Polska Ekstraklasa
-
Shady
Odp: Orange Ekstraklasa
Lech jest sam sobie winny. W pierwszej połowie spokojnie mogło być 3 albo i 4:0. Ale jak sie marnuje tyle sytuacji to zawsze się to mści. Znowu 2 głupie błędy w obronie (która to miała być naszym atutem w tym sezonie, w odróżnieniu od sezonów poprzednich) i 3 pkt jadą do Bełchatowa. Bywa.
ps. ładna bramka Lewandowskiego z wczorajszego meczu:
http://pl.youtube.com/watch?v=RQHy5WpFgos
ps. ładna bramka Lewandowskiego z wczorajszego meczu:
http://pl.youtube.com/watch?v=RQHy5WpFgos
Ostatnio zmieniony 9 sie 2008, 14:36 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chuchu
- Kontakt:
w derbach Warszawy Legia zremisowała z Polonią 2:2. Pierwsza prowadzenie objeła Legia po bramce Grzelaka, jednak Polonia zdołała strzelić do przerwy 2 gole (Marek Sokołowski, Daniel Maka). W drugiej polowie z rzutu karnego dla Legii trafił Maciej Iwański.
-
Corredo
Kurde szkoda, że po głupich błędach Lech został bez punktów. Dwa razy obejmowaliśmy prowadzenie a został tylko gorycz porażki. No cóż, trzeba poprawić sytuację w obronie i skupić się na następnym spotkaniu. Bramka Lewandowskiego ładna, niczym Quaresma. 
-
Lamatico
- Kontakt:
Noo faktycznie bramka ładna, nawet bardzo... powiem jednak, że bardziej w stylu Crespo za czasow gry w Parmie niz Quaresmy 
-
Jaszczu91
Wisła wymeczyla zwycięstwo z Polonia Bytom 1:0. Król strzelców oczywiście nie zawiódł. Dobry tez Boguski. Ja dla niego widzę miejsce w kadrze.
Śląsk po wyrównanym pojedynku zremisował 1:1 z Lechia. Zaskoczył mnie Piast pokonując pewnie Cracovie 2:0
Łks na stulecie zaledwie zremisował bezbramkowo z Odra Wodzisław.
Dzisiaj bardzo ciekawie zapowiadają sie derby śląska. Stawiam na zwycięstwo Zabrzan.
Śląsk po wyrównanym pojedynku zremisował 1:1 z Lechia. Zaskoczył mnie Piast pokonując pewnie Cracovie 2:0
Łks na stulecie zaledwie zremisował bezbramkowo z Odra Wodzisław.
Dzisiaj bardzo ciekawie zapowiadają sie derby śląska. Stawiam na zwycięstwo Zabrzan.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
I nie było za ciekawie, kibice Ruchu po raz kolejny odpuścili sobie mecz.Jaszczu91 pisze: Dzisiaj bardzo ciekawie zapowiadają sie derby śląska. Stawiam na zwycięstwo Zabrzan.
-
Ulis
Mecz był przesłaby. PRZEsłaby. Szczerze to w drugiej połowie przespałem pierwsze 15 minut. Nuda nuda jeszcze raz nuda. A szkoda bo na więcej liczyliśmy...
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

-
Jeremy
No to jak temat o Ekstraklasie to moze teraz pare slow o nowym magazynie o lidze polskie ktory nazywa sie "Szybka pilka".
Wg mnie debiut tego programu ( pierwszy odcinek byl juz trzy tygodnie temu ale to byl taki oficjalny debiut
) wypadl srednio.Prowadzacym bardzo sie spieszylo,ale na kazda druzyne poswiecili tyle samo czasu a nie jak na TVN gdzie przez wiekszosc programu pierdzielą np.o Wisle a o innych druzynach mniej.Skroty tez nie wypadly najlepiej bo wiecej bylo wypowiedzi pilkarzy i trenerow i wiadomosci przed meczem niz samego skrotu ktory niestety nie zawieral zbyt wielu akcji.Do studia zapraszany jest ekspert od sedziowania ktory mowi jakie bledy popelnili arbitrzy w danym meczu czego nie bylo na magazynie o TVN.Nowosc to tez kiks kolejki na ktory glosuje sie w ...trzy minuty
,podobnie jak na gol kolejki.Chyba troche za malo czasu poswiecili ludzie z TVP na glosowanie ale chcieli wprowadzic jakas nowosc w porownaniu do glosowania naTVN
Szkoda ze nie bylo 11 kolejki.
