Transfery Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
PepeBergomi
Kontakt:

Re: Transfery Serie A

Post autor: PepeBergomi »

Michellaga pisze: 8. Torino: Duvan Zapata €20m (tbc)
Poważnie?, 5 baniek bym za te drewniane padło nie dał :-D. Powariowali z tymi cenami.
sampam

Post autor: sampam »

Odnosnie do Costy - on zostal wypozyczony, ale tylko z opcja wykupu. Rownie dobrze Juve moze podziekowac za rok, a przez ten czas miec Brazylijczyka za 6 baniek...

Zapata i 20 m? Nie taki drewniak zostal niedawno krolem strzelcow:)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jeżeli Bonucci jest rzeczywiście dostępny to proszę, nie spierdolmy tego tak jak kiedyś z Nestą. Wścieknę się jak trafi do Milanu.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Tego się nie da spierdolić albo nie. Juventus woli go sprzedać za 20 do Milanu niż za 40 do nas, jestem tego prawie pewien.
sampam

Jesli chodzi o bonusa to mamy takie szanse jak zydzi w okupacje.
No chyba, ze...Nie, to nierealne.
Tritek
Kontakt:

Post autor: Tritek »

Pewnie zgarnie go Milan :)
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Nie jestem w stanie tego zrozumieć jak to możliwe, że
A- Bonucchi chce odejść
B- Juventus chce jakieś śmieszne na dzisiejsze czasy pieniądze, czyli 45 mln
C- Sam Bonucchi chciałby zagrać w Milanie zamiast w PSg, City czy Realu
Jeśli Milan pozyska Bonucchiego to dla mnie będzię transfer lata 2017! Nie może do tego dojść..
sampam

A- jego konflikt z Allegrim to cos wiecej niz plotka i sa na to dowody.
B - 45 baniek plus obronca, w ktorym Allegri widzi potencjal to lacznie jakies 60 baniek. Ile w koncu ma kosztowac obronca? Z drugiej strony nie wiem ktory srodkowy defensor jest wyceniany wyzej niz bonus.
C- Moze to naiwne, ale pokutuje przekonanie, ze duza czesc wloskich pilkarzy woli swoja ojczyzne...tak, po prostu. Zreszta w Juve Bonucci zarabia raczej grosze w porownaniu do Igly, Dybali czy nawet Costy. Jakos nikt mu nie proponowal podwyzki z tego co wiem.
Ostatni sezon dobry, ale bez szalu. Poprzednie mial naprawde na najwyzszym poziomie.

Wedlug ostatnich informacji bonus ma zarabiac 6 baniek w Milanie. No coz...obrona Milanu zaczyna wygladac calkiem niezle...
Ostatnio zmieniony 13 lip 2017, 16:08 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Odet

Post autor: Odet »

Tego nikt nie rozumie. Być może jest coś na linii Bonu-Max, już ze 2 razy się pokłócili i Bonu siedział na trybunach.
Pozdr.

ps. pamiętacie:
Moratti "Nesta jest dobry, ale Gamarra też i tańszy..."
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Osobiście uważam, że jutro około 21:00 Bonucci będzie oficjalnie zawodnikiem Ac Milan.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

B - 45 baniek plus obronca, w ktorym Allegri widzi potencjal to lacznie jakies 60 baniek. Ile w koncu ma kosztowac obronca? Z drugiej strony nie wiem ktory srodkowy defensor jest wyceniany wyzej niz bonus.
dokładnie. 60 baniek za 30-letniego obrońcę to bardzo dużo. My Mirandę kupiliśmy za 15 mln. To bardzo dobry, ale i bardzo drogi transfer. Osobiście wolę, żeby Inter sprowadził kogoś młodego, którry może zostać podstawowym obrońcą na 10 lat.
Stachoo

Orzeu pisze:
dokładnie. 60 baniek za 30-letniego obrońcę to bardzo dużo. My Mirandę kupiliśmy za 15 mln. To bardzo dobry, ale i bardzo drogi transfer. Osobiście wolę, żeby Inter sprowadził kogoś młodego, którry może zostać podstawowym obrońcą na 10 lat.
Z tego co słyszałem, ewentualne transfery Bonucciego i De Sciglio mają być odizolowanymi transferami. Około 40-45 mln Bonucci, w drugą stronę De Sciglio za 15 mln

P.s. Orzełek czemu zrobiłeś się niebieski? :P
Ostatnio zmieniony 13 lip 2017, 18:20 przez Stachoo, łącznie zmieniany 1 raz.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Odet pisze: ps. pamiętacie:
Nie wiem o czym mówisz, ale w tym samym okienku co Milan kupił z Lazio Neste, Inter zgarnął Cannavaro z Parmy. Dwóch niestety nie mogliśmy mieć chyba co
miniu86

Vieri i Ronaldo chcieli oddać część swojej gaży by było na pensję Nesty, ale podobno przez opieszałość Morattiego Milan zgarnął go nam z przed nosa. Info z książki Vieriego.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Orzeu pisze:
dokładnie. 60 baniek za 30-letniego obrońcę to bardzo dużo. My Mirandę kupiliśmy za 15 mln.
Już prędzej 15 mln za tego kapcia Mirandę to bardzo dużo niż 60 za Bonucciego.
Odet

Post autor: Odet »

IlCapitano pisze:
Odet pisze: ps. pamiętacie:
Nie wiem o czym mówisz, ale w tym samym okienku co Milan kupił z Lazio Neste, Inter zgarnął Cannavaro z Parmy. Dwóch niestety nie mogliśmy mieć chyba co

Była szansa na wyrwanie z Lazio Nesty. Moraś powiedział o tym Vieriemu, warunkiem było zmniejszenie poborów większości piłkarzy Interu. Vieri skrzyknął piłkarzy i zgodzili się na zmniejszenie pensji.

