Mercato

To co każdy kibic lubi...
Odet

Re: Mercato

Post autor: Odet »

Cuadrado w Juventusie.

Szkoda że nasi o niego nie zawalczyli. Z JoJo by pasował.

Pozdr.
sampam

Post autor: sampam »

Jaszczu91 pisze: Powoli zaczyna się trend powrotu byłych gwiazd serie a z wysp.
Wlosi skasowali, Anglicy sie "przejechali"...czysty biznes! Chyba ktos to zaplanowal :brawo:
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Odet pisze:Cuadrado w Juventusie.

Szkoda że nasi o niego nie zawalczyli. Z JoJo by pasował.
Z tego co mi wiadomo to chcieli tylko ograniczają ich przepisy dotyczące ściągania graczy bez paszportu UE w trakcie jednego okienka.
DonBalon

Post autor: DonBalon »

A jakie są obecne przepisy? Bo miało być coś w stylu - jeden stranieri odchodzi, drugi może przyjść?
Borowa
Kontakt:

Don Balon pisze:A jakie są obecne przepisy? Bo miało być coś w stylu - jeden stranieri odchodzi, drugi może przyjść?
Cytuję:
They've also made it harder for clubs to replace a sold non-European citizen with another, adding a requirement that such "replacement" signings must have been signed to a professional contract for at least three years. That makes it functionally impossible for Italian clubs to sign up-and-coming stars in South America or Africa before they get more expensive, something that clubs who have had issues developing their own young talent have done for years.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

PSG odpuściło Coentrao na rzecz Kurzawy z Monaco i Monaco włączyło się do walki o Coentrao aby mieć następcę Kurzawy, przez co nasze szansę na jego zakontraktowanie zmalały. Mimo to jak przyjdzie Lamela i Lavezzi to będę zadowolony z końcówki mercato, chodź nie wiem czy taka zamianka Kovy i Shaqiriego za Lamele i Lavezziego to dobre posunięcie, ale czas pokażę. Mam nadzieję że Mancini wie co robi. Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem przydałby się nam nasz Ricky Alvarez na ławkę, gdyż w pomocy po odejściu Kovy zrobiło się trochę skromnie i praktycznie nie mamy solidnych zmienników a taki Ricky zawsze starał się ciągnąć naszą grę i nie raz kreował wyśmienite sytuacje, także na rezerwę taki gracz byłby ok, ale jak Sunderland płaci za niego około 10mln to z drugiej strony taka kasa się przyda a nikt inny nam tyle za niego nie da.
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

O ile z PSG trudno byłoby konkurować o podpis Coentrao o tyle z Monaco już może się udać. Pewnie będą mieli kasę dla Realu "na teraz" za transfer, a my jak zwykle wypożyczymy ALE z Realem jesteśmy w raczej dobrych stosunkach. Perez na prezentacji Kovy powiedział coś w stylu "przychodzi z zaprzyjaźnionego klubu", więc to też jakiś argument.

Z drugiej strony zawodnicy przychodzący z Realu zazwyczaj spisują się u nas wyśmienicie, więc trzeba powalczyć o portugalczyka!
Borowa
Kontakt:

BAGGIO! pisze:z Monaco już może się udać
http://www.sempreinter.com/2015/08/26/f ... en-monaco/

This news was backed up by Gazzetta.it, who report that Coentrao informed the Inter leadership that he had accepted the proposal of Monaco.
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Czyli po ptokach ;) No nic ... czekamy na Lamele i napastnika :) Oby tym razem się udało!
DonBalon

Post autor: DonBalon »

Szkoda tego Coentrao... miałem nadzieję, że jednak uda nam się go wyrwać i zamknąć odwieczny problem lewej obrony. Coraz bardziej wątpię, czy w ogóle kogoś ściągniemy, bo czasu coraz mniej, a negocjacji coraz więcej.
Prawie pewne jest także zakończenie sagi z Perisiciem – De Bruyne ma lada moment odejść za śmieszną kwotę 80 mln i bardzo wątpliwe jest, że Wolfsburg odpali także drugiego „gwiazdora”. Mnie jednak taki tok cieszy, bo zwiększa to szanse na duet L-L. Obecnie coraz więcej problemów pojawia się przy transferze Lavezziego, bo zarówno PSG (chce 10 mln) jak i sam piłkarz (chce co najmniej 4,5 do 5 mln) stwarzają problemy – wiedzą, że w Mediolanie jest ciśnienie. Mam nadzieję, że Thohir nie schowa swoich indonezyjskich jajek i dopnie transfer nawet jeśli trzeba będzie dorzucić trochę kasy (przycisnąć pasożyty, które „zastanawiają się nad dalszą karierą”, a kasa się znajdzie).
Także ucichło trochę o Lameli, ale mam nadzieję, że to wynika z tego, że transfer jest dopięty, uwarunkowany fiaskiem Perisicia – a mam jeszcze większą nadzieję, że nasi szybciej odpuszczą i nie będą się bawić w kotka i myszkę do końca mercato. Przestrzegam jednak, że dla danego transferu mamy trochę za duży entuzjazm – Erick od dwóch lat gra w kratkę (choć osobiście jak go oglądałem to grał dziko (nieogranie), ale nieźle) i bez szału, więc dany transfer wcale nie musi okazać się rewelacją.

