Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Kubus

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: Kubus »

mieć taką przewagę punktową i ją stracić to wstyd  ??!  Wstydzisz się Interu ? ile on miał przewagi 11 pkt nad Milanem ?!

wiem z innej beczki Inter ma jeszcze Coppa Italia i Champions League .
Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

To jest wstyd i to duży ale nigdzie nie napisałem,że się wstydzę Interu.Wstyd ze straty punktowej a wstyd z drużyny to dwie różne bajki więc porównując Inter do Wisły trochę odpłynąłeś.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
kesa

Post autor: kesa »

Przekonamy sie 15 maja kto bedzie mistrzem i tyle, moim zdaniem to Lech gra najlepsza pilke w polsce i to on najlepiej reprezentowalby lige polska w LM, tyle w temacie.
InterNH

Post autor: InterNH »

glinek pisze: Ajax w lidze holenderskiej gr
ał w tym sezonie również efektownie strzelając bardzo dużo bramek, a mistrzem zostało Twente ;)
I teraz zadaj sobie pytanie, kto ma szansę więcej osiągnąć w LM, Twente czy Ajax?
Minister pisze: Kesa
Shift w przy pisaniu słowa WISŁA nie zrobi Ci krzywdy.

Co do tematu to wygra ligę ten kto ma większego farta.Jeśli zrobi to Lech to nigdy nie powiem,że ligę wygrali tylko,że ligę przegrała Wisła.Bo mieć taką przewage punktową i ją stracić to jest normalnie wstyd.Swoją droga to nasza liga jest okropnie bezbarwna skoro nikt nie potrafił przez tyle kolejek wyprzedzić Wisły.Dlatego też uważam,że nikt iny jak Wisła nie zasługuje na mistrzostwo.
Dlaczego więc zasługują?Bo ja widziałem tylko zwycięstwa 1:0 po golach Marcelo z rzutu rożnego...Niestety to na europe nie wystarczy i byle Levadia czy Dinamo Tibilisi ich rozjedzie, a i Valarenga też potęga ! ;)
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
glinek

Post autor: glinek »

InterNH pisze:
glinek pisze: Ajax w lidze holenderskiej grał w tym sezonie również efektownie strzelając bardzo dużo bramek, a mistrzem zostało Twente ;)
I teraz zadaj sobie pytanie, kto ma szansę więcej osiągnąć w LM, Twente czy Ajax?
Twente gdyż, aczkolwiek, ponieważ wygrało ligę.
A teraz Ty spójrz na tabelę i powiedz kto był lepsze w przeciągu całego sezonu.

Tiraspol to jest również potęga!
Ostatnio zmieniony 3 maja 2010, 21:15 przez glinek, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
Rufus

Post autor: Rufus »

Dla mnie nie ma znaczenia czy mistrza zdobędzie Wisła czy Lech. Ważne jest to, aby mistrz Polski awasnował wreszcie do fazy oznymgrupowej LM, bo w czasie keidy nasze drużyny przegrywały z Vetrą Wilno, Tiraspolem, Terkiem Groznym czy Dinamo Tbilisi, to drużyne w LM mieli Słowacy, Norwegowie, Białorusini, Cypryjczycy nie wspominając już o Czechach czy Duńczykach... Rok temu Lech miał bardzo dobry sezon w PU, ale to jaką Wisła miała ekipę w 2002, kiedy rozwalała Schalke czy Parmę po 4-1. Był też feralny rok 2005, kiedy Wisła, grała o LM Z Panathinaikosem, została wtedy bezczelnie okradziona przez sędziego w rewanżowym meczu, który nie uznał prawidłowo zdobytej bramki Penksy przy wyniku 2-1 w 85min. W 2006 roku sędzia w pierwszym meczu podyktował niesusznego karnego Szachtarowi, wtedy też była wielka szansa na awans. Jako kibic Legii chciałbym, żeby to ona awansowała do LM, jednak w europejskich pucharach kibicuje każdej polskiej drużynie, bez względu na to czy to jest Lech, Wisła czy inny klub. Jesteśmy 26. ligą w Europie, więc czas to zmienić. Chciałbym za 5 lat widzieć 2 polskie  zespoły w LM. Mam nadzieję, że w tym sezonie będziemy mieć LM, i przynajmniej jeden klub w LE.
pozdrawiam
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
WTF