Moratti uznał jednak że Carlos Gamarra jest równie dobrym piłkarzem co Nesta, a do tego tańszym...

Pozdr.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

miniu86 pisze:Vieri i Ronaldo chcieli oddać część swojej gaży by było na pensję Nesty, ale podobno przez opieszałość Morattiego Milan zgarnął go nam z przed nosa. Info z książki Vieriego.
Przecież Ronaldo prosił w tym okienku o odejście bo gardził Cuperem i dopiął swego, a rewelacje Vieriego to lepiej przyjmować z dystansem mając w pamięci jego bełkot o Calciopoli, kiedy to miał ból dupy o podsłuchy Morattiego. Frajerzyna i tyle.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Nie wszystko co jakiś skórokop nabazgra w książce musi być prawdą. Vieri rozstawał się z Interem w niezbyt miłej atmosferze, w dodatku poszedł do rywala zza miedzy. Średnio mi się chce wierzyć w zrzutkę piłkarzy na Nestę.

Co do Bonucciego - 45 baniek to chyba optymalna cena. Z jednej strony nie jest to młodzieniaszek, ale z drugiej strony to absolutnie jeden z najlepszych obrońców na świecie. Na papierze zapowiada się świetne mercato Milanu, jednak papier to nie boisko.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Obrazek

Mają rozmach skurfisyny. Na razie idą taktyką kupować kogo się tylko da i za ile się da, a potem się zobaczy, czyli coś, co my kiedyś preferowaliśmy. Na papierze wygląda to co najmniej okazale.
Stachoo

Milan zgwałci te ligę. Możecie zrobić screena mojego postu.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

robie screena :D
Stachoo

Orzeu pisze:robie screena :D
Ty mi nadal nie odpowiedziałeś, czemu jesteś niebieski, a nie czerwony? :P
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Stachoo pisze:Milan zgwałci te ligę. Możecie zrobić screena mojego postu.
ligi nie zgwałci,ale ich Chinole ładują w dupsko Zhanga i jego świtę,co boli bardzo ;(
Stachoo

Klinsi64 pisze:
Stachoo pisze:Milan zgwałci te ligę. Możecie zrobić screena mojego postu.
ligi nie zgwałci,ale ich Chinole ładują w dupsko Zhanga i jego świtę,co boli bardzo ;(
Boli, bo nie skupują żadnego gówna, tylko na prawdę spoko grajków. Fakt faktem oni mieli co uzupełniać w kadrze, ale to co robią przerosło chyba nawet kibiców Bilanu oczekiwania.

Jeśli nie zgwałcą, to na pewno będą solidnie walczyć o pierwszą trójkę i będą dużym zagrożeniem w kontekście dostania się do LM przez Inter.
sampam

Nieprawda. Bylem dzis na szałcie i eksperci orzekli, ze Milan kupuje zawodnikow, ktorych po prostu nikt inny nie chce.
Musze powiedziec, ze argumentacja i psotawa niektorych idealnie nadawalaby sie do 3 sezonu Twin Peaks :-D
Sa juz gotowe wymowki - Milan nas wyprzedzil, bo kupil wartosciowych zawodnikow ponad miesiac przed nami. Tudziez Milan byl gorszy, bo mieli niezgrana ekipe. No Mrożek sie klania.
Claudio

Post autor: Claudio »

Zanim zaczniecie oceniać okienka transferowe danych klubów to może poczekajcie do końca bo jak dotąd mamy 1/4 okienka....także przestańcie płakać jak małe dziewczynki tylko zachowajcie cierpliwość. A będąc kibicem Interu powinno się być już przyzwyczajonym do takich sytuacji.
Jak Sabatini z Ausillio dadzą tyłka w te okienko to wtedy będę pierwszy który będzie "płakać".
Na razie zachowam spokój czekając na poważny transfer Interu, a spodziewam się takiego niestety, ale dopiero w sierpniu.
miniu86

Szczerze to oczekiwałem, że po tak haniebnym sezonie to Inter będzie robił to co teraz Milan. Bonucci i Biglia to już nie są żarty, obronę będą mieli kozacką. Jeżeli koszmar się potwierdzi i ściągną Abumejanga to zrobi się na prawdę wesoło.

Powtórzę to co mówiłem przed mercato, że najgorszym scenariuszem z możliwych będzie wyprzedzenie nas przez Milan akurat w momencie gdy do LM wchodzą 4 zespoły. To byłby klasyk, który jak to w przypadku Interu, wydaje się być niepokojąco możliwy.

Inny feler to sam fakt, że Inter pierdoli się od 4 lat z "projektem", a w Milanie jak tylko Chińczyk przejął władze to robi drużynę na top 3 natychmiast.
pietri

Post autor: pietri »

dodam tylko, że całą te rewolucje firmuje swoją mordą fassone, znienawidzony i wykpiony przez kibiców Interu. Mądre ruchy, tego nam brakuje i szczerze mówiąc mam ból dupy, bo u nas zapowiada się klasyka dobrze znanego wszystkim gatunku.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Śmiałem się, że Berlusconi sprzedaje Milan parę lat, że co chwile jakieś zmiany planów, a tu coś takiego :oops:

Biglia i Bonucci to absolutny TOP serieA, Mirabelli&Fassone robią tam mistrzowską robotę - jak to Montella ułoży będzie ciekawie, mam nadzieję że odpuszczą Aumbameyanga.

Mam nadzieję, że darują sobie tego Martineza z Sociedad, bo to byłby dramat płacić 32 mln za niego.
sampam

Ciekaw jestem czy ktoegokolwiek z graczy Milanu spotka "los" tzw. Gabigola ;)
ODPOWIEDZ