Wybraniec pisze: ↑17 cze 2020, 10:12
Gratulacje dla Ivana Perisicia. Swiezo upieczony mistrz Niemiec . Jak widać Chorwatowi i Icardiemu odejście z Interu pozwolilo zdobyć ważne trofea. W Mediolanie by tego nie uswiadczyli.
Co by nie bylo zawodnicy Ci zaliczyli piłkarski awans nic tylko gratulować.
Politano też z pucharem
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych?! Krew solą tej ziemi, w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Wczoraj pisałem na grupie na fb, że Dimarco strzelił pięknego gola i wolał bym go oglądać w Interze zamiast Perisicia. Wchodzę dzis na stronę i czytam, że Tottenham chce Jugola a Dimarco może wrócić w jego miejsce. Niech to się stanie!
Nawet jak Totki go wezmą to wątpie by go wykupili, to już wrak, ale próbować z wypożyczeniem można, tym bardziej, jeśli w jego miejsca można będzie oglądać Dimarco
Nie mów hop - sezon dogra do końca, na kolejny gdzieś go wypożyczymy, ale nasi wcześniej przedłużą z nim kontrakt, licząc na to, że po wypożyczeniu jeszcze na nim zarobią (że niby będzie tak dobrze grał, że znajdą jakiegoś frajera na niego).
Nawet nie potrafi podać celnie do kolegi, który stoi trzy metry koło niego. Już nie wspomne o jego dośrodkowaniach, dryblingach. Musi odejść, oddajcie go gdziekolwiek za darmo nawet.
Fajnie się czyta te wcześniejsze opisy.
Lubię takich zawodników którzy mimo ogromnej niekiedy zasłużonej krytyki potrafią się podnieś i pokazać swoja wartość. Brawo Ivan
Kajam się
Nie spodziewałem się że obejrzę jeszcze świetnego Perisicia w barwach Interu. Tymczasem Ivan zagrał już drugi z rzędu mecz na wysokim poziomie. Jest koniem do biegania, ma dobrą lewą nogę i nieźle wygląda w obronie. W teorii wydawał się być idealnym kandydatem na wachadło ale bardzo zawodził. Teraz Conte go ogarnął i oby to były dopiero początki
Biorąc pod uwagę jak chimerycznym piłkarzem jest Perisić, ostrożnie podchodzę do tej zwyżki formy. Wielokrotnie zdarzało mu się zagrać 3-4 niezłe mecze, żeby szybko powrócić do grania koniny. Za derby brawa, oby tak dalej.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych?! Krew solą tej ziemi, w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Zaryzykuje stwierdzenie, że w tym sezonie najrówniej grający nasz zawodnik a i poziom dosyć wysoki. Mocno zaangażowany w defensywie o co wcześniej dużo "fachowców" calcio miało do niego pretensje a i w ofensywie robi dużo pożytku. Wydolnościowo też wygląda dobrze, sporo i szybko biega w obydwie strony. Widać, że zależy mu na dobru drużyny. Dobry okres Ivana.
Jaszczu91 pisze: ↑22 lut 2021, 16:04
Kajam się
Nie spodziewałem się że obejrzę jeszcze świetnego Perisicia w barwach Interu. Tymczasem Ivan zagrał już drugi z rzędu mecz na wysokim poziomie. Jest koniem do biegania, ma dobrą lewą nogę i nieźle wygląda w obronie. W teorii wydawał się być idealnym kandydatem na wachadło ale bardzo zawodził. Teraz Conte go ogarnął i oby to były dopiero początki
W Lutym pisałem o dobrych występach Ivana i ta jego dobra dyspozycja trwa do dnia dzisiejszego. Złapał trochę doświadczenia na wahadle i teraz to procentuje. Progres znaczący i co ważne utrzymuje wysoką formę przez dłuższy czas. Nie myślałem, że napisze coś takiego ale Perisić po prostu musi przedłużyć ten kontrakt z Interem.
Jaszczu91 pisze: ↑22 lut 2021, 16:04
Kajam się
W Lutym pisałem o dobrych występach Ivana i ta jego dobra dyspozycja trwa do dnia dzisiejszego. Złapał trochę doświadczenia na wahadle i teraz to procentuje. Progres znaczący i co ważne utrzymuje wysoką formę przez dłuższy czas. Nie myślałem, że napisze coś takiego ale Perisić po prostu musi przedłużyć ten kontrakt z Interem.
Mi się wydaję, że jego dobra dyspozycja jest związana z tym, że kończy mu się kontrakt i w jego wieku to ostatnia szansa na większe pieniądze.
Kajałem się rok temu pisząc, że Perisic się ogarnął na wahadle. Dzisiaj Ivan wyrasta na najlepszego piłkarza Interu obok Skriniara. Nie wydaję mi się aby chodziło tylko o kończący się kontrakt Chorwata. On po prostu nauczył się pozycji wahadłowego i wymiata. Może nie robi takich imponujących liczb jak Gosens w Atalancie, ale na chwilę obecną ciężko mi sobie wyobrazić Inter bez Perisicia na lewej stronie. Gosens jest po kontuzji i nie daje żadnych gwarancji, że wróci do wielkiej formy. Dlatego kontrakt z Perisiciem koniecznie trzeba przedłużyć. Nie widzę innej opcji. Mister Marotta działaj !
No ja myślę że chodzi też o mistrzostwa świata. Swoją drogą mówimy o zawodniku, który zdobył ligę mistrzów, wicemistrzostwo świata, mistrzostwo Niemiec, mistrzostwo Włoch.. i w reprezentacji chorwackiej dawno potrafił znakomicie zagrać. Teraz widać że ma swój czas i dobrze się czuje w druzynie
No i miałem rację, odszedl do Bayernu i wygrał LM, po czym wrócił do mediolana i w ciągu 12 miesięcy stał się najlepszym lewym wahadłowym świata. Niesłychany adjustment. Po prostu Pan Ivan.
Nie bójmy się tego powiedzieć - nasz najlepszy piłkarz w tym sezonie, zasługuje na kontrakt jakiego oczekuje. Przypominam, że duża większość osób tutaj wypychała go na siłę przez kilka okienek.
Wczorajsza interwencja w obronie niesamowita! To tak jakby gol+asysta, bo po zatrzymaniu Kessiego poszła kontra i zamiast 1-1 było 2-0. Myślę, że Inzaghi nie daje pograć Gosensowi, bo po pierwsze Ivan jest w znakomitej formie, a po drugie chce pokazać zarządowi że to kluczowy piłkarz.