Inter 2011/2012
-
ForzaDjY
Odp: Inter 2010/2011
Jestem jak najbardziej za transferem Mascherano stworzył super duet z Cambiasso i zostawić Marigę bo ma talent a pozbyć się Muntariego i Motty . Co do obrońców to kupić Bonucciego lub Bochettiego i lewego obrońcę
-
Chuchu
- Kontakt:
Koniecznie trzeba kupić napastnika. Niektórzy tutaj obejrzeli 3 pierwsze mecze Pandeva u nas i już go traktują jak zawodnika z najwyższej półki ale po pierwszych kilku spotkaniach w których strzelił 3 bramki zdecydowanie obniżył loty i w zasadzie jedyny mecz na wysokim poziomie od tamtej pory zagrał z Barceloną na San Siro jako...środkowy pomocnik. Jestem wielkim zwolennikiem Teveza, na Benzemę bym się nie obraził, Torres byłby super ale na jego przyjście nie liczę.
Jeśli chodzi o Mascherano to jestem jak najbardziej na tak. Defensywna para Cambiasso-Mascherano a przed nimi Sneijder? Byłoby idealnie. W obronie nic bym nie zmieniał, mam nadzieję, że Maicon zostanie z nami. Można by dokupić jakiegoś młodzika, ponoć jesteśmy blisko kupna Ranocchii.
EDIT: No i oczywiście kogoś na ławkę żeby Sneijder nie grał każdego meczu
Jeśli chodzi o Mascherano to jestem jak najbardziej na tak. Defensywna para Cambiasso-Mascherano a przed nimi Sneijder? Byłoby idealnie. W obronie nic bym nie zmieniał, mam nadzieję, że Maicon zostanie z nami. Można by dokupić jakiegoś młodzika, ponoć jesteśmy blisko kupna Ranocchii.
EDIT: No i oczywiście kogoś na ławkę żeby Sneijder nie grał każdego meczu
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 21:42 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hbk
- Kontakt:
Jak bedziemy grali dwoma napastnikami, to kolejny napastnik nam nie bedzie potrzebny. Rowniez jak kupimy skrzydlowego, to tez kolejny napastnik nie bedzie potrzebny. Co do Pandeva, to pamietajmy, iz nie trenowal on dluzszy czas i dopiero prawdziwa ocene jego mozliwosci bedziemy mieli w tym sezonie z Benitezem. Torres? Nie wyobrazam sobie wspolistnienia w pierwszej jedenastce obok siebie Eto, Milito i Torresa, co prawda Milito mozna przeniesc na lewa strone, jednak nie sadze by to dobrze zadzialalo. [Oczywiscie na przyjscie Benzemy, Teveza i ewentualnie Torresa nie bede protestowal, a nawet mocno sie uciesze, bo kazdego z tych zawodnikow lubie i doceniam tez klase kazdego z nich]Chuchu pisze: Koniecznie trzeba kupić napastnika. Niektórzy tutaj obejrzeli 3 pierwsze mecze Pandeva u nas i już go traktują jak zawodnika z najwyższej półki ale po pierwszych kilku spotkaniach w których strzelił 3 bramki zdecydowanie obniżył loty i w zasadzie jedyny mecz na wysokim poziomie od tamtej pory zagrał z Barceloną na San Siro jako...środkowy pomocnik. Jestem wielkim zwolennikiem Teveza, na Benzemę bym się nie obraził, Torres byłby super ale na jego przyjście nie liczę.
Co do reszty to mozna sie zgodzic, jakis mlody obronca i ewentualnie kogos na lewa obrone. Srodkowy pomocnik rowniez bardzo sie przyda. Maszczerano? Byloby pieknie i milo, gdyby przyszedl, gorzej jesli przyjdzie z nim Kaułt (jakos go nie trawie, ale jesli bedzie gral dobrze to sie nie obraze)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 21:44 przez hbk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lena182
co do napastników to trzeba przypomnieć jeszcze że jest Balotelli o którym Benitez się wypowiedział pochlebnie
inna sprawa to świeża kwestia Milito i jego ewentualnego wymuszonego transferu...