Post autor: WTF »

Juz w sobote Wisla moze stracic prowadzenie i Lech moze wskoczyc na fotel lidera. Nalblizsza kolejka jest chyba ostatnia grana na przelomie kilku dni. Nastepne pewnie beda grane tego samego dnia o tej samej godzinie aby canal + mogl zrobic multilige. Ma to znazcenie bo lepiej jest byc liderem i miec wszystko zalezne od siebie a nie od innych, szzcegolnie jak gra sie o tej samej porze i presja jest wieksza. Jesli Lech wykorzysta ewentualna wpadke Wisly bedzie musial zagrac jeszcze trudny mecz w Ruchem. Jesli chodzi o spadek to chyba Arka poleci, a drugie miejsce spadkowe jest jeszcze wolne i kilka ekip moze na nim wyladowac na koneic sezonu. 
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Biały

Post autor: Biały »

"Inter Mediolan nie sięga Legii do kolan"...tak wczoraj kibice Legii śpiewali po trzeciej bramce dla Wisły. Ponownie wybrałem się na mecz naszej ekstraklasy, naiwnie licząc na zobaczenie fajnego meczu i znowu się przeliczyłem. Wczorajszy mecz w wykonaniu Wojskowych to po prostu dramat. Wszyscy zachwycali się świetna Wisłą i trzeba przyznać, że zagrali nieźle, ale na tle takiej Legii ciężko byłoby znaleźć drużynę, która by nie błyszczała.

Niestety do poziomu swoich piłkarzy znowu dopasowali się kibice. Jeśli największy aplauz na trybunach wywołuje pudło Boguskiego na pustą bramkę, kiks piłkarza Legii, czy wypłoszenie z boiska dwóch gołębi, to coś jest nie tak. Rozumiem, że kibice są skłóceni z zarządem, ale co z tego, skoro najbardziej i tak obrywają od nich piłkarze, którzy byli wyszydzani niemal na każdym kroku. "Ulubieńcem" kibiców z tego co zauważyłem jest Szala, który jest takim warszawskim Rasiakiem, jeśli chodzi o poziom żartów pod jego adresem. Jedno, co trzeba oddać fanom Legii, to sposób w jaki przyjęli na boisku młodych zawodników, którzy weszli w drugiej połowie...tu zachowali się bardzo w porządku.

Nie jestem kibicem ani Legii, ani żadnej innej polskiej drużyny, ale szkoda patrzeć na to, co dzieje się z warszawskim zespołem. Nasza liga jest jaka jest i szkoda, że dodatkowo traci na swojej widowiskowości przez tak słabą Legię i piknik na trybunach jej stadionu. Myślę, że dla Wojskowych będzie lepiej, jak nie załapią się do europejskich pucharów i latem dojdzie tam do sporej rewolucji. Wtedy będą mogli skupić się tylko na budowie nowej, silnej Legii. Nasza liga jest taka, że spokojnie pół roku wystarczy aby odpowiednio przebudowany i wzmocniony zespół osiągnął poziom pozwalający na walkę o Mistrzostwo. Jeśli tak, to może za rok Legia dołączy do Wisły i Lecha i na Łazienkowskiej znowu będzie można pojechać z przyjemnością, żeby obejrzeć kawałek dobrej polskiej piłki.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Rustin
Kontakt:

Post autor: Rustin »

