9. kolejka Serie A: Inter - Juventus

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

9. kolejka Serie A: Inter - Juventus

Post autor: Orzeu »

Duże emocje czekają na nas w niedzielę o 18:00, kiedy to podejmiemy Juventus na swoim stadionie.

Juve jeszcze w Serie A nie przegrało, ale ich gra też nie wygląda jakoś szczególnie dobrze. Jak wiadomo Inter również nie jest w najlepszej formie, więc czeka nas zapewne bardzo wyrównany pojedynek.
FReeFonix

Re: 9. kolejka Inter - Juve

Post autor: FReeFonix »

Będę na tym meczu więc spokojnie możecie obstawić 0-0 u bukmachera.
Speaker

Re: 9. kolejka Serie A: Inter - Juventus

Post autor: Speaker »

Spodziewam się dobrego meczu ze strony Barelli i Zielińskiego. Piotrek jest ostatnio w bardzo dobrej formie, co widać gołym okiem, mimo zmarnowanych sytuacji u Young Boys. Barella zaś teraz dyryguje naszą grą i od niego będzie zależeć ten mecz. Także dałbym od początku pomoc Zielu-Barella-Miki. Ten mecz nie powinien się także skończyć z zerowym dorobkiem bramkowym u M. Thurama. Oczywiście najważniejszym elementem będzie w tym meczu zachowanie czystego konta przez Y. Sommera. Podsumowując motywacji chlopakom mysle, że nie zabraknie w przeciwienstwie do kilku poprzednich meczów i 3-0 mi by się tu widziało, ale 1-0 przyjmę z jeszcze większym zadowoleniem.Forza Inter!
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Obie drużyny są w wybitnej formie więc przeczuwam straszne rzygowiny, wspomniane 0-0 to bardzo prawdodobny rezultat
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

W niczym obecny Inter nie przypomina tego z poprzedniego sezonu, obrona dziurawa jak ser szwajcarski. Mecz dla postronnego widza był świetny, ale mając 4:2 i siedząc na rywalu obowiązkowo trzeba zgarnąć 3 punkty.
mio85

Post autor: mio85 »

Co my kurwa gramy w obronie...czemu nie jesteśmy cyniczni tylko walimy bezmyślnie do przodu jakby to byly wyscigi rzędów ? 4-2 oddać w 20 minut u siebie. Kabaret. Wystarczyło się cofnąć i to trzymać, to mistrzowie szli do przodu myśląc, że dychę dziś wrzucą. Inzaghi dodatkowo nie odpowiedział Motcie zmianami chociaż Thuram i Lautaro od 75 min. oddychali rękawami. Zero wniosków : Conceicao zawsze robił naszych na raz, a Dumfries (jeden z głównych winowajców, jego zawodnik finalnie wyrwał nam zwycięstwo) dwa razy tak samo praktycznie odpuszcza Yldiza nie doskakując przed strzałami. Spokojnie powinniśmy to wygrać i świętować wieczór w świetnych nastrojach. Motta ośmieszył nas dziś dzieciakami. Mocno wątpię w mistrzostwo nie z powodu punktów, ale tego jak gramy w obronie, że potrafimy oddać dwubramkowe zwycięstwo w końcówce najmłodszemu zespołowi w naajbardziej prestiżowym meczu sezonu.
Sommer też nie pomaga, ma często te piłki w zasięgu i na łapach, a wszystko wpada.
mio85

Re: 9. kolejka Inter - Juve

FReeFonix pisze: 24 paź 2024, 10:28 Będę na tym meczu więc spokojnie możecie obstawić 0-0 u bukmachera.
To trafiłeś...
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Brawa dla Starej Ladacznicy, pokazali charakter.. a Inter? jesteśmy w głębokim kryzysie, będąc w top3 ligi oraz w ósemce ligi mistrzów.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Inter zagrał Benny Hilla w obronie, w zeszłym sezonie to był mur nie do przejścia, a teraz Steve Wonder z Bocellim strzelali by nam bramki...Tak się nie da wygrywać meczów, a co za tym idzie zdobyć mistrzostwa. Za dużo błędów indywidualnych, za dużo błędów w kryciu, zawodnicy nie uczą się na błędach...Inna sprawa, że też zwyczajnie zabrakło farta, bo Inter miał kilka dogodnych szans na strzelenie bramki na 5-2, która zapewne zabrałaby nadzieje Krętaczom...Naliczyłem 6 dobrych okazji, a potem poszła kontra Jude na 4-3...

