Można by powiedzieć, że to taki Makelele za czasów gry w Realu. W cieniu największych gwiazd, ale odwalający kapitalną robotę.Jimi pisze:Ja osobiście do tej dwójki dopisałbym jeszcze N'Golo Kanté (potwierdził to w dzisiejszym meczu, dużo odbiorów i przechwytów a sam piłki nie tracił i jeszcze mądrze podawał - bardzo duży udział przy bramce Mahreza). Trzymam też kciuki za LisyOdet pisze:Moja opinia:
W wybornej formie jest Vardy i Mahrez, to oni grają, a reszta pod nich.
Premiership
-
Re: Premiership
-
Ja MC lubiłem, do czasu przejęcia go przez Arabów, bo:IlCapitano pisze:Bardzo dobrze, że pogonili dzisiaj te pierdolone ciapactwo z niejakiego podrzędnego klubiku bez historii, zwanego menczester siti.
1) swego czasu dużo słuchałem Oasis

2) nie cierpię MU
pozdr.
-
No i stało się. Dla mnie mistrzostwo Leicester to najbardziej niesamowita, nieprawdopodobna sprawa, jaką widziałem w piłce nożnej, odkąd się nią interesuję. W sumie nie widzę nawet żadnej konkurencji dla tego wydarzenia. A dodatkowo fakt, że czegoś takiego dokonał Claudio Ranieri, czyni to już wprost absurdalnym. Teraz tego tak nie czuć, bo mistrzostwo Lisów było bardzo prawdopodobne już od dłuższego czasu i wszyscy się przyzwyczaili, ale to trochę tak, jakbyśmy się teraz dowiedzieli, że w przyszłym sezonie Serie A wygra Carpi. Cud. I szczerze mówiąc, myślałem, że cudów tego kalibru to w piłce po prostu nie bywa, przynajmniej nie w dzisiejszej piłce.
-
Gratulacje dla Lisów, dokonali absolutnie niemożliwego... dla tego klubu to będzie legendarne wydarzenie i nic tylko bić pokłony za pracę włożoną w sezon... Sport pokonał pieniądze czyli coś co się w piłce nożnej się już nie zdarza, a tutaj się udało... Niespodzianka niemal stulecia, resztę napisał w sumie Piekarz i trudno się z jego słowami nie zgodzić
-
Cuda, cuda oglaszaja. Jesli Leicester na stale zawita do czolowki futbolu to koniec swiata jest bliski.
Co do niespodzianek to Grecja w 2004 zostala mistrzem Europy, a to tez byla megasensacja.
Co do niespodzianek to Grecja w 2004 zostala mistrzem Europy, a to tez byla megasensacja.
-
E tam, musieli "po prostu" wyjść z grupy, a potem wygrać trzy mecze. Leicester musiało być najlepsze po 38 kolejkach.sampam pisze:Cuda, cuda oglaszaja. Jesli Leicester na stale zawita do czolowki futbolu to koniec swiata jest bliski.
-
Wielki, niespodziewany ale w pełni zasłużony sukces Leicester, oby więcej takich niespodzianek
Najbardziej zaskakuje mnie to że zdobyli mistrzostwo z Ranierim a zawsze uważałem go za kiepskiego trenera, ciężko im będzie zatrzymać największe gwiazdy w składzie, ale tego im życzę, mogą nieźle namieszać w LM

-
No to juz nie wina Grekow, ze sprawdzili sie tylko w reprezentacji. Warunki dla kazdej z nich byly identyczne, chociaz na pewno stopien przygotowan gospodarzy Euro, Holendrow czy Francuzow byl zupelnie inny niz kopciuszka tego turnieju.Piekarz pisze:E tam, musieli "po prostu" wyjść z grupy, a potem wygrać trzy mecze. Leicester musiało być najlepsze po 38 kolejkach.sampam pisze:Cuda, cuda oglaszaja. Jesli Leicester na stale zawita do czolowki futbolu to koniec swiata jest bliski.
Swoja droga Porto Mourinho to tez nie lada wyczyn. Najdrozszym pilkarzem w skladzie byl bodajze Deco za 8 mln.
-
Niesamowity sezon i niesamowity sukces Lisów !!!
Pozdr.
Pozdr.
-
Moja ukochana drużyna, której jestem wiernym fanem od 2004 dokonała niemożliwego! Niedoceniony w Interze Claudio Ranieri został Napoleonem XXI wieku!
Od początku sezonu wierzyłem w sukces, dlatego na początku postawiłem na Lisy mały majątek, który wczoraj zmienił się w fortunę!
Pozdr.
Od początku sezonu wierzyłem w sukces, dlatego na początku postawiłem na Lisy mały majątek, który wczoraj zmienił się w fortunę!
Pozdr.
-
- Kontakt:
Bardzo fajnie, że jeszcze takie niespodzianki czasem wypadają 
Gratulacje dla Lisów i Ranieriego!

Gratulacje dla Lisów i Ranieriego!

.................C'e Solo l'Inter, Per Me, Solo l'Inter C'e Solo l'Inter, Per Me !!.........
-
Skoro mowa o niespodziankach, to warto też wspomnieć o Lechu i jego wyjściu z grupy śmierci w LE w 2010r.
Ale to czego dokonało Leicester City to z pewnością wiekopomna chwila
Ale to czego dokonało Leicester City to z pewnością wiekopomna chwila

-
Również pomyślałem o Grecji na ME i finale Porto-Monaco.
1. Leicester
2. Grecja
3. Porto-Monaco
W sumie Dnipro w finale LE rok temu też wbrew typom, ale to już specyfika rozgrywek.
Coś pomineliśmy?
1. Leicester
2. Grecja
3. Porto-Monaco
W sumie Dnipro w finale LE rok temu też wbrew typom, ale to już specyfika rozgrywek.
Coś pomineliśmy?
-
Atletico które zakończyło deklasację całej ligi hiszpańskiej przez Real i Barcelonę. Montpellier też wygrało mistrzostwo Francji całkiem niedawno pokonując mocarne PSG.
-
Dania 92`, Kaiserslautern 97/98 (rok wczesniej byli nikim), odpadniecie Italii w 66`, Amerykanie pokonali Angoli w 50`, Steaua w 86` zwycieza "LM", scudetto Verony w 85`. To wydarzenia o mniejszym lub wiekszym ciezarze gatunkowymNen pisze: Coś pomineliśmy?

-
- Kontakt:
Jeszcze wygrana Polski z Niemcami na Narodowym 

.................C'e Solo l'Inter, Per Me, Solo l'Inter C'e Solo l'Inter, Per Me !!.........
-
Kaiserslautern wcale nie było nikim wcześniej i regularne stawianie tego klubu jako wielkiej sensacji (uwaga, uwaga, beniaminek wygrywa ligę!) jest błędne. To był bardzo dobry, ceniony klub, ktory w ciągu ostatnich paru lat przed spadkiem wygrywali ligę, zajmowali drugie czy trzecie miejsce.
Większą sensacją był chyba ich spadek niż późniejsze mistrzostwo.
W każdym razie, wbrew pozorom, nie przebija ani nie dorównuje Leicester.
Większą sensacją był chyba ich spadek niż późniejsze mistrzostwo.
W każdym razie, wbrew pozorom, nie przebija ani nie dorównuje Leicester.
-
Przeciez wyraznie to napisalem. Sam fakt, ze sezon wczesniej byli w 2 lidze a potem zdobyli mistrzostwo, o ile sie nie myle jest wielka niespodzianka.
-
Moim zdaniem nic nie dorównuje sukcesowi Leicester City
Porównanie drużyny reprezentacyjnej na ME i sukcesu Grecji, gdzie kilka meczów grają zmęczeni sezonem i wyeksploatowani zawodnicy (przeciwnicy) to jednak nie ten kaliber. W tych kliku meczach wystarczy trochę szczęścia, czy przypadek, w 38 meczach w Premiership - NIE.
Pozdr.
Porównanie drużyny reprezentacyjnej na ME i sukcesu Grecji, gdzie kilka meczów grają zmęczeni sezonem i wyeksploatowani zawodnicy (przeciwnicy) to jednak nie ten kaliber. W tych kliku meczach wystarczy trochę szczęścia, czy przypadek, w 38 meczach w Premiership - NIE.
Pozdr.
-
Prawda jest taka, ze Leicester wykorzystalo slabosc rywali, no bo ManU, Chelsea czy Liverpool graly ponizej oczekiwan. Zreszta jakosc tego zespolu zweryfikuje LM.
-
- Kontakt:
Dokładnie, co innego "Szczęśliwy" Turniej, a co innego cały sezonOdet pisze:Moim zdaniem nic nie dorównuje sukcesowi Leicester City
Pozdr.
Nawet jak Chelsea czy MU miały gorszy sezon, to i tak nie umniejsza Leicester,
dla porównania ile myśmy pogubili pkt. z "ogórami", a mogliśmy spokojnie być w Top3

-
Zgadzam się z Odetem, póki co żadne wydarzenie z wymienionych nie dorównuje mistrzostwu Leicester. We need to go deeper. Skierowałbym wzrok w stronę Nottingham Forest.
-
I tak lepsi od Leicester byli Celtowie L. Birda 

-
Okej proste pytanie, kto będzie wyżej na koniec sezonu. Walter Trener Mazzarri czy Claudio Ranieri.
Mój typ: Mazzarri Trener Walter
Mój typ: Mazzarri Trener Walter
-
- Kontakt:
Ciekawe czy ktoś z naszych użył mózgu i dał przy sprzedaży Coutinho jakiś procent od następnego transferu.
-
Kujon pisze:Ciekawe czy ktoś z naszych użył mózgu i dał przy sprzedaży Coutinho jakiś procent od następnego transferu.
Taaa srał nie procent. To jeszcze jest transakcja Branci, więc gówn* dostaniemy

-
Tak beka, ciekawe kto go kupi, każdy zespół, który mógłby go pozyskać ma lepszych piłkarzy, więc nie widzę powodu waszej frustracji
-
Beka, Beka,Beka innego słowa nie znacie?
Tak Piter, ja wiem, że ty wiesz zawsze wszystko najlepiej, nikt go na 100% nie kupi. Robię screena.
Tak Piter, ja wiem, że ty wiesz zawsze wszystko najlepiej, nikt go na 100% nie kupi. Robię screena.
-
- Kontakt:
Antonio Conte zlapal spine z Chelsea bo nie kupili mu tego kogo chcial (?) Cos takiego xD na chu by brac spalettiego lyciana jak conte antonio moglismy miec