Pół roku po pierwszym Polaku w Interze, w Przenajświętszych barwach lepszej strony Mediolanu zagra drugi Polak - Nicola Zalewski.
Wypożyczenie bez obowiązku wykupu to dobry deal. Nicola został sprowadzony w miejsce Buchanana, który nic szczególnego nie pokazał. Polaka czekają więc krótkie występy po wejściu z ławki rezerwowych. To dobry interes dla obu stron. Inter nic nie ryzykuje, jak Nicola się nie sprawdzi to odeślą go z powrotem do Romy. Jeśli wypali to pozyskają latem 23-letniego, perspektywicznego grajka. Nicola natomiast ma okazję sprawdzić się w najlepszym klubie na Półwyspie Apenińskim pod okiem najlepszego trenera we Włoszech.
Nie mam zbyt wielkich oczekiwań wobec tego transferu. W reprezentacji Polski Nicola kojarzy mi się z przebojowością i efektowną grą, w Romie zapamiętałem kilka jego wylewów w obronie.
Forza Nicola!
Nicola Zalewski
-
- Kontakt:
Nicola Zalewski
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Re: Nicola Zalewski
Osobiście uważam, że Nicola jest dobrym i zdolnym chłopakiem. Mam nadzieję, że przy Piotrku i pod okiem Simone weźmie się do ciężkiej pracy i wyjdzie na Dimarco 2.0
Inna rzecz , że jego talent zauważył Mou, podobnie jak w przypadku Santona, z tym że tam był transfer z Interu do Romy, a tu mamy w przeciwnym kierunku, zatem mam nadzieję, że ta historia zakończy się inaczej. Forza N. Zalewski!
ps. Mial być włoski Inter, a będzie polski? ..
Inna rzecz , że jego talent zauważył Mou, podobnie jak w przypadku Santona, z tym że tam był transfer z Interu do Romy, a tu mamy w przeciwnym kierunku, zatem mam nadzieję, że ta historia zakończy się inaczej. Forza N. Zalewski!

ps. Mial być włoski Inter, a będzie polski? ..

-
Przepiękny debiut. Miał jaja go Inzaghi wystawić.
Miał wielki spokój w tych akcjach i każda wrzutka była bardzo groźna.
Widać, że ma ochotę grać 1 vs 1.
Piękny timing przy golu i spokojne dogranie.
BRAWO BRAWO BRAWO
Chłopak już zrobił więcej niż kanadyjczyk. Inzaghi go rozwinie jak Dimarco i te 6 mln to będą drobniaki.
Miał wielki spokój w tych akcjach i każda wrzutka była bardzo groźna.
Widać, że ma ochotę grać 1 vs 1.
Piękny timing przy golu i spokojne dogranie.
BRAWO BRAWO BRAWO
Chłopak już zrobił więcej niż kanadyjczyk. Inzaghi go rozwinie jak Dimarco i te 6 mln to będą drobniaki.
-
Już zrobił więcej, ale nie niż jakiś Kanadyjczyk z dupy wyjęty, tylko niż jego rodak Polak Grande Zielu szukający formy od roku. Zrobił coś, czego Zieliński jeszcze ni razu: zrobił różnicę. Panie Zalewski, możesz już nic więcej w tym klubie nie zagrać, ale nigdy Ci nie zapomnę tego wieczoru, kiedy powstrzymałeś kupsko milanowe od kolejnego skrajnie niezasłużonego zwycięstwa nad Interem.
-
Nie no spokojnie. Zieliński już miał MVP w meczu. Nie gra źle, ale to nie jest jeszcze jego topowa forma. Trochę z przymusu rzucany jest między pozycjami. Sam powiedział, ze nie lubi grać defensywnego a często musi bo Asllani jest za słabyPiekarz pisze: ↑2 lut 2025, 23:54 Już zrobił więcej, ale nie niż jakiś Kanadyjczyk z dupy wyjęty, tylko niż jego rodak Polak Grande Zielu szukający formy od roku. Zrobił coś, czego Zieliński jeszcze ni razu: zrobił różnicę. Panie Zalewski, możesz już nic więcej w tym klubie nie zagrać, ale nigdy Ci nie zapomnę tego wieczoru, kiedy powstrzymałeś kupsko milanowe od kolejnego skrajnie niezasłużonego zwycięstwa nad Interem.
-
To doprawdy niebywałe, jestem Aż zaskoczony, że ten włoski beton Inzaghi ..wpuścil Zalewskiego kilka h po transferze? ..
Mało który trener by to zrobił, także Simone musiał od razu bardzo polubić chlopaka. Druga rzecz To niebywałe jak Inzaghi rozwinął Zalewskiego w kilka h...
A 3. rzecz To niebywałe, znowu, bo ...wydawało się, że przegrany mecz, a My wygrywamy ważny punkt, ważnego chlopaka, który może stać się bohaterem i do tego ten okropny Neapol się poślizgnął na skórce od banana...Nooo po prostu Forza Inter!
Jestem zadowolony. Dziękuję, dobranoc.

A 3. rzecz To niebywałe, znowu, bo ...wydawało się, że przegrany mecz, a My wygrywamy ważny punkt, ważnego chlopaka, który może stać się bohaterem i do tego ten okropny Neapol się poślizgnął na skórce od banana...Nooo po prostu Forza Inter!

-
W jakim meczu i dlaczego nikt tego meczu nie pamięta?bonjovi100 pisze: ↑3 lut 2025, 00:15Nie no spokojnie. Zieliński już miał MVP w meczu. Nie gra źle, ale to nie jest jeszcze jego topowa forma. Trochę z przymusu rzucany jest między pozycjami. Sam powiedział, ze nie lubi grać defensywnego a często musi bo Asllani jest za słabyPiekarz pisze: ↑2 lut 2025, 23:54 Już zrobił więcej, ale nie niż jakiś Kanadyjczyk z dupy wyjęty, tylko niż jego rodak Polak Grande Zielu szukający formy od roku. Zrobił coś, czego Zieliński jeszcze ni razu: zrobił różnicę. Panie Zalewski, możesz już nic więcej w tym klubie nie zagrać, ale nigdy Ci nie zapomnę tego wieczoru, kiedy powstrzymałeś kupsko milanowe od kolejnego skrajnie niezasłużonego zwycięstwa nad Interem.
-
- Kontakt:
z Juve jak dwa karne strzeliłPiekarz pisze: ↑3 lut 2025, 20:56W jakim meczu i dlaczego nikt tego meczu nie pamięta?bonjovi100 pisze: ↑3 lut 2025, 00:15Nie no spokojnie. Zieliński już miał MVP w meczu. Nie gra źle, ale to nie jest jeszcze jego topowa forma. Trochę z przymusu rzucany jest między pozycjami. Sam powiedział, ze nie lubi grać defensywnego a często musi bo Asllani jest za słabyPiekarz pisze: ↑2 lut 2025, 23:54 Już zrobił więcej, ale nie niż jakiś Kanadyjczyk z dupy wyjęty, tylko niż jego rodak Polak Grande Zielu szukający formy od roku. Zrobił coś, czego Zieliński jeszcze ni razu: zrobił różnicę. Panie Zalewski, możesz już nic więcej w tym klubie nie zagrać, ale nigdy Ci nie zapomnę tego wieczoru, kiedy powstrzymałeś kupsko milanowe od kolejnego skrajnie niezasłużonego zwycięstwa nad Interem.
-
Aa to ten mecz, w którym dwie czy trzy bramki straciliśmy przez niego, rzeczywiście super MVPOrzeu pisze: ↑3 lut 2025, 21:50z Juve jak dwa karne strzeliłPiekarz pisze: ↑3 lut 2025, 20:56W jakim meczu i dlaczego nikt tego meczu nie pamięta?bonjovi100 pisze: ↑3 lut 2025, 00:15Nie no spokojnie. Zieliński już miał MVP w meczu. Nie gra źle, ale to nie jest jeszcze jego topowa forma. Trochę z przymusu rzucany jest między pozycjami. Sam powiedział, ze nie lubi grać defensywnego a często musi bo Asllani jest za słabyPiekarz pisze: ↑2 lut 2025, 23:54 Już zrobił więcej, ale nie niż jakiś Kanadyjczyk z dupy wyjęty, tylko niż jego rodak Polak Grande Zielu szukający formy od roku. Zrobił coś, czego Zieliński jeszcze ni razu: zrobił różnicę. Panie Zalewski, możesz już nic więcej w tym klubie nie zagrać, ale nigdy Ci nie zapomnę tego wieczoru, kiedy powstrzymałeś kupsko milanowe od kolejnego skrajnie niezasłużonego zwycięstwa nad Interem.
-
O grę do przodu jestem spokojny, ale martwię się o jego grę w obronie. Dla mnie bardziej skrzydłowy niż wahadłowy, ale wszystkiego można się nauczyć.
-
Dla mnie jest jasne, że DIMA ława! Za ten kryminał we Florencji, a Zalewski od początku w najbliższym meczu. Przda się trochę świeżej krwi tutaj i Nikuś w tobie nadzieja.