Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Castellazzi
Kontakt:

Odp: Serie A

Post autor: Castellazzi »

Myślę, że dobre wyniki Juve to także ogromna zasługa Pirlo. Mimo, że już "doświadczony" nadal błyszczy w ich linii pomocy.  Dlatego jestem zdania, że gdy Pirlo przytrafi się kontuzja (a taka w sezonie na pewno się pojawi), to Juventus nie będzie grał już tak wspaniale. Obecnie to były gracz Milanu jest mózgiem drużyny i bez niego byłoby Turyńczykom bardzo ciężko.  
Obrazek
Kusy

Post autor: Kusy »

W tym momencie to Juve i Milan są głównymi kandydatami do Scudetto.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
miniu86

Post autor: miniu86 »

Juve za tydzien gra w Rzymie z Lazio. Jeśli tam wygra będzie dla mnie głównym faworytem do miśka.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
mikruzzo

Post autor: mikruzzo »

Wielkie brawa dla Osvaldo za tą bramkę którą strzelił z Lecce, szkoda tylko że ta bramka nie została uznana, no a sędziowie tego spotkania powinni się udać do okulisty albo na emeryturę.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

http://www.youtube.com/watch?v=fbP8elXj ... r_embedded#

Prawdopodobnie sędziowie nie uznali najpiękniejszej bramki sezonu. Szkoda bo przewrota równie piękna co ta Rooneya z City.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 14:09 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
and

Post autor: and »

Rzeczywiście - bramka jak marzenie !!
Dobrze, że zasłonił twarz koszulką, bo przynajmniej nie było widać co tam "mówił" pod nosem :-)
Grande Inter !!!
Serpente

Post autor: Serpente »

Osz kuźwa,ale przywalił  :shocked: Szkoda że nie uznali,tym bardziej że spalonego nie było.
Obrazek
Gunnar
Kontakt:

Post autor: Gunnar »

No gdyby zaliczyli to chyba konkurs na bramkę roku byłby rozwiązany, zgadzam się nie było spalonego.
Obrazek
Seba

Post autor: Seba »

Być może jutro będzie można się przekonać ile znaczy Juventus bez Pirlo. Włoch nabawił się drobnego urazu i jego występ stoi pod znakiem zapytania. Czeka ich teraz trudny maratonik. Jeśli się nie mylę, to w ciągu 3 tygodni mają cztery wyjazdy (Lazio, Napoli, Udine, Roma) i przy dobrym wietrze Inter mógłby odrobić całą stratę. To będzie bardzo ważny okres dla Starej Damy. Jeśli uda im się wygrać 2-3 mecze, to nabiorą jeszcze większej pewności siebie, ale jeśli przegraliby wszystkie szlagiery, to ich morale diametralnie pójdą w dół.
Obrazek
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Bez Pirlo będą jutro mieli o wiele trudniej. Jeśli rzeczywiście nie zagra, to jestem pewien, że Juve nie wyjedzie z Rzymu z trzema punktami. Lazio jest mocne w tym sezonie i na pewno stać ich na urwanie turyńczykom przynajmniej punktu.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Milan stracił Nestę na miesiąc...po za tym Udinese nie zwalnia tempa 2-0 z Romą,CL w przyszłym sezonie dla nas to
mission impossible,gdybyśmy mieli gonić tylko jedną drużynę szanse by były,ale Udinese,Lazio,Napoli (Milan i Juve pewniaki) to za dużo jak dla naszej drużyny,nie oszukujmy się ten Inter nie będzie wygrywał seryjnie,a tylko to nas może uratować...
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 10:16 przez Klinsi64, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Jeśli Inter w zimie nie zrobi jakichś solidnych wzmocnień w pomocy i ataku to rzeczywiście o pierwszej trójce ciężko marzyć. A wracając do aktualnej sytuacji w tabeli to nie zdziwię się jak drużyna typu Lazio/Udinese zajmie na koniec 3 miejsce. Inter na razie w kryzysie, Roma też jakaś miałka, a Napoli wszystkie siły rzuca na LM. W takich warunkach można pokusić się o niespodziankę. Swoją drogą nie wiadomo po co, bo przebrnięcie eliminacji do LM będzie chyba dla wspomnianych wcześniej drużyn nieosiągalne albo przynajmniej bardzo trudne.

Rozśmieszyła mnie wczorajsza bramka na 1-0 i zachowanie Kjaera; jakby odechciało mu biec za rywalem. Oficjalnie doznał kontuzji, oficjalnie...
Ostatecznie Udinese pokonało Romę 2-0 i posada Enrique wisi (który to już raz) na włosku.
pewny

Post autor: pewny »

szkoda ze Roma nie wytrzymała do końca...

0-0 było by dobrym wynikiem patrząc z naszej strony na układ tabeli...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

pewny pisze: 0-0 było by dobrym wynikiem patrząc z naszej strony na układ tabeli...
Udinese i tak spuchnie, więc nimi bym się nie martwił. Generalnie nie powinniśmy patrzeć na przeciwników  tylko zająć się zdobywanie pkt. bo 16 miejsce w tabeli mnie przeraża. Forza Inter!
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
sampam

Post autor: sampam »

Lazio-Juve 0:1. Stara Dama nie zwalnia tempa i zasluzenie wygrywa z Lazio. Tymczasem Napoli zdobywa zaledwie (?) 1 pkt w konfrontacji z Atalanta.
Coraz ciekawiej sie robi, szczegolnie ze w rywalizacji o korone krola strzelcow rywalizuje z Di Natale niejaki German Denis:)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 23:49 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Juve jeszcze nie przegrało, teraz wygrywa w Rzymie, wygrało z nami w Mediolanie... Nie wygląda to dobrze.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
pewny

Juve faktycznie odskakuje, wygrywa z potencjalnie dobrymi "markami", ciekawe co Napoli zdziała we wtorek... trzeba liczyć ze Juve w końcu polegnie
Obrazek
mio85

Post autor: mio85 »

niestety po postawie w drugiej polowie musze stwierdzic ze juventus juz teraz ma klasowy zespol........szczegolnie paragwajczyk na lewej stronie ma papiery na granie........a napoli z taka obrona gowno zdziala i w serie a i w lidze misrzow........cieszy powstanie z popiolu Pandeva - druga bramka swietna.......
Dzonyy

mio85 pisze: niestety po postawie w drugiej polowie musze stwierdzic ze juventus juz teraz ma klasowy zespol........szczegolnie paragwajczyk na lewej stronie ma papiery na granie........a napoli z taka obrona gowno zdziala i w serie a i w lidze misrzow........cieszy powstanie z popiolu Pandeva - druga bramka swietna.......
Co takeigo Paragwajczyk pokazał oprócz bramki ?
sampam

Post autor: sampam »

Na uwage zasluguje 1 gol Pandeva w meczu, zdobyty po "calkowitym zacmieniu" obrony Juve.
Seba

Przede wszystkim widać, że Juventus nie gra w żadnych pucharach. Są w stanie biegać przez 90 minut na pełnych obrotach. Zawodnikom Napoli ostatnie 20 minut grało się na prawdę ciężko. Momentami atakowali tylko dwoma zawodnikami, bo reszta nie miała już sił, aby biec do przodu. Nie zmienia to jednak faktu, że mieli Starą Damę na widelcu i sami wszystko pogrzebali. Jestem pewien, że z Udine lub Romą także stracą punkty. Kibiców Interu na pewno może cieszyć fakt, iż mimo fatalnego początku sezonu strata do lidera zmalała do 9 pkt. Jeśli Moratti na prawdę postarałby się o solidne wzmocnienia zimą, a drużyna złapałaby wiatr w żagle, to jeszcze mogłoby być ciekawie.
Obrazek
pewny

strata teraz jest 12 punktów... fakt jeden mecz mamy mniej, ale nie jest powiedziane ze wygramy, ale patrząc pozytywnie to by było 9 pkt
Obrazek
Seba

pewny pisze: strata teraz jest 12 punktów... fakt jeden mecz mamy mniej, ale nie jest powiedziane ze wygramy, ale patrząc pozytywnie to by było 9 pkt
Faktycznie się zagalopowałem. Chciałem napisać, że przy ewentualnej wygranej z Genoą zmalałaby do 9 pkt., a napisałem jakbyśmy już wygrali ;)
Obrazek
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

w Genui na bank nie wygramy :D
Kusy

Post autor: Kusy »

Klinsi64 pisze: w Genui na bank nie wygramy :D

Genoa gra w ostatnim czasie fatalnie, nie da się z nimi nie wygrać :-D
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
forzajuve17

Post autor: forzajuve17 »

Inter za to w takim gazie jest ze hoho ;)
Dzonyy

forzajuve17 pisze: Inter za to w takim gazie jest ze hoho ;)
Przyszedłeś się ponapinać i tylko na tyle Cię stać ? Wracaj na juvepoland czy skąd przyszedłeś i jeszcze zadzwoń do sędziego bo dzisiaj był waszym zawodnikiem :]
Seba

Kibice Juve znowu wyłażą jak grzyby po deszczu. Żeby się nie zdziwili jak Starą Damę dopadnie kryzys i wylecą poza pierwszą trójkę. Różnice punktowe są na prawdę minimalne.
Obrazek
and

Post autor: and »

Jeszcze będziemy śpiewać "Pandev wróć!" :-) :-D
Ostatnio zmieniony 30 lis 2011, 02:19 przez and, łącznie zmieniany 1 raz.
Grande Inter !!!
forzajuve17

Post autor: forzajuve17 »

@Jestem hardkorem, nie przyszedłem się ponapinać, moj post to odpowiedz do postu @kusy. Spokojnie chłopaki, żyłka Wam pęknie :)
ODPOWIEDZ