Mercato

To co każdy kibic lubi...
Fanatyczny

Re: Mercato

Post autor: Fanatyczny »

Icardi naprawdę musi ją kochać, żeby dać jej taką rolę. Toż to ewidentna idotka.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Za 2 lata Roma sprzeda Jesusa za 35 mln. Just saying.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

miniu86 pisze:Za 2 lata Roma sprzeda Jesusa za 35 mln. Just saying.
Niestety, ale jeżeli chodzi o sprzedaż zawodników to jesteśmy daleko w tyle...
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Jesus miał tyle okazji u nas by stać się poważnym obrońcą,że trudno teraz brać taki scenariusz na poważnie.Oni nie wzięli go bo jest zajebisty,tylko szukali taniej opcji na zastępstwo dla połamanego Rudigera.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Też bardzo wątpię, że wartość Jesusa mocno tam wzrośnie, prawdopodobnie nie będzie nawet za wiele grał. Typ póki co nie zagrał ani jednego dobrego sezonu, jak Mancini wyrzucił go rok temu na ławkę, to od razu obrona zaczęła jakoś wyglądać. W ogóle mam wrażenie, że przez te 4 lata prawie się nie rozwinął, tak jakby minął z rok albo nawet pół roku. Szanuję go za ducha walki i wyraźne zaangażowanie emocjonalne, ale ciężko mi uronić po nim łzę.
Michellaga

Post autor: Michellaga »

Ja jednak mam nadzieję że zapewniliśmy sobie ewentualną możliwość odkupu za np. 15 mln. Tak działają własnie duże europejskie kluby, sprzedając niespełnione talenty zapewniają sobie możliwość odkupienia za stosunkowo mała kwotę.
Odet

Post autor: Odet »

Może odpali tak jak Barzagli czyli po 30stce :)
z tym, że lepiej teraz niech się kopie po czole w Serie A, a do nas ewentualnie wraca po 30stce :)

Pozdr.
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

Benatia w Juve za 20 mln... Szkoda, że nasi się nie skusili, bo to kozacki gracz. Aż strach co się dzieje w Juve … Alves (może już na prostej do emerytury, ale to wciąż wielki gracz), Pjanic (najlepszy pomocnik Calcio zeszłego roku), Benatia (zostawił Romę jako jeden z najlepszych defensorów w Europie) wraz z coraz mniej prawdopodobnym odejściem Pogby oznacza, że Mistrz Włoch odskakuje jeszcze bardziej od reszty stawki. A już byli dwa kroki przed resztą! No i jeszcze Pjaca ma dojść i jakiś napastnik (niby walczą o Sancheza lub Benzeme), ale to chyba transfery zależne od transferu Pogboom'a.

Co więcej, jak na razie reszta stawki się nie popisuje… Roma straciła już Digne, Rudinger połamany, podebrano im najlepszego gracza (Pjanic). Napoli może mieć problem z utrzymaniem Higuaina (choć myślę, że zostanie), a jak na razie przyszedł tylko Tonelli (ale to dobry transfer). Milan też nie wie na czym stoi, a jak na razie to już powoli żegnają się z Baccą. Lazio to już w ogóle się sypie... Oczywiście, dopiero teraz zacznie się transferowy szał, ale może być ciężko o

Jedynie Inter jest realnie aktywny na rynku. Już mamy nowych bocznych obrońców, którzy może nie stanowią topu, ale zjadają wszystkich dotychczasowych (mam nadzieję, że nie wyjdą jaja z transferem Ansaldiego). Przyszedł człowiek orkiestra w postaci Banegi, a szykują się jeszcze transfery Witsela (coś mi śmierdzi jego transferem) i skrzydłowego (transferu J. Mario chyba chyba nie da się dopiąć, bo Chelsea szaleje już z milionami, ale może coś z zestawy Cuadrado, Candreva, Lamela).

Czyli coś w stylu:
Handa – Ansaldi, M, M, Canner – Medel, Witsel (?) – Cuadrado (?), Banega, Perisic – Icardi
Carizzo –DD, Rano(?) , Andreolli, Yuto – Melo, Kondo – Biabiany, Brozo(?), Eder - Jojo/Rodrigo

Szkoda tego JJ. Uwielbiałem gracza, ale trafił na zły czas i nie zrobił odpowiedniego progresu. Myślę jednak, że przy mniejszej presji w Rzymie i przy bardziej „agresywnych” kolegach może w końcu zrobić krok do przodu, a za tym pójdą później miliony, bo jak wiadomo Roma potrafi sprzedać obrońcę ...
sampam

Post autor: sampam »

Benatia to na zasadzie wypozyczenia z opcja wykupu. Rzeczywiscie byl swietny w Romie, ale warto wspomniec ze w Bayernie opuscil ponad...30 meczow przez kontuzje. A Digne to w Romie byl co najwyzej dobrym rzemieslnikiem i watpie zeby ktos tam za nim specjalnie plakal.
Co do Napoli to jak wiadomo Sarri nie rotuje skladem i PONOC powiedzial, ze nie zagwarantuje miejsca Witselowi wiec z niego zrezygnowali. Ma przyjsc Gacek na lawke i mozliwe, ze Pereyra z Juve.
Odet

Tak wracając do Napoli, to jeśli prawdą jest oferta za Higuaina (65mln + Giroud), to ja na ich miejscu bym ją przyjął.