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, 16:24 przez lena182, łącznie zmieniany 1 raz.

-
mio85
od poczatku bylem sceptyczny co do talentu kolarova, i w kolejnym meczu utwierdzil mnie on w tym przekonaniu, niech go real bierze nawet za 30 mln - zapowiada sie dla nich kolejny nietrafiony transfer, niech ten zawodnik trzyma sie z dala od Interu
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Przydałby się jakiś skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Rysiu do kitu, a tak to z konieczności grali Zanetti i Motta, ale pierwszy to obrońca, drugi to środkowy pomocnik. Może ten Ozil...
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
IlCapitano
Motta i Zanetti grali na skrzydle?! Kiedy?! Gdzie?! Jak?!ZanettiCK pisze: Przydałby się jakiś skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Rysiu do kitu, a tak to z konieczności grali Zanetti i Motta, ale pierwszy to obrońca, drugi to środkowy pomocnik. Może ten Ozil...
-
eKubaL
- Kontakt:
Oczywiście w systemie 4-3-3 d ofensywnym pomocnikiem i dwoma defensywnymi znajdzie się miejsce dla dwóch skrzydłowych...ZanettiCK pisze: Przydałby się jakiś skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Rysiu do kitu, a tak to z konieczności grali Zanetti i Motta, ale pierwszy to obrońca, drugi to środkowy pomocnik. Może ten Ozil...
Jeśli chodzi o transfery to trzeba by się zastanowić nad naszymi celami na przyszły sezon. Obronić tytuł LM jeszcze nikt nie zdołał, ale... kto we wrześniu przypuszczałby że w maju to Zanetti będzie wznosił Puchar Mistrzów? Powinniśmy spróbować. Można też iść w drugą stronę, kupić kilku młodych zawodników, skupić się na odmłodzeniu składu i wygraniu ligi. Nie ma się co oszukiwać: w Italii jesteśmy o co najmniej jeden krok przed konkurencją więc nawet bez wzmocnień jest szansa na scudetto. Liga Mistrzów rządzi się swoimi prawami i tutaj nawet będąc w najwyższej formie można odpaść np. przez sędziów (patrz Barcelona 2010
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
-
MiRas.
- Kontakt:
Dla niektórych jak ktoś jest na skraju formacji to jest już skrzydłowym... Przywykłem już do tego.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
lena182
ja bym nawet nie był taki pewny co do scudetto... nie wiemy jak drużyna będzie przygotowana bo zdarzyć się może wszystko... poza tym historia piłki nożnej pokazuje że najtrudniej jest bronić zdobytego tytułu... inne kluby tez się wzmacniają i to też trzeba brać też pod uwagę... kto wie...może nowe wzmocnienia w innych klubach będe lepsze niż się spodziewamy i wtedy już nie będziemy krok przed wszystkimi...eKubaL pisze: Nie ma się co oszukiwać: w Italii jesteśmy o co najmniej jeden krok przed konkurencją więc nawet bez wzmocnień jest szansa na scudetto.
z resztą zdaje mi się że Moratti już zapowiedział że najważniejszym celem Rafy i Interu będzie próba obrony LM...

-
Charism
Mam pytanie - kto 'kapitanował' w naszej drużynie, kiedy to Javier pauzował za kartki w ubiegłym sezonie...?
M.
-
Dzonyy
Na prawą Glen Johnson też nie byłby złym pomysłem, a wiadomo co z tym prawym obrońcą na A. który miał do nas przyjść ?Randama pisze: Dobra, mamy trenera wiec czas na moja wypowiedz. Wg mnie najwazniejszym zdaniem dla Morattiego bedzie proba pozbycia sie wszystkich graczy wypozyczonych. Udalo sie pozbyc najslabszego elementu ekipy, Quaresmy. Nie ma juz Arnautovica. Wydaje mi sie ze dokonamy tylko dwoch transferow. Chcialbym aby to byl Javier Mascherano i Mesut Ozil, wg mnie idealnie uzupelnia nasza kadre. Jezeli odejdzie Maicon to powinnismy postarac sie o Gregorego Van Der Viela.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Seba
Ja osobiście jestem za lewym obrońcą. W razie odejścia Maicona na prawą mamy Javiera i Santona, który w końcu mógłby pograć na swojej nominalnej pozycji.

