hardluck pisze: Kolejny talent to kolekcji Juve.
teraz Pogba, Leali i Boakye
Transfery Serie A
-
Dominho
Re: Transfery Serie A
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
sampam
Fergusson byl wsciekly z powodu odejscia Pogby z MU. Nie wiemy czy rozjuszyl go styl w jakim rozstal sie z Pogba (Juve zaproponowalo mu wieksza kase), czy po prostu bedzie mu brakowac w zespole Francuza (ma potencjal na wielkiego gracza).
Leali zapewne pojdzie na wypozyczenie, bo w Juve bodajze posadke 2 bramkarza okupuje Storari.
Tymczasem Roma pozyskala obronce Castana z Corinthians, a zgodnie z coraz czesciej pojawiajacymi sie plotkami, wkrotce zawodnikiem Rzymian zostanie Destro.
Leali zapewne pojdzie na wypozyczenie, bo w Juve bodajze posadke 2 bramkarza okupuje Storari.
Tymczasem Roma pozyskala obronce Castana z Corinthians, a zgodnie z coraz czesciej pojawiajacymi sie plotkami, wkrotce zawodnikiem Rzymian zostanie Destro.
-
Piekarz
Na razie to mercato wygląda tak, jakby ktoś objął całą ligę projektem "scudetto w cuglach dla Juve". Bianconeri z i tak już mistrzowskim składem konkretnie się wzmocnili, jeśli jeszcze dorzucą sobie jakiegoś napastnika z wyższej półki niż ci, których teraz mają, będzie można mówić o drużynie kompletnej, zdolnej, o ile trafi z formą w odpowiedni moment, nawet podbić Europę. Milan, jedyny w zeszłym sezonie konkurent w wyścigu po mistrzostwo, osłabił się katastrofalnie. Zlatana pewnie jakoś nadrobią (choć nowy napastnik, jak to zwłaszcza napastnicy miewają, może nie wypalić - i co wtedy, bo chyba nie Pato?), ale zmiana Silvy i Nesty na którychś dwóch spośród pozostałych środkowych obrońców to obniżenie jakości całej formacji o dwie, trzy klasy. O reszcie stawki nie ma nawet sensu mówić, podjęcie walki o scudetto przez kogokolwiek innego niż Milan i Juventus będzie ogromną niespodzianką. Wiem, w tym roku Juve dojdzie Europa, ale i tak różnica kadr wydaje się okropnie duża.
Trochę bardziej do tematu - nie powalają te kwoty za Silvę i Zlatana. W ogóle PSG przeprowadza transfery rozsądnie i chyba nie nazwałbym ich rozrzutnymi. Wyjątek to Pastore, za którego fatalnie przepłacili, ale poza tym nie są to frajerzy do nacinania na kasę.
Trochę bardziej do tematu - nie powalają te kwoty za Silvę i Zlatana. W ogóle PSG przeprowadza transfery rozsądnie i chyba nie nazwałbym ich rozrzutnymi. Wyjątek to Pastore, za którego fatalnie przepłacili, ale poza tym nie są to frajerzy do nacinania na kasę.
-
pewny
chyba najmniej aktywne na rynku transferowym we Włoszech jest LAZIO
próbują utrzymać to co jest...
-
Kusy
pewny pisze:chyba najmniej aktywne na rynku transferowym we Włoszech jest LAZIO
jeszcze się rozkręcą, mają jeszcze czas.
-
and
Dla mnie to mercato ma jeszcze inny wymiar - wyprzedaż najbardziej wartościowych graczy z Serie A na rzecz innych lig! Czy pamiętacie ostatni spektakularny transfer jakiejś prawdziwej "gwiazdy" z Anglii, Hiszpanii, Niemiec lub Francji do Serie A ??
Jak tak dalej pójdzie, to mistrz Serie A będzie walczyć o Ligę Mistrzów w eliminacjach ...
Jak tak dalej pójdzie, to mistrz Serie A będzie walczyć o Ligę Mistrzów w eliminacjach ...
-
yoda79
Takiego transferu daaawno nie było, Eto'o też przyszedł w rozliczeniu. Upadek i tyle.