Dzyl przypomniał o Alvarezie i mam podobne zdanie. Osobiście zawsze go lubiłem (co nie znaczy, że uważam go za ważne ogniwo) i jak grał w rytmie to zawsze dużo wnosił do gry. Obecnie całkiem brak nam w pomocy ludzi o takiej charakterystyce.

Ciekawe jak Mancio widzi nasz skład. Zakładając transfery L-L to mamy naprawdę konkretne atuty do walki o podium. Bez nich ciężko będzie walczyć nawet o LE, bo w tym roku rywale będą mocni jak nigdy.

Forza! Do boju Ausilio!
miniu86

Post autor: miniu86 »

Czyli witamy kolejny ostatni dzień dopinania transferu Perisicia i tym podobnych.

Straciliśmy już na Chorwata ponad miesiąc czasu, a do końca mercato zostały 4 dni. Ciekawe jak to wszystko się skończy.
maniekfci

Post autor: maniekfci »

grzeją kompot na ostro

13:42 Według Gazzetta dello Sport trener Interu Roberto Mancini rozważa przedłużenie kontraktu z Yuto Nagatomo.

Pozdr.
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Skoro ten śmieć Perisic zaczyna pajacować i nie chce być powoływany na mecze, a przed momentem było info że Wolfsburg zaakceptował ofertę (co było do przewidzenia, po prostu wyciągnęli ile się dało od nas...) to możemy już prawie oficjalnie oswoić się z tym że tu zawita. Strasznie mnie to dobija, bo autentycznie uwierzyłem że jest szansa na Lamele.
Minister

Post autor: Minister »

Drażnią mnie takie pajace jak ty, którym tak łatwo przychodzi nazwać kogoś śmieciem, a o sytuacji jaka ma miejsce wiedzą gówno, albo tyle co przeczytają w tabloidach i na różnego rodzaju pudelkach. Chłopie w dupie byłeś i gówno widziałeś więc zluzuj porty, bo jak do nas trafi (czego akurat absolutnie nie chce) i strzeli bramkę to będziesz wyciągał kisiel z gaci garściami... Szyk i Elegancja - kibica Interu.

Informacje o Japońcu przyprawiają mnie o mdłości, Lavezzi jeżeli prawdą są domnemane chęci zarobkowe Argentyńczyka to ja go tu nie chce.

Najbardziej liczę na Lamelę, ale jak Mancini uwziął się na Chorwata, to już po ptakach. Dlatego trzymamy kciuki za Wolfsburg, tylko w nich nadzieja.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Transfer Perisicia za 20 mln € nie cieszy mnie ani odrobinę. Wolfsburg nie musiał go sprzedawać, a my musieliśmy kogoś kupić, jako, że Mancini niemiłosiernie napalił się na Chorwata, to nasi przez ponad miesiąc go kupowali (bo ciężko nazwać negocjacjami, kiedy cena od początku do końca pozostaje bez zmian). Wolfsburg mądrze to wykorzystał. W tym momencie temat Lameli jak dla mnie jest zamknięty. Szkoda. Przedłużenie kontraktu z Nagim Juto to chyba żart. Niemożliwe, by w Interze znalazł się jakiś głąb, który by parafował tą umowę...

Za parę dni zobaczymy, czy koniec mercato będzie taki samo jak rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu, cztery lata temu... czy wydarzy się coś niespodziewanego i naszych olśni..
miniu86

Post autor: miniu86 »

Lavezzi(30), Perisic(26), Eder(28), Lamela(23)

Jakbyście mogli wybrać 2 z 4 to na kogo byście postawili?

Mi ciężko się zdecydować.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

miniu86 pisze:Lavezzi(30), Perisic(26), Eder(28), Lamela(23)

L+L
Milo

Post autor: Milo »

Lamela oraz Perisic
Kubus

Post autor: Kubus »

1. Lamela. 2. Lavezzi lub Perisić 3. Eder.
Odet

E + L

ale jak mówię, ja nie chcę 2 transferów.

