Husi pisze: ↑24 maja 2021, 10:11
Odpal forum Juventusu i zobacz komentarze po przypieczętowaniu Scudetto przez Inter to zobaczysz na co stać tą kulturalną grupę kibicowską.
Po zdobyciu scudetto zajrzałem na fora Milanu i złodziei. Na forum Milanu w zdecydowanej większości normalne gratulacje. Na forum złodziei prawie same uszczypliwości i przytyki. Nic dziwnego że zbiera mi się na jeden wielki bełt gdy widzę ich barwy. Chiesa ze swoim zachowaniem wspaniale się tam wpasował.
forzaragazzi pisze: ↑10 maja 2021, 19:59
No mam nadzieję że się nie obsracie

(jak i Napoli, o Atalantę się jakoś nie boję)
Tak jak przewidywałem Atalanta wcześniej zapewniła sobie LM. A obsrał się najpierw Milan (z Calgiari, bez konsekwencji), a następnie Napoli (tu już nastąpił dramat).
TOP 7 Serie A od sezonu 16/17 chyba niezmienne (poza jednym sezonem gdzie Lazio zostało zastąpione przez Torino).
Dla nas sezon trwał de facto 34 kolejki. Przez pierwsze 17 straciliśmy 23 bramki. Przez kolejne 17 tylko 6 bramek gdzie: jedna bramka nie powinna być uznana (torino), dwie to flopy Handy (napoli, spezia), dwie po błędach Hakimiego (sassuolo, lazio) jedna idzie na konto hakimiego/skriniara/perisicia i ogólnie całej drużyny (Parma). Można uznać że były 3 kluczowe spotkania w sezonie: wyjazdowe z Sassuolo (nastroje przed tym spotkaniem były fatalne), u siebie ze złodziejami (od tego spotkania zaczęliśmy dobrze grać w defensywie) oraz derby z Milanem odkąd zyskaliśmy 4 punkty przewagi i autostradę do scudetto.
forzaragazzi pisze: ↑12 kwie 2021, 23:31
Też uważam że do zapewnienia mistrza starczy nam 10 - 11 pkt. A realnie do zdobycia scudetto wystarczy koło 6 - 7 punktów (na koniec sezonu dowiemy się który mecz był decydujący). Już miałem pisać że np. 3 pkt z Crotone to pewnik, ale przypomniał mi się zeszłoroczny remis z Lecce

Każde ewentualne zwycięstwo trzeba wybiegać i wymęczyć.
Tak pisałem po 30 kolejce (po meczu z Calgiari) kiedy mieliśmy 74 punkty. Do zapewnienia mistrza starczyło zdobycie przez nas 8 punktów (do meczu z Crotone). Natomiast realnie wystarczyło zdobyć jeszcze 5 punktów - decydującą bramkę zdobył więc Darmian w meczu z Hellasem.
Po awansie złodziei do LM wcale nie muszą super finansowo na tym wyjść, bo zapewnie ostanie w drużynie Cristiano który inkasuje właśnie w granicach 57 mln euro brutto, a pomimo zdobycia korony króla strzelców, wydaje się że jest coraz słabszy (czasu się nie oszuka). Ciekaw jestem jak teraz zadecyduje o sobie Donnarumma.