Ten Conceicao fajnie wygląda, napsuje nam jeszcze dużo krwi w przyszłości, o ile nie zerwie więzadeł jak Chiesa.

Ogromny niedosyt kurwa jego mać.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
SETE

Post autor: SETE »

Potrzebujemy bramkarza który co jakiś czas wyciagnie cos extra, uratuje mecz jak dzisiaj Gregorio Juventusowi.
Sommer nie pomaga i gdyby Szymon nie był zabetonowany to spokojnie już powinien grać Martinez podobno odkrycie poprzedniego sezonu.
mio85

Mora pisze: 27 paź 2024, 21:43 Ten Conceicao fajnie wygląda, napsuje nam jeszcze dużo krwi w przyszłości, o ile nie zerwie więzadeł
A moim zdaniem to będzie jeździec bez głowy, obrońcy się go "nauczą". Na razie łapią się na to że idą na raz. Jak się go wyczeka to zaczyna mieć problemy, bo pomysły się kończą. Wielu było już takich sprinterów. Ale czas pokaże
miniu86

Post autor: miniu86 »

Tak poirytowany, rozczarowany, okradziony przez swoich graczy i wkurwiony zarazem czułem się ostatnio po przegranych wiosennych derbach z Milanem 3 lata temu.

Moralnie to porażka i myślę, że każdy zawodnik i pracownik Interu jest tego świadom.
Speaker

Brak inwestycji w obronność powoduje, że nasza obrona wygląda jak durszlak. Niestety to nie wina Inzaghiego. Nie zdziwię się jak trener po sezonie rzuci papierami, bo on chciał parę nazwisk, a sprowadzili mu młodego Palaciosa, który jak widać nie nadaje się jeszcze
by powąchać murawę.

Na plus z tego meczu Piotrek, ktory jest w życiowej formie I analogiczna sytuacja jak kiedyś z Milanem i zdjęciem Calhy i Perisicia. Myślę że z Piotrkiem byśmy to dowieźli.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Już dawno po meczu a ja cały czas jestem mega zły, że Inter nie potrafił zgarnąć 3 punktów. Zespół, który chce wygrać kolejny raz Scudetto nie ma prawa stracić w tak łatwy sposób dwóch punktów z pretendentem do mistrzostwa, grając na własnym stadionie.

Skończyła się moja sympatia do Stefana De Vrija. Często miałem pretensje do Inzaghiego, że stawia na Acerbiego, kosztem Holendra. Jednak wczoraj zobaczyłem, kolejne zawalone w defensywie spotkanie pod batutą Stefana. To jak gubił krycie w naszym polu karnym to jest jakiś kryminał. To kolejne zawalone spotkanie na jego koncie. Pocieszam się tym, że Oaktree dzięki temu dojdzie do wniosku, że kupno środkowego obrońcy jest priorytetem.

Nie podobało mi się również zarządzanie tym meczem przez Iznaghiego. Myślę, że mając więcej argumentów na ławce, zdecydowanie przegrał z Mottą zmianami. Ewidentnie było widać, że Thuram jest w sztosie, a Lautaro kompletnie nie idzie. Aż prosiło się o zmianę Lautaro na Taremiego. Inzaghi jednak ściągnął jedynego piłkarza, który w ofensywie dawał coś ekstra a zostawił snującego się po boisku Argentyńczyka. Zmiana Zielka podobno wymuszona, więc ciężko mieć pretensje, ale dlaczego Dumfries zagrał 90 minut z żółtą kartką i nie dostał zmiany gdy Motta postawił na Yildiza? Tego nie rozumiem.
Generalnie zmiennicy bardzo mnie rozczarowali. Szczególnie Frattesi, który w pół godziny miał 2 podania...

Kolejne rozczarowanie to Sommer. Nie tylko w tym spotkaniu, ale w całym obecnym sezonie. W zasadzie wpuszcza wszystko, co jest do wpuszczenia. Żałuje, że latem nikt nie poszedł po rozum do głowy i nie czytał moich postów tutaj, w których pisałem, że nowym bramkarzem Interu powinien zostać Di Gregorio. Na marginesie nasz wychowanek. Wczoraj zrobił różnicę, spektakularnie chroniąc Juventus przed stratą 5 bramki, która już rozstrzygnęła by mecz.

Oczywiście było też sporo plusów we wczorajszym meczu ale wynik mi je przesłonił. W obecnej sytuacji nie ma tragedii. Mamy jeden zremisowany mecz po 5 wygranych z rzędu, ale Napoli ucieka i nie ma już miejsca na błędy. Koniecznie trzeba poprawić grę obronną. Wygrana z Napoli u siebie będzie koniecznością.

Ps. Zielu trafia 2 gole dla Interu w Derbach Włoch a ja przechodzę obok tego obojętnie. Nie tak miało być...
Seba

Post autor: Seba »

Ten mecz pokazał przede wszystkim, jak Inter w tym sezonie wygląda słabo jako drużyna. Juventus ogólnie nic nie grał, a ich jedyną opcją było podanie do Conceicao i niech chłopak sam coś wymyśli. Mimo, że Stara Dama grała to samo rozwiązanie przez większość spotkania, to nasi kompletnie nie potrafili sobie z tym poradzić, a w końcówce po wejściu Yildiza już całkiem zgłupieli, bo Juve miało możliwość atakowania oboma skrzydłami. Wydaje mi się, że Portugalczyk przeciwko Interowi z zeszłego sezonu zrobiłby może z jedną taką akcję. Szybko daliby mu do zrozumienia, że tak to może sobie podryblować na treningu. Dziury w obronie, odkrywanie się na całego oraz brak wzajemnej asekuracji. Momentami każdy biega gdzie chce. Wypisz wymaluj Inter z sezonu 2022/23, gdzie omawialiśmy żartobliwie słynne "Kutanaccio".
Obrazek
Speaker

SETE pisze: 27 paź 2024, 21:55 Potrzebujemy bramkarza który co jakiś czas wyciagnie cos extra, uratuje mecz jak dzisiaj Gregorio Juventusowi.
Sommer nie pomaga i gdyby Szymon nie był zabetonowany to spokojnie już powinien grać Martinez podobno odkrycie poprzedniego sezonu.
Sommera ogólnie lubię i w grze nogami i na przedpolu jest bardzo pewny, ale ...być może faktycznie czas dać szansę Martinezowi, bo statystycznie Sommer notuje dramatyczny zjazd. Nie jest to tylko z resztą jego wina, bo choćby Pavard gra jak totalnie zielony ogórek, jakby zeszło z niego kompletnie powietrze. Ogólnie obrona jest do wymiany, potrzebujemy mocnych nazwisk i "ściany" na środku.
Piotrek85

Post autor: Piotrek85 »

Raczej mocnych nazwisk to się nie spodziewaj. Jak wymienimy Acerbiego i może De Vrija na nowych zawodników to będzie dobrze ,bo Darmian to już nie wiem gdzie jest przypisany. W tym sezonie wahadło , w zeszłym środek obrony. Nie jestem przekonany czy ten Bijol to taki kozak ale jeśli nasi dyrektorzy tak uważają to trzeba go brac za Acerbiego. Na tą chwilę to przede wszystkim wiek za nim przemawia. 11 lat młodszy od Acerbiego. Chciałem żeby De Vrij został zmiennikiem ale teraz już sam nie wiem. Może ten Boscagli z Psv na nie byłby zły. Chyba najlepszy stoper ligi holenderskiej. Lewonożny i za darmo bo wygasa mu kontrakt .Raczej warto
Tini

Post autor: Tini »

Witam kolegów . Tak sobie myślę że z tego naszego remisu z juventusem to chyba najbardziej ucieszył się Trener Conte...
;)
ODPOWIEDZ