Trochę nie na temat, ale ciekawe czy po wczorajszej klapie Lazio, Candreva jeszcze odejdzie w tym okienku?

Pozdr.
Czarson

Post autor: Czarson »

Odet pisze:

E + L

Trochę nie na temat, ale ciekawe czy po wczorajszej klapie Lazio, Candreva jeszcze odejdzie w tym okienku?

Pozdr.
który ''L''? Perisic i Lamela najlepiej.
Odet

Czarson pisze:
Odet pisze:

E + L

Pozdr.
który ''L''? Perisic i Lamela najlepiej.

racja, ten drugi L (Lamela)

z Lavezzim może być (ja uważam że będzie) jak z każdym ofensywnym Argentyńczykiem po 30stce, czyli że będzie grał jak Palacio (z zeszłego sezonu)

Pozdr.
Piter

Post autor: Piter »

co jest z tym Perisiciem, że mansini tak bardzo go chce, a nikomu stąd się nie podoba ten piłkarz?
Dzyl

Perisić nie jest taki zły, tylko cena nieco za wysoka moim zdaniem. Za niższą kwotę można było kupić Lamelę, który jest młodszy i w Serie A grał świetnie. Martwią mnie doniesienia o sprzedaży JJ lub Guarina do Romy. Mam nadzieję że to tylko plotki bo wzmacnianie rywala i to dobrymi zawodnikami jest niedorzeczne, szczególnie że w pomocy nie mam teraz wielu zawodników, a na boku obrony oprócz Santona i D'Ambrosio nie widzę solidnego zawodnika, a JJ ostatni mecz na tej pozycji zagrał nieźle.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Dzyl pisze:Perisić nie jest taki zły, tylko cena nieco za wysoka moim zdaniem. Za niższą kwotę można było kupić Lamelę, który jest młodszy i w Serie A grał świetnie.
8+12=6+14 chyba że od czasu gdy skończyłem edukację coś się zmieniło ;)
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Dzyl pisze:Martwią mnie doniesienia o sprzedaży JJ lub Guarina do Romy. Mam nadzieję że to tylko plotki bo wzmacnianie rywala i to dobrymi zawodnikami jest niedorzeczne, szczególnie że w pomocy nie mam teraz wielu zawodników, a na boku obrony oprócz Santona i D'Ambrosio nie widzę solidnego zawodnika, a JJ ostatni mecz na tej pozycji zagrał nieźle.
Nie powinno Cię to martwić, bo póki ktoś ich jeszcze chce to trzeba ich wywalić. Żaden z nich nie jest nawet dobry. Juan to zwykły kabareciarz, niestety popełnia te same błędy co Ranocchia grając na środku, tyle że ten drugi jest bardziej "efektowny" w swoich zagraniach. O Guarinie to już szkoda gadać nawet, on i jego mózg są nie do uratowania.
Dzyl

klinsi pisze:
Dzyl pisze:Perisić nie jest taki zły, tylko cena nieco za wysoka moim zdaniem. Za niższą kwotę można było kupić Lamelę, który jest młodszy i w Serie A grał świetnie.
8+12=6+14 chyba że od czasu gdy skończyłem edukację coś się zmieniło ;)
Moja pomyłka, myślałem, że Lamela jest do wyjęcia za mniejsze pieniądze :)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Biorąc pod uwagę ostatnie 2 sezony, to Perisić miał je zdecydowanie lepsze od Lameli, który się kisił w Tottenhamie, a którego tak wiele osób chce i od Shaqiriego, za którym wiele osób płacze, pomimo że niczego u nas nie pokazał. Nie robię z Chorwata oczywiście jakiegoś wybitnego skrzydłowego i uważam, że 18 mln + 2 mln bonusów to jednak zawyżona cena, jednak jestem pewien, że da nam w ofensywie sporo jakości. Z resztą wszyscy znamy zamiłowanie Manciniego do uniwersalnych piłkarzy, a Ivan w ofensywie może zagrać praktycznie wszędzie, w dodatku dobrze gra obiema nogami.
Piter

Post autor: Piter »

26 lat, dobre dwa ostatnie sezony w wolfsburgu, 18 mln i zawyżona cena? To jakim prawem Kovacić został sprzedany za 30 milionów? :o

:szal: Forza Ivan :szal:
Kebo

Post autor: Kebo »

Osobiście nie skaczę z radości, ale dla mnie Perisic to pewniak, jak już się Mancini tak uparł to niech mu będzie, tylko, żeby potem nie odwalał szopki jak z Shaqirim.
ODPOWIEDZ