Na chwilę obecną Ekstraklasa jest słaba, nie ma co ukrywać. Wynika to głównie z tego, że większości piłkarzy zwyczajnie nie chce się grać. Taki młody Kosecki, który wczoraj wszedł na kilkanaście minut pokazał więcej chęci niż cała Legia.
Wracając do wczorajszego meczu, Wisła zdominowała Legię. To, że warszawianie są słabi, wiadomo już od dawna. Nie wiem jakim cudem wygrali z Koroną, ale w tej lidze jak widać można wiele, niekoniecznie dużo robiąc.
Wisła jest obecnie liderem i faworytem, jakby nie było ma do wygrania dwa mecze, które przy odpowiednim zaangażowaniu spokojnie rozstrzygnie na swoją korzyść. W przeciągu sezonu krakowianie pokazują, że są ekipą lepszą od Lecha. Straty punktów wynikały często z braku ambicji zawodników i słabej grze w ataku. Boguski udowodnił wczoraj, że lepszy z niego pomocnik, Paweł Brożek cały sezon męczy się z kontuzją i powikłaniami.
Lech miał w przeciągu sezonu przebłyski, ale wielki szum zawdzięcza mediom. Na tle pozostałych zespołów, po drogich i co by nie mówić mądrych zakupach, stał się drugą siłą ligi. Ale równie dobrze, po dokonaniu dwóch transferów, taką siłą może być GKS Bełchatów lub Ruch Chorzów. Nie odbieram niczego poznaniakom, ale na chwilę obecną nie są zespołem na tyle lepszym, aby wyprzedzić Wisłę. W nowym sezonie będzie jeszcze trudniej, nie wystarczy kupić paru nowych graczy, co pokazuje przykład Realu. Czego by jednak nie napisać, Lech jest na dobrej drodze, by stać się mocnym klubem.
Jeśli chodzi o występy w europejskich pucharach, to najlepsze wyjście to awans do nich Wisły i Lecha. Nie wiem, czy Ruch będzie w stanie sobie poradzić z presją. To młody zespół, ale na pewno przyda się tym chłopakom doświadczenie w Europie, nawet jeśli odpadną z jakimś słabym zespołem, nie będzie to nowość.
Często wypomina się Wiśle Levadię, zapomina o wpadkach innych. Tymczasem najlepszym w ostatnich latach występem na arenie międzynarodowej były mecze Wisły z 2002 roku. Lech również pokazał, że potrafi dobrze zagrać z rywalem z Europy. Ciekaw jestem, jak poradzi sobie bez Smudy. Liczę, że w następnym sezonie zobaczymy Wisłę i Lecha w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Liga Mistrzów jeszcze nie dla nas.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
yoda79

Post autor: yoda79 »

InterNH pisze:
ał w tym sezonie również efektownie strzelając bardzo dużo bramek, a mistrzem zostało Twente ;)

Co do tematu to wygra ligę ten kto ma większego farta.Jeśli zrobi to Lech to nigdy nie powiem,że ligę wygrali tylko,że ligę przegrała Wisła.Bo mieć taką przewage punktową i ją stracić to jest normalnie wstyd.Swoją droga to nasza liga jest okropnie bezbarwna skoro nikt nie potrafił przez tyle kolejek wyprzedzić Wisły.Dlatego też uważam,że nikt iny jak Wisła nie zasługuje na mistrzostwo.
Dlaczego więc zasługują?Bo ja widziałem tylko zwycięstwa 1:0 po golach Marcelo z rzutu rożnego...Niestety to na europe nie wystarczy i byle Levadia czy Dinamo Tibilisi ich rozjedzie, a i Valarenga też potęga ! ;)
Słuchaj to nie forum Lecha, Cracovii czy Legii. Skoro wpominasz Dinamo wspomnij Schalke, Parmę i inne mocne zespoły.
A że polska liga aktualnie to dno to wszyscy wiedzą (zwłaszcza po Levadii itp.)
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
InterNH

yoda79 pisze:
InterNH pisze:

Słuchaj to nie forum Lecha, Cracovii czy Legii. Skoro wpominasz Dinamo wspomnij Schalke, Parmę i inne mocne zespoły.
A że polska liga aktualnie to dno to wszyscy wiedzą (zwłaszcza po Levadii itp.)
OK Spoko tylko patrząc na kończącą się już dekadę mieliśmy dwa "przyzwoite" występy naszych drużyn w europejskich pucharach.Jeden to Wisła w meczach z Parmą i Schalke, ale też nie ma co popadać huraoptymizm, bo to tylko dwa wygrane dwumecze i raptem 3 runda i Lech, który wyszedł z grupy, ale zaraz odpadł z Udine.Co najmniej takie występy powinny być co sezon.. Poza tym chodzi o to, że w polskiej piłce piłkarzom nie chce się nawet biegać, byle coś tam ugrać w tej śmiesznej lidze, a potem wyjechać za granice.Najlepszy przykład to właśnie Wisła, do której przyszedł Dan Petrescu.Piłkarze zaraz zaczęli przegrywać i płakać jak to on jest zły i robi ciężkie treningi.Potem poszedł do jednego z rumuńskich klubów i awansował do LM.W Lechu wydaje mi się, że jest więcej ambicji,głodu sukcesu i dlatego wydaje mi się, że ma większe szanse na awans do Ligi Mistrzów.

P.S Nie jestem fanem żadnego z w/w przez ciebie klubów.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Dajcie spokój akurat jak dla mnie (mimo ze ten sezon nie był juz tak udany) to własnie Lech powinien zostać mistrzem. Zespoły Wisły i Legii nić nie nauczyły się na własnych błędach. Dla przykładu ileż to mówi sie i od ilu sezonów o dobraym bramkarzu w Wiśle?? i jakoś tego bramkarza nie widać. Jakieś dziwne posunięcia kadrowe. To co jeszcze do niedawna robili pan Bednarz i Trzeciak wołało o pomstę do nieba, gimnazjalista wychowany na FMie sprowadził by chyba lepszych zawodników. Dla mnie Lech jest obecnie jednym jeśli nie jedynym klubem w polsce prowadzonym prawidłowo. Twardo negocjowali w sprawie Lewego i opłaciło się bo za 5mln euro z bałkanów można ściagnac bardzo przyzwoitych 2-3 graczy. Ostatnio duzo pisało się o zainteresowaniu Lecha graczami Dinama Zagrzeb a trzeba widziec ze obecna kadra tego klubu to badzo utalentowani pilkarze np Badelj ,Mandzukić czy Tomecak i Kramarić. Legia i Wisła mialy juz swoje szanse w LM dajmy teraz szanse Lechitą.
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Biały

Post autor: Biały »

Też uważam, że teraz czas, aby Lech sprawdził się w eliminacjach Ligi Mistrzów, chociaż jak słyszę kolejne plotki o osłabieniach składu, to może być znowu nieciekawie. Lewandowski już jest praktycznie w Borussi i to nie jest żadne zaskoczenie, że opuści Poznań, ale mówi się też o odejściu Peszki, a nie wiem czy w tak krótkim czasie Lech zdoła znaleźć odpowiednich piłkarzy, którzy załatają tak duże dwie dziury.

Trzeba powiedzieć, że wczorajsza kolejka była naprawdę emocjonująca. To co działo się w ostatnich minutach w Krakowie i Chorzowie było niemal, jak pamiętny mecz Legia-Widzew w 1997 roku :) Lech wyszedł na pierwsze miejsce, ale w ostatniej kolejce może się jeszcze wiele wydarzyć, bo Zagłębie nie będzie łatwym przeciwnikiem. Również Wisła nie będzie miała prostego zadania, bo zmierzą się z Odra, która ma jeszcze szanse na utrzymanie, co prawda niewielkie, ale zawsze.

Dobrze, że już drugi rok z rzędu wszystko rozstrzyga się w samej końcówce sezonu. Liga jaka jest każdy widzi, ale chociaż ciekawy finisz rozgrywek podnosi widowiskowość naszej ekstraklasy.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Ja uważam, że Wisła miałaby większe szanse na awans do LM bo mają doświadczonego trenera, a przed eliminacjami Wisła by się wzmocniła, a Lech się osłabi i to bardzo. W eliminacjach zagra jednak Lech bo na 99% nie odda już tytułu. Z resztą nie chciałbym polskiego zespołu w LM bo by cały czas jego mecze pokazywali, a ja wolę oglądać wielką piłkę, najlepiej z udziałem Interu :D
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
GULI

Post autor: GULI »

Wisła pokazała jak sie wzmacnia przez ostatnie 2 lata hehe na lige mistrzów myslisz Dodo ze teraz byłoby inaczej?prosze Cie...natomiast to własnie Lech pokazał jak nalezy kupowac z głowa zawodników...po odejściu Lewego napewno kupia kogos dobrego na jego miejsce a nawet 2,3 piłkarzy bo w sumie w Poznaniu potrzeba 2 napastników.
Pora na zmiane..pora na Wielkiego Lecha!
Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Jakby nie patrzeć to Lech się najlepiej rozwija z polskich klubów. Mnie bardzo boli wczorajsze sędziowanie :/ mogło być zupełnie inaczej , ale tak czy siak Lechowi gratuluje mistrzostwa.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
hbk
Kontakt:

Post autor: hbk »

dodo_IM pisze: Ja uważam, że Wisła miałaby większe szanse na awans do LM bo mają doświadczonego trenera, a przed eliminacjami Wisła by się wzmocniła, a Lech się osłabi i to bardzo. W eliminacjach zagra jednak Lech bo na 99% nie odda już tytułu. Z resztą nie chciałbym polskiego zespołu w LM bo by cały czas jego mecze pokazywali, a ja wolę oglądać wielką piłkę, najlepiej z udziałem Interu :D
Wisla miala juz kilkakrotnie szanse na awans do LM. Nigdy jakos szczegolnie sie nie wzmacniala, wiec nie wiem skad twoja wiara w to, ze druzyna, ktora nie umie kupic bramkarza, nagle sie wzmocni. Doswiadczony trener? Juz chyba pare porazek w pucharach zanotowala Wisla za poprzedniej kadencji pana Kasperczaka. Lech sie oslabi? Napewno odejdzie Lewandowski, moze odejdzie Peszko, ale mam wieksza wiare w przypadku Lecha, ze sie wzmocni, niz by to bylo przy Wisle.

Wracajac do Ekstraklasy, nie wierzylem, ze taka druzyna jak Wisla moze stracic mistrzostwo. Jednak widac, ze pilka jest zaskakujaca. Teraz wypada wierzyc, ze pilkarze Lecha nie zrobia niczego glupiego i bedzie naprawde swietnie. Co do tematu sedziowania we wczorajszych meczach, nie rozumiem dlaczego bramka (chyba) Glowackiego nie zostala uznana. Pocieszenie jest takie, ze to liga i najczesciej bledy sedziowskie sie ronowaza.
Paru

Post autor: Paru »

Boguski faulował Merdę w 5, dlatego sędzia nie uznał bramki Głowackiego. Ja jeszcze się nie otrząsnąłem z radości po tym meczu. To, co działo się na sektorze jest nie do opisania :)
Rufus