-
Biały
Nominalnie Santon rzeczywiście jest prawym obrońcą, tyle że tak się składało, że na tej pozycji akurat słabiutko się prezentował. Najlepsze mecze rozgrywał jako lewy obrońca. Na dobrą sprawę, jeśli zostanie Maicon, to nie będzie potrzeby kupowania bocznego obrońcy. Natomiast jeżeli jednak odejdzie, to nie sądzę, aby jego następcą już teraz miał zostać Aguirregaray i wtedy trzeba będzie się postarać o dodatkowe wzmocnienie w tej formacji. A czy będzie to lewy czy prawy defensor, to najlepiej będzie wiedział Benitez.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
-
Dzyl
Jak ktoś miałby zastąpić Maicona to Van der Wiel albo Johnson. Ale mam nadzieję że Maicon zostanie, a zwłaszcza po tym co pokazał we wczorajszym meczu Brazylii
On jest niezastąpiony na swojej pozycji, i trudno będzie sprowadzić następce. Ale jak coś to Van der Wiel albo Johnson.
-
Seba
Nie zapominaj o Zanettim. Chyba, że mają zamiar kupić kogoś na prawą obronę, Javiera dać na lewą, a Chivu i Santon jako zmiennicy. Jeśli przyjdzie Mascherano, to nie widzę Capitano w drugiej linii, a na ławce przecież nie usiądzieBiały pisze: Nominalnie Santon rzeczywiście jest prawym obrońcą, tyle że tak się składało, że na tej pozycji akurat słabiutko się prezentował. Najlepsze mecze rozgrywał jako lewy obrońca. Na dobrą sprawę, jeśli zostanie Maicon, to nie będzie potrzeby kupowania bocznego obrońcy. Natomiast jeżeli jednak odejdzie, to nie sądzę, aby jego następcą już teraz miał zostać Aguirregaray i wtedy trzeba będzie się postarać o dodatkowe wzmocnienie w tej formacji.

-
Chuchu
- Kontakt:
Santon w reprezentacji Włoch na prawej obronie spisywał się bardzo dobrze
-
Gambit
Ja bym z chęcią widział takich gości u nas: Mascherano, Ozil plus Aguirregaray,Coutinho i Biabiany i uważam że to by było w sam raz.Marzy mi się też Tevez ale on jest raczej za drogi.Sprzedać Muntara i złom z wypożyczeń i mercato byłoby świetne.Oczywiście zakładam tu że nikt z ważnych graczy nie odejdzie:-)
-
ARKADIO22
To moja wizja INTERU 2010/2011
Rafa Benitez
J.Cesar
Maicon Lucio Samuel J.Zanetti
Cambiasso Mascherano
Sneider
Eto'o Tevez
Milito
W obwodzie: Chivu,Balotelli,Pandev,Motta,Matrix,Crodoba,Santon,Toldo,Krhin,Stankovic,Meriga plus wyrożniający sie zawodnicy Primavery.To powinno wystarczyć na Serie A i Coppa Italy... A i w CL niebędziemy bez szans... Oby tylko Rafa dobrze to poukładał...
Rafa Benitez
J.Cesar
Maicon Lucio Samuel J.Zanetti
Cambiasso Mascherano
Sneider
Eto'o Tevez
Milito
W obwodzie: Chivu,Balotelli,Pandev,Motta,Matrix,Crodoba,Santon,Toldo,Krhin,Stankovic,Meriga plus wyrożniający sie zawodnicy Primavery.To powinno wystarczyć na Serie A i Coppa Italy... A i w CL niebędziemy bez szans... Oby tylko Rafa dobrze to poukładał...
NON CONTA LA DISTANZA , CONTA SOLO LA FADE!!