Zyska Arsenal znakomitego strzelca, zyska Napoli ka$ę i niezłego napastnika, zyska Higuain (kasa i prestiż), a zyskać może i sam Giroud.

Pozdr.
sampam

Napoli ma bardzo kiepskich "negocjatorow" transferowych albo ostroznie wertuje propozycje:)
Co do Igly to tez jestem zdania, ze odejscie z Napoli za przyzwoita kase (owe 65 baniek) plus Żiru no to jest uczciwa opcja. Napoli nie powinno byc zakladnikiem jednego gracza, a troszke to tak moze wygladac.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja po Jesusie jakoś też nie płaczę. Nie chcę być wobec niego zbyt krytyczny, ale dla mnie to poziom Ranocchii, tylko wydawał się szybszy i waleczniejszy. Nie mniej często krył na radar, gubił krycie i robił ogromne luki w defensywie. Szczerze, nie pamiętam jakiegoś jego super meczu, już bardziej Andreolli mi się wkuł w pamięć dobrą grą (choćby z Napoli).

Jeśli chodzi o nasz skład. Potrzebny prawy skrzydłowy i prawy obrońca i jeszcze może jakiś środkowy pomocnik z większą kreatywnością.

Nie wiem czy nie najlepszym ustawieniem pod obecny potencjał nie byłoby 442.

Handanovic; Erkin, Miranda, Murillo, D'Ambrosio(?); Perisic, Banega, Kondogbia, JOAO MARIO(?); Jovetic, Icardi.
Carizzo; Nagatomo, Medel, Andreolli, Santon(pewnie odejdzie)/Ansaldi; ??, Melo, Brozovic, Biabiany; Eder, Palacio.

Jeśli chodzi o transfery innych zespołów. Juve robi się jeszcze lepsze, zdecydowany i główny faworyt do wygrania ligi. Na ten moment walka co najwyżej o 2 miejsce w lidze. Roma oddała Digne i Pjanicia, ale oni fajnie potrafią inwestować pieniądze więc zaraz pewnie kogoś sensownego sobie dokupią. Napoli będzie w LM, więc jeśli fakt, że Sarri nie lubi rotować składem to.. lepiej dla nas. My się musimy skupić na lidze, LE dopiero po wyjściu z grupy powinniśmy potraktować poważnie, ale głównym celem jest miejsce w pierwszej trójce na koniec sezonu.

Oby Mancio znalazł kręgosłup drużyny i nie rotował składem jak zwariowany mając mecze co tydzień. Bo poprzedni sezon wyglądał jak 30 sparingów, gdzie nie wiedział kto jest najważniejszym zawodnikiem w drużynie i nie miał optymalnej jedenastki.
Kebo

Post autor: Kebo »

Prawdopodobnie Joao Mario u nas za 35 baniek + 5 w bonusach. Jeśli to jest nasz nowy prawoskrzydłowy to kupiliśmy kota w worku. Najsłabsza imo opcja z tych, które mieliśmy, ale oby typ wypalił. Bardzo liczę na transfer Witsela, lubię go, pomocnik z głową na karku na Euro był mocnym punktem Belgów.
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Dokładnie, też bardzo liczę na Witsela. Banega pewnie przesiedzi sezon na ławce przy Mancinim, więc może Belg go przekona. Joao to będzie straszna wtopa, tak mi się wydaje, ale mam nadzieję że to odszczekam.
miniu86

Boję się tych transferów z Portugalii. Szkoda, że Lotito chce aż tyle za Candreve. Włoch byłby w sam raz na ten sezon.
Klinsi64

Witsel to też transfer z Portugalii tylko że via Sankt Petersburg
Stachoo

Post autor: Stachoo »

F. Vazquez + Ganso w Sevilli!
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

Szkoda tego Vazqueza, ciekawe jakby sobie poradził w czołówce Serie A ...

Coś mi się wydaje, że zamknięcie chińskiego okienka mocno nam ograniczy możliwości finansowe. Już teraz, czytając różne newsy mam wrażenie, że nie ma kasy na transfery i tylko po sprzedaży kogoś wartościowego możliwe będzie ściągnięcie kogoś za większy pieniądz. Stawiam na odejście Brozo / Murillo i transfer Candrevy i bardzo nie zdziwiłby mnie transfer Yayi - skoro padły transfery J. Mario, Jesusa, a nawet Taxteiry to zostaje nam wolne miejsce non UE, a dodając do tego zgrzyty z Mancio i potencjalny blamaż w USA to nie wykluczone, że Roberto wymodli sobie swojego murzynka.

Co Panowie myślicie o sprzedaży Icara? Coraz bardziej irytuje mnie ta cała afera z kontraktem i nie wiem, czy nie byłoby lepiej dla atmosfery jego sprzedaż, ale tylko pod warunkiem oferty rzędu 60 -70 mln. Wanda nie odpuści i będzie dalej mącić, a jak damy mu nowy kontrakt to pół drużyny może się nieźle wkurzyć, a tak za taką kasę można kupić 2-3 dobrych zawodników. Wciąż jednak wierzę, że uda się to wszytko załagodzić.
Nen

Post autor: Nen »

Don Balon pisze:
Co Panowie myślicie o sprzedaży Icara? Coraz bardziej irytuje mnie ta cała afera z kontraktem i nie wiem, czy nie byłoby lepiej dla atmosfery jego sprzedaż, ale tylko pod warunkiem oferty rzędu 60 -70 mln. Wanda nie odpuści i będzie dalej mącić, a jak damy mu nowy kontrakt to pół drużyny może się nieźle wkurzyć, a tak za taką kasę można kupić 2-3 dobrych zawodników. Wciąż jednak wierzę, że uda się to wszytko załagodzić.
Nie. Nie za żadne pieniądze. Nie dlatego, że Icardi jest niezastąpiony, ale dlatego, że nie może na decyzje poważnego klubu wpływać jakaś cycata blondi z niewyparzoną twarzą.
Klinsi64

jeśli kapitan drużyny następca Meazzy,Picchiego,Corso,Mazzoli,Bergomiego i Zanettiego,pozwala sobie wejść na głowę babie,której nagranie "fellatio"(ładne słowo) śmiga po internecie,powinien oddać opaskę,albo zostać sprzedany jak najszybciej...
Alabaa

Post autor: Alabaa »

jakie nagranie?
Czarson

Post autor: Czarson »

No niestety. Jak facet. który może mieć praktycznie każda kobietę mógł dać się jej omotać? Blamaż.
Czarson

Post autor: Czarson »

Alabaa pisze:jakie nagranie?
Wpisz w przeglądarkę "imbecille alla ricerca di registrazioni da Wanda Nara ", wyskoczy jako któreś z pierwszych podpowiadanych
sampam

Czarson pisze:No niestety. Jak facet. który może mieć praktycznie każda kobietę mógł dać się jej omotać? Blamaż.
Oj tam blamaz. Jak sie ma te 19-20 lat, a tyle mial jak ja na dobre poznal, to excuse moi, gowno o zyciu sie wie :P A co jak co to specjalnej blyskotliwosci po czlowieku, ktory zawodowo kopie pilke chyba nie ma co oczekiwac. No moze przesadzam :D
MatiInter

Post autor: MatiInter »

Prędzej czy później i tak się rozejdą.
Kebo

Post autor: Kebo »

Podzielam Wasze zdanie. Icar ma smykałkę do strzelania bramek, ale to raczej życiowy cymbał. Jak dla mnie mogą go sprzedać, ale jak ktoś kiedyś wspomniał w komentarzach byłaby to spora kompromitacja nowych właścicieli klubu w oczach kibiców i raczej sobie na nią nie pozwolą.
miniu86

Ponoć ta idiotka poleciała do Londynu rozmawiać z Arsenalem :D jaka to musi być komedia. Inne kluby będą ją podpuszczać bo widzą na kogo trafili.
W takich momentach żałuję, że Icardi dostał opaskę kapitana bo to ptasi móżdżek jest.
Odet

Już pisałem kilka razy, jeśli ktoś da 70mln, można go sprzedać.

Od lat mam takie przeczucie, że za to co zrobił Maxi Lopezowi spotka go kiedyś jakieś nieszczęście (kontuzja?), więc lepiej gdy będzie w innym klubie :p

Swoją droga, mimo lamentów dzieciarni z naszej strony, mamy bardzo udane mercato. Ansaldi za grosze, Erkin i Banega za darmo.

Pozdr.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Odet pisze: Od lat mam takie przeczucie, że za to co zrobił Maxi Lopezowi spotka go kiedyś jakieś nieszczęście (kontuzja?), więc lepiej gdy będzie w innym klubie :p
.
Nie rozumiem powiązywania życia prywatnego z życiem zawodowym. Co każdego interesuje to co zrobił Icardi Maxiemu, kto w ogóle twierdzi, że on coś zrobił. Jego życie i tyle. Ja mam osobiście gdzieś to co Mauro robi poza grą w piłkę.
Policano

Post autor: Policano »

Swoją droga, mimo lamentów dzieciarni z naszej strony, mamy bardzo udane mercato. Ansaldi za grosze, Erkin i Banega za darmo.

Pozdr.[/quote]

Problem w tym ze samo przyjscie do srodka Banegi niczego nie zmieni, MUSI przyjsc jeszcze jeden pomocnik typu Biglia ! Ansaldi i Erkin to LO czyli z PO dalej jesteśmy w ciemnej d...ie, można stwierdzic poki co ze jest poprawne ale jesli nikt juz nie przyjdzie na pozycje jw (do tego przeciez jeszcze skrzydlowy !) to nie będzie dobre mercato.
ODPOWIEDZ