Więc zapraszam do dyskusji która liga jest najlepsza. Premiership, LaLiga czy SerieA wybierzcie sami i zapraszam do dyskusji

Z Premiership się zgodze, bo są obecnie najlepsi ale Primera? Przecież w UEFA nie ma już żadnej drużyny hiszpańskiej, a w Lidze Mistrzów są dwie jedynie dlatego, że Villarreal miało szczęście w losowaniu. Liga hiszpańska jest przereklamowana swoim ''pięknem i techniką''.SlimShady pisze: Dla mnie zawsze Serie A.Fascynowała mnie od samego początku, według mnie jest najciekawsza, pod względem tego co dzieje się na boisku jak i po zanim (w mediach
) Ale fakt jest faktem Premier League i Primera Division (przykład: LM) - są obecnie najmocniej obsadzone i dlatego są bardziej popularniejsze.
Jednak jak dla mnie Serie A wymiata i tak !!![]()
Właśnie zwróciłeś uwagę na ważna kwestie dotyczącą Serie A. Jest ona bardzo niestatyczna. Są mecze Interu Milanu Juve czy Romy które są świetne, szybkie przesiąknięte pieknymi zagraniami no po prostu ciekawe. Są mecze tych samych drużyn nudne jak flaki z olejem.Chuchu pisze: Serie A czy Bundesliga?? hmm...Jeśli chodzi o siłę ligi to z pewnością włoska jest pod tym względem lepsza ale jeśli brać pod uwagę atrakcyjność to już nie wiem. Czasem jak oglądam mecz Serie A to usypiam, a czasem jestem bliski zawału![]()
Temat brzmi "która najlepsza", a nie która najbardziej lubisz oglądać. Trochę w swoim poście minąłeś się z tematemPinturricchio pisze: To ranking raczej mojej oglądalności. Po prostu dla mnie Italia i nic więcej. Reszta spontanicznie jak puszczają w TV
A czy jest jakakolwiek liga (mam na myśli oficjalne ligi) niekomercyjna? Każda liga i ogólnie piłka nożna są komercyjne. Wszystkie rozgrywki są organizowane tylko i wyłącznie po to aby odpowiednie osoby odpowiednio na tym zarobiły, bez wyjątków. Gadanie, że jakaś tam liga nie kręci Cię przez komercje jest śmieszne.Pinturricchio pisze: Kompletnie mnie nie kręci FA Komercha Premiershit, tak samo jak Piknik Division.
Nie no Irt poleciales sobie troszkeIRT pisze: Dla mnie najciekawszą ligą jest włoska i to oczywiste, ale pod względem sportowym jest już inaczej:
1. Angielska
2. Hiszpańska
3. Niemiecka
4. Francuska
5. Włoska
6. Portugalska
7. Rosyjska
8. Holenderska
9. Ukraińska
10. Szkocka
Tu nie chodzi tylko o Lyon. W tym sezonie podejrzewam, że Lyon nie zdobędzie mistrzostwa w lidze Francuskiej. Tam mają bardzo inne, ambitne zespoły typu PSG czy Marsylia i to one mogą teraz zgarnąć tytuł Lyonowi sprzed nosa. Problem jest taki, że my nad Juve czy Milanem mamy sporą przewagę, a tam liga w porównaniu z kilkoma ostatnimi latami się zdecydowanie wyrównała, bardziej niż włoska. I mimo iż w Champions League do tej pory w zasadzie liczył się tylko Lyon, to jeżeli w następnym sezonie mistrzostwo zgarnie np. PSG, to będziemy mieli więcej drużyn francuskich liczących się w LM. I są na to ogromne szanse. Większe niż to, że włoskie kluby dojdą do 1/4 finału w przyszłym roku...Fanatyczny pisze: Nie no Irt poleciales sobie troszke
Dajcie mi ten caly Lyon do Serie A, zobaczymy czy zdabedzie kolejny tytul mistrza.
Lyon jest aktualnym liderem Ligue 1 i jedzie juz po 8 tytul z rzedu. Stalo sie to naprawde nudne, ale trzeba przyznac ze rywalizacja jest bardzo zcieta, chyba jeden punkt dzieli pierwsza druzyne od drugiej.Tu nie chodzi tylko o Lyon. W tym sezonie podejrzewam, że Lyon nie zdobędzie mistrzostwa w lidze Francuskiej. Tam mają bardzo inne, ambitne zespoły typu PSG czy Marsylia i to one mogą teraz zgarnąć tytuł Lyonowi sprzed nosa. Problem jest taki, że my nad Juve czy Milanem mamy sporą przewagę, a tam liga w porównaniu z kilkoma ostatnimi latami się zdecydowanie wyrównała, bardziej niż włoska. I mimo iż w Champions League do tej pory w zasadzie liczył się tylko Lyon, to jeżeli w następnym sezonie mistrzostwo zgarnie np. PSG, to będziemy mieli więcej drużyn francuskich liczących się w LM. I są na to ogromne szanse. Większe niż to, że włoskie kluby dojdą do 1/4 finału w przyszłym roku...