-
Kubus
Nie ma szejków, nie ma transferów 
-
hardluck
1. Korupcja
2. Brak kasy
3. Brak perspektyw, czyt. niska frekwencja na trybunach większości klubów, stare brzydkie stadiony.
4. Po co iść do Serie A skoro można iść do Premier League albo nawet do Bundesligi w której piłka nożna jest 100 razy lepiej zorganizowana niż w Italii? W ogóle takie Gladbach wydało pare dni temu 15 mln na napastnika. Tyle na jednego piłkarza nikt w tym sezonie nie wydał z włoskich klubów.
Serie A to obecnie niemal dno.
Potrzebne jest tej lidze przede wszystkim:
-Organizacja wielkiej imprezy, najlepiej MŚ. Dzięki temu powstały by nowe piękne, nowoczesne stadiony.
-Jakiś jeden szejkowy klub by lidze nie zaszkodził. Ktoś tam miał przejąć Palermo. To by wyszło na dobre lidze, bo takie Palermo mogło by robić to co robi teraz PSG.
2. Brak kasy
3. Brak perspektyw, czyt. niska frekwencja na trybunach większości klubów, stare brzydkie stadiony.
4. Po co iść do Serie A skoro można iść do Premier League albo nawet do Bundesligi w której piłka nożna jest 100 razy lepiej zorganizowana niż w Italii? W ogóle takie Gladbach wydało pare dni temu 15 mln na napastnika. Tyle na jednego piłkarza nikt w tym sezonie nie wydał z włoskich klubów.
-Organizacja wielkiej imprezy, najlepiej MŚ. Dzięki temu powstały by nowe piękne, nowoczesne stadiony.
-Jakiś jeden szejkowy klub by lidze nie zaszkodził. Ktoś tam miał przejąć Palermo. To by wyszło na dobre lidze, bo takie Palermo mogło by robić to co robi teraz PSG.
-
sampam
Pozostaje ludzic sie, ze hasla finansowego fair play nie byly tylko pustymi sloganami Platiniego, a wtedy wloskie kluby nie zostana tak szybko "zjedzone" przez europejska czolowke. Pod warunkiem, ze jakos uporaja sie z wlasnym zadluzeniem, co juz zaczeli czynic.
Polacy i Ukraincy "zabrali" Wlochom Euro, z tego co pamietam, teraz to na impreze wielkiej rangi beda musieli sobie troche poczekac. Z tymi stadionami natomiast nie bedzie chyba tak fatalnie, bo duzo sie mowi o renowacji/budowie obiektow przez Udine, Palermo, a nawet Rome czy ktorys z mediolanskich klubow. Znajac zycie decyzje zapadna jak bede mial juz pierwszy siwy wlos...
Pocieszyc sie trzeba tym, ze Wlosi to jednak ludzie nad wyraz utalentowani w futbolu i "skleca" cos z niczego w najblizszych latach.
Mysle, ze dobrym przykladem fatalnego stanu finansow klubow, a zarazem calcio jest transfer utalentowanego Verrattiego za bodajze 12-14 mln do PSG. Kiedys za wielki talent wloskiego futbolu, czyli niesfornego Cassano, Roma potrafila zaplacic... ok. 30 mln.
Polacy i Ukraincy "zabrali" Wlochom Euro, z tego co pamietam, teraz to na impreze wielkiej rangi beda musieli sobie troche poczekac. Z tymi stadionami natomiast nie bedzie chyba tak fatalnie, bo duzo sie mowi o renowacji/budowie obiektow przez Udine, Palermo, a nawet Rome czy ktorys z mediolanskich klubow. Znajac zycie decyzje zapadna jak bede mial juz pierwszy siwy wlos...
Pocieszyc sie trzeba tym, ze Wlosi to jednak ludzie nad wyraz utalentowani w futbolu i "skleca" cos z niczego w najblizszych latach.
Mysle, ze dobrym przykladem fatalnego stanu finansow klubow, a zarazem calcio jest transfer utalentowanego Verrattiego za bodajze 12-14 mln do PSG. Kiedys za wielki talent wloskiego futbolu, czyli niesfornego Cassano, Roma potrafila zaplacic... ok. 30 mln.
-
Balon
Tyle, ze FanAntonio niszczył wszystko na poziomie Serie A. Veratti grał dobrze na poziomie 2 ligi.
Ostatnio Raiola śmiał się z Platiniego, że ostatecznie i tak wszyscy go oleją, poza Berlu i M&M. Niestety na to się zapowiada.
Osobiście mam mieszane uczucia co do FFP. Z jednej strony próba zmniejszenia różnić (choć dla mnie tylko i wyłącznie je pogłębia), a z drugiej bądz co bądz wolny rynek (klub jest mój i mogę go prowadzić jak chce). Ostatecznie nie do końa rozumiem tej zasady równowagi budżetowej - przecież klub to dynamiczny stwór, może zainwestować przed sezonem 50 mln (i mieć tyle długu), by na koniec sezonu wyjść na "+". Idea troche utopijna i na siłe wprowadzana.
Ostatnio Raiola śmiał się z Platiniego, że ostatecznie i tak wszyscy go oleją, poza Berlu i M&M. Niestety na to się zapowiada.
Osobiście mam mieszane uczucia co do FFP. Z jednej strony próba zmniejszenia różnić (choć dla mnie tylko i wyłącznie je pogłębia), a z drugiej bądz co bądz wolny rynek (klub jest mój i mogę go prowadzić jak chce). Ostatecznie nie do końa rozumiem tej zasady równowagi budżetowej - przecież klub to dynamiczny stwór, może zainwestować przed sezonem 50 mln (i mieć tyle długu), by na koniec sezonu wyjść na "+". Idea troche utopijna i na siłe wprowadzana.
-
eKubaL
- Kontakt:
Takie Gladbach dostało 17mln za Marco Reusa, więc transfer napastnika za 15mln nie jest niczym zaskakującym, szczególnie że przed nimi eliminacje Ligi Mistrzów.hardluck pisze:1. Korupcja
2. Brak kasy
Zastanawiam się co takiego wspaniałego robi PSG, czego brakuje w Serie A. Jak dla mnie to większość "szejkowych" klubów psuje rynek transferowy oferując kwoty z kosmosu. Jeśli ktoś taki pojawi się w Serie A, to Inter będzie grał chyba Primaverą, bo każdy lepszy piłkarz wybierze wtedy takie Palermo, które zaoferuje mu 2x wyższą pensję.
-
hardluck
Akurat PSG nie oferują kwot z kosmosu. Płacą tyle ile są dani zawodnicy warci.
Nie oszukujmy się, ale na Zlatanie, Silvie i Lavezzim zrobili dobry interes - nie przepłacili.
Jedynie Veratti śmierdzi, ale cóż.
Nie oszukujmy się, ale na Zlatanie, Silvie i Lavezzim zrobili dobry interes - nie przepłacili.
-
Piekarz
Udinese ostatnio kręci na swoich zawodnikach grubszą kasę, ale mimo że rok temu grało w eliminacjach LM, a teraz zagra ponownie, nie wydało jak dotąd na jednego zawodnika więcej niż 5 mln. W Niemczech może to nie jest zaskakujące, ale u nas byłoby bardzo.eKubaL pisze: Takie Gladbach dostało 17mln za Marco Reusa, więc transfer napastnika za 15mln nie jest niczym zaskakującym, szczególnie że przed nimi eliminacje Ligi Mistrzów.
-
sampam
Lavezzi mial bodajze klauzule 31 mln, a szejkowie dali ponoc okolo 30. Trzeba przyznac, ze nikt tak bardzo po Argentynczyku nie plakal w Napoli, zatem nie bylo wiekszych problemow z transferem. Co ciekawe analogiczna sytuacja miala miesce w przypadku sprzedazy Silvy i Ibry, oczywiscie jezeli uznajemy media za wiarygodne zrodlo;) Ponoc Ibra byl "wypchniety" z klubu, a w ramach ciec kosztow to nawet najlepszy srodkowy obronca rossonerich poszedl "pod mlotek". Szejkowie trafili na wyrazny kryzys ligi wloskiej, wiec specjalnie targowac sie nie musieli, tym bardziej, ze bossowie klubow specjalnie nie oponowali przed odejsciem swoich gwiazd.hardluck pisze:Akurat PSG nie oferują kwot z kosmosu. Płacą tyle ile są dani zawodnicy warci.
-
sampam
Destro oficjalnie w Romie, koniec sagi transferowej.
-
Seba
Paulo Dybala oficjalnie graczem Palermo. Kolejny zawodnik, którym interesowaliśmy się kilka miesięcy, aby koniec końcem trafił do innego zespołu. Zapewne za 2-3 lata ponownie zrobimy pod niego podchody, tylko że będzie kosztował 3 razy więcej...
-
Kujon
- Kontakt:
Kosztował 2 mln euro, więc myślę, że spokojnie 5x więcejSeba. pisze:Paulo Dybala oficjalnie graczem Palermo. Kolejny zawodnik, którym interesowaliśmy się kilka miesięcy, aby koniec końcem trafił do innego zespołu. Zapewne za 2-3 lata ponownie zrobimy pod niego podchody, tylko że będzie kosztował 3 razy więcej...
A co do Destro to się nawet ciesze, bo dali pewnie z 12 baniek minimum
-
Seba
To wszystko wyjaśnia. Moratti woli interesować się piłkarzami, za których żądają 30-40 mln.Kujon pisze:Kosztował 2 mln euro, więc myślę, że spokojnie 5x więcejSeba. pisze:Paulo Dybala oficjalnie graczem Palermo. Kolejny zawodnik, którym interesowaliśmy się kilka miesięcy, aby koniec końcem trafił do innego zespołu. Zapewne za 2-3 lata ponownie zrobimy pod niego podchody, tylko że będzie kosztował 3 razy więcej...![]()
-
Chuchu
- Kontakt:
Nie zesrajcie się tym Dybalą, który póki co grał jedynie w drugiej lidze argentyńskiej.
-
Seba
Kolega chyba trochę w piórka obrósł. Od pewnego czasu w każdym newsie/poście poucza wszystkich dookoła. W newsach o Mudingayi'u - "nie lamentujcie", a teraz - "nie zesrajcie się". Może czas nabrać trochę więcej pokory?Chuchu pisze:Nie zesrajcie się tym Dybalą, który póki co grał jedynie w drugiej lidze argentyńskiej.
-
Chuchu
- Kontakt:
Nie obrosłem w piórka tylko mnie denerwuje ciągłe narzekanie na tej stronie. Już jesteście pewni, że Dybala będzie większą gwiazdą za którą będziemy dawać wielką kasę. Ot tak sobie twierdzicie, żeby tylko na nasz zarząd ponarzekać.
-
Seba
Chodzi mi o zwykłą kulturę. Jeśli masz inne zdanie na jakiś temat, to można to przedstawić w grzeczny sposób. Wyrażenia typu "nie zesrajcie się" na prawdę nie są tu potrzebne.Chuchu pisze:Nie obrosłem w piórka tylko mnie denerwuje ciągłe narzekanie na tej stronie. Już jesteście pewni, że Dybala będzie większą gwiazdą za którą będziemy dawać wielką kasę. Ot tak sobie twierdzicie, żeby tylko na nasz zarząd ponarzekać.
-
Klinsi64
to że Dybala do Palermo pójdzie było już wiadomo parę miesięcy temu,oburzenie wydaje sie nie na miejscu
też mnie wkurza to narzekanie na każdym kroku,tak jakbysmy mieli jakikolwiek wpływ na to 
-
Chuchu
- Kontakt:
Wyraźnie kolega źle zrozumiał moje intencje. Albo to ja po prostu się źle wyraziłem. Jeśli kogoś obraziłem to wybaczcie, nie o to mi chodziło.Seba. pisze:Chodzi mi o zwykłą kulturę. Jeśli masz inne zdanie na jakiś temat, to można to przedstawić w grzeczny sposób. Wyrażenia typu "nie zesrajcie się" na prawdę nie są tu potrzebne.Chuchu pisze:Nie obrosłem w piórka tylko mnie denerwuje ciągłe narzekanie na tej stronie. Już jesteście pewni, że Dybala będzie większą gwiazdą za którą będziemy dawać wielką kasę. Ot tak sobie twierdzicie, żeby tylko na nasz zarząd ponarzekać.
-
Piekarz
Nigdzie przecież nie ma oficjalnego komunikatu o Destro.
-
sampam
Niby nie ma, ale niektore serwisy pisaly o tym i o dziwo, nie powolywaly sie na zadne wloskie gazety. Jesli do transferu nie dojdzie, to bedzie mega sensacja
-
Jedrula
- Kontakt:
-
IlCapitano
Juventus wszystkich chce. Rok temu chcieli Aguero i Rossiego, skończyło się na Vuciniciu. Teraz zamiast Dzeko, Suareza czy innego Van Persiego skończy się pewnie na Pazzinim 
-
Piekarz
Teraz są jednak mistrzem i grają w LM, może im coś wyjść. Osobiście wątpię, ale mają największe szanse od 7 lat na ściągnięcie jakiejś gwiazdy.