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
O jakim porozumieniu mówisz? Mam(y) tu napisać, że Arka jest "be", Lechia "aja" i wtedy będzie ok bo po Twojemu? Cały czas rozmawialiśmy ogólnie o degradacjach, a Ty coś się przyczepiłeś tylko do Arki (zbieg okoliczności?), dodatkowo wysłałeś posta dobitnie pokazującego, że w sprawie rywala zza miedzy raczej obiektywny nie jesteś i nie będziesz. Jak najbardziej to moment na zakończenie tej dyskusjiForza_Michal pisze: I tak nie dojdziemy do porozumienia w tym temacie..Ja swoje TY swoje..wiec KONIEC z mojej strony..
ps. No i napisałeś nam co to znaczy być "prawdziwym" kibicem. Dzięki wielkie, w końcu sie dowiedziałem.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 19:18 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Minister
Takie jest Twoje zdanie..A czy jestem obiektywny?Może i nie..Ale trudno mi jest być obiektywnym gdy do danego klubu mam pewien uraz..ale nie ważne..Nie napisałem tylko o Arce..Ale pokaż mi inną drużynę w Polsce która kupiła tyle spotkań!Bez odbioru..pozdrwiam
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
EL_CHINO
Kolejka 1 - 25-27 lipca
Górnik Zabrze - GKS Bełchatów
Jagiellonia Białystok - Cracovia
Lech Poznań - Odra Wodzisław Śląski
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk
Łódzki KS - Śląsk Wrocław
Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Piast Gliwice - Znicz Pruszków
Arka Gdynia - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Kolejka 2 - 1-3 sierpnia
Cracovia - Arka Gdynia
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Piast Gliwice
GKS Bełchatów - Legia Warszawa
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
Lechia Gdańsk - Łódzki KS
Znicz Pruszków - Lech Poznań
Kolejka 3 - 8-10 sierpnia
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Lech Poznań - GKS Bełchatów
Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Łódzki KS - Odra Wodzisław Śląski
Wisła Kraków - Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Piast Gliwice - Cracovia
Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok
Kolejka 4 - 15-17 sierpnia
Cracovia - Łódzki KS
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Wisła Kraków
GKS Bełchatów - Piast Gliwice
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań
Odra Wodzisław Śląski - Legia Warszawa
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk
Arka Gdynia - Górnik Zabrze
Znicz Pruszków - Śląsk Wrocław
Kolejka 5 - 22-24 sierpnia
Lech Poznań - Górnik Zabrze
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok
Łódzki KS - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Ruch Chorzów - Znicz Pruszków
Wisła Kraków - GKS Bełchatów
Lechia Gdańsk - Cracovia
Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław Śląski
Piast Gliwice - Arka Gdynia
Kolejka 6 - 29-31 sierpnia
Cracovia - Wisła Kraków
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Śląsk Wrocław
GKS Bełchatów - Łódzki KS
Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice
Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów
Arka Gdynia - Lech Poznań
Znicz Pruszków - Lechia Gdańsk
Kolejka 7 - 12-14 września
Legia Warszawa - Arka Gdynia
Łódzki KS - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Cracovia
Wisła Kraków - Lech Poznań
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław Śląski
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów
Piast Gliwice - Górnik Zabrze
Znicz Pruszków - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Kolejka 8 - 19-21 września
Cracovia - Legia Warszawa
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Ruch Chorzów
GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk
Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
Lech Poznań - Piast Gliwice
Odra Wodzisław Śląski - Znicz Pruszków
Arka Gdynia - Łódzki KS
Kolejka 9 - 26-28 września
Legia Warszawa - Piast Gliwice
Łódzki KS - Lech Poznań
Odra Wodzisław Śląski - GKS Bełchatów
Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok
Wisła Kraków - Arka Gdynia
Lechia Gdańsk - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Śląsk Wrocław - Cracovia
Znicz Pruszków - Górnik Zabrze
Kolejka 10 - 3-5 października
Cracovia - Znicz Pruszków
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Odra Wodzisław Śląski
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
Górnik Zabrze - Wisła Kraków
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław
Lech Poznań - Legia Warszawa
Piast Gliwice - Łódzki KS
Arka Gdynia - Lechia Gdańsk
Kolejka 11 - 17-19 października
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Cracovia
Łódzki KS - Legia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Lech Poznań
Wisła Kraków - Piast Gliwice
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia
Znicz Pruszków - GKS Bełchatów
Kolejka 12 - 24-25 października
Cracovia - Odra Wodzisław Śląski
GKS Bełchatów - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Górnik Zabrze - Łódzki KS
Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk
Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Legia Warszawa - Wisła Kraków
Piast Gliwice - Ruch Chorzów
Arka Gdynia - Znicz Pruszków
Kolejka 13 - 7-9 listopada
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Jagiellonia Białystok
GKS Bełchatów - Cracovia
Odra Wodzisław Śląski - Górnik Zabrze
Ruch Chorzów - Arka Gdynia
Wisła Kraków - Łódzki KS
Lechia Gdańsk - Lech Poznań
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice
Znicz Pruszków - Legia Warszawa
Kolejka 14 - 14-16 listopada
Górnik Zabrze - Cracovia
Jagiellonia Białystok - Znicz Pruszków
Lech Poznań - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław
Łódzki KS - Ruch Chorzów
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
Piast Gliwice - Odra Wodzisław Śląski
Arka Gdynia - GKS Bełchatów
Kolejka 15 - 21-23 listopada
Cracovia - Lech Poznań
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Górnik Zabrze
GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
Odra Wodzisław Śląski - Arka Gdynia
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Znicz Pruszków - Łódzki KS
No to mamy terminarz, witamy Znicz Pruszków w Ekstraklasie (nie mylic z 1 ligą
) ciekawe jak sie prezentują piłkarsko i kibicowsko.
