Niestety Borussia na czele z Ebim przegrala mecz Bayernem

Wyjątko miałem ochote obejrzeć ten mecz,chodz za niemiecka piłka niezbyt przepadam.Drużyna z Dortmundu bojowo zaczeła ten mecz i nie dała sobie w kasze dmuchać,stwarzali oni dość groźnie akcje pod bramką Kahna..było widać że przeciwnicy byli zaskoczeni taką sytuacją i wyraźnie im gra momentami nie wychodziła.Z minute na minute Borussia cisneła i miała coraz liczniejsze sytuacje do zdobycia bramki(poprzeczka,po kornerze,lub słupek,ręka w polu karnym i karny którego niestety sędzie nie zauważył),lecz niestety po jakimis czasie przewage jak na lidera przejąl Bayern który opanowal sytuacje i strzelił bramke,po dośc ładnej akcji..Ali Karimi.Po kilkunastu minutach drugą bramke strzelił Pizzaro który wykorzystał błąd obrońców..Od tej chwili było widac że Borussia się podłamała faktem stracenia 2 bramek i nie było już widać tej gry,jaką można było zobaczyć na początku tego spotknia...lecz widać było że piłkarze chcieli zdobyć chociaż bramke z tak renomowanym przeciwnikiem i udało im się to po stałym fragmencie gry..piekną głowką popisał sie Florian Kringe co dało jeszcze nadzieje na chociażby remis na swoim terenia.Lecz wszelkie wątpliwości rozwiał...sędzia,który pod koniec meczu wyrzucil z boiska Kosi Sake,za ,,faul,, na napastniku gości...co w rzeczywistości było potknieciem się owego napastnika o własne nogi.Będąc już przy temacie z sędziów,sędziowali oni fatalnie..gwizdali spalone,których w rzeczywistości nie było..itp poprostu skandal..ach zal było piłkarzy i kibiców którzy jak zawsze licznie przybyli na Westfalenstadion w liczbie ponad 70 tyś..
Teraz przydałoby się cos napisać o naszym polskim rodzynku występującym w tym meczu

Ebi rozegrał według mnie dobre spotkanie,przez cały mecz było go widać na boisku jak walczył o kazdą piłke i jak najlepszą pozycje do strzelenia bramki bawarczykom,niestety nie udała mu się ta sztuka...lecz należy mu się wielka pochwała za ten mecz.Chciałbym także wspomnieć o jednym z młodszych zawodników w bundeslidze,czyli o Sahinie,ten szesnastolatek gra jak doświadczony zawodnik,w dzisiejszym spotkaniu napewno dawał znaki obrońcom Bayernu,podobnie jak Smolarek..ten chłopak ma wieelki talent,będzie o nim napewno słychać.
Podsumówująć ten mecz warto było poświecić te 2 godzinko,piłkarze obu zespoło stworzyli naprawde ciekawe wydowisku,które stało na wysokim poziomie..Chyba będe częściej oglądał lige naszych zachodnich sąsiadów
Lekko się dziś rozpisałem

sorki za błedy...polonistą nie jestem