INTERNAZIONALE 1908 MILAN
INTERNAZIONALE 1908 MILAN
-
vieri32
Ja widze to tak
Rafa Benitez
J.Cesar
Zanetti(Wan der Wiel) Lucio Samuel Bastos (santon)
Cambiasso Mascherano
Sneider
Eto'o Ozil(Balotelli)
Milito
Rafa Benitez
J.Cesar
Zanetti(Wan der Wiel) Lucio Samuel Bastos (santon)
Cambiasso Mascherano
Sneider
Eto'o Ozil(Balotelli)
Milito
-
bioly1928
W obliczu prawie pewnego odejścia jak to piszą media (choć mam nadzieję, że to tylko taka gra z ich strony) jedenastka przedstawiona przez Vieriego wydaje się być bardzo dobra, lecz zamiast Ozila widziałbym jednak Van der Vaarta lub Elano (ewentualnie w przypadku przybycia obu Elano byłby idealnym zmiennikiem dla VdV i Wesa).
-
hQ
- Kontakt:
Obojętnie jaki skład by wyszedł to mam nadzieję, że nie będzie w każdym meczu różny i nie przyjdą Kyrgiakosy i inne tego typu przeciętniaki. Mam nadzieję, że Rafa nie zrobi jak z Liverpoolem tj. ledwie 4 miejsce w lidze i półfinały/finały LM. Co do transferów to chciałbym aby przede wszystkim odszedł Muntari, Mancini, Burdisso i tego typu pojary. Nie obrażę się jak przyjdzie Mascherano, na lewą obronę Kolarov/Bastos albo może nawet Taiwo, Tevez na atak (nawet kosztem Balotelliego) i jakaś alternatywa dla Wesa (może VdV?).
-
Dzyl
Alternatywa dla Wesa to może być Elano, bo jego pewniej ściągniemy niż VdV, Benitez ponoć jest zainteresowany Elano, a i nie będzie on aż tyle kosztował co VdV.
-
Charism
Nie zapomnijmy o Mancinim. Ponoć czas dla Milanu na jego wykupienie jest tylko do dzisiaj. Czyli, ze znowu będziemy się z nim męczyć, by go opchnąć... albo wróci do formy. B)
M.
-
Biały
Randama bez przesady, gdyby był taki świetny, to grałby w lepszych klubach niż Manchester City czy Galatasaray
Ale nie zmienia to faktu, że też chętnie zobaczyłbym go w Interze. Byłoby to cenne uzupełnienie naszej pomocy i jakaś alternatywa dla Sneijdera. A w razie konieczności może spokojnie zagrać na boku. Bo nadal uważam, że 4 napastników to zbyt mało na cały sezon, tym bardziej, że w składzie jest nieobliczalny Mario, a z Biabianym nie wiążę wielkich nadziei.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
M. ;**
-
Pablusso
To, ze Elano nie gra w wielkich klubach wcale nie jest jednoznaczne z tym, ze nie jest swietnym pilkarzem. Moim zdaniem jest po prostu zawodnikiem niedocenionym. Albo inaczej, docenionym, ale tylko w reprezentacji, gdzie zawsze splaca wiare w niego pokladana. Zawodnik niekoniecznie na lawke, wszystko zalezy od filozofii Beniteza.
Chcialbym zobaczyc w nastepnym sezonie Inter nastawiony ofensywnie, gdzie w pomocy grac bedzie jeden typowo defensywny zawodnik (czyli Cuchu, a nie Marszcze-rano). Wtedy przed nim spokojnie mogliby grac razem Sneijder i taki dajmy na to Elano. Falszywi skrzydlowi w postaci Mario, Gorana czy Samuela i Milito na szpicy.
Chcialbym zobaczyc w nastepnym sezonie Inter nastawiony ofensywnie, gdzie w pomocy grac bedzie jeden typowo defensywny zawodnik (czyli Cuchu, a nie Marszcze-rano). Wtedy przed nim spokojnie mogliby grac razem Sneijder i taki dajmy na to Elano. Falszywi skrzydlowi w postaci Mario, Gorana czy Samuela i Milito na szpicy.