Najbardziej mi nie leży mecz z Ruchem u siebie, bo mnie nie bedzie

Górnik Zabrze - GKS Bełchatów
Jagiellonia Białystok - Cracovia
Lech Poznań - Odra Wodzisław Śląski
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk
Łódzki KS - Śląsk Wrocław
Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Piast Gliwice - Znicz Pruszków
Arka Gdynia - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Kolejka 2 - 1-3 sierpnia
Cracovia - Arka Gdynia
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Piast Gliwice
GKS Bełchatów - Legia Warszawa
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
Lechia Gdańsk - Łódzki KS
Znicz Pruszków - Lech Poznań
Kolejka 3 - 8-10 sierpnia
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Lech Poznań - GKS Bełchatów
Legia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Łódzki KS - Odra Wodzisław Śląski
Wisła Kraków - Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Piast Gliwice - Cracovia
Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok
Kolejka 4 - 15-17 sierpnia
Cracovia - Łódzki KS
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Wisła Kraków
GKS Bełchatów - Piast Gliwice
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań
Odra Wodzisław Śląski - Legia Warszawa
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk
Arka Gdynia - Górnik Zabrze
Znicz Pruszków - Śląsk Wrocław
Kolejka 5 - 22-24 sierpnia
Lech Poznań - Górnik Zabrze
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok
Łódzki KS - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Ruch Chorzów - Znicz Pruszków
Wisła Kraków - GKS Bełchatów
Lechia Gdańsk - Cracovia
Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław Śląski
Piast Gliwice - Arka Gdynia
Kolejka 6 - 29-31 sierpnia
Cracovia - Wisła Kraków
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Śląsk Wrocław
GKS Bełchatów - Łódzki KS
Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice
Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów
Arka Gdynia - Lech Poznań
Znicz Pruszków - Lechia Gdańsk
Kolejka 7 - 12-14 września
Legia Warszawa - Arka Gdynia
Łódzki KS - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Cracovia
Wisła Kraków - Lech Poznań
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław Śląski
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów
Piast Gliwice - Górnik Zabrze
Znicz Pruszków - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Kolejka 8 - 19-21 września
Cracovia - Legia Warszawa
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Ruch Chorzów
GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk
Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
Lech Poznań - Piast Gliwice
Odra Wodzisław Śląski - Znicz Pruszków
Arka Gdynia - Łódzki KS
Kolejka 9 - 26-28 września
Legia Warszawa - Piast Gliwice
Łódzki KS - Lech Poznań
Odra Wodzisław Śląski - GKS Bełchatów
Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok
Wisła Kraków - Arka Gdynia
Lechia Gdańsk - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Śląsk Wrocław - Cracovia
Znicz Pruszków - Górnik Zabrze
Kolejka 10 - 3-5 października
Cracovia - Znicz Pruszków
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Odra Wodzisław Śląski
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
Górnik Zabrze - Wisła Kraków
Jagiellonia Białystok - Śląsk Wrocław
Lech Poznań - Legia Warszawa
Piast Gliwice - Łódzki KS
Arka Gdynia - Lechia Gdańsk
Kolejka 11 - 17-19 października
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Cracovia
Łódzki KS - Legia Warszawa
Odra Wodzisław Śląski - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Lech Poznań
Wisła Kraków - Piast Gliwice
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia
Znicz Pruszków - GKS Bełchatów
Kolejka 12 - 24-25 października
Cracovia - Odra Wodzisław Śląski
GKS Bełchatów - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Górnik Zabrze - Łódzki KS
Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk
Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Legia Warszawa - Wisła Kraków
Piast Gliwice - Ruch Chorzów
Arka Gdynia - Znicz Pruszków
Kolejka 13 - 7-9 listopada
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Jagiellonia Białystok
GKS Bełchatów - Cracovia
Odra Wodzisław Śląski - Górnik Zabrze
Ruch Chorzów - Arka Gdynia
Wisła Kraków - Łódzki KS
Lechia Gdańsk - Lech Poznań
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice
Znicz Pruszków - Legia Warszawa
Kolejka 14 - 14-16 listopada
Górnik Zabrze - Cracovia
Jagiellonia Białystok - Znicz Pruszków
Lech Poznań - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław
Łódzki KS - Ruch Chorzów
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
Piast Gliwice - Odra Wodzisław Śląski
Arka Gdynia - GKS Bełchatów
Kolejka 15 - 21-23 listopada
Cracovia - Lech Poznań
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Górnik Zabrze
GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
Odra Wodzisław Śląski - Arka Gdynia
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Znicz Pruszków - Łódzki KS
No to mamy terminarz, witamy Znicz Pruszków w Ekstraklasie (nie mylic z 1 ligą
Najbardziej mi nie leży mecz z Ruchem u siebie, bo mnie nie bedzie
-
Lamatico
- Kontakt:
Terminarz jest... liczyłem jednak na Polonię Bytom....
Pierwsza konfrontacja naszych klubów EL_CHINO w pierwszej kolejce czyli GKS Vs. Górnik. Początek rundy bardzo ciężki dla Bełchatowian... Po Górniku mamy Legię, Lecha, Piast (słabszy;p) i Wisłę... Ciężkie mecze, ale liczę na środek tabeli po tych spotkaniach...
Powodzenia życze tradycyjnie mojemu bełchatowskiemu GKS-owi, Lechowi Poznań jak zawsze. Na mistrza typuje Legie, gdyz zrobiła chyba najbardziej przemyslane transfery. Mam równiez nadzieję, że będziemy mieli jakąś niespodziankę jak chocby Zagłębie i GKS dwa sezony temu
)
Pierwsza konfrontacja naszych klubów EL_CHINO w pierwszej kolejce czyli GKS Vs. Górnik. Początek rundy bardzo ciężki dla Bełchatowian... Po Górniku mamy Legię, Lecha, Piast (słabszy;p) i Wisłę... Ciężkie mecze, ale liczę na środek tabeli po tych spotkaniach...
Powodzenia życze tradycyjnie mojemu bełchatowskiemu GKS-owi, Lechowi Poznań jak zawsze. Na mistrza typuje Legie, gdyz zrobiła chyba najbardziej przemyslane transfery. Mam równiez nadzieję, że będziemy mieli jakąś niespodziankę jak chocby Zagłębie i GKS dwa sezony temu
-
dzielik
Terminarz jest, ale nikt nie powiedział, że Polonia w ekstraklasie nie zagra. Rzekłbym nawet, że po wczorajszej decyzji zarządu PZPN jest najbliżej sukcesu od momentu rozpoczęcia walki o licencję. Dwa dni temu dawałem Polonii tak z 10 % szans na sukces, teraz powiedziałbym, że mamy 40% szans. W razie pomyślnego (wiadomo dla kogo;)) rozstrzygnięcia w terminarzu zamiast Znicza będzie właśnie Polonia Bytom. Poza tym za Dyskobolię wskoczyć może Polonia Warszawalamatico pisze: Terminarz jest... liczyłem jednak na Polonię Bytom....
-
dzielik
jest licencja jest licencja PO-LO-NIA! Pomijając fakt, że niesprawiedliwa decyzja PZPNu skróciła przygotowania do sezonu klubu o połowę, bardzo się z tego faktu cieszę, bo sprawiedliwość po raz kolejny wygrała.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1784 ... omosc.html
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1784 ... omosc.html
-
Jaszczu91
Ta nasza liga to jest zakrecona.
Praktycznie co tydzien zmienia sie jej skład. Jednak z tej decyzji sie cieszę. Bardzo bym chcial zeby tytuł mistrzowski zdobył Lech Poznań. Nie ma w lidze mojej Korony to teraz bede kibicował wlasnie Lechowi, mimo ze fani obu drużyn sie nie lubią. Po prostu uważam ze poznańska publiczność zasługuje na sukces drużyny. Transfery Lech tez poczynił ciekawe i mysle ze wraz z Wisłą
i Legią powalczy o tytuł.
i Legią powalczy o tytuł.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!