Piszecie, że Legia i Wisła miały już swoje szanse w Pucharach i , że czas teraz na Lecha. A ja się pytam czy ktoś zabronił Lechowi zdobywania mistrzostwa w ostatnich latach ? Zobaczymy prawdziwą wartość Lecha bez Lewego, w eliminacjach LM. Co do tej kolejki to tak: Polonia-Legia, na temat tego meczu nie będe nawet pisał, bo wiadomo kto był lepszy i należy tylko pogratulować Polonii, Ruch-Lech , jak dla mnie to nieprawidłowa druga bramka Lecha (faul Arboledy), Cracovia-Wisła, tutaj sędzia pomylił się nie uznając prawidłowego gola dla Wisły, a t co zrobił Jop w doliczonym czasie gry wszyscy wiedzą, ale naprawdę szkoda mi go. Cieszę się także, że najprawdopodobniej spadną Odra i Piast. Te drużyny według mnie najbardziej zaslugują na spadek z ekstraklasy. Zobaczymy co przyniesie nam ostatnia kolejka. Jednak bez względu na to które drużyny będa nas reprezentować w Europie trzeba będzie trzymać za nich kciuki.
pozdrawiam
Rustin
Kontakt:

Szkoda, że to sędziowie zdecydowali, kto będzie mistrzem. Będąc obiektywnym, to żaden polski zespół nie zasłużył na puchary...
dodo_IM

Mnie zastanawia dlaczego w 40 mln kraju, gdzie sport narodowy to piłka nożna, nie ma piłkarzy na światowym poziomie, a polska liga to dno. Czy aby wszystkiemu winna jest korupcja i PZPN, a może po prostu polska mentalność. Dla mnie to jest zagadka nie do odgadnięcia.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Rustin
Kontakt:

Lenistwo, brak ambicji, za duże płace za taką grę. Można szukać powodów, jednak ktoś to wszystko zaczął windować w górę, tylko że za pieniędzmi nie poszły w górę umiejętności.
hbk
Kontakt:

Post autor: hbk »

dodo_IM pisze: Mnie zastanawia dlaczego w 40 mln kraju, gdzie sport narodowy to piłka nożna, nie ma piłkarzy na światowym poziomie, a polska liga to dno. Czy aby wszystkiemu winna jest korupcja i PZPN, a może po prostu polska mentalność. Dla mnie to jest zagadka nie do odgadnięcia.
Chinczykow jest miliard,a  nawet wiecej. Na szkolenia pilkarzy wydaja wiecej kasy, nzi w Polsce. Efekty? Chyba kazdy widzi. Co prawda pilka nozna nie jest tam chyba sportem narodowym (chociaz w sumie nie wiem co jest), ale napewno cieszy sie sporym zainteresowaniem (skoro wiele zespolow tam jezdzi w wakacje, to chyba ktos chce to ogladac). Mysle, ze przyczyn naszej slabosci jest duzo. Od zlego systemu szkolenia (nie przesadzalbym jednak ze zwalaniem winy akurat na to), po samych pilkarzy. Tylko u nas jak sie nie powiedzie naszym ligowym galacticos, to slyszymi, iz trener miejscowego klubu nie lubil akurat Polakow, ze ich dyskryminowal. Kiedys czytalem artykul, ze nasi pilkarze sa leniwi i czesto prowadza niesportowy tryb zycia. Moze w tym nalezy szukac wytlumaczenia? W koncu u nas w pilce dostaja dosc spore pieniadze 18 letni pilkarze, ktorzy wcale nie sa podstawowymi pilkarzami i graja w slabszych zespolach. Moze dochodzi do zachlysniecia sie pieniedzmi, a potem juz sie nic nie che (oczywiscie kasa jaka dostaja na europejskie warunki jest smieszna, ale na Polskie? Napewno dobra). Do kolejnych pwodow mozemy doliczyc fakt, iz wiekszosc naszych trenerow za golowasa uznaje nawet 25 letniego pilkarza, a dyrektorzy sportowi wola sciagac tone emerytow zamiast dac szanse mlodym. No i ostatnim powodem jest chyba fakt sciagania rzeszy pilkarzy z balkanow bez sprawdzania ich umiejetnosci. Ilu to obcokrajowcow zarabialo niezla kase za siedzenie na trybunach. Ile druzyn wlaczacyh o mistrzostwo prowadzi testy zawodnikow? Przeciez na zachodzie nawet klub  taki jak Atletico nie testuje pilkarza, ktory ma grac w pierwszym skladzie. CO takie tygodniowe testy moga pokazac? Wedlug mnie nie da sie tak szybko ocenic pilkarza

W zakresie dlaczego nasze kluby nie radza sobie w europejskich pucharach, to chyba glownym powdoem jest brak wielkiego inwestora za jakims z klubow. Nie oszukujmy sie w polskiej gospodarce nie ma zbyt wielu firm z narodowym kapitalem, a przeciez zagraniczni wlasciciele raczej nie maja interesu w finasowaniu polskiej pilki noznej. Brak nam chyba toche oligarchow, tak jak na Ukrainie. CHociaz moze to dla naszego losu z punktu widzenia innego niz pilka nozna chyba dobrze
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 15:37 przez hbk, łącznie zmieniany 1 raz.
glinek

Post autor: glinek »

19rufus16 pisze: Jednak bez względu na to które drużyny będa nas reprezentować w Europie trzeba będzie trzymać za nich kciuki.
pozdrawiam
Mów za siebie, ja Lechowi, czy Legii w pucharach kibicować czy trzymać za nich kciuków na pewno nie będę. Przecież to nie jest reprezentacja Polski.
Rustin pisze: Szkoda, że to sędziowie zdecydowali, kto będzie mistrzem. Będąc obiektywnym, to żaden polski zespół nie zasłużył na puchary...
Ja tak nie twierdzę, bo jak sobie przypomnę pierwszym mecz z Legią czy początek rundy wiosennej, to tam właśnie Wisła przegrała mistrzostwo, słabą postawą w meczach z Bełchatowem, Arką czy ostatnio z Koroną.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
GULI

Post autor: GULI »

klimat jaki panował na trybunach podczas derbów Krakowa..

http://www.youtube.com/watch?v=Xm29RBH0NbU
Obrazek
NiCoLaS

Post autor: NiCoLaS »

Mistrz - Mistrz - KOLEJORZ !!!  :D
dodo_IM

Lech mistrzem i myślę, że zasłużenie. Trzymałem kciuki za Wisłę, ale trudno. Lechowi w Europie kibicować nie będę, choć szanse na Ligę Mistrzów mają, bo wiemy jakie teraz panują zasady i na zespoły z najlepszych lig Kolejorz nie trafi.
Farciarzami kolejki są za to Arkowcy i milion złotych mają w kieszeni, ale ja się pytam za co? Za utrzymanie? Mieli przecież spokojnie ugrać środek tabeli, wstyd.
Rufus

Lech w tym sezonie grał najładniejszą piłke w ekstraklasie i według mnie zasłużenie sięgnął po mistrzostwo. Bardzo mnie cieszy spadek dwóch śląskich ''klubików'' Piasta i Odry...Legia w tym sezonie bez pucharów, ale to na własne życzenie. Mam nadzieję, że ten katastrofalny sezon, da do myślenia właścicielom Wojskowych...Nie pozostaje mi nic innego jak kibicować polskim klubom w europejskich pucharach...
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Gratulacje dla Lecha oraz wszystkich kibiców tej drużyny tutaj na forum. Cieszę się że Wisła nie zdobyła mistrzostwa. Natomiast Lechowi należał się ten tytuł za całokształt w całym sezonie. Jednak jest mi przykro ponieważ Legia dała dupy jednak mam nadzieje że za rok będzie lepiej.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
InterNH

Miejsce Legi odzwierciedla tylko w jaki sposób jest zarządzana przez włodarzy.Myślę, że będzie to kolejny argument dla kibiców walczących zarządem.Lech zdobył mistrzostwo w pełni zasłużenie.Będę im kibicować w walce o Ligę Mistrzów.

http://www.koniec-iti.eu/
ODPOWIEDZ