sig by Orzeu
-
Biały
Wiesz Pablusso tu już wchodzimy w kwestię kto jak definiuje słowo "świetny" i w jakim kontekście go używa ;p Ja na przykład używam tego określenia w stosunku piłkarzy prezentujących nieco wyższy poziom, ale to jest tylko moje subiektywne zdanie. Nie zmienia to faktu, że Elano to dobry piłkarz i "szanse" na to, że okaże się niewypałem są niewielkie.
Co do systemu o którym mówisz, to miałoby to być coś podobnego do tego, jak gra teraz Argentyna. Też jestem ciekaw jak nasi by prezentowali się przy takiej taktyce. Ale będzie ona możliwa w przypadku, jak odejdzie Maicon. Bo w takim ustawieniu boczni obrońcy raczej rzadko atakują, a już na pewno nie w taki sposób jak Brazylijczyk. Ale w sumie jeśli chodzi o liczbę atakujących to wyszłoby na jedno, bo za Maicona wszedłby ofensywny pomocnik i byłoby na to samo ;p Tak czy inaczej jest to jakieś rozwiązanie wobec ewentualnego odejścia Brazylijczyka.
Co do systemu o którym mówisz, to miałoby to być coś podobnego do tego, jak gra teraz Argentyna. Też jestem ciekaw jak nasi by prezentowali się przy takiej taktyce. Ale będzie ona możliwa w przypadku, jak odejdzie Maicon. Bo w takim ustawieniu boczni obrońcy raczej rzadko atakują, a już na pewno nie w taki sposób jak Brazylijczyk. Ale w sumie jeśli chodzi o liczbę atakujących to wyszłoby na jedno, bo za Maicona wszedłby ofensywny pomocnik i byłoby na to samo ;p Tak czy inaczej jest to jakieś rozwiązanie wobec ewentualnego odejścia Brazylijczyka.
M. ;**
M. ;**
-
Pablusso
Dla mnie swietny pilkarz to taki, ktory doskonale wywiazuje sie ze swoich zalozen taktycznych. Niekoniecznie musi miec galaktyczne nazwisko i status na transfermarkt 40 mln. Na tyle na ile cie znam, tobie tez pewnie nie o takich chodzilo, ale wole na zimne dmuchac ;]
Przestalem wierzyc w pozostanie Maicona w Interze, wiec dlatego juz snuje takie strategie. Ale wyobraz sobie gre w systemie jaki wyzej napisalem, z 2 skrzydlowymi obroncami. I do tego z zawodnikiem pokroju Lucio w srodku. OGIEN!!
Przestalem wierzyc w pozostanie Maicona w Interze, wiec dlatego juz snuje takie strategie. Ale wyobraz sobie gre w systemie jaki wyzej napisalem, z 2 skrzydlowymi obroncami. I do tego z zawodnikiem pokroju Lucio w srodku. OGIEN!!

sig by Orzeu
-
rzuwf
a ja bym to widział tak:
jeśli Maicon odejdzie do Relu to w zamian brałbym Higuaina i kase, na miejsce Maicona kupiłbym Wan der Wiela, do pomocy Mascherano, Elano, Ozil i do ataku koniecznie Teveza a w zamian za niego oddałbym Balotellego. Myśle że wtedy wzmocnienia w ofensywie byłyby znaczne na przyszły sezon, bo jak juz wiele razy czytałem na forum 4 napsatników nam niewystarczy a Balotelli to jedna wielka niewiadoma, wiec wole sie go pozbyć. W sumie Tevez gra podobnie to Eto'o biega i walczy a Mario - szkoda gadać.
jeśli Maicon odejdzie do Relu to w zamian brałbym Higuaina i kase, na miejsce Maicona kupiłbym Wan der Wiela, do pomocy Mascherano, Elano, Ozil i do ataku koniecznie Teveza a w zamian za niego oddałbym Balotellego. Myśle że wtedy wzmocnienia w ofensywie byłyby znaczne na przyszły sezon, bo jak juz wiele razy czytałem na forum 4 napsatników nam niewystarczy a Balotelli to jedna wielka niewiadoma, wiec wole sie go pozbyć. W sumie Tevez gra podobnie to Eto'o biega i walczy a Mario - szkoda gadać.
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!