Jaka dla mnie na razie magazyn zaprezentowal sie srednio ale pozniej moze bedzie lepiej.
A i dobrze ze Szczesny bedzie gosciem
Gdy TVP stracilo prawa do meczow wtorkowych LM to przeniosl sie do TVN-u a teraz gdy TVN stracil magazyn ekstraklasy od razu wrocil do TVP... 
Wg mnie debiut tego programu ( pierwszy odcinek byl juz trzy tygodnie temu ale to byl taki oficjalny debiut
Jaka dla mnie na razie magazyn zaprezentowal sie srednio ale pozniej moze bedzie lepiej.
A i dobrze ze Szczesny bedzie gosciem
Ostatnio zmieniony 14 sie 2008, 12:18 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz
Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
-
Jaszczu91
Mi tez nie podoba sie w tym magazynie pokazywanie skrótów z meczy. Jest malo samej gry a wiecej komentarzy itp. akcje sa zbyt szybko pokazywane i mam wrażenie ze komentarz tez. Wydaje sie jakby ten skrót trwał kilka sekund. To głosowanie w 3 minuty to tez nie za dobry pomysł.
Co do całoście to mi sie podoba. Magazyn jest bardziej obiektywny i nie mòwi sie tam tylko o Legii i Wiśle.
Co do całoście to mi sie podoba. Magazyn jest bardziej obiektywny i nie mòwi sie tam tylko o Legii i Wiśle.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
W piątkowych meczach Ekstraklasy zespół Cracovii wygrał z ŁKSem 1:0 oraz Arka pokonała w meczu "na wodzie" Górnik Zabrze. Kto nie pamięta w jakich warunkach odbywał się mecz Niemcy - Polska w 74 roku, wczoraj mógł sobie przypomnieć
.
Dziś GKS Bełchatów podejmuje beniaminka z Gliwic, Polonia Bytom gra także z beniaminkiem Śląskiem Wrocław.
W stolicy Polonia zmierzy się z Wisła. Ciekawe czy po dobrym wyniku w derbach Warszawy stołeczny zespół będzie wstanie namieszać w meczu z Wisła, liczę na minimum remis w tym meczu.
Ostatni i chyba najciekawszy (kibicowsko) mecz rozegrany zostanie przy ul. Cichej. Ruch Chorzów podejmie Lechię Gdańsk.
Dziś GKS Bełchatów podejmuje beniaminka z Gliwic, Polonia Bytom gra także z beniaminkiem Śląskiem Wrocław.
W stolicy Polonia zmierzy się z Wisła. Ciekawe czy po dobrym wyniku w derbach Warszawy stołeczny zespół będzie wstanie namieszać w meczu z Wisła, liczę na minimum remis w tym meczu.
Ostatni i chyba najciekawszy (kibicowsko) mecz rozegrany zostanie przy ul. Cichej. Ruch Chorzów podejmie Lechię Gdańsk.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, 13:46 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jaszczu91
ShadY w meczu Cracovia-ŁKS bylo 2:0 po dwòch bramkach Pawlusińskiego, a Arka wygrała z Górnikiem 1:0. 
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
No tak, sorki, pomyliłem wynikiJaszczu91 pisze: ShadY w meczu Cracovia-ŁKS bylo 2:0 po dwòch bramkach Pawlusińskiego, a Arka wygrała z Górnikiem 1:0.
-
Lamatico
- Kontakt:
Zakończył się mecz lidera z wiceliderem czyli Piasta z GKS-em. Wynik to 0-0. Gra wygladała tragicznie, barmkarze byli bezrobotni. Oglądałem tylko druga połowę, ale chyba to i dobrze, bo poziom był katastrofalny. Ilość niecelnych podań, brak rychu bez piłki, brak kondycji, zaangażowania... aż raziły oczy. Jeden punkt zostaje w Bełchatowie. Szkoda że udalo się jakims cudem wywieźć 3 punkty z Bułgarskiej a nie udało sie zostakic 3 na Sportowej... Taka jest piłka...
-
Shady
Aż dziwnie się to czytalamatico pisze: Zakończył się mecz lidera z wiceliderem czyli Piasta z GKS-em.
W 1 połowie była bardzo ładna interwencja jednego z bramkarzy, niestety nie pamiętam którego. No, ale sam mecz stał na bardzo niskim poziomie.Wynik to 0-0. Gra wygladała tragicznie, barmkarze byli bezrobotni.
No szkoda, szkodaSzkoda że udalo się jakims cudem wywieźć 3 punkty z Bułgarskiej a nie udało sie zostakic 3 na Sportowej... Taka jest piłka...
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, 18:04 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lamatico
- Kontakt:
Chyba źle to napisałem.Shady pisze:No szkoda, szkodaSzkoda że udalo się jakims cudem wywieźć 3 punkty z Bułgarskiej a nie udało sie zostakic 3 na Sportowej... Taka jest piłka...![]()
PS. Ten sędzia z Japonii jak wróci do domu i opowie o tym poziomie to będzie dopero wstyd:d Ogólnie 'podobał' mi się arbiter.
-
Shady
heheh zrozumiałem Cię, spokojnielamatico pisze: Chyba źle to napisałem.Skoro się udało jakimś cudem wywieźć 3 pkt z Bułgarskiej, to szkoda że 3 pkt nie pozostały na Sportowej w meczu z Piastem
troche się zaplątałem
-
Jaszczu91
Świetnie spisuje sie w obecnym sezonie Paweł Brożek. Strzela w Europie jak i w lidze. Jest niemal pewne ze znowu zgarnie tytuł króla strzelców.(o ile wczesniej nie wyjedzie za granicę)
Jestem ciekaw jak dzisiaj spisze sie Lech po tak wysokim zwycięstwie w pucharach na krajowym podwórku.
Jestem ciekaw jak dzisiaj spisze sie Lech po tak wysokim zwycięstwie w pucharach na krajowym podwórku.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
glinek
Paweł raczej nie wyjedzie za granice, bo w te wakacje podpisał nowy kontrakt z Wisłą, ale nie pamiętam na ile lat 
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
-
Ulis
zgodze się, zresztą sam wspominał że chce w Wiśle grać i nie spieszy mu się nigdzie. I dobrze, jeden z niewielu piłkarzy polskich, któremu forma nie udeżyła do głowy i nie jedzie na łeb na szyje za granice..glinek pisze: Paweł raczej nie wyjedzie za granice, bo w te wakacje podpisał nowy kontrakt z Wisłą, ale nie pamiętam na ile lat![]()

-
dzielik
Pierwsze dwa mecze 3 kolejki ekstraklasy za nami. Pozwólcie, że niemalże jak zwykle zrelacjonuje dla Was mecz, w którym grała Polonia Bytom - klub z którym, nie da się ukryć, sympatyzuje;)
Dzisiaj o 20 na stadionie przy ulicy Cichej Polonia mierzyła się z Ruchem Chorzów. Na stadionie zameldowało się 8 tys. widzów, w tym ponad 1 tys. z Bytomia. Mecz stał od początku na dosyć wysokim poziomie i co najważniejsze nie brakowało sytuacji podbramkowych. Pierwsze dwie "100" zmarnował Ruch a konkretnie Zając. Pierwsza naprawdę groźna akcja Polonii miała miejsce w 13 minucie - i od razu bramka! Kontratak, Sokolenk (często zapuszczający się w głąb pola lewy obrońca) dośrodkował w pole karne, piłkę na klatę przyjął Zabłocki, zmylił obrońce i nie dał szans bramkarzowi gości. Od tego czasu Polonia mądrze przyjmowała RUch na własnej połowie i groźnie kontrowała. Jeden z Polonistów bodajże Klepczyński zmarnował doskonałą okazję (niecalna główka), groźnie w pole karne wbiegał Jaromin. Niestety znowu po rzucie rożnym Polonia straciła bramkę. W zamieszaniu pod bramkowym wepchnął ją do siatki 21-letni Sobczak. Po tym golu gra się uspokoiła i to jedna to druga druzyna kontrolowała przebieg spotkania. Wiecej dobrych okazji nie pamiętam. W II połowie minimalnie lepsze wrażenie zrobił na mnie Ruch. II połowa zaczęła się od ataków Ruchu, ale to znowu Polonia miała lepsze okazje. W słupek strzelił Wolański (wprowadzony za kontuzjowanego Sokolenko. Kontuzji dostał też w I połowie Zabłocki). Dobitki nie wykorzystał ktoś tam;) Gdy Polonia atakowała, Ruch przeprowadził kolejną szybką akcję, kolejne dobre prostopadle podanie i główką Peskovica pokonuje znowu Sobaczak. Polonia rzuciła się do ataku, sytuacji sam na sam z bramkarzem nie wykorzystal Bazik, Polonia przejela inicjatywe (mimo wszystkow przeciwienstwie do reszty II polwy), ale gola nie strzelila.
Podsumowujac: jeśli chodzi o posiadanie piłki i ogólnie lepsze wrażenie, nieznacznie lepiej Ruch, jeśli chodzi o groźne sytuacje nieznacznie lepiej Polonia. Ambicji nikomu nie zabrakło. Wynik: 2-1 dla Ruchu.
Jako kibica Polonii martwi mnie, że poraz kolejny Polonia gra tak, że mogła by zdobyć więcej punktów, ale tego nie robi ( z Wisła mógłbyc remis, ze Śląskiem wygrana - choć remis był sprawiedliwy, no a teraz spokojnie remis). No ale co się odwlece....
Na koniec chciałbym przeprosić wszystkich niezainteresowanych lub nawet zdegustowanych moja relacja, bo chyba jestem jedyna osoba, ktora tak dokladnie opisuje konkretny jeden mecz, jezeli komuś to przeszkadza to dajcie znać.
Oczywiście pisząc to targany byłem silnymi emocjami, ale starałem się być obiektywny;)
Pozdrawiam

Dzisiaj o 20 na stadionie przy ulicy Cichej Polonia mierzyła się z Ruchem Chorzów. Na stadionie zameldowało się 8 tys. widzów, w tym ponad 1 tys. z Bytomia. Mecz stał od początku na dosyć wysokim poziomie i co najważniejsze nie brakowało sytuacji podbramkowych. Pierwsze dwie "100" zmarnował Ruch a konkretnie Zając. Pierwsza naprawdę groźna akcja Polonii miała miejsce w 13 minucie - i od razu bramka! Kontratak, Sokolenk (często zapuszczający się w głąb pola lewy obrońca) dośrodkował w pole karne, piłkę na klatę przyjął Zabłocki, zmylił obrońce i nie dał szans bramkarzowi gości. Od tego czasu Polonia mądrze przyjmowała RUch na własnej połowie i groźnie kontrowała. Jeden z Polonistów bodajże Klepczyński zmarnował doskonałą okazję (niecalna główka), groźnie w pole karne wbiegał Jaromin. Niestety znowu po rzucie rożnym Polonia straciła bramkę. W zamieszaniu pod bramkowym wepchnął ją do siatki 21-letni Sobczak. Po tym golu gra się uspokoiła i to jedna to druga druzyna kontrolowała przebieg spotkania. Wiecej dobrych okazji nie pamiętam. W II połowie minimalnie lepsze wrażenie zrobił na mnie Ruch. II połowa zaczęła się od ataków Ruchu, ale to znowu Polonia miała lepsze okazje. W słupek strzelił Wolański (wprowadzony za kontuzjowanego Sokolenko. Kontuzji dostał też w I połowie Zabłocki). Dobitki nie wykorzystał ktoś tam;) Gdy Polonia atakowała, Ruch przeprowadził kolejną szybką akcję, kolejne dobre prostopadle podanie i główką Peskovica pokonuje znowu Sobaczak. Polonia rzuciła się do ataku, sytuacji sam na sam z bramkarzem nie wykorzystal Bazik, Polonia przejela inicjatywe (mimo wszystkow przeciwienstwie do reszty II polwy), ale gola nie strzelila.
Podsumowujac: jeśli chodzi o posiadanie piłki i ogólnie lepsze wrażenie, nieznacznie lepiej Ruch, jeśli chodzi o groźne sytuacje nieznacznie lepiej Polonia. Ambicji nikomu nie zabrakło. Wynik: 2-1 dla Ruchu.
Jako kibica Polonii martwi mnie, że poraz kolejny Polonia gra tak, że mogła by zdobyć więcej punktów, ale tego nie robi ( z Wisła mógłbyc remis, ze Śląskiem wygrana - choć remis był sprawiedliwy, no a teraz spokojnie remis). No ale co się odwlece....
Na koniec chciałbym przeprosić wszystkich niezainteresowanych lub nawet zdegustowanych moja relacja, bo chyba jestem jedyna osoba, ktora tak dokladnie opisuje konkretny jeden mecz, jezeli komuś to przeszkadza to dajcie znać.
Oczywiście pisząc to targany byłem silnymi emocjami, ale starałem się być obiektywny;)
Pozdrawiam
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Lamatico
- Kontakt:
Ładnego widowska byliśmy świadkami na Rejmonta w Krakowie. Tam Wisła Kraków podejmowała GKS Bełchatów. PIerwsze minuty to zdecydowany presing gości. Bardzo dobra gra, dzięki której Wiślacy nie mogli wymienic kilku celnych podać. Krakowianie stworzyli sobie jedną sytuację po 30 minutach gry i strzelili hmm gola, w którym było więcej przypadku niz zamiaru. Po tym wydarzeniu GKS lekko siadł i Wisła przejęła inicjatywę. Jeszcze w pierwszej połowie zkontuzjowanego Sobolewskiego wszedł Jirsak, który wyraźnie wyróżniał sie na boisku. Druga połowa to pech GKS. Juz na początku dośrodkowanie Brożka na bramke zamienił ... Pietrasiak, pokonujac własnego bramkarze. Gol dla GKS padł w prawie identyczny sposób. Na pochwały zasługują JIrsak, Centarski i Kozik. Ja bylem zachwycony grą 20 latka Centarskiego, który bez żadnych kompleksów zastapił swojego doświadczonego, kontuzjowanego kolege - Gargułę. Jego zmiennik Kamil Poźniak pokazał się również z bardzo dobrej strony. Patrząc na przebieb całego spotkania sprawiedliwy byłby remis, poniewż obie druzyny grały na podobnym poziomie. Szkoda, że uciekł punkt, który Bełchatowianom się należał...
-
Kowal
Tak w piątkowych meczach zwycięstwa zanotowali gospodarze Wisła i Ruch.. Niestety tych widowisk nie widziałem, jednak z relacji lamy i dzielika wynika iż mecze stały na dobrym poziomie.
Co do dzisiejszych meczy to spotkają się ze sobą Piast z Arką (mam nadzieje,że Areczka wywiezie trzy punkty
), następnie o 18 zagrają Śląsk z Odrą ( mecz powinien być ciekawy, jak i frekfencja na trybunach.Postawił bym na Śląsk..), o 18:15 zagrają Lech z Górnikiem (napewno będzie to ciężki mecz,coprawda jak przeglądałem "różne" stronki w necie to sporo ludzi typuje na zwycięstwo Lecha nawet 4-1.. jednak będe bardziej ostrożniejszy i myśle,że wygramy 2-0. Najważniejszą ozdobą tego meczu będzie niewątpliwie spotaknie dwóch zlotowiczów z Grotnik
jednak tym razem będziemy od siebie troszke oddaleni
), w ostatnim meczu ŁKS zagra z Polonią W. ( mysle,że Czarne koszule bez problemu sobie poradzą z łodzianami..)
Co do dzisiejszych meczy to spotkają się ze sobą Piast z Arką (mam nadzieje,że Areczka wywiezie trzy punkty

-
Jaszczu91
Wisła juz od początku ligi wypracowuje sobie przewagę.Jako jedyna wygrała wszystkie swoje mecze i pewnie nie prędko odda komuś fotel lidera. Liczę ze Lech bedzie dotrzymywał białej gwieździe kroku bo to moze podnieść atrakcyjności ligi. A wracając do Wisły warto zauważyć znakomita postawę Pawła Brożka. Jak dotąd popisuje sie świetna skutecznością! (strzelił wszystkie gole w lidze dla wisły, a jeden byl samobójczy) Po prostu musi dostać powołanie
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Dzonyy
Myślałem że poprzedni sezon to był szczyt możliwości Brożka ale jak tak dalej pójdzie to dużo więcej bramke strzeli w lidze.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Ulis
..mistrzówDzonyy pisze: ale jak tak dalej pójdzie to dużo więcej bramke strzeli w lidze.

-
MarcoPolo
- Kontakt:
A jak myślicie czy ktoś zdetronizuje rozgrywki czy dalej będzie Wisła Wisła i Wisła....?
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Shady
Myślimy, że tak :pMarcopolo pisze: A jak myślicie czy ktoś zdetronizuje rozgrywki czy dalej będzie Wisła Wisła i Wisła....?
-
MarcoPolo
- Kontakt:
-
Shady
Nikogo więcej, Lech mi wystarczyMarcopolo pisze: kogo masz na mysli prócz Lecha?
-
MarcoPolo